Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CZC: 56 ROP jsme ve specifikacích GeForce GTX 970 měli od začátku

Posledních 512 MB využitelných je, ale ne na plnou rychlost. S tragickou, nepoužitelnou rychlostí.

Navíc když někdo koupí kartu např. na výpočty nebo grafiku a paměť využívá, nějaké recenze her jsou mu u análu. Madam zřejmě čte diskuse, tohle tady někdo pořád omýlal jak kafemlejnek…

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Od toho jsou tady produkty Quadro a TESLA s patricnym vykonem, podporou i cenou. Jestli si nekdo poridi GeForce na vypocty a CAD, tak je to podle mne ťulpas. ☺

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Spatne, od toho jsou tady AMD 7970 / R9 280X s dosud neprekonanou DP rychlosti (beznych grafik do 15k Kc) za zlomek ceny. Pripadne jeste Titan, ten mel tusim full speed DP, za "mirny" priplatek vuci AMD...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Měli to tam blbe jinak bych na pct 26 ledna nepsal ze to maj spatne (dlouho před zverejnenim odpovědi)

Viz pct forum

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Přesně! V době kdy to nvidia provalila, tak hned na PCT fóru všichni začali řešit aspoň ty parametry které jasně nvidia označila jako špatné a začali hledat jaký parametry uváděl jejich prodejce... CZC u všech grafik uvádělo 64ROP (screen své grafiky + save webu sem si schoval pro případné problémy s vracením něčeho co nemá parametry jako při koupi).
Takže jsou to lháři... jako nvidia. :/
(jsem zvědavej ještě na co přijde ten Boris Vorontsov ohledně těch 3,5GB + fake 512MB)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

u MSI modelu měli uvedeno 64 ROPs až do 27.1.2015 a někdy následující den to přepsali na 56 ROPs. Mám screenshot. Jsem hodně zvědavý na reakci. Chci kartu vrátit a nechat si poslat peníze. Sice za to CZC nemůže, ale já taky ne a zbytek ať si vyřeší s dodavateli. CZC není obchod, který by todle položilo...

Kdyby Nvidia hned při uvedení v rychlosti a s omluvou napsali novinářům, že se spletli, tak nad tím ještě mávnu rukou. Ne, čekali až si namastí kapsy. Samozřejmě nemluvím jen o počtu ROPs, ale o dalších parametrech, které jsou přinejmenším sporné. Vědí to celou dobu a dělaj z lidí hlupáky.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Ne, fakt mi nekdo polopatisticky vysvetlete v cem je problem? Opravili chybny parametr, ktery nema zadny vnejsi vliv!
To je asi jako kdybych si koupil litrovou fabiu a uvedeli, ze maximalni otacky alternatoru jsou 3000RPM a pak se opravili, ze byly jen 2500RPM ..... byl by to snad duvod vracet to auto???? Samozrejme, ze ne, protoze spatne uvedeny udaj nema absolutne zadny vliv na cokoliv .... od zacatku jsem vedel, ze to auto pojede jak hovno, bude drncat a bude celkove nepohodlne ..... takwocokuwade???

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

s tatarem jako ty se odmítám vůbec bavit, dokud se nenaučíš psát česky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OK, shut the fuck up ...

+1
-50
-1
Je komentář přínosný?

Ano, takže auto má maximální výkon při 3000ot ale nedostane se na ně protože tomu zabrání ochrana alternátoru.

Takže mám auto s 55kW ale kvůli alternátoru má jen 45kW :D

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Spotřeba automobilu taky nemá vnější vliv, protože řidič sedící v autě má peněženku a kreditku v kapse, tzn. uvnitř automobilu. I přesto kvůli podhodnocené spotřebě byly automobilky zažalováný a spor prohrály.

http://www.classaction.ca/classaction-ca/master-page/actions/consumer-pr...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to spíš, jako by mělo auto výkon 80 kW, ale běžně by šlo využít jen 70 a k těm zbylým deseti bych se dostal jen tak, že bych jel pět minut sto šedesát a pak prudce zabrzdil. :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, jak je demence nakažlivá a že pro většinu uživatelů stále platí "Čím víc proužků, tím víc Adidas". S BTJ musím souhlasit. Je mi jedno, jaká čísla si tam napíše, dokud nikdo nebude znát jejich vazbu na výkon. Od toho tu jsou testeři, kteří Vám ty karty výkonově porovnají a podle toho se pak může každý rozhodovat. Chybně udané hodnoty nemohou být důvodem pro reklamaci právě proto, že ty hodnoty jsou nic neříkající.
Jediné v čem by se dalo uspět, může být uváděný problém s poklesem výkonu při snaze využít těch 4GB ram. To už by se dalo považovat za vadu. V opačném případě Vám prostě někdo prodává 4GB ram, z nichž je použitelných jen 3,5 GB. A to by nebylo nic divného, protože opět čím více ram, tím větší zájem uživatelů, ač to grafika třeba nikdy nevyužije.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, porovnával jsem specifikace 970 a 980 a pokud jde o Rops a TMUs byly totožné. Jde o karty MSI GTX 9x0 GAMING 4G.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

OMG, ja fakt nevim, co kdo resi ..... k cemu jsou jakesi ROP? Vi vubec nekdo, co to znamena? Je to cislo necim dulezite nebo snad zajimave??? Kartu kupuji lide podle recenzi a skutecneho vykonu a ne podle nejakych ROPaku!!! Stejne jako si clovek uz od prvnich athlonu nekupuje procesor podle nejakych virtualnich a zcela nicnerikajicich MHz .....
Sorry, v tomhle stojim za vyrobcem a prodejcem .....

Kdyby psali, ze to zvladne 4k monitor a za pul roku, co bych si 4k monitor koupil, bych zjistil, ze to byl kec, tak to by bylo jine! 357 nebo 369 nejakych ROP??? Ikdyz nevim o co jde a opravdu si to nebudu hledat, a hlavne prave presto, ze jsem to nikdy neslysel a to uz jsem slysel hodne veci, tak to zcela jiste bude naprosto bezvyznamny parametr (tim chci vyjadrit sve naproste opovrzeni timhle tematem, byt vim, co je ROP) ..... kdybych prijal myslenku, ze ROP je nejaky vypocetni blok, tak jak a podle ceho zjistim, jestli karta s 357 ROP je rychlejsi nez s 30 ROP??? Nezjistim, leda pomoci testu, protoze jak jsem asi spravne vydedukoval, ROP zcela jiste neni unifikovana velicina vykonu ..... stejne tak jako 8mi jadrovy ARM bude asi 20x pomalejsi nez 1 jadrove pentium ...... stejne jako je zcela bezvyznamne porovnavat graficke karty nebo procesory podle nejakych hertzu nebo poctu vypocetnich jader, tak je zcela bezrozmerna bulharska "velicina" ROP ....... to je asi jako napsat, ze karta mela 100 HOVEN a nekdo se snazil dokazat, ze mela jen 50 HOVEN, je to uplne stejna kokotina. Nebo treba zcela bezrozmerne FLOPSY, dalsi bezrozmerna velicina, ktera ani naznakem nerika, jak bude karta vykonna, ale klidne ji muzou uvest ....... do budoucna se treba pouci a kvuli podobnym pitomcum se omezi jenom na modelove cislo a pocet vystupu a tim veskery popis hasne:o)))

+1
-88
-1
Je komentář přínosný?

netroluj tady prosímtě

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Jeste me napada jak by mohli s podobnyma wohnoutama, vychcankama a pitomcema, co si na tu kartu pred Vanocema pujcili zastavenim baraku rodicu a ted by ji velice radi vratili ..... vychcat na ne zcela wohnoutskym a vtipnym zpusobem:) Predpokladam, ze vsechny shopy maji jeste tu klauzulku, ze komponenty nejsou samostatne funkcni celky a smi je montovat pouze opravnena osoba, cili s 50kou ..... cimz by vyfiltrovali nejspis uplne vsechny, ze jejich karta nebyla odborne instalovana a muze byt tudiz poskozena a nazdar bazar s wohnoutstvim:o)))) To same jak kauza alza a iphony ...... podobny nesmysl, ktery ma celkem jasny a velmi podobny vysledek ......

+1
-57
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem ROPy fakt neřešil. Říkal jsem si:
Jé hele, karta s 4GB založená na stejném chipu jako GTX 980.Stojí stejně jako R9 290, ale míň žere a je výkonnější(do týdne už byl cenový rozdíl tisícovka, ale to je vedlejší). A teoreticky bych si ji koupil, že za 2 roky pořídím 4K monitor(teoreticky :-D)... a takhle mohlo přemýšlet dost lidí.

Jenže když se pak člověk dozví, že se neví jak to bude s upgradem ovladačů a BIOSů... s tím, že by prostě v budoucnu karta mohla mít po překročení limitu 3,5 GB problém... to prostě nejde ignorovat... nejistá budoucnost. Budu řekněme hrát zaklínače 3 ce 4K, překročí mi to hranici a bác, z 50 FPS mám 40(alternativně pro non-FPSáky, z 30 mám 24 apod.). Prostě nemáme jistotu, že aplikacím zakážou využívat to poslední půl giga.

A proto si myslím, že tento článek o ROPech je psán ne kvůli ROPům, ale kvůli reklamaci, díky tomutož udaji by mohlo být rychlejší vyřizování. Údaje o sběrnici by totiž mohli neprojít.

+1
+61
-1
Je komentář přínosný?

Já chápu to rozčarování s pamětí, to má NV opravdu zaděláno na problém a jakmile se potvrdilo, že v určitých situacích může dojít ke ztrátě výkonu, tak se měli chytit za nos a zákazníkům, kteří si již kartu koupili, vrátit část peněz nebo třeba možnost vyměnit za 980tku. Takhle jen stupidně nahráli konkurenci. Ale ta hysterie v případě ROP jednotek je dost ošemetná, pokud se prokázalo, že prostě více jak 52 jednotek využít nelze. Z pohledu NV na to tedy lze klidně i nahlížet tak, že zákazník si vlastně koupil grafickou kartu se 4 ROP jednotkami "navíc", nicméně se omlouvá za to, že neopravili chybný údaj v podkladech, neboť jim bylo známo, že uvedený počet 64 jednotek nemá na výkon žádný vliv. Takže paměť fail, ROP jednotky prostě chyba na papíru. Mimochodem, lhaní a zatajování údajů je vlastní marketingu všech firem.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jo a za chyby se platí.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Očekávám, že novým BIOSem z 970 udělají 3,5GB karty a nové ovladače s tím budou počítat. Protože ve specifikacích by vypadalo blbě 3,5GB FastVRAM + 0,5GB slowVRAM

VRAM je větší problém, ale přes ROPy to půjde jednodušeji reklamovat
edit
http://diit.cz/clanek/geforce-gtx-970-specialni-ovladac-nebude
Tak se může reklamovat i přes VRAM, protože těch 0,5GB specifikace také nesplňuje.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Klidni svoje radikální názory. Na vyjebávání jsou většinou lidi dost alergický. Tak si holt seženou někoho s tou 50kou, zaplatí mu bumážku, že jim to odpborně montoval. A náklady na bumážku budou ještě vymáhat od obchodu (bo jsou to náklady s oprávněnou reklamací) - tudíž by se jim to vyjebávání mohlo trochu prodražit. Sice vopruz, ale stačí se zabejčit a hotovo.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Neviete tomuto jedincovi dat ban, alebo zmazat ucet (aj 100x, ked bude treba)?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A do plynu, do plynu by ho poslat nemeli?
Pro jistotu...
A nebo jses labilni na nervy, ze se nedokazes prenest přes to, ze někdo ma...oooo muuuuj boooozeeeee.....jiny názor, nez ty?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No používat vulgarismy, zejména v použití agresivním způsobem vůči 3. osobám je určitě na smazání příspěvku. U BTJ to není poprvé. Možná má špatné zkušennosti s některými zákazníky - to jej ale neomlouvá zevšeobecňovat. Na hrubý pytel hrubá záplata.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Teba tiez :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

SOUHLASIM, tomu curakovi co z 50ti IP adres tu furt vali minusy ...... ikdyz to se asi nezabanuje, kdyz maji tak blby system ..... ale to uz se resilo. Vubec bych se nedivil, kdybys to byl ty:o)

A neverim, ze je tu tolik debilu, to fakt ne .....
Napriklad dnesni clanek http://diit.cz/clanek/geforce-gtx-970-specialni-ovladac-nebude
jasne ukazuje kdo mel pravdu .... proste ma to 4GB? Ma! To by se realne dalo reklamovat, kdyby pak nejaka hra vic pameti proste vyzadovala a clovek si v mylnem domeni koupil 4GB kartu, ktera ma jen 3.5GB, ale nvidia to proste vysvetlila .... co se tyce ROP, tak to zjevne ani nekomentovali, protoze je to zcela bezvyznamna tiskova chyba, ktera nic neovlivnuje .... tezko bude hra, ktera bude vyzadovat 64 ROPu (ROFL!) a karta je tak rychla jak se predpokladalo a jako sorry, kvuli takhle bezvyznamne chybe se zjevne nvidii nevyplatilo ani vydavat omluvu:o)
Lofasove, nymandi a wohnouti necht klidne zkouseji vracet mesice vojetou kartu, nic jim nebrani .... ale neverim, ze jim nekdo vrati prachy:o))) Tot cela diskuze ... ve skutecnosti pro vratky nemaji oporu ani u vyrobce a dokonce ani v zakone a ani u normalnich lidi .......

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

A proto je dovoleno lhat, zatajovat, mlzit, oblbovat a nasledne se na tom pakovat.
Priste vydaji kartu ktera bude mit 10 000 MHz (vsak teoreticky to snad nekdy byt mozny muze)
1 000 000 ROPs
1 000 000 TMUs
1 000 000 Shaders
1 000 000 GB GDDR5
10 000 GB/s rychlost pametove zbernice
V tom vylhanym cifr gulasi se nikdo nevyzna, ALE podle BTJ to bude vse v poradku.

Parametry (pokud jsou pravdivy) jsou pro rozliseni ruznych vyrobku, tak jako mame rozliseny spektrum barev na cervenou, modrou, zelenou atd. Nebo je mame sjednotit a vsem proste rikat stejne "barva" ? at je jakakoliv.
Trochu mi to pripomina film Darce
www.fdb.cz/film/darce-the-giver/119523
kde je vse stejne, pravda je zakazana a vsechno je vlastne lez.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

ROPa je dulezita, delame z ni gumu, je ale videt ze v tvem pripade tu gumu zapomeli pouzit

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Google dokáže i při filtrování podle data do staré stránky vlepit novější údaje (minimálně jsou u starých článků zaindexované i texty, které byly vydané až mimo zvolený časový úsek (po nastaveném datu)). EVGA minimálně ve specsheetu počet ROP neuvádí, takže jestli je tam v CZC doplňují, tak buď měli ještě nějaké neveřejné materiály, nebo je doplnili z vlastní iniciativy a blbě (a pak je mi jich celkem upřímně líto, protože jejich snaha informovat zákazníka o dalších parametrech padá na jejich hlavu, jelikož výrobce nic takového nesliboval) a opravili to až ex post.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

CZC jednoduše lže!

http://www.2i.cz/9d680d27f4

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Nelže. Vyjádření paní Vůchové je o kartě Zotac. Nikoliv o ASUS.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Lže, údaj tam není od začátku prodeje!

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

ja kupoval gigabyte g1 na zaklade tohoto popisu: http://imgur.com/EGuq1Ow

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

ako to je s technologiou DSR? nevyuzije ona viac ako 3,5GB VRAM?
nedalo by sa to otestovat?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Vy chcete reklamovat u CZC? Hodně štěstí. Já chtěl vyměnit bezdrátová sluchátka, která mi praskla při nasazování na hlavu. No chance. Jak u nich chcete vrátit zařízení, který funguje?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem asi poslední dobou skoupil všecko štěstí světa. Reklamoval jsem ve druhé polovině minulého roku asi tři věci a pokaždé to bylo naprosto v pohodě. S jedinou výjimkou, kdy se jim „trochu zadrhla“ platba s vrácením peněz, ale stačilo to profouknout (to bylo kolem Vánoc a vyřešilo se to až letos v lednu).

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Clovek se nesmí bat přitvrdit.
Ja koupil kdysi auto, nove...a po pul roce tam prasknul takovej kus plastu na krytu radici paky.
Tak jsem to sel reklamovat. 5 minut jsme se dohadovali, ze to nejde uznat jako záruku, ze jsem si to utrhnul sam a tak (přitom pravda byla takova, ze jsem rano prisel, zaradil a ono to upadlo).
Tak jsem po 5 minutach prohlásil, ze bud mi to vyreklamujou, a nebo si vyrobim ceduli, at si od nich nikdo nic nekupuje, neboť prodavaji smejdy, co se hned rozsypou a každý den si na hodku-dve sednu s tou ceduli k nim před vchod, dokud mi to nevyreklamuji.

Jak jsem se později dozvedel, vyreklamovali mi to na svoje naklady, když ani jim to primo ta automobilka neuznala jako reklamaci. Coz me je zcela ukradeny, protože ja jsem ve smluvním vztahu s prodejcem, nikoliv s automobilkou.

Od te doby mi tu věc vyreklamovali ještě 2x, a pak uz konecne nekoho napadlo ten dil vyrobit poradne a drzi to uz asi 5 let.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Takže mi říkáte, že mám kvůli třinácti stovkám jet do Prahy před jejich centrálu a dělat tam humbuk...

No, já to vidím spíš na negativní recenze po webu a snižování jejich potencionálního zisku do konce mýho dlouhýho nudnýho života. Já jsem spíš ten zatrpklý nepřejícný typ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi na tom, o co ti jde...
Jestli chces reklamovat produkt, a nebo se opajet tim, jak jsi jim to nandal..
Samozrejme delat spatnou reklamu je relevantni postup, ale zda se mi, ze sluchátka mas stále rozbity, co?
nechci nejak utocit, jen obecne rikam, ze clovek by si mel rozmyslet, co chce dosáhnout a pak premyslet, jak toho dosáhnout. Ja dosahl toho, ze se ke me od toho incidentu chovaji hezky, mile a vychazeji mi vstric, cimz dosahli toho, ze tam dneska jezdim auto servisovat, i když bych nemusel. Například..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak technicky vzato to jde docela jednoduše opravit. Jenom potřebuju kus pevnýho plastu a fakt silný lepidlo.

Jo a náladu :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, já to vždy zkouším přímo na centrálu výrobce, ve valné většině jsou tam na "západě" mnohem vstřícnější a často se mi stalo, že v emailu potvrdili, že to a to je uznatelná vada, což jsem potom obratem předal na prodejce. Prostě, vyplatí se zkusit všechno. :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jak obvykle s panem BTJ nesouhlasim, tak dneska se tak nejak pridam. Fakt nechapu, proc někdo resi něco, co nemá zadny vliv na vykon. Clovek si tu kartu s největší pravdepodobnosti kupuje podle nejakych recenzi / testu, kdy se zajima především o to, aby na tom běželo to a to v takove a takove rychlosti.
Mozna jsem divnej ja, ale ja v zivote neresil, co ma kolik nejakejch ROP ci kyho certa, ale proste jak je to rychly.

A mimochodem - ono je to takove...milion blbecku bude psat na netu husty kecy, budou delat, jak jsou drsnejsi nez Chuck, jak jim to vsem nandaj, všechno vratej, peníze zinkasujou...
A nakonec to udela 10 lidi z republiky, a zbytek si utre poprskanou klavesnici a život pujde dal...
Jo, a pak ještě 5 let budou machrovat, jak jim to mohli nandat, ale nestalo jim to za to...
Jako vždy, když se něco takového stane...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pokud lidi při nákupu odevzdali prohlášení, že vybírali na podkladě testu výkonu, tak máte pravdu. Jinak nakupujete kartu, která má splňovata parametry udávané prodejcem. Pokud jsou najednou jiné, tak prostě smůla prodejce či výrobce.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Vliv na vykon to praveze ma, akonahle to zacne pouzivat tech poslednich 512M, coz se stava v nekterych situacich.

Lidi si mozna kartu kupuji podle testu, ale je dobre mit na pameti 1) zadny portal neotestuje uplne vsechno, a 2) zadny portal neotestuje software ktery vyjde v budoucnosti

Jestli nechapes, proc tu nekdo resi lzi vyrobce, tak holt muzu jen rict, mit firmu, vsechny zakazniky bych chtel mit takove :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nizsi pocet ROP by se podle teto logiky dal odpustit. Stat se to muze a ja bych byl klidne i pro.
7x nizsi propustnost poslednich 512MB pameti http://www.pcper.com/image/view/52237?return=node%2F62218 je "finta na divaky" a holt se na to prislo..
S nejvetsi pravdepodobnosti to byl chladny kalkul. Kazdopadne - jako technicke reseni to stoji za vyliz ...
Stejne tak jako referencni chlazeni 290X ;) Tam ale alespon nikdo nikomu nelže do kapsy.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

když tak koukám na ty printscreeny, které CZC usvědčují ze lži ... tak si tak říkám, že je na čase přestat u nich nakupovat. Na tyhle oyebávky jsem alergický.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Lebo printscreen je pismo svate a nikto ho nemohol upravit... :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tolik lidí, nezávisle na sobě, nezávisle na tomto článku, nezávisle na tomto webu? To mi přijde divné

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nevravim ze to tak nebolo, ale chcel by som vidiet argumentaciu screenshotom na sude :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kto z vas konkretne narazil na problemy pri hrani sposobene zarucene touto "konfiguraciou" ROP/pamat? Nie je to len o nahanani cisielok v benchmarkoch? Chceli ste kartu na hranie, tak sa hrajte. No a co ze nejaky tool nameria vyrazne nizsiu priepustnost na poslednych 512MB... Obmedzuje vas to nejako konkretne? Ak ano, kupte si high-end...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Když si koupíte auto, kterí ma maximálku na 320km/h, tak to taky v ČR nikde kromě okruhu nejste schopen otestovat. Přesto platíte za auto, které má být schopno 320km/h. Pokud se výrobce spletl, tak může je prodávat, že zvládně 310km/h, ale ti, co už koupili, mají právo to vrátit. Buď se jedná o vadný kus = možnost reklamace. Nebo chyba parametrů = možnost reklamace.

Určitě bude s 970 spoustu spokojených hráčů, ale to nemění nic na tom, že mají právo kartu vrátit.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Blby priklad... Pokial si kupim auto co ma mat max 320km/h a pojde max 310km/h - a aj tak pojdem najviac 250km/h - a akceleracia bude az do 310 taka ako ma byt, nevidim to ako problem. Ale prosim, ja nikomu nebranim reklamovat a vracat kartu, ale mam pocit za na 99% to nebude kvoli tomu ze ich niecim obmedzuje.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

To omezování asi pravda - u starších her nějaké propady poznat nejdou a u nových je otázka jestli ty propady jsou při hraní znát. Někomu nevadí když spadne FPS z 50 na 40. Ukáže se spíš do budoucna třeba za rok jestli u nových her budou propady znatelnější a jestli to bude spíš vadit nebo ne proti konkurenci. Něco jak tu někdo dával průběh FPS u 960ky - https://www.youtube.com/watch?v=sPX6JPKizls

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Taky jsem napsal, že bude dost spokojených hráčů, kteří si jí nechají. Ale to nemění nic na tom, že deklarované parametry nejsou splněné.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorší na tom celém je, že CZC takto lže svým zákazníkům, co to bude příště??
Kolik lidí se asi rozhodne VGA vrátit? Než se to provalilo všichni spokojeně pařili a zřejmě budou pařit dál. Jde o princip a důvěru, CZC zklamalo na celé čáře.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

CZC bude lhat a duveru zakazniku v nem podkope, tohle by si nemal brat na ucet zakazniku ale nak mu pekne NVIDIA zaplati usly zisk a myslim ze to tak bude delat vetsina prodejcu, ja bych to tez netoleroval, inu videt jaky je pristup k zakaznikovi v zapadni Evrope a u nas, tam s tym problem nemaji, tu i koleno si daji vrtat pricem sou jasne dukazy a presto lzou a lzou. Sem velice zvedav co s tymi pouzitymi GTX 970 prodejci porobi, inu z tohto pruseru GTX 960 bude krasny neprodejny smejd.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Puakm smiechom, kartu si ludia kupovali podla recenzii, krochtali blahom aka super je ta 970-ka a nic sa nedialo, spokojnost brutal..... a zrazu same reklamacie.... ano, nVidia ma na tom svoj podiel ale.... je to trapne... kazdy vedel co kupuje, mal to doma, nereklamoval, bavčal sa..... a zrazu kazdy je majster svetla.... je mi smiesno.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

myslím, že primárním cílem reklamací je dostat to, co je inzerováno, tj. kartu s 64ROP a 4GB RAM. Sekundárním cílem reklamací je dát nVidii signál, že tudy cesta nevede.
Vždyť je to jako kdybych koupil čtyřmístné auto s 64kW a nakonec bych zjistil, že má jen 56kW a můžu převážet jen 3 dospělé a jedno dítě. Přičemž pokud tam naložím 4 dospělé, tak výkon dále poklesne.
Nemyslím si tedy, že by šlo o to na tom nějak vydělat. Imho to za ten opruz kolem nestojí (nemám kartu, doprava, hádání se s dodavatelem, nejistá cena nového kusu - zlevní kvůli této aféře nebo zdraží kvůli kurzu?)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pochopil by som to vtedy, kebyze kupis, zistis ze produkt nieje ako si chcel, skontrolujes si co si kupil, mala by to byt samozrejmost.... a ides reklamovat, vecsina ludi nereklamuje preto, ze im produkt nevyhovuje alebo ze niesu spokojny, mohli ho vratit hned po kupe, no problem..... vela ludi si lesti ego.... ale tak im treba a aj nividii...... mne je len z toho smiesno....

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si koupím věc, která má deklarované určité parametry a pak se zjistí že tomu tak není, byl tím zákazník uveden v omyl, česky podveden, co se Ti na tom nezdá? Je úplně jedno zda ta věc funguje nebo ne.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

A o to ide, co bol alebo nebol podvedeny, co je to za parameter a ci vobec zakaznik o nom vedel a ci bol alebo nebol niekde deklarovany...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Je ocividne ze Nvidia si marketingovo prikraslila cisla. Ty sam si priznaj co je pre teba lakavejsie: karta 3,5GB s 224bit alebo 4GB 256bit. Vela ludi sa na zaklade toho rozhoduje a boli uvedeni v omyl!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jediné, co se změní, je, že přibude dovětek, že uvedené specifikace mají jen informativní charakter, nejsou zaručené, výrobce si vyhrazuje právo na změnu a není to důvodem k reklamaci (anebo to dopadne jako u pevných disků, kde už se člověk ve specs dozví tak maximálně doporučené pracovní teploty a vlhkost vzduchu).
Nemyslím, že takový výsledek něčemu prospěje.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

lenze ta karta je de facto 3,5GB 224bit RAM, ale na krabici od grafiky mam napisane 4GB 256bit. co s tym?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Druhý týden čekám jak se k tomu CZC postaví a nic. Zajímá to firma. Končím s CZC, na zákazníky ser.u!

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec by nebylo špatné udělat nějaký článek o tom jak se k danému problému (vracení) postavily české eshopy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.