Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Google Chrome OS neskončí

dell_chromebook_11_ikona
Vicepresident Googlu pro Android, Chrome OS a Chromecast, Hiroshi Lockheimer, dementuje nedávné zvěsti o tom, že firma sloučí Chrome OS a Android v jediný OS.

Zjednodušeně řečeno prý Google nemá žádný plán na ukončení samostatného Chrome OS. Systém, který firma uvedla před 6 lety, se dodnes dočkal 30 tisíc aktivací v učebnách po celých USA, což je prý více než všechny ostatní vzdělávací produkty dohromady. Více než 2 milióny učitelů a studentů ve více než 150 zemích pak využívají rozšíření Share to Classroom, představené v září tohoto roku a umožňující studentům současný přístup na stejnou konkrétní webovou stránku.

Google jmenuje i další věci jako že spousta firem včetně Netflix či Starbucksu a samozřejmě samotného Googlu využívá Chromebooky pro jejich rychlé nasazení a integraci s existujícími technologiemi a také bezpečnostní model. Zkrátka Google je na Chromebooky pyšný, jsou pravidelně na seznamu nejprodávanějších položek na Amazonu a na existenci Chrome OS prý nehodlá nic měnit.

Letos Google pracoval na předefinování forem Chrome OS tak, že kupříkladu uvedl první Chromebook for Work a přinesl na Chrome OS více oblíbených aplikací z Androidu skrze Apps Runtime on Chrome (ARC). Chce toho ale udělat ještě více: nový multimediální přehrávač, nový vzhled založený na Material Design, vyšší výkon a také bezpečnost. Příští rok nás tak čeká spousta nových Chromebooků a tím pádem i pokračování Chrome OS.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google Chrome OS neskončí

Čtvrtek, 5 Listopad 2015 - 08:00 | Jakub Rydlo | Pokud dobře chápu, jedná se o osekaný IM. Takže...
Čtvrtek, 5 Listopad 2015 - 00:36 | Ji Si | Princip je takový, že učitel může poslat všem...
Středa, 4 Listopad 2015 - 14:56 | Tomas A | Asi len blbý preklad...
Středa, 4 Listopad 2015 - 14:21 | kypec | "...umožňující studentům současný přístup na...

Zobrazit diskusi