Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google může vzdáleně přistupovat k datům na 3/4 zařízení s Androidem

vsetci teroristi a ine ilegalne zivle prejdite na android 5+ .. ste v bezpeci.. nejak sa mi to nezda.. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ano, jsou "v bezpečí"

v podstatě básník chtěl jenom říct, že teď "zašifrovaná" data Google nezíská během pár chvílek... teď je mu navíc bude trvat nějakých XYZ hodin ty data dešifrovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pride mi zvlastne skor vypustit do sveta informaciu, ze vase data doteraz neboli zabezpecene poriadne odteraz su.. pre koho tato informacia je? vacsina ludi to vobec neriesi.. pre tych co sa stazovali? a naozaj bolo "za dost ucinene"? nsa to zabalila, lebo snowden? ;) je fakt ze pre bezneho cloveka uz jednoduchsie sifry je problem zlomit.. nema na to castokrat vypoctovy vykon..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Celá tahle obava o tom že google může šmírovat je směšná. Oni můžou a pokud budou chtít tak jim v tom šifrováním nezabráníte. Proč si to myslím? I kdyby byl telefon zašifrovaný, stále všichni přijímáme aktualizace aplikací. Často i těch systémových. A samozřejmě každá aplikace má přístup k datům (je hezké že jsou data šifrovaná ale pokud by si to appky nemohly dešifrovat, tak by asi nefungovaly žejo?).
No a co z toho vyplývá? To nejmenší co v případě potřeby může google udělat, je poslat update nějaké systémové appky cíleně nějakému uživateli (protože všechny aktualizace se provádí přes Google Play ve kterém je uživatel přihlášený). Bylo by velmi naivní si myslet že telefon zašifrujeme a NIKDO k němu nemůže.
Může k němu uživatel, můžou k němu appky, může i google.
Se s tim smiř.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Stačí se podívat kdo jsou vlastníci Google a bude vám ihned jasné, kde vaše data skončila. A stejně je to s Facebookem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Misto tehlech kravin by se hodil navod, jak na zarizeni s Androidem 5 a vyssim deaktivovat sifrovani. Ja nastesti prechazel na Android 5 ze starsich founu a tam se sifrovani nezapne, to plati jen pro telefony s uz preinstalovanym Android 5 od vyrobce.
Sifrovani v mobilu nechci, respektive sifrovani nechci, nevidim jedinny duvod proc bezne veci sifrovat. Kdyz chci neco zabezpecit, tak to udelam pres zaheslovany RAR nebo 7zip archiv, vic je pro me opravdu zbytecne.
Mimochodem sifrovani zpomaluje vetsinu founu a vysava baterku, protoze cip na desifrovani je az v uplne novych modelech a na starsich to musi delat procesor.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Stejne jako sifrovani disku u notebooku, toto ochrani data v pripade ztraty zarizeni (v kombinaci se zamkem obrazovky a/nebo vybitou baterkou). Pokud je nabootovano a je zadany desifrovaci klic, cokoliv co bezi v OS ma pristup presne tak jako kdyby nic zasifrovano nebylo (foto, video, kontakty, logy prichozich a odchozich hovoru, SMS atd.)

Takhle by se IT redaktor seknout nemel...
Sakra jak v tom potom chodi BFU i kdyz lidem kteri tomu rozumet meli neni uplne jasne o co se jedna, to nechapu.
Ze jsem na DIIT posilal mail s nametem na clanek, jak se zbavit toho otravneho upozorneni na Win10 upgrade ve ve Win7 a "telemetrie;)" - nikdo se neozval.
Toz tak.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Ze jsem na DIIT posilal mail s nametem na clanek, jak se zbavit toho otravneho upozorneni na Win10 upgrade ve ve Win7 a "telemetrie;)" - nikdo se neozval." Neočekávej, že DIIT bude zveřejňovat informaci o blokaci upozornění na upgrade W10. DIIT je z reklamy placený, tak by si řezal sám větev.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejak se mi nezda, ze by DIIT dostavalo vic penez z reklamy na uzivatele co maji Win 10 ... na druhou stranu, cekal jsem clanek o tom, jak Win 10 odinstalovavaji aplikace a nic ... http://www.wired.co.uk/news/archive/2015-11/24/windows-10-update-removin...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.