Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k George Lucas prodal Lucasfilm studiu Disney za $4 miliardy, většina půjde na charitu

No, osobně si myslím, že po EP1-3 můžou Star Wars už jenom získat - http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FxKtZmQgxrI#t=406s !, ale jinak celá cca hodinová (!) recenze mi přijde zajímavá a souhlasím s ní. V Disney je spousta šikovných lidí a i když je velká část tvorby spíš orientovaná na kvantitu, to zastoupení hitparádách IMDB, ČSFD apod. není určitě zanedbatelné. Po příkladu Pixaru (u Disneyho od roku 2006) bych chtěl věřit, že podobný rozkvět by mohl čekat i Lucasfilm.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když tu byla zmíněna vynikající série od Timothy Zahna, nemá někdo na prodej třetí díl - "Poslední povel" ve vydání od Olympia? Chybí mi do sbírky. Mám ho jen jako "Poslední rozkaz" od Baronetu s překladem ze kterého je mi blivno - ostatně pokud může někdo X-Wing přeložit jako křížokřídlá stíhačka, tak už je možné fakt úplně všechno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle bude určitě zajímavé. A't si říká kdo chce co chce (I já jsem z toho byl dříve v šoku) je to pořád lepší, než aby si vzal George SW svět s sebou do hrobu. Předáním štafety jen zajistí aby SW svět pokračoval dál.

Jsem zvědav, co bude základ pro příběh nových epizod. Je toho opravdu spousta. Série jako New Jedi Order, The Dark Nest Trilogy (dočteno), Legacy of the Force (které teď čtu), Fate of the Jedi (chybí mi poslední knižka) jsou opravdu skvělé a rád bych viděl na plátně nové hrdiny jako Jacen, Jaina, Anakin Solo (Děti Leiy a Hana), Ben Skywalker (Lukův syn), Mara Jade Skywalker (Lukova žena).
Nové lodě jako Stealth X, což je modifikace X-wingu, ETA-5, a další...
Je toho tolik, že filmy by to nemuselo skončit. Třeba celý seriál...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aj ked Star Wars nemusim (3 priemerne filmy a taky ohlas, dost nechapem, potom dalsie 3 a este horsie, ale len moj nazor) tak cena 4mld. ani nieje moc, pokial uvazime, co su to za znacky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"či klasiku prznící pokus o refresh jako Star Trek J.J. Abramse"

Tohle je dost dobry mentalni prujem. Star-trek nikdy nebyl, co se tyce filmu, zajimavou podivanou. Z te mlhy splinu a tragedie akorat vycniva Hnev Khana! Ale nejnovejsi pocit Abramse je naopak hodnoce velmi kladne a to nejen v kontextu Star-Treku.

Zbytek clanku neni spatny, ale napriste bych doporucil, aby soucasti kultury DiIT byli jen humanodidi s IQ vetsi nez jogurt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To není žádný mentální průjem, ale konstatování faktu. ST filmy nikdy nebyly velké kasovní trháky, ale držely se svého stylu. ST11 původní ST popřel, pro efekt si musel vytvořit zcela jiný svět s mnoha nesmysly. Kasovní trhák se tak sice dostavil, ale z ST zbylo jen jméno. Proto mezi příznivci ST tento počin nijak kladně hodnocen není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zvlastni, na zahranicnich trekkies forech je hodnocen kladne, a nic z puvodniho ST nepopira, jen vytvoril a primo ve filmu popsal novou casovou linii

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Horsie ako v rukach Lucasa to uz nebude takze sa tesim.

Moj odhad je, ze v novych epizodach bude Yoda ako padawan :). Takzde par stovak rokov dozadu od Ep I.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vida, už mají i foto z natáčení. i když typoval jsem spíš na zapojení do příběhu Pocahontas a sedum trpajzlíků ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sakra: tipoval ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lucas ma na svedomi taky revoluci ve filmovem prumyslu, kde jako jeden z prvnich pochopil (mozna to i primo objevil) ze se da vydelat na prodeji upominkovych predmetu (karticky, plakaty, figurky, svetelne mece, masky...) nekde jsem cetl, ze na tom vydelal daleko vice nez na filmech samotnych :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právě díky tomu mohl založit vlastní studia a pobočky Lucasxxxx.
Však ta vydávací společnost si musela pěkně trhat vlasy, když si po úspěchu uvědomili, že veškerá práva na merchendising nechali v rukách Lucase. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.