Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX 3090, především od EVGA, umírají při hraní New World

Miluju grafiky, co vypadaj jak VHSky :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Což tato není, těžko by měla 3 náviny :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hm, kdysi jsem tady do nějakého článku dával fotku osazené desky, na které byly postaveny dvě VHS kazety v SLI :-). Ale po letech už to nedohledám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

díky :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jen boží spravedlnost. Tahle karta ničí nevinné zdroje, M.2 SSD a i lak ze skříně se začíná odloupávat. A to vše za cenu, která je k popukání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

amazon uz zareagoval ze si maji zatim snizit detaily
a evga pise ze hru nemaj poustet vubec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak můj názor: grafickou kartu, kterou lze odpálit hraním hry, tedy u ní nefungují ani sw ochrany, ani žádná hw ochrana, vyrobil výrobce, který je HOVADO.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Já bych nebyl tak přísný, hardwarová ochrana není tak úplně jednoduchá, pokud to není jen záchranná brzda, která by tu kartu zablokovala. A pokud se jedná o softwarové řešení, to může být tak komplikované, že se holt nepodaří odzkoušet všechny kombinace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen procesory (chiplety?) v sobě údajně mají přes 1000 teplotních čidel, tj. na mm2 je jich více než 10 (což je na druhou stranu pouze jedno čidlo na cca 3mil. tranzistorů). Bohužel dnešní generace CPU/GPU z důvodu dosažení zajímavého výkonu jsou provozovány na hraně teplotní funkčnosti (desktrukce?) a proto také nedisponují významným OC. Oznámení nástupců s vyššími TDP nenaznačuje, že by v tomto nastal v blízké budoucnosti obrat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

> A pokud se jedná o softwarové řešení, to může být tak komplikované, že se holt nepodaří odzkoušet všechny kombinace.

Coz nemeni nic na tom, co rekl David.

Pokud je software na kterem zalezi bezpecnost celeho produktu, tak komplikovanej ze ho neni mozne otestovat, tak 1) vyrobce je retard 2) tam ten software ma byt nahrazen nebo doplnen jinym resenim.

Teda presneji: vyrobce tam ten software muze nechat, risknout to a vsadit, ze zadny problem nebude. Akorat pak obcas prijde takovejhle pruser, a pro vyrobce to skonci tim, ze bude platit vymenu v zaruke vsem zakaznikum. Me je to vcelku jedno, majitelum EVGA asi nikoliv...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Pokud je software na kterem zalezi bezpecnost celeho produktu, tak komplikovanej ze ho neni mozne otestovat, tak 1) vyrobce je retard 2) tam ten software ma byt nahrazen nebo doplnen jinym resenim.“

Z tohohle by vyplynulo leda že všichni v IT jsou retardi a skoro jakýkoliv software by měl být nahrazen něčím jiným (jenže- čím?).
Protože dneska jen opravdu výjimečně bude alespoň teoreticky možné řídicí SW něčeho otestovat na všechny stavy které by mohly nastat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj zda se že těch hovad je u výrobců s NV i AMD čipy dost

https://twitter.com/JayzTwoCents/status/1418107831786434561

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"So once again, the issue definitely is with SOMETHING in the way the game New World is rendering. This ISNT a 3090'exclusive issue! PERIOD!!"

S tou druhou vetou, ze to neni "3090 exclusive" by slo souhlasit.

S tvrzenim "issue definitely is with SOMETHING in the way the game New World is rendering", souhlasit nelze.

Kdyby slo jen o prehrati a shutdown, tak je to tak pul na pul OK - od dnesniho hardwaru se ocekava ze bude schopen se podtaktovat, ale OK shutdown bych jeste bral.

Co celkem urcite neberu, je ze hardware po shutdownu chcipne. Sorry, je uplne jedno co ta hra dela: tohle je jasnej HW bug. Svalovat to na hru je idiotske, hra ten bug akorat odhalila.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Taky můj příspěvek narážel na to že reportované jsou i problémy u AMD grafik, ne jen NV. To že by SW neměl umrtvit HW, tam v rozporu rozhodně nejsme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zatial si linkoval len jeden zdroj, a to typka, co 10 rokov trcal zo zadku nvidie(jay2cents). mne to prislo skor ako pustanie smradlavej bomby

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je docela zvláštní, že za 3090 to reportují samotní uživatelé a za ostatní to udělal jeden influencer ... Jak říkaji naši němečtí prátelé - ein ist kein. Nicméně, závěr bych z toho (prozatím) nedělal ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ano toho idiota jayZtwo cents nebo Linus prosím nedávat jako zdroje. Oni totiž nejsou klasičtí recenzenti ze staré školy. Tam patří ještě hw unboxed nebo Steve z Gamers Nexus a pod. Linus a JayZ už ani pořádně často neměří, ve většině videích jen cosi vykřikují.

Pro tyhlety imbecily se již používá pojem "tech. influencer". To je egoistický sebestředný a/nebo teatrální blb, který místo poctivé novinařiny vytváří zajímavá bizarní videa aby upoutal, používá silně subjektivní zabarvení, specifický jazyk atd.

Oba jsou milovníci Nvidie, Linusovo "8K hraní" video a nadšení potom co mu Nvidia darovala 8K drahou telku jsou již legendárními meme. Není divu, že se Jiřík a jemu podobní v něm vzhlížejí.

Tech influenceři jsou produktem dnešní doby. Už nejde o žádnou objektivitu, skutečné recenze a pod. Milujete nějakou značku, najdete si svého tech. influencera a můžete sledovat tunu obsahu, přesně dle Vašeho gusta. Proto je nejvíce tech influencer blbů okolo Apple produktů, Nvidia je ale také dostatečně zastoupena

Nic proti tomu nemám, prostě produkt doby. Jen prosím NIKDY nesrovnávat se skutečnými recenzenty. Je to asi jako dnešní autotuneshit samply nazývat "hudbou" a srovnávat to něčím dřívějším co ještě skutečnou hudbou bylo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná kdyby si jejich videa opravdu sledoval tak bys zjistil, že to že milujou nvidii, je daleko od pravdy, oba jí pravidelně tepou. Polepit je nálepkama idiot, imbecil, teatrální blb a vzdáleně provést amatérskou psychoanalýzu a označit je za egoistický sebestředný teatrální blby (zejména u jay2cents uplně scestný) jde od klávesnice dobře, zajímalo by mě jak bys jim to nandal kdyby před tebou stáli osobně divočáku. Linus i Jay2cents maj fakt daleko od nějakých volů, co jen něco vykřikujou a ač Steve z Gamers Nexus je super, někomu nemusí jeho ultra scientific totálně suchej přístup sedět, mám ho rád, ale občas skoro usnu. Ani jay2cents ani Linus nejsou v porovnání se Stevem žádný břídilové a nikomu se nesnaží ani sami tvrdit, že jsou hardcore recenzenti, prostě to dělaj trochu jinak a mimochodem občas se Stevem spolupracujou, jemu oni nevadí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..doublepost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, to je k popukání. Koupit si kartu za cenu ojeté Fábie a užít si 15-30 minut pařby... :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Víc EKO daň na výpočetní techniku stejně nedovoluje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nj ojetá fábie je holt vrak starý i přes 20 let, tak se není čemu divit že to stojí třeba jako RX590, které společně s novými radeony 6000, RTX3080Ti a 3090 při té hře umírají.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Prosimtě, reaguji na aktuální obsah článku a titulek, kde je jasně psáno o EVGA RTX 3090 - toho času například u jednoho nablblýho emzáka za 69 990 - 75 590,- Tak si vem laskavě prášek a sedni někam do kouta, než tě to přejde jů? :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A já reaguji na zdroj toho článku, který se aspoň v případě takové poplašné zprávy chová korektně a updatuje jej. Aktuálně jsou známé případy u dvou čipů u NV - 3090 a 3080Ti a čtyři u AMD - RX590, RX6800, RX6800XT a RX6900XT. RX590 se rozhodně tak draze neprodává a ojeté fábie člověk koupí za výrazně nižší částky než 70 tisíc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je marný, já to vzdávám... :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je ale dezinterpretace té informace. Ta říká, že (více) jednotlivých uživatelů 3090 reportuje "zcihlování" grafiky a jeden uživatel reportuje vypínání i jiných grafik u (více) uživatelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po takých správach cena účastín na burze obvykle klesá (niekedy s oneskorením do 2 pracovných dní). V prípade nVidia-e ale cena rástla o 4,3% po uzatvorení trhov po 7,98% raste počas dňa Informácia sa "prevalila" až po uzatvorení trhov.

Why Nvidia Stock Jumped Today
Jul 21, 2021 at 5:19PM

Nvidia (NASDAQ:NVDA) climbed 4.3% on Wednesday, following its 4-for-1 stock split on Tuesday.
https://finance.yahoo.com/quote/NVDA/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to je jednoduché, protože budou muset navíc vyrobit náhradu za zničené karty a vydělají tak na tom :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak karty od NVIDIA problém nedělaly, dělaly problém grafiky od EVGA, že.

Když Boeingu nebo Airbusu spadne letadlo, tak je to problém pro tyhle firmy ne třeba pro Rolls Royce který pro to vyrobil motor, není to ani problém pro stěží známého dodavatele kabeláže, těsnění a všemožných drobných součástek. Problém pro ty firmy nastane až vyšetřování ukáže na konkrétní technický problém.

NVIDIA v tomto připadě pouze dodává grafický čip a paměti, zbytek je záležitostí výrobce karty.

A růst akcií se dá předpokládat. Split se dělal proto aby byly jednotlivé akcie levnější a daly se lépe kupovat, tzn. dá se čekat zvýšená poptávka.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

vsak problem ma EVGA :-)
nVidia proda EVGA nove cipy aby EVGA mohla vyresit reklamaci zakaznika, takze nVidia vydela nejakle prasule navic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém sa netýka len EVGA, problém majú všetci výrobcovia akurát EVGA to robí pop 15 minútach hrania a zvyšné značky po 120 minútach hrania hry.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, pravda. Rozdíl to sice je... ale tak markantní zase ne. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale vypadá to tak, že větší problém to dělá AMDčku, u NV karet se to týká jen 3090 a 3080Ti, u AMD je to 6800 a 6900 řada a starší RX590

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ved podla teba sa nvidii predalo 2x tolko ako amdeciek, tak kto ma vacsi problem? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Momentálne má asi zatmenie PowerColor

Powercolor Radeon RX 6600 XT Listed by New Zealand Retailer

By Francisco Pires 8 minutes ago
RX 6600 XT graphics cards, ahead of the new AMD GPU's official launch. However,

Prices have been set at $1,248.99 New Zealand dollars, which convert to approximately $869.

https://www.tomshardware.com/news/powercolor-rx-6600-xt-new-zealand

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ved podla teba sa nvidii predalo 2x tolko ako amdeciek"

Zajímavé je že si jako autor takové informace neuvědomuji že bych něco takového uvedl, natož ve spojení s řadou 3000.

Pointa je v tom že u NV se ví o dvou typech, kdežto u AMD jsou postižené 4. Pokud odchází jak NV tak AMD tak problém je to pro obě firmy. V počtu modelů zatím vede AMD, počty kusů neznáme, neznáme ani poměry prodejů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

holt ludia by si mali uvedomit, ze betatestovanie na vlastne triko sa nie stale vyplaca

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Umíš anglicky ? Četl jsi všechny replye na tweet co jsi zde postoval ? Četl jsi původní zprávu od vývojářu ? Pochopil jsi proč to tu 3090 usmažilo ? Pokud ano tak si v každém druhém příspěvku tady protiřečíš a ve zbytku meleš koniny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč se to usmažilo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na hlavnim menu nebyl frame-limiter, takze to poustelo treba 3000 nebo 9000 FPS a jelikoz je SW ochrana v driverech zrejme nabalena na nejake rutiny co fakt nepocitaji s tim, ze by mely zafungovat x tisic krat za sekundu, tak nefunguji jak maji. Pochopil jsem, ze kdo mel globalni frame-limiter tak bych v bezpeci vzdy, zatimco vyvojari hry vydali patch nebo co, kde pro hlavni menu omezili fps. Jako me to vubec nezajima, 3090 nemam, na hry x let nemam cas. Jen nesnasim trolujici idioty. Vyvojari se nechali slyset, ze to postihuje pouze high-end GPU, takze pokud ten traged tvrdi, ze to blbne na RX590, tak neprimo priznava, ze RX590 je na urovni 3090. On vubec nechape, nebo nechce chapat, ze je elementarni rozdil mezi tim, ze nejaka beta verze spadne a ze to kartu usmazi. Stav SW je dnes na takove urovni, ze studia jsou schopny zabugovanou verzi i vydat a lecit to rok patchi, natoz verejne testovani alfa/beta verze.
Nezalozime verejnou sbirku na soukromeho psychologa ? Evidentne ma nejaky skryty neventilovany problem, mozna mu AMD chodilo za sestrou a ma z toho trauma...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Autor by se měl o ten článek taky starat a přidávat nové informace:

JayzTwoCents @JayzTwoCents - 2h
I've now had the following GPU owners express they have had shut downs and failures with New World...
RX590
6800
6800XT
6900XT
3080Ti
3090
So once again, the issue definitely is with SOMETHING in the way the game New World is rendering. This ISNT a 3090'exclusive issue! PERIOD!!

https://twitter.com/JayzTwoCents/status/1418107831786434561

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Je dost velký rozdíl mezi ShutDown a totálním zničením karty, chápu, že Jiříček v tom rozdíl nedělá, aby chránil svoji značku

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mozna pribyla k hrani tehle hry i agresivni tezba kryptomen, dvakrat bych zle dnes netipoval.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak říká klasik. Hardware, který se nechá odpálit softwarem, si nic jiného nezaslouží.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ty vole problém vypadá že je u PCB Evgy .
R3t4rd Jirka se nám tu snaží větší problém má AMD ... Ty lojzo už jdi někam do prdele a pořádně se tam spláchni !

Nehledě na to že to vypadá že ty čipy půjdou dále použít do jiného PCB ,bo tam odchází něco na napájecí kaskádě.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mno, nebylo by to poprvé co má EVGA máslo na hlavě. Problém mělo i s pascalem, kde se stahovaly karty které "jaksi" nijak nechladily VRAM. DoDo se přidávaly thermal pady na paměti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyly to Vram, ale ještě hůře VRM a u některých uživatelů byly doslova zapálené pro věc.

https://www.youtube.com/watch?v=WAbl0fLY06U

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jednoznacne ide o chybu v navrhu karty, ved to je rovnaka situacia ako ked zapnem na karte 20 minutovy benchmark alebo nejaky test loop na zataz...jedna sa o menu hry (ktora je navyse v BETA faze vyvoja) kde nieje ziadny strop na fps a karty tam idu na max ako v hociakom inom benchmarku...benchmarky tiez nemaju obmedzene fps, to by postradalo zmysel...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.