Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google končí s flashovou reklamou, odteď jen 100% HTML5

No nemyslim si ze to bude az taky problem pre blokovanie. Ten kto chce tak si zablokuje rovno domeny odkial sa toho najviac taha, sofistikovanejsi pouziju nejaky list pre pluginy (ffox,chrome atd.) kde urcite budu nahodene podmienky pre najcastejsie navstivovane weby a bude updatovany (povedzme ak by reklamky menili tagy alebo skripty a pod.) No a mozno sa tu vytvori priestor pre nejaky heuristicky plugin ktory sa bude snazit detekovat reklamu na stranke a vyhadzovat ju. Problemom je skor ze pri niektorych dnesnych weboch by to chcelo obcas zablokovat celu stranku lebo clovek uz ani nevie co je realny clanok, co platene PR (to este obas je aj viditelne) a co platene PR ale skovane v normalnom clanku ze to clovek ani nezisti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Všechny flashové reklamy co jsem viděl byli video reklamy, kterých se to netýká. Ne-video flashovou reklamu jsem snad nikdy neviděl. Takže je to akorát silné prohlášení, ale v praxi vůbec žádná změna.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Google končí s flashovou reklamou, odteď jen 100% HTML5"
vs
"od 2. ledna 2017 přestanou oba systémy flashovou reklamu používat zcela"

dnes máme 2. ledna 2017?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Velka skoda.

Odteraz bude citanie webu na mobile neporovnatelne viac zrat baterku.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže problémy s výkonností HTML5 při přehrávání videa jsou už vyřešené?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To uz hodne dlouho. Problem s tim mel hlavne Firefox, ale dnes uz snad vsechny prohlizece umej vyuzit HW dekompresi h264. 720p v HTML5 mi jede naprosto plynule i na 4 roky starym Atomu...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

řekl jste to špatně: problémy nejsou vyřešené! Spíš je částečně zlepšili a už to není až tak hrozné.
V žádném případě 1080p v HTML5 nejede stejně plynule jako 1080p ve Flashi.

u menších rozlišení už není ten rozdíl tak velký (720p je tak na hraně, některým starším PC se ještě pořád seká)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"V žádném případě 1080p v HTML5 nejede stejně plynule jako 1080p ve Flashi."

To je pravda, vetsinou totis jede v HTML 5 plynulejc :). Hlavne na Google Chrome. To je taky duvod proc Youtube ma uz HTML5 jako default.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to, že někteří "vyjímeční jedinci" měli problém s Flashem a v porovnání s ním HTML5 jim jede lépe, to neznamená, že to platí pro většinu počítačů.

ještě pořád většině lidí HTML5 žere více prostředků než Flash.
Pokud máte spuštěné jenom 1 okno a na něm Youtube, tak rozdíl nepoznáte a myslíte si, jak vše jede hezky. Ale když budete mít spuštěných hodně procesů, tak zaručeně začnete pozorovat větší rozdíly, s tím že HTML5 pojede hůř.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"někteří "vyjímeční jedinci" měli problém s Flashem"
Ja vedel ze jsem vyjimecny, mama mi to furt rika... :)

"ještě pořád většině lidí HTML5 žere více prostředků než Flash."
to, že někteří "vyjímeční jedinci" měli problém s HTML5 a v porovnání s ním Flash jim jede lépe, to neznamená, že to platí pro většinu počítačů ;)

Mate nejaky dukaz, nebo extrapolujete na vsechny lidi ze zkusenosti jednoho cloveka (vas) ? Jestli bych mel extrapolovat ja, tak HTML5 + h264 se mi na notasu prehraje bez toho aby se zapnul vetrak cpu, pricemz ta desiva sr*cka Flash ho roztoci naplno...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

xaxa, vtipné :)

a máte pravdu. Nedá se objektivně říct, co více blbne. Očividně záleží na kombinaci a zastaralosti součástek v PC (hlavně asi CPU) , verzi Windows a prohlížeči.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jste zapomněl na fázi měsíce a kurz dolaru. ;) Člověk aspoň má někdy ten pocit...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na tento okamzik vsichni cekali. Zbavit se nenazraneho flashe ve prospech html5. Jake bude procitnuti, az zjisti ze html5 reklamy budou zrat stejne nebo vice jak flash, protoze je bude delat to stejny prase v neoptimalizovanem ale jednoduchem nastroji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No rozdil bude v tom, ze driv CPU zral browser i Flash. Od ted uz bude zrat jen browser :).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

uvědomujete si, že "jenom browser" může žrát více prostředků než Browser+Flash??

Ten browser totiž spouští různé pluginy, když jsou potřeba a nic nevylučuje fakt, že plugin HTML5 může žrát více prostředků než externí program Flash.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak krome toho, ze ten muj komentar byl vtip (evidentne nepochopenej), tak HTML5 neni zadnej plugin. HTML5 se od HTML4 lisi jen par tagama. "Flashovy" reklamy sly delat uz v HTML4 jen ted to ma trochu vic moznosti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

HTML5 plugin :D vidím že máš v tom jasno...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Cituji: "nejpozději za 10+ měsíců" ... autor článku našel na klávesnici nový znak plus, ale nechápe co znamená. Když se řekne nejpozději za 10 měsící tak to znamená že do deseti měsíců, ale když se napíše 10+ tak to znamená deset a víc. Tak že nejpozději do deseti a víc měsíců ... logika dostala zabrat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.