Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pasta Gelid GC-Extreme nyní v 10g kyblíku

"Stejně jako u tříapůlgramové verze dodává výrobce v balení plastovou špachtličku pro rozetření pasty."

Kdo to myslí s nanášením teplovodné pasty vážně, nikdy pastu neroztírá, natož nějakou špachtličkou (jistou výjimkou jsou jen slitinové kovové "pasty").

Na střed procesoru naneste kapku pasty o velikosti zhruba hrášku (což se dělá nejšikovněji právě stříkačkou). Přiložte opatrně chladič, rovnoměrně jej přitlačte a zaaretujte. Tím dojde k vytlačení pasty ke stranám a vzniku rovnoměrné vrstvičky bez bublinek vzduchu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To co popisujete je špatně. Naneseme kapku pasty a dokonale ji po ploše rozetřeme prstem. Tak jak jste to popsal, se může stát, že se pasta po přiložení chladiče rozteče jen jedním směrem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

i toto neni dobre, chybi mi tam to "zavrteni" stycnych ploch....
BTW: nevim, kdy se k tomu dostanu, nak lenivim..., ale uz dlouho mam v planu zalapovat CPU+cooler a namisto libovolne pasty pouzit jemny film silikonoveho oleje + praskove stribro / mikronova velikost zrna, cistota cca 99,999% /

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nezlobte se, ale to by jste tomu dal. Pokud mi nevěříte, vezměte dvě dvojice skel. Na jedno sklo nakreslete fixkou čtverec o velikosti procesoru a do jeho středu vytlačte z tuby kapku pasty o velikosti zhruba hrášku a (jak jsem napsal) rovnoměrně přitlačte druhé sklo. Pasta se "rozteče" do stran a pěkně nám vytlačí z prostoru mezi "procesorem" a "chladičem" vzduch. Pak vemte sklo z druhé dvojice, rozetřete tam prstem pastu a přiložte skrycí sklo. Uvidíte tam uzavřené bublinky vzduchu.

A prosím ani tím "nevrťte". :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kyblicek a spachtlicka, aby sme si to mohli rozmazavat po tvari, aby nas neopalil ten monitor...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.