Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Gigabyte chystá další tři desky pro Intel „Sandy Bridge“ procesory

Tyhle Intelovská řešení už ně začínají unavovat. Grafiku nacpeme všem, ale fungovat bude jen někde. Dva PCIe 8+8 sloty nacpeme všem, ale fungovat budou jen bez grafiky u modelů bez grafiky (současné Intel Core i3 a i5). Vložíte-li grafickou kartu, nepojede integrovaná včetně specializovaných obvodů pro akceleraci videa atd...

Proč mám pocit, že Intel je jeden velký kompromis (pokud nekupuju nejvyšší modely)...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nie je pocit, to je fakt. To je ako s podporou virtualizácie v procesoroch, niekde dali a niekde nie. A ty zákazník sa z toho vysomár.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

i3 integrovanou grafiku má. A pokud máš externí gk co toho umí víc než integrovaná - na co by ti byla?!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to je spíš výmluva než omluva. Do toho, k čemu mi bude, nikomu nic není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že někdo nechce na procesoru zbytečný kus křemíku (grafiku), protože si stejně koupí externí. Na to najdu několik rozumných důvodů. Ale chtít aby fungovala zároveň s externí, nemůžu najít ani jeden. I na přehrávání videa je externí lepší a i na spotřebě v klidu už výrobci zapracovali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výborný důvod našla Nvidia a zpracovala jej v Optimus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co tak využít více videovýstupů. Grafika tam je, videovýstup tam je, ale použít to nejde, protože to přece nikdo nemůže potřebovat...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

podivej se na ty featury a rady procesoru a srovnej si je s jednotlivymi generacemi a uvidis duvod. spousta veci tam neni proste proto, ze to je starsi generace. u i3 je pravda, ze nektere veci chybi, ale to se u lowendu snad da pochopit .. na tom mi nic divneho vazne neprijde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, proč tady "pláčete", máme zde svobodný trh, tak když se vám to nelíbí, tak si kupte něco, co vám vyhovuje (... třeba od AMD).
Je celkem logické, že když chcete všechno, tak si musíte koupit nejvyšší modely, vždyť je to ze zvoleného marketingového modelu naprosto legitimní. Jasně, že nižší modely budou "kompromis"... ono je to snad u automatických praček, automobilů atd. nějak jinak?
ad) vybavení procesorů např. virtualizační technologií. Vše se dá vyčíst přímo na webu Intelu a odborník s tím nemá problém. "A ty zákazník sa z toho vysomár." ...když počítač chce skládat každá lamka, tak to pak platí. Předpokládám, že u auta také jen tak nepoznáš, zda daná jednotka je pouze ABS nebo ABS s ESP a necháš to na odborníkovi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted jsem si skladal pocitac a taky mam pocit, ze doba kdy to bylo "lego" skoncila. Prase aby se v tom vyznalo. Ale povedlo se :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby zde byl opravdu svobodný trh, nedělají x86-kompatibilní procesory jen tři výrobci na světě (z toho jeden si to dělá v podstatě pro osobní potřebu).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jasně. Například modely E7400 nebo Q8300 jsou toho zářným příkladem. Polovina revizí stejného procesoru virtualizaci podporuje, druhá polovina nepodporuje.

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=39107#ordering
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=36500#ordering

Ale věřím, že odborník vašeho střihu vidí E7400 a z toho jasně pozná, o jakou revzi se jedná... :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.