Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k I grafika Haswellu je optimalizována pro mobilní sféru, obsahuje prý 512bit sběrnici

velmi vela webov je z tej 512 bit zbernice nasracky a pozeram, ze aj tu ste z nej pif :-) zbernica nieje vsetko, nevieme KOLKO tej pamete tam zavesia, asi 512 MB ani 1GB to nebude, par mega takze na vysoke rozlisenia dojde pamet aj vykon ale nie o tom, NAJDOLEZITEJSIE JE, ze GT3 haswelu bude mat 40 vypoctovych jednotiek /HD4000 ma 16/ a sam Intel povedal, ze jeho vykon je 2-2.5 nasobom HD4000 takze klud, ta interna 512 bit zbernica tam bude ale hned nespravte z toho vykon HD7990 :-) Ta pamet moze mat aj ine vyuzitie ako len pre grafiku, je to L4 keška a 512 bit je preto, aby procesor mal do nej rychly pristup..... Uvazujte, ked Intel povedal 2-2.5 nasobok HD4000 tak asi ze aky vykon bude? Vykon iGPU bude slusny ale AMD sa podla mna nema coho bat, no Intel to s grafikami berie velmi vazne....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"z pohledu jara příštího roku, kdy Haswell vyjde, nebude dosaženo datové propustnosti (a tudíž ani výkonu) <$100 low-endu minulé generace, tedy Radeonu HD 7750 (72 GB/s)."

Četls' ten článek vůbec? Z toho, co jsi tu napsal, usuzuju, že jsi skončil nadpisem :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chlape, po přečtení tvého příspěvku jsem si málem ukroutil hlavu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave, zda se, ze Intel opravdu vsadil na mobilitu, coz osobne vitam. Pokud pujde ruku v ruce s tou mensi energetickou narocnosti i snizeni odpadniho tepla (coz by asi melo), tak to bude super, opet bude mozne trochu zmensit pocitace diky mensim narokum na chlazeni. Jsem fakt zvedavy, jak to dopadne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na toto téma měl intel výbornou prezentaci včera na IDF. Ukazoval dvojnásobný výkon grafiky při stejné spotřebě a potom stejný výkon při poloviční spotřebě.
Z IDF jde ostatně spousta hodně zajímavých informací, kterým jde navíc i věřit na rozdíl od semiaccurate (512-bitová sběrnice by vyžadovala opravdu významnou změnu výrobního procesu, což by bylo mnohem větší novinkou, než přídavná paměť).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.