Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google dá v úterý Glass do prodeje, „testování na lidech“ ale pokračuje

ja bych si počkal až na další verzi a to budou Google Contact Lenses :)

Až uvidím tiponě s Google Glass tak si za něj stoupnu a spustim... "OK Glass, take a picture" to ho pak budu chtít vidět...
Nebo si pak vždycky v někde v mekáči stoupnu a zařvu "OK Glass, take a picture" a půlka restaurace se vzájemně vyfotí :)
To bude sranda... to by snad chtělo aby na ty povely někdo složil písničku...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Až to budeš dělat, vezmi s sebou pár lidí s kamerama, ať to natočej, na to se rád podívám :D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To mi v principu připomíná https://cornfieldelectronics.com/tvbgone/tvbg.home.php :-) - může být docela legrace.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Připadá mi to jako hezká věc, ale nepotřebná a hlavně nepoužitelná, protože ovládáním vyzrazujete soukromí, anebo chci vidět, jak se budou dva lidé vedle sebe rušit svými hlasy :D Na druhou stranu, když vidím ten facebook, tak si zase toho soukromí lidé moc neváží.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Radši než mínusy bych slyšel Váš názor ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna v tom bych az tak problém nevidel - dneska také lide zcela bezne telefonuji "v davu lidi" a uz to neprijde nikomu nejak neobvykle.
Co se tyce soukromi a podobne - ono je to téma plne paradoxu. Ja sam jsem zastance soukromi, na druhou stranu jsem zastance toho, ze když jsem nekde venku, mimo svůj pozemek / byt / a podobne, potom nemohu ocekavat soukromi prilis zadne. Mam tim na mysli takove to soukromi, které se neda uchránit před NAHODNYMI jevy, jako je amaterske foceni, nataceni a podobne. Druha věc je nejake cilene nahravani, například pevne umístěnou kamerou mestske policie. To je něco jiného.
Ale když nekomu nahodne vlezu do zaberu, když zrovna foti fotku, proste to nepovazuju za nejake poruseni soukromi.
Dneska si uz milion lidi toci na mobily kdeco, pamatky a ja nevim co. Pokud by někdo mel "úchylku" takovou, ze by chtěl chodit po svete a něco si natáčet, tak uz to muze delat dnes a neverim, ze specialne kvůli tomu, ze si poridi bryle, někdo zmeni sve chovani a zacne se chovat zcela jinak, tedy ze si například zacne natáčet všechny kolem sebe, ačkoliv to předtím nikdy nedelal.
Neverim, a asi to zni dost divne, ale fakt neverim, ze by ty bryle nejak zasadne posunuly hranice vnimani soukromi a ze by se lidi zacali chovat zasadne jinak, nez se chovaji dnes.
(Jasne, budou pripady, které budou vyzdvihovany a na kterých se bude ukazovat ten ci onen extrem. Něco jako se dnes a denne v TV dozvíme, ze 1 clovek se naboural v aute, ale uz se nedozvíme, ze dalších pul milionu se v aute nenabouralo a dojelo v pohode do cile).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho, jak to vypadá, tak to bude totální šmejd. Miniatura ještě nepokročila tak, aby to mohlo dostatečně fungovat. Zatím to vypadá totiž tak, že na bočnici brýlí je nabastlený obsah obyčejného mobilu. A když je displej tak blízko u oka, tak na něm samozřejmě nebude skoro nic vidět. Aby šlo na displeji tak blízko oka zobrazovat velké objekty, tak jak je vidíte očima když se podíváte po okolí, tak na to nemají a velmi dlouho nebudou mít žádnou technologii. A já jim ji neposkytnu. To myslím vážně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Šmejd to asi nebude, jenom si nejsem jistý, jestli se všichni uživatelé dokážou vypořádat bez migrény a závratí s tím, že jim 1,5 cm od oka bliká nějaká obrazovka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ten displej taky nejede furt, že?
displej se vypne a máš z toho úplně normální dioptrické brýle...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to abychom pomalu pro http://pro.storyous.com/cz/pokladni-system/ začali připravovat nějakou spešl appku pro GG! :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.