Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX 3090 Super může mít 10752 stream-procesorů při ~450W TDP

Áno kedysi ľudí zaujímal aj počet stream-procesorov. Dnes je to dostupnosť a cena.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem zravejsi grafiku 475W TDP, takze tohle je jeste dobry :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zima bude krutá a dlouhá. Vlaštovky vyvedly mladé jen jedenkrát a nvidia uvádí 450W přímotopy!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

>Chystají se ale i karty pro desktop, od nichž se očekává podobných 5-10 % výkonu navíc ve srovnání se
>současnou nabídkou

To je 7,5% v priemer

Ak by to robili čisto frekvenciou

GeForce RTX 3090 vs GeForce RTX 3090 Super
350W vs 450W

(450/350)^(1/3)=1,087 teda zvýšenie frekvencie o 8,7% zodpovedá zvýšeniou spotreby z 350W na 450W teda o 28,6%...

A zdá sa, že nič iné sa tam nemenilo, namiesto menšieho nárastu frekvencie GDDR je tam viac SP...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vieš, že výkon nie je priamo úmerný spotrebe. Píšeš, že sa frekvencia GDDR nezmenila, ale ona sa predsa zmenila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prušak bude mat o zábavu s EKWB postarané aj keď som m zvedavý čo tá RTX 3090S bude s tým chladičom stať.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

450w to uz bude dost na hrane to vubec v PC skrini uchladit na prijatelne teploty.. zvlaste jestli na to daji tak šitové termopady jako na 3090, kde se po vymene padu za cinske 12.8W/mK snizila teplota pri miningu ze 106C na 85 :-D Myslim ze vedi proc to rvou na krev protoze AMD ma holt ted efektivnejsi system a pokud zvysi infiniti cache na 0.5-1GB tak jim ani 3090 super nebude stacit aby aspon srovnala krok a ten radeon bude mit o 150w mensi spotrebu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD se dost vede, panikaří z ní Intel i nVidia. Bohužel ale pro zákazníky to není nic moc výhra, v současné situaci kdy je dostupnost grafik omezená (třeba po mnou očekávané RX 6600 XT se zaprášilo) a ceny strašné, tak se nejedná o konkurenční boj. Vždyť prakticky vše co se dostane na trh i za nesmyslné ceny se prodá. U CPU je situace o něco lepší, ale taky, hlad je velký, AMD ví, že má skvělý produkt, a ceny se tomu přizpůsobují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde berete informaci, že NVIDIA a Intel panikaří? Obě tyto megakorporace mají rekordní zisky a vysoké prodeje, prodá se víceméně cokoliv, rozhodně situace není super příznivá pro AMD, jelikož má zisk nejmenší a musí se snažit nejvíce.

NVIDIA má na poli GPU lepší jméno, uživatelskou základnu, s Mellanoxem se pořádně zakousli do HPC, SaaS služby jako GeForce Now a uvidíme jak dopadne nákup ARM.

Intel má obří zisky z různých x-letých zakázek a také z divizií co dělají třeba síťové prvky a tak podobně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak panikaří je slovo nadnesené, každopádně bylo míněno to, že obě firmy kvůli produktům AMD vydávají produkty, které honí výkon za cenu nadměrné spotřeby. O tom, že by nV či Intel byly na okraji krachu jsem nic neříkal, ani ta poznámka tak míněna nebyla. Prostě cítí závažnou konkurenci.

A že se s nepochopením s mírnou nadsázkou setkám zrovna u někoho, kdo tady jinak pálí nadsázky s razancí atomové bomby...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V pořádku, já vídám komentáře o tom, že Intel je v háji hrozně často a nechápu kde na to lidi chodí, protože to není vůbec pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se omlouvám, takhle jsem nechtěl, aby to vyznívalo. Intel rozhodně neživoří. I v prodeji CPU, kde AMD má aktuálně lepší produkt, tak toho stále prodají fůry, o jejich dalším byznysu nemluvě. A ani nechci, aby to znělo, jako že považuji Intel za odpad, to ani náhodou. Spíš trochu za blbouny, ty jejich prezentace s nesmyslnými čísly a přiohnutými výsledky snad nemohou nikoho přesvědčit, jen ze sebe dělají opakovaně blbce. A ze svých zákazníků taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako uzivatel sluzby GeforceNow te musim uvest do realu.
1) Ta sluzba ma problemy s portfoliem her, ktere nabizi. I kdyz na papire je to skvela moznost, vydavatele jsou casto proti, pac ty binarky jsou "kontroverzne" ulozene.

2) Z tech her co to nabizi je docela mrzute, ze to ma dost velky lag. Kdyz vezmes v potaz jeste tu debilni implementaci DLSS, ktere dela casto duchy, je to teda nepekny zazitek. Prvne jsem paril CyberPunk skrz GFNow, ale tohle me fakt odrazovalo. Donutilo me to nainstalovat si to na svoji masinu s GTX1080, postelovat detaily a samozrejme re-shader, takze jsem z toho nakonec dostal plynulych 2K v dost dobrych detailech. A z GFNow uz zbyla jen takova pachut (a o krapatko uzsi penezenka :D).

Nakup ARM je zatim velmi velmi nejisty. nVidia by se tedka mela vyjadrit k velmi negativnimu stanovisku komisaru, ktery to nedoporucuji schvalit.

HPC je jasne, tam nVidia tahne spicu.

Taaakze, myslim, ze slovo panikarit je az prilis ostre, ale manazeri obou firem vedi, ze si nemuzou dovolit nezdary a nechavat AMD rust, protoze maji sice velke zisky, ale taky slusnou hromadu lidi. A kdyby meli omezit ciste zisky, to se akcionarum libit nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já tím příspěvkem nechtěl říct, že jsou ty technologie úžasné, bezchybné nebo něco takového, primárně jde o to, že mají skvělé zisky a větší než malé AMD.

1) To není překvapivé, u těhle služeb i čekám vysoké latence a celkově se mi SaaS a DRM hnusí.

2) Nejspíše to hrajete špatně, Google Stadia nebo Apple služba na hry to zvládne líp! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) No prave ja mel fakt velke ocekavani, protoze se mi tenhle koncept libil mnohem vice, nez treba Stadia. Vzasade to bylo zautomatizovane to, co si muzete v Azuru postavit sami (pronajmout si virtualku s RTXkem a tam nainstalovat svuj Steam). A jsem docela zklaman, ze se to nVidie nepodarilo domluvit poradne s vydavateli (smejdi jedni!).

2) Stadia je strasna sracka, to se mi prici po vsech strankach, i kdyz uvnitr to myslim ma HW od AMDcka. Ten koncept sluzby je ale desive mimo. Apple se mi prici take :D A neverim, ze to zvladaji lepe. Mozna je to uzivatelsky privetivejsi to pouzivat, zvlast kdyz je clovek uplny laik, ale neverim, ze to muze byt po technicke strance lepsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak napájet se to dá celkem v pohodě, ale chladit to má smysl asi jenom vodou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, kdyz clovek pouzije zdroj od gigabytu, bude i ohnostroj v cene..

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No... popravdě nevím, jestli bych měl chuť napájet PC něčím takovým. Nějakou dobu uvažuji o koupi 1kW zdroje na ty moje hračičky, ale Gigabyte, EVGA a podobný "šperky" jsem zavrhnul automaticky ještě před tou šarádou s ohňostrojem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

uvazuju stejne.. kdyz zdroj, tak od firmy pro kterou je to hlavni produkt a ktera s tim ma leta zkusenosti..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam zdroj od EVGA a ikdyz momentalne bych od nich zdroj nekoupil, tak ten muj vyrobil SuperFlower, coz je jeden z tech top vyrobcu zdroju. K nam ale primo svy zdroje nedovazi, takze proc nekoupit jejich zdroj polepenej znackou EVGA. Jinak pravda taky davam prednost skutecnymu vyrobci, takze u nas vlastne hlavne Seasonic.
Jinak ale treba Corsair a BeQuiet sice zdroje sami nevyrabeji, ale sami si je navrhuji a OEM vyrobce jim proste jen na zakazku vyrobi, co si oni navrhnou a Corsair ma ty zdroje hodne slusny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co je tedy ted v mode? Pochybuji ze existuje jednoznacne poctivy vyrobce, protoze udelat vyssi cenu lze jednoduseji, nez upravit design :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co je "v módě", ale třeba Seasonic se specializuje na zdroje už čtyřicet let.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zrovna seasoni mi odesel, asi 5 let vydrzel a to nebyl levny (2,5k kdysi) takže seasonic má u mě vroubek, nastesti mi neodpalil nic jinyho

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Seasonic rozhodne neni dokonalej, narazit muzes vsude. Me treba hodne mrzelo, kdyz jsem za nemaly peniz koupil zdroj od Enermaxu a dodali mi k nemu vadne kabely, ktere mi pocitac zkratovali. To si clovek pak rika, jestli to mysli vazne nebo v te tovarne cely den chlastaji. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak jestli mas 2x 3090 tak by 1kw zdroj smysl mel pokud mas ale jen 1 kartu tak 650-750 max vic je zbytecny ale hlavne nejakej poradnej jako corsair HX750, RM750 nebo nejakej seasonik goldovej, ja mam jak v pc (RM550x) tak jsem mel dlouhodobe v rigach RM1000 a HX1200 a naprostej luxus ty zdroje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyšla nejaká správa o problémoch so zdrojmi od GB?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stačí mrknout na youtube. Gamers Nexus se tomu dost věnovali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímavé je, že AMD je druhý kvartál (v Q2 2021) pred nVidia, aj keď klesá
Intel 68,29%
AMD 16,48%
nVidia 15,23%

08.26.21

Jon Peddie Research reports the growth of the global PC-based Graphics Processor Units (GPU) market reached 123 million units in Q2'21 and PC CPU shipments increased by 42% year-over-year

https://www.tomshardware.com/news/jpr-gpu-q2-vendor-share
https://www.jonpeddie.com/press-releases/gpu-shipments-soar-in-q2-year-o...

123*4= nám dáva 492 mil. PC, ak sa trh udrží

Market research firm Canalys reports that PC shipments reached 297 million units in 2020, up an impressive 11 percent from 2019. IDC puts the year at 302 million shipments, up 13.1 percent year over year
https://www.theverge.com/2021/1/11/22225356/pc-sales-shipments-2020-grow...

Rast iba o 42% by dal
302*1.42= 428.84

492/302= 1, 629 teda rast trhu s PC 63% medziročne...

Worldwide PC shipments totaled 70.6 million units in the fourth quarter of 2019
Worldwide PC shipments totaled 261.2 million units in 2019,
https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2020-01-13-gartner-sa...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Divné by bylo, kdyby AMD bylo za nVidií, když tam jsou i integrované grafiky v CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak AMD momentalne ma 17% samostatnych GPU, Nvidia už 83%.
Este par % AMD strati a Nvidia ma na krku antimonopolne urady!
To iste CPU AMD ma menej ako 20% trhu, u serverov to nieje ani 10%...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podíly na straně CPU se pak budou dál měnit, Apple ukázal že Arm v laptopech i desktopech může fungovat srovnatelně s x86, na Chromeboocích to taky sviští. MS i Samsung mají v plánu se dále na poli Armu angažovat a tlačit to více, chtějí do toho skočit další velcí hráči a všichni budou do toho tržního podílu zasahovat

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že ji vyrobí také v blower provedení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako môžu stíhať dodať dva osmipiny s doskou 450 W? 2x 8 PIN = 300 W, doska do 75 W. Bez ďalšieho 6 PIN-u to nevychádza.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

450W z toho se EU pos.... a zakážou rychlovarné konvice nebo nedej bože varné mixéry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z tohodle už si tu konvici uděláš. Ale ještě je to málo, bude pomalá :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no co. Vdaka Greendeal v EU sa zakaze predaj midrange a hi end grafik.
Ziaden problem.
Do toho budu akceptovane CPU s PL4 len do 65W v hiend, 15W v kancelarskych strojoch a 100W v serveroch.
A ludia zacnu kupovat bazarove a repasovane stroje
a to zlepsi situaciu s odpadom.

Alektrina pre domacnosti stupne o 80% a bude dostupna 6 h denne zvysok bude vyhradeny elektromobilom.

Kto by potom potreboval 450W kartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna by sa malo zrusit udavanie parametrov a ukazovat len nejaky index ako je karta zaujimava pre kryptominerov.
Lebo aj tak budu jediny kto si ich bude kupovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na to nejsou normální middletower skříně aby zvládaly takový tepelný výkon. Už kombinace RTX 3070 s mírným OC a 11700 s vypnutými limity je pro moji skříň docela výzva aby větráky neběžely na 100%....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak si je koupíš dvě do SLI, dáš vodníka a napojíš na podlahové topení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemám rád SLI, počkám si, až nV udělá speciální edici s dual GPU. Už mám doma nachystané kabely, co byly původně ke svářečce, abych to mohl napájet. Doufám, že to ty kabely dají.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.