Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Minutu ticha, GeForce RTX 2080 Ti umírají…

Dobré by bylo vědět co budou chtít při obřadu zahrát a zda má řečník vyjmenovat pozůstalé.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Docela nepříjemné. Oddálení a následně zmetkovitost, ale že tak rychlá. Pamatuju vadné GF6k, 7k a 8k, kdy byl problém v "lepidlu" mezi substrátem a čipem, kdy pak došlo po pár letech v provozu k vyměknutí a mechanickému oodělení kontaktů čipu k substrátu. nV to stálo ranec peněz a spousta výrobců (včetně hrušky, myslím) se na to vydlabali.

Pro nV dobře, že to odhalili brzo, ovšem jestlipak o tom nevěděli, nebo nemohli s tím počítat? (vzhledem k těm odkladům, které předpokládám byly právě způsobené malým počtem kusů naskladněného HW). Vůbec se do toho nemuseli hnát, nic je netlačí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ajé... tady bude brzo asi nablito... :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys aspon nepovidal, vsak vime, ze si taky rad prisadis. Uz jsi doma bouchnul sampansky, ze to Huang zase podelal? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je mi to úplně jedno. Poznámka byla mířena k těm, co mají pocit, že jim touto newskou bylo ublíženo.

edit: dole už je jeden případ.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak ale jim bylo ublizeno, vydali takovy neskutecny penize za novou grafiku a ted zjistej, ze je ta grafika zmetkova. Stat se to mne, tak se taky budu cejtit ublizenej. ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je smutná zpráva pro všech, možná 100, majitelů 2080Ti v ČR. Ale primární účel téhle zprávičky je stejně jiný - potěšit čecháčkovské srdíčko fandů AMD, kterých je na tomto webu, včetně autora článku, většina. Tyhle levičácký IT weby jsou docela vtipný, chodím se sem taky pobavit.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Psychoanalýza zdarma, doplněná ideologickým zhodnocením. :D

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Shrnu to: I mistr tesař (nV) se utne. Že mohla nV víc věnovat pozornost testování finálních produktů - Ano. Že náročnými testy z výrobní série prochází jen zlomek - Ano, zbytek se otestuje jen na funkčnost a splnění "pár" kritérií. Takže nV v tom může být klidně nevinně, protože nějaký subdodavatel to posral. Strká nV hlavu do písku, zdá se že ne. Možná sami ještě hledají příčinu. A jen tak vytrubovat domněnky asi nebudou.
A nehledej resp. nevyráběj z takovéto zprávičky nějaké konspirační teorie. Ne každý má čas sledovat všechno dění ve světě. Takže pokud to udělá někdo za mně, klidně. Pro mě je to jen zajímavost a nic to nezmění v postoji k nV. A podle mě to tak bere většina lidí a že se najde pár hnidopichů, kteří se z podobných kauz těší, to nesváděj na web.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jj, určitě je to nepříjemná situace pokud porblém existuje, tak se nějak řeší NV určitě nechce jen tak posílat nové karty a typicky pokud není jasná příčina tak se to moc nekomentuje a nedávají planné sliby, navíc když se problém objeví opakovaně, otázkou je zda je to skutečně tak velký problém, jak tady autor článku naznačuje. Nevšiml jsem si zatím, že by stejný problém řešily zahraniční redakce, které mají obvykle zákulisní info. Také je třeba rozlišit problém HW, tedy že karty odchází, nebo SW, tedy mrznutí, stuttering etc.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jo, nektery redakce maj kontakty u vyrobcu, u prodejcu nebo ve velkoskladech.. jenze tady je rec o founders edition, ktery nVidie posila primo koncakum, takze to nejde ani pres vyrobce, ani pres velkosklady, ani pres prodejce.. takze se zakulisni info asi shani dost blbe..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

'' otázkou je zda je to skutečně tak velký problém, jak tady autor článku naznačuje. Nevšiml jsem si zatím, že by stejný problém řešily zahraniční redakce ''

no vida, uz ho resi vsichni.. jen to tedy meli dva dny s predstihem.. ((:

https://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2018/10/30/nvidia-rtx-2080-t...
https://www.guru3d.com/news-story/unusual-high-failure-rates-for-geforce...
https://www.techradar.com/news/nvidias-flagship-rtx-2080-ti-graphics-car...
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3065361/nvidias-geforce-rtx-20...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

já zase dnes četl článek který mimo jiné tvrdí že NV o problému ví a řeší ho individuálně jako vždy a že se nejedná o žádný hromadný problém.

Samo můžeme konspirovat zda to je jen prohlášení v rámci damage control nebo pravdivé, nebo zda je to nějak výrazně více než obvykle nebo je to dnes víc sledované vzhledem k nepříliš povedené cenové politice těch karet se z dělá humbuk kvůli ničemu...

https://www.techpowerup.com/249077/nvidia-confirms-issues-cropping-up-wi...

"Of course, at the time, problems with the source for the information were too great to properly discern whether or not this issue stood beyond the usual launch issues and failures that can (and will happen) to any kind of hardware. The fact that people with negative experiences would always be more vocal than those without any problem; the fact that some accounts on the reported forums were of doubtful intent; and that the same user could be posting across multiple forums would always put a stop to any serious measurement of the issue. Now, though, NVIDIA has come out with a statement regarding the issue, which at least recognizes its existence."

V podobném duchu jde zbytek článku a i diskuze pod ním na to kouká odměřeně. Pokud máme stovky vadných karet a prodaly se jich tisíce, je to dost závažný problém, pokud se jich prodaly desetitisíce, tak to žádný velký problém není i když třeba počet reklamací o něco vzrostl. My ale neznáme počty prodaných a reklamovaných karet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně že sis tu vylil srdíčko...to co plácáš vypovídá především něco nelichotivého o tobě, tak si to užij...nadáváš co čecháčků, ale sám se chováš přesně tak, co tato nelichotka znamená...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takže ano jsem odhalený Levičák. Od arogantní Nvidie nemám v plánu nakupovat, ale čekám na další generaci AMD karet. Ano a nebudeli li výkonnější stejně ji koupím, protože s těmi cenami si nenechám sr*t na hlavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není nadto koupit hi end extra drahej výrobek, kterej během krátké doby odejde a řešit pak reklamace... To je to poslední co člověk u této kategorie produktů je ochoten tolerovat...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Alespoň známe diagnózu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak k problému došlo, ale aspoň se nV nechová jako jablko. Problém přiznali a karty vyměňují.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jablko nemá problémy, jablko má vlastnosti.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

U jablka je výměna std. (iVěci).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebo se chyba prohlási za standard. Jako u antenagate.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A zase blbě:) Apple rozdával jako omluvu bumpery. Navíc se to týkalo souhry okolností, slabý signál, silné stisknutí s ještě dost možná vyšší pocení rukou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak zajímavost antenagate je, že telefon byl bez diskuze plně funkční. Takové věci se opravdu špatně reklamují. :-) Oni teda lidi rádi rejpou do Jablka, protože prý má být dokonalé, ehmm, haha, ale trh je ne zcela podařených konstrukčních návrhů plný. To si člověk holt musí ohlídat před koupí (nebo ve lhůtě k vrácení).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem to přehlédl, ale kde se v článku píše, že nVidia přímo přiznala problémy ? Naopak se tam píše, že zatím žádné oficiální vyjádření nevydala. Že prodejci karty v rámci reklamace karty mění, protože jsou evidentně vadné, je přece normální a s výrobcem to nemá nic společného. Pokud byste přinesl na reklamaci vadný iphone, vyměnili by jej stejně, resp. po dobu opravy ihned zapůjčili jiný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No normální promptní výměna není, normálně maj 30 dní na vyřízení reklamace...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prosim redakci o pripojeni tematickeho videa..

https://www.youtube.com/watch?v=UYGUaUSEiHE

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Závěrečný slogan je sice výstižný, ale myslím, že už nyní je pro některé čtenáře téma těžko stravitelné a s tímhle videem by to fungovalo vysloveně jako vomitivum.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak ja som tieto info zaregistroval, cca 14 dni spat.
Vzdy slo o founder edition a casto odisla po par hodinach.
karta zacne vytvarat nieco taketo https://imgur.com/a/j0m9MtJ

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nieje to len implementovana hra Asteroids, v karte? pridana hodnota

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Právě to, že jde výhradně o FE, je prostě divné. V čem jsou systematicky jiné oproti OC verzím? Napadá mne snad jen firmware - jako že by třeba byl kompletně zvoraný profil napájení a karta se za zatím nezjištěných okolností prostě sama uškvařila.

V tuhle chvíli je ale fakt lepší čekat, až se nvidia vyjádří. Z obsahu fór se věc těžko posuzuje.

(Kdo předobjednal, by měl asi radši chvíli počkat se svou smrtí. Kdyby se totiž náhodou jeho skon časově sešel s koncem životnosti jeho RT karty, mohl by pak raytracing v případné rekapitulaci života obsahovat artefakty, anebo - oproti slibům - být zcela nahrazen modrou obrazovkou!:D)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to taky ale může být tím, že FE se začala prodávat jako první a poločas rozpadu AIB modelů ještě nenastal, navíc AIB mají ty své modely více vyšolíchané, takže se problémy nemusí projevit hned.

já bych si tipnul na bolístku velkých čipů a evergreen nVidie - tepelné pnutí a praskání spojů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Alien invasion...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To se holt občas stane, že se nezadaří. A to říkám jako příznivce spíš AMD produktů, a ačkoli je to pro některé polomozky zde nepochopitelné, nevidím v tom nějaký zásadní problém. Karty se vymění a pojede se dál, pravděpodobně je to stejně jen případ speciální edice. Je teda ale fakt, že nVidia není v tomhle segmentu pod tlakem konkurence, takže nebyla do vydání ničeho nijak zvlášť tlačena, tak se podobným přešlapům měli vyhnout.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No kdoví čím to je, nvidia vyměnila dodavatele RAM, vidět do toho zvenku není... asi nějaká chybka v návrhu PCB. Intel taky vydal CPU s hardwarovou chybou a život jde dál, totéž se stalo všem co vyrábí takhle složité obvody. To že jim pochcípaly některé GPU se může stát každému výrobci, vyměňují je bez problému za funkční kusy tak o co jde. Výkon ty karty poskytují pěkný, na výpočty výborný i za tu nemravnou cenu co za ně chtějí. Horší by bylo kdyby tak nějak obecně vydržely pár týdnů a odpadly všechny, nebo by to byla "feature" a to se neděje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no nVidie sice na FE dava microny, jenze asus, kterymu neodchazej, tam ma taky microny, takze to nevypada na ruzny pameti.. ledaze by je nVidie mela z nejaky starsi varky..

https://youtu.be/3w3_g20ECFM?t=609

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Úplně vidím ty "chudáčky" užiatelé, jak se k té kartě chovají zodpovědně. Kartu strčí do uzavřené nijak nechlazené bedny, vypnou TDP limit, nastaví TDP na 150%, na pamětech nastaví bambilion frekvence, napětí jádra na 1,7V, a pak se diví že se jim karta peče, peče až se upeče.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Stačí trochu číst a vyvstanou hnedka všechny možnosti > https://diit.cz/clanek/dodavatele-gddr6-pro-turing

Dle artefaktu to vypadá buď na špatně optimalizovaný výrobní proces - studeňáky. Samozřejmě mohou být i defektní paměti a ta nejméně pravděpodobná varianta, špatně navržený zdroj. FW by to být neměl, protože by se projevil ihned, leda že by nějak degenerovala paměť/kód samotný, popř. se projevil nějakej update driveru, ale na to by se podle mě přišlo už dřív.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se smáli, když jsem se zaregistroval do toho jejich výzkumného centra umělé inteligence. Zlé klávesnice psaly jak mi budou chodit jen novinky, jak na mě hodí bobek, jak jsem pro ně nezajímavej, jak se mám spíš učit C++ a programovat rozsáhlé navzájem propojené databáze a bát se kdy se co pokaká.
A zrovna dneska mě přišel mail, ať jim popíšu svou práci konkrétněji, jak dlouho jsme na trhu, jaké jsou v tom finance, jestli už nějakou UI používám, jaký mám s tou UI plán, kolik lidí je schopno na tom pracovat apod... i kdyby to nedopadlo a byl jsem pro ně malá (mikro) rybka, mají zájem a to se cení. A jestli mi fakt nějakou UI pošlou a bude to umět co co chci aby to umělo, tak si těch RTX karet koupím třeba sto, protože se všechny do poslední vyplatí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Sám seš ui, ty kosmopako.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš ty vadné? No těch se Nvidia určitě ráda zbaví za pár dolarů, než aby se s tím vozila na recyklaci elektroodpadu. 10dkg za dolar.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsem četl, že borec už si stěžuje se mu přehřívá MSI Trio 2080Ti... takže na vině je špatný airflow, neboli špatné bedny, neboli to co já říkám celou dobu, výrobce skříní bych nejraději z fabrik vytáhl ven a na místě zastřelil pro výstrahu těm budoucím stejně jako úředníky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.