Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Pasta Gelid GC-Extreme nyní v 10g kyblíku

Iko Gelid GC-Extreme 10 g
Oblíbená pasta míří na trh ve větším balení a s příznivější cenou za gram (v dolarech ovšem), plus k tomu nově levnější GC-Supreme v 7g stříkačce.

Hongkongská společnost se švýcarským vedením Gelid, která se od svého založení v roce 2008 poměrně rychle vypracovala mezi známé a uznávané výrobce chlazení, uvedla na trh větší balení své teplovodivé pasty GC-Extreme. Ta je značně oblíbena mezi rekordmany v přetaktování díky zachovávání svých vlastnostní i při velmi nízkých teplotách. Těmi jsou hustota 3,73 g/cm3 a vodivost 8,5 W/m×K. Nejen oni tak jistě ocení větší, desetigramové balení.

Gelid GC-EXTREME
Gelid GC-EXTREME

Stejně jako u tříapůlgramové verze dodává výrobce v balení plastovou špachtličku pro rozetření pasty. Zde je to však ještě větší nutnost než u 3,5g verze, která má podobu stříkačky. Nové a větší balení totiž tvoří známý „kyblík“, odkud je nutné pastu napřed nabagrovat. Jeho doporučená cena činí bez centu 20 Eur, což vpravdě…není moc velký rozdíl za gram oproti menší stříkačce. Balamutění zákazníků cenovkou 19,99 totiž znamená slevu jen zlomek eurocentu na gram, přitom při nákupu v amerických dolarech je rozdíl již nějakých 30 centů (9,99 a 25,99 dolaru) na gram.

Gelid GC-Extreme 10 g balení

Vedle toho Gelid uvedl levnější pastu GC-Supreme, určenou údajně pro „profesionály“. Těžko říct, co přesně to znamená, nejspíše to je určeno pro ty, kteří staví větší množství sestav, ale zároveň se nechtějí spokojit s šedivkou od výrobce chladiče či známou šedivkou PC-100S za pár korun od PrimeCooleru. Za 5,7 Eura totiž dostanete od Gelidu stříkačku s obsahem o hmotnosti 7 gramů. Gelid se chvástá novou úžasnou molekulární strukturou, která lépe vyplňuje drobné nerovnosti na povrchu chladičů a chlazených zařízení, ovšem lepší než na řeči výrobce je vždy lepší se spolehnout na test ukazující, k čemu v praxi je molekulární struktura dobrá.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pasta Gelid GC-Extreme nyní v 10g kyblíku

Úterý, 10 Červenec 2012 - 21:14 | Damel | Nezlobte se, ale to by jste tomu dal. Pokud mi...
Úterý, 10 Červenec 2012 - 19:10 | johnthelittle | i toto neni dobre, chybi mi tam to "zavrteni...
Úterý, 10 Červenec 2012 - 18:31 | Trashman | To co popisujete je špatně. Naneseme kapku pasty...
Úterý, 10 Červenec 2012 - 17:40 | bager | kyblicek a spachtlicka, aby sme si to mohli...
Úterý, 10 Červenec 2012 - 12:53 | Damel | "Stejně jako u tříapůlgramové verze dodává...

Zobrazit diskusi