Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Google kupuje antipirátskou firmu Widevine

Widevine logo

Ne, nebojte se, nejde o žádné lapky ani detektivy, Widevine je společnost, která se zabývá zabezpečením videa proti nelegálnímu přehrávání a kopírování. Údajně jejich služeb využívá na 250 miliónů k internetu připojených TV a dalších podobných zařízení, vy si třeba můžete vzpomenout, že jsme psali o USB flash paměti na kterých se ve spolupráci se Sonic začala distribuce filmů. Zaměstnanci prý přejdou přímo pod křídla Google a Widevine jako taková pravděpodobně zanikne.

Co z tohoto prodeje může vzejít? Inu se stále rostoucím počtem zařízení, která se připojují na YouTube se klidně můžeme nadát placených kanálů přímo z tohoto zdroje, neméně zajímavá může být i internetová půjčovna videa. Cena sdělena nebyla, ale protože již dříve Widevine prodala jistý podíl vlastních akcií firmě Cisco Systems za 65 miliónů USD, dá se čekat, že šlo o částku v řádech stovek miliónů USD.

Na druhou stranu asi sešlo z útraty 6 miliard USD, které měl Google přichystané za internetovou společnost Groupon nabízející slevové kupóny v místních obchodech, restauracích atp.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Google kupuje antipirátskou firmu Widevine

Žádné komentáře.