Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jaké GPU pro Far Cry 5?

To snad neni az takove prekvapeni, ze NVidia drti konkurenci. Vega je holt takova jaka je a doufejme, ze bez Koduriho to bude priste mnohem lepsi.
Nicmene ve vztahu ke hre je to preci uplne jedno, pokud to da i na Polarisu 45FPS, tak je to parada a hra je dostupna opravdu pro kazdeho.

Me by ale zajimalo, kolik FPS bude mit ten kamos, co sel do R5 2400G s tim, ze zatim mu i na hry staci ta integrovana Vega?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Když to nvidia tak drtí, pročpak má v FC5 o tolik horší výsledky? :-D

Když to vezmu podle těch uveřejněných grafů, tak v snobendu se ta vysmívaná V64 blíží GTX1080Ti a nechává za sebou v prachu svého konkurenta GTX1080 (tu o chlup překonává ve 4K dokonce i V56).

Jediné rozlišení, kde nvidia nedostala úplně na prdel, je FHD, tam je to srovnané (GTX1060 o chlup lepší než RX580, ale i V56 vydrtila GTX1080).

Plyne z toho, že tahle hra velmi zřejmě Vegám chutná (lepší frametimes, a tedy lepší 99th percentile, což je ten nejdůležitější parametr pro herní pohodu), a že ty buď neumíš číst grafy, nebo jsi zcrhovatělý troll (vyber si).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A má AMD lepší výsledky?

Podívej se na Vegu 56 a 1070 Ti. Karty s velmi podobným výsledkem.
1070 Ti stojí v obchodě 18.000, ale jde sehnat i pod 17.000 a Vega 56 stojí přes 20.000

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tady seš na pro AMD fandovským webu. Kdyby nVidia měla 1000FPS a AMD jen2FPS tak bys ses dozvěděl, že ten rozdíl není tak velkej a může za to strategie nVidie: gameworks, physx a vývojáři.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsi tragedie ne strategie že? Gameworks je pomsta Huanga a PhysX je dnes totální mrtvola a zabila jí nVidia.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ceny pokřivené horníkama neřeším. V hiendu to navíc není dle dobrozdání nvidia funz vůbec žádný problém. Vega56 byla uvedena jako konkurence ke GTX1070, Vega64 jako konkurence ku GTX1080.

Jinak mně to je úplně jedno, nekoupím si z principu žádnou kartu, která stojí více než 8-9 tisíc Kč. Jen jsem chtěl poukázat na zelený funatizmus Redmarxe a na to, že ty Vegy nejsou navržené úplně blbě a ten výkon v sobě reálně mají, což se projevuje (jako obvykle) s další generací her, kde majitelé AMD karet se smějí a hrají a majitelé nvidií upgradují (stejně dopadl souboj R380X vs GTX960). Každý nechť si to vyhodnotí jak mu libo (a své peníze utratí dle svých priorit), pouze jsem poukázal na realitu a souvislosti.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem to tak, ze na GTX1080Ti nema AMD zadnou odpoved.

Jinak ale tak trochu lzes, muze to byt neumyslne, ale vy AMD fanousci vzdy nasadite ruzove bryle a vidite vse po svem.

GTX1070 byla v dobe pred tezarskou horeckou mirne levnejsi nez Vega 56. Za stejnou cenu byla GTX1070Ti a i GTX1080 byla mirne levnejsi nez Vega 64. Z toho jasne vyplyva, ze i v rozliseni 4K je vse v poradku a karty jak NVidie tak AMD podavaji vykon, ktery vzhledem k jejich netezarskym cenam muzeme ocekavat.

To same kdyz se podivas na GTX1060, tak se proti svemu konkurentovi RX580 nijak nepropada. Jednoduse ve Far Cry 5 podavaji vsechny karty ocekavany vykon a neni zda ani u jednoho vyrobce zadny problem. Znovu opakuji, moje oznaceni ze NVidia drti AMD bylo mysleno, jako ze AMD nema odpoved na GTX1080Ti.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A koho to zajímá že AMD nema na 1080Ti odpověď. Škodovka taky nemá odpověď na vozy BMW a Audi a přesto její auta lidé kupují a firmě se daří.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Superb je co?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi, sice nejsem auto fanda, ale tolik zase vim, ze superb je spis odpoved na VW Passat. Ty vyssi rady Mercedesu a BMW jsou trochu jiny kafe, nez Superb, byt je to urcite fajn auto ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

a VW Passat je v zásadě převlečená A6 navic díly použité v tomhle jsou ty samé, které člověk najde třeba ve Fábii.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady uz se svymi auto znalostmi nemohu slouzit :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No problem, znalec nejsem ale právě Passata jsem měl, většina ovladacích prvků byla totožná s tím co jsem měl předtím ve Fabii a co jsem viděl v A6, kterou jsem původně místo toho Passata zvažoval koupit, navíc ve stejné generaci se A6, Passat a Superb lišily jen vzhledem, koncepčně byly stejné, byly postavené na stejné platformě, tedy Superb byl oproto passatu s větším rozvorem a v číně se prodával jako Passat. Pod kapotou to má stejné motory převodovky (ok tady má Audi výhodu že dostává vyšší motorizace než VW a to má zas vyšší motorizace neš Škodovky a Seaty).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Trolmimino: Ty se svejma znalostma zaostáváš všude.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A pak je tam ještě A8, RS8, R8 a tak.:-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Všchny Audi pod 8 v koncernu najdou své bratříčky nebo sestřičky, s A8 už se to láme a na ni už v konceru jiné značky nic nemají, ale pravda, v době jedničkové fábie ty páčky byly stejné i v A8 a myslím že tomu nebude jinak ani dnes, ono proč taky dělat 4x to samé jinak :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hehe , ja mam Q7 3.0TDI a R8 4.2FSI okrem ineho, ty jeste furt na ATI Carens ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že škodovka jako člen koncernu ani nesmí míť odpoveď na takové auta. Je to něco jako kdyby jste tvrdili že AMD CPU divize nemá odpoveď na AMD grafickou kartu grafické divize.
Je to prostě blbost z podstaty pozice škodovky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak v aktuální generaci, ale už A3 versus Ochcávka je sakra rozdíl v tichu a filtrování nerovností. Řekl bych, že u Suberbu chybí tak polovina tlumících hmot, možná i podíl hliníku a vysokopevnostních ocelí. Podvozek bych si tipl, že je taky víc ze železa a míň ramen atd. Hluk od podběhů a drncá - slovy pana prezidenta K.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To máš tak když experti řeší kliky, čudlíky a páčky a neřeší motory, podvozky a převodovky. :o))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Passat a A6? ufff.
Nie pasat je proti A4 ale porovnanie s tou fabiou to na nVidiu a SuperB sedi, 1080Ti =mierne upravene diely s nastavenim motoru

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jezkovy voci, co jsem to zrovna precetl?
Zadnej passat neni prevlecena a6! Radsi se drz letadel.
Ze v koncernu VW maji auta obcas stejny knofliky, to souhlasim, ale tyhle dve auta prece nemuzes srovnavat.
Ale neboj, takovych jako ty je mnohem vic..lidi kteri si mysli, ze jejich oktavka je neco vic nez golf v liftbacku a ze rs v nafte je supersport.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

https://www.tipcars.com/magazin/poradna/skoda-superb-1-9tdi-nebo-vw-pass...

Superb a Passat na tom byly stejně, superb byl delší, A6 (tuším model do roku 2003) byla platformou totožná s těmihle auty a lišily se minimálně. A jak jsem tu uváděl v číně se prodával de facto superb jako Passat: http://www.auto.cz/shanghai-vw-passat-lingyu-cinsky-superb-poznavate-jej...

Společných dílů je i dnes na těch autech spousta, ne jen ty páčky a čudlíky. Ženin bratranec dělá v autorizáku audi a v podstatě všechny origo díly na obvyklé opravy/údržbu jsou stejné a je jedno co je na tom autě za logo, víc záleží natom kdy to auto bylo vyrobené protože i na jednom modelu během jednoho roku člověk mohl dostat hned několik variant toho samého díly, největší loterií jsou brzdové destičky :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, ok, ja mluvil o soucasnosti. Myslim, ze se toto lame ve chvili, kdy RS6 v kombiku dostalo ten desetivalec, co ma i Gallardo. Driv asi a6 a passat mely vic spolecneho.
Jinak si myslim, ze Skoda a obecne vse od VW se moc precenuje. Nejsou to dobra auta, predevsim ne motorove, ani jizdnimi vlastnostmi a rozhodne ne cenou a kvalitou. I kdyz by se nasly vyjimky, jako ze nejaky auto od nich nakrouti pres milion km a treba R8, nebo A8 jsou hodne povedena auta, Arteon neni treba vubec okoukany, tak zbytek je proste prisernej a nechapu, proc to ti lidi za ty palky vubec kupujou. Me proste vzdy vic vyhovovaly japonci, nebo ze skopcaklandu jeste bmw. U VW je to vzdy pri uvedeni velke WOW, pak to clovek uvidi poprve na silnici a rekne si wow no a po tydnu uz jen pche, pak si to pujci a zjisti, ze to ma na svetla furt ten otocnej cudl z favorita, ze to je mekky a na silnici to plave a ze tempomat umistoval idiot. To cele za milion, ale pro ceskyho chatare topri.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

superb je ekvivalent napr. Passat alebo A4. Ak si myslis, alebo predpokladas, ze Kodiaq je ekvivalent Q7 so 4litrovou naftou, tak nie, to je oproti tomu trabant :) Teraz hned je Radeon 580 lacnejsi ako 1060, je jemne vykonnejsi a ma 8 vs 6 ramky = prave teraz by som siel do 580tky! Ale v PC mam 1060tku ;) lebo ked som ju kupoval, bola situacia (cenovo) opacna.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Všechny kteří chtějí FHD max. detaily a min 60FPS v jakékoli dnešní hře to zajímat musí, musí to zajímat všechny co chtějí hrát s rozumnými detaily a FPS v 2k, kdo chce provozovat 4k má smůlu i s tou 1080Ti. Taky to potřebují ti co třeba nechtějí plné detaily ale využívají multi monitor setupy, ti kteří používají a hlavně chtějí využít naplno 120Hz, 144Hz monitory, ti kteří potřebují více než 8GB VRAM (někde těch 8GB zmizí velice snadno a i těch 11GB je mnohdy dost na hraně, tím teď třeba trpím já v X-Plane 11, kdy 8GB absolutně nestačí a musím výrazně redukovat kvalitu textur a ten rozdíl je opravdu výrazně viditelný).

Je mnoho důvodů proč lidi zajímá právě 1080Ti. Když za mnou někdo přijde a bude chtít doporučit grafiku na hraní, tak to bude jediná grafika kterou mohu s klidným srdcem doporučit, byť aspoň na 4k hraní AAA titulů bych doporučil rovnou dvě nebo alternativu v podobě TitanuV (tam je velké plus v 16GB paměti) a to není jen má fantasmagorie, jsou firmy co to běžně do sestav nabízí, třeba: http://jetlinesystems.com/product/gravity-gtx/ taky je dobré si tam povšimnout možností zobrazovadla, jako nejnižší volba je tam 28" 4k monitor jako nejvyšší 50" UHD TV...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

div sa svete, ze vacsinu hier co som cca 3/4 posledneho roku hral na 2K mi stacila Vega 56. jedine kde som nemal 60+fps pri ultra high detailoch je WH total war1+2
tam to bolo 40-50fps.
Mam pocit, ze tvoj simulator davas do porovnania s dnesnou AAA produkciou.
(Som zvedavy, ako natom bude do pol roka Kingdom come, hoci to nieje AAA produkcia)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Simulátory? V simulátoru nehoním FPS, navíc ani v 4k tam nemám problém dosáhnou 60FPS, za předpokladu že mě nebrzdí CPU, což je ale v podstatě vždy.

Prosím nemluvme hlavně o presetech, ono nějaký ultra neznamená MAX, to je podstatný rozdíl, třeba v Division což je u mě téměř exklizivně hraná hra a její ultra preset je pořád dost chabý, dá se to vyhnat o dost dál a právě to co jde dostat za ultra nastavení má největší dopad na výkon...

https://www.youtube.com/watch?v=aSQiR_MwBLw RotTR s MAX nastavením na GTX1080, benchmark overall average těsně nedá 60FPS, nutno ale kouknout na jednotlivé části Syria a Valley mají AVG jen 51 FPS, o minimech se ani nemá cenu bavit přitom já cílím právě na minimální FPS protože mít průměr 60 s tím že první minutu jedu 100FPS, druhou minutu 60FPS a třetí 20FPS, je asi dost na pytel oproti tomu když budu mít konstatních 60FPS

https://www.youtube.com/watch?v=vP07uu5fnjI tady je maxlá division, sice AVG jde lehce nad 60FPS, tak v testu jdou vidět výrazné dropy, zvlášť když kamera prochází kouřem z hořícího auta - nejritičtější místo... Mimochode právě tady není možné poměřovat AMD s NV, nejvyšší HFTS stíny, které mají ale asi 30% výkonový propad oproti PCSS běží jen na NV kartách Mawell a novějších.

A tady je příklad jednoho ze simulátorů: https://www.youtube.com/watch?v=ViDc1QWWQ5I v 4k 60FPS dokud nezačnu být limitovaný procesorem, což je o pár minut později. V závěru je to pokud se nepletu už i dost pod 30. Ale opět, nestíhá CPU, grafika se fláká.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak to máš docela jednoduchý vidění světa a já bych za tebou rozhodně nešel. Doporučuje se vždy po zjištění potřeb a možností zákazníka...

"Mám i7 8700K, 32GB RAM, 4K monitor a chci grafiku na hry" - jedině 1080Ti !
"Mám i3 8350K, 16BG RAM, FHD monitor a chci grafiku na hry" - jedině 1080Ti !
"Mám Pentium G4560, 8GB RAM, 22´(1680x1050) monitor a chci grafiku na hry" - tak to JEDINĚ 1080Ti ! :))))))
O variantě
"Mám C2D, 4GB RAM, 19´(1280x1024) monitor a chci grafiku na hry" - tak to nepřipadá v úvahu nic jiného, než 1080Ti ! ...raději ani nemluvě, abych tu z toho nedělal moc velký cirkus ;))

Nevím jak je to ve velkoměstě ala Prágl, ale tady na vesnici většina lidí opravdu nechce grafickou kartu v hodnotě, kterou by nedali ani za kompet PC s OS a monitorem ;))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Setkávám se s lidmi, kteří chtějí co nejvyšší výkon (což je logické) s tím že mají nějaký omezený balík peněz. V tom se samozřejmě operovat dá a můžu vybrat či doporučit to co se do té ceny vleze, to ale neznamená že bych tomu člověku nesdělil fakt že může narážet na výkonnostní omezení, že některé herní tituly si v nějakých vyšších detailech či vyšších rozlišeních nebo fps prostě nezahraje a být to na mě tak neuvažuji o ničem jiném než té 1080Ti.

Naštěstí tam, kde typicky o tom HW diskutuji se většinou řeší sestavy s co nejvýše taktovaným intel CPU (dnes je nejrozumnější volba 8700k) a ten je párovaný s grafikami od GTX1070 výše a typicky na tom končí 1-3 velké 4k TV. případně ty sestavy mají ještě nějakou druhou, podřadnější grafiku k připojení extra monitorů.. https://www.flightsim.com/vbfs/attachment.php?attachmentid=103747&d=1309... tady sice nejsou 4k TV pro přední výhled, zase je to takový decentní 7 monotorový setup z roku 2011, vlevo je pak tablet, nikoli další monitor.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já to beru, ono je to všechno hezký, ale v případě tý fotky - to je styl "Chceš něco takovýho? Vytáhni cash a cáluj" ...k tomu není co dodat.

Obecněji - doporučovat s klidným svědomím to aktuálně nejvýkonnější, je velmi snadné, velmi laciné... Je to o tom, umět doporučovat i HW, který v rámci zákazníkových limitů bude plně vyhovující - a to s klidným svědomím ;) Poučka číslo 1) "Peníze jsou vždy problém zákazníka" totiž platí absolutně u prodeje "hotovek", ale nikoli při navrhování sestav. Tady jsou peníze zákazníka i náš problém... pokud mu teda nebudeme rvát 1080Ti tak dlouho, než se sbalí a půjde za někým jiným. Pak naším problémem být přestanou :)))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jabba:
to je něco jako by jsi tvrdil, že na hry musím mít Intel i7 s 4 jádra 8 vláken.
jenže na hry stačí i5 4x4
a pak jsi došel a řekl že ten kdo nemá AMD 8 jader a 16 vláken jako by nebyl.
Proč když na hry stačí 4x4 ?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Nevím jak je to ve velkoměstě ala Prágl, ale tady na vesnici většina lidí opravdu nechce grafickou kartu v hodnotě, kterou by nedali ani za kompet PC s OS a monitorem ;))"

něktří to nejsou ochotní dát ani za auto :D a je to vidět i cítit ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Když za mnou někdo přijde a bude chtít doporučit grafiku na hraní, tak to bude jediná grafika kterou mohu s klidným srdcem doporučit".

A když ti řekne, že jeho rozpočet na grafiku je 10k max, ne-li 5, ber v potaz ceny před vypuknutím kryptománie. Btw, já pařím na 40" 4k ve 4k nebo 21:10 custom rozlišení 3840x1800 na GTX 1070. Pravda, pařím většinou starší nebo méně náročné tituly a to většinou na max. detaily jako Dota 2, Battlefield 2 (z roku 2005), Battlefield Bad Company 2, NFS Shift. Nedávno jsem koupil i nejnovější Battlefield 1 a taky v poho, ne na max. detaily, ale radši jedu nativně 4k a nižší detaily, než nižší rozlišení a vyšší detaily. Nicméně Battlefield 2 je pořád s přehledem nejlepší Battlefield co je, a to jako že hodně výrazně. Někteří říkají že nejlepší je Battlefield 2142, ale nehrál jsem tak nevím. Battlefield 2 ve 4k na novějším hardwaru je lahoda, jasně, textury už nejsou nejlepší ale geometrii to 4k sluší apod. Online servery jedou zase na plné obrátky jako kdysi... viz. - https://www.bf2hub.com/home/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když bude mít méně peněz tak se vybere něco co je pro něj vhodné. Nemůžu ale jednoduše doporučit nic co bych si sám nekoupil a slabší kartu než 1080Ti bych prostě nekoupil. A ano je snadné ukázat na "nejsilnější" HW a doporučit ho, ale v tomto případě, nejsilnější karta je TItanV a i TitanXp je silnější než ta 1080Ti, nicméně k rozdílu výkonu a ceny ty titany doporučovat nebudu

A i když má někdo nějaké omezené zdroje, tak to neznamená že někde nevyšťárá něco navíc, několik lidí už jsem přesvědčil ke koupi vyšší karty a jsou za to rádi. Když člověk staví mašinu co vyjde na 40 tisíc bez grafiky...

Nějaké to herní CPU - 8600k/8700k, 16GB rychlejší paměti, deska, nějaké pěkná prostorná bedna, rozumný zdroj, slušné SSD, chlazení, systém, monitor, nějaká rozumná myš, klávesnice, gamepad, třeba i repráky... 40 tisíc možná ani nestačí... A má si do toho člověk dát 1070 nebo 1080Ti? Když vezmu dobu, kdy ta 1070 byla k dostání pod 10 a 1080Ti byla pod 20... Jsi na 50 s 1070, na 55 s 1080 a na 60 s 1080Ti. Přidat 5 tisíc na 1080 znamená 10% celé sestavy navíc a cca 20% výkonu navíc, přidat 10 tisíc na 1080Ti zvedá cenu o 20% ale výkon asi o 50%

sestava s 1070 = 500kč/1% výkonu, výchozí hodnota
sestava s 1080 = 458kč/1% výkonu
sestava s 1080Ti = 400kč/1% výkonu

Když pak zvážíme něco trošku levnějšího, kde chtějí lidi dát třeba RX580/1060 která byly třeba za 7 a 1070 za 10... V sestavě za 30-35 tisíc je to zase jen drobná částka ale výkon bude poměrově výrazně vyšší.

Když se to těm lidem takhle rozpočítá a vysvětli že více výkonu znamená že si s tou kartou může vydržet delší dobu, nebo může zvýšit své nároky, šáhnou na "skryté" fondy a nějakou tu kačku rádi připlatí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A vsichni, kdo ke mne prijdou, ze chteji hrat FHD na max, tak jim doporucim 1050Ti, protoze za cenu okolo 5k je to jedina karta, ktera je skladem, a kterou si budou cenove ochotni koupit ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já zkouším navrhovat 1060, ale u tý 1050Ti to stejně obvykle skončí - z tebou popsaných důvodů :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jeste v dobe, kdy se dala sehnat 3GB verze 1060 za 5,5-6k, tak jsem treba doporucil (byt s tezkym srdcem) tuhle. Ale to jsou doby minule... :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

trolmimino, chtěl jsem ti po dlouhé době dát plus, ale zjistil jsem, že jsem nějak vyjmut z hlasování a nezapočítávají se, ani plusy ani mínusy... promiň, ale chyba není na mé straně.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš vyjmut z víc věcí ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A pres to vsechno si tu kartu neporidi dobrych 99% vsech uzivatelu, ktere ta karta realne zajima mozna tak jednorazove, jen v te recenzi..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že pojem GTX1060 je poněkud mlhavý pojem, 3G, 6G, a teď mi vypadla ta třetí verze. A jak víme, nemá to stejné specifikace.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro mne je taky dulezita spotreba a AMD karty to je tragedie v tomto nVidia nezkutecne vede nejen ze pocitac pak nehluci jak vysavac, ale hraju docela dost hodin denne a to se na uctu za elektrinu brzo pozna ... ;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, rocne mozno 20€, to spoznas pri 12tich platbach

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:oDDDD
hezká odpověď

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prosím tě:)
Co jsem koukal u posledních tří dohraných karet za půl roku s ovladači co umí ukazovat spotřebu, tak se RX580 prakticky nedostává nad 100W. Fakt naprosto nezajímavé téma:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

NV ma lepsi spotrebu, to je fakt. Pokud nekdo nehraje opravdu hodne, tak v realu je to ale celkem jedno. Potrebujes ale podle toho nadimenzovat zdroj.
A jinak AMD ma taky edice karet s dobrym tichym chlazenim. Vem si treba Sapphire Nitro+. Takze to je spis o tom, jakou kartu koupis.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To ma i MSI u své gaming série. Na mojí GTX 1070 se větráky spouští až při určité zátěži a mají docela příjemný zvukový profil. Stejně to mám i se zdrojem, větrák se spouští až od určitého zatížení. Defakto při malé zátěži slyším vrnět jenom pumpu. Komp mám kousek od sebe na stole, cca. 80cm. Nicméně bych preferoval referenční design který by to měl řešeno podobně. Ja chci aby mi teplo z grafiky co nejefektivněji a nejrychleji opouštělo moji mini ITX skříň a v tom je referenční design s "turbínou" super.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..hold musis do skrine dat dalsi vetraky pro lepsi odvetravani ;)
Ale jinak Te chapu, ja bych to u mojeho mATX buidu taky uplatnil :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky že mám, na custom-made pozicích...

https://photos.app.goo.gl/keBUdZXzb5UPXylv1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vleze do te skrine vubec nejaky bezny mensi CPU chladic a nebo max. najaka placata verze a nebo pak vodnik?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na fotkách je vidět, že tam mám closed loop Antec chladič s radiátorem. Uchladí to můj 4.5GHz přetak docela v poho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to myslel trochu jinak. Na obrazcich je videt, ze tam mas vodnika. Muj dotaz byl, jestli se tam krome vodnika vleze i "bezne velky" chladic a nebo jestli je potreba mit "nizkoprofilovou" verzi vzduchoveho chladice.
U moji mATX skrine to tam vleze, ale u velkeho chladice, uz bych si nebyl jisty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna jsem si stáhnul na bojleru teplotu o cca 15° páč tekla zbytečně horká voda, a hned můžu jít do crossfire... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asus strix 1060_6GB vs. 580_8GB - TDP 120 vs 185W = pri 5 hodinach hrania denne to mas 0,05€ denne resp 1,56€ mesacne resp 18,98€ rocne... Iba odhadnem, ked za tych 5hodin vypijes 3 Plzne, tak to mas denne 3€, mesacne 90€ rocne 1100€ ;) tak teda vypijes rocne o 20 piv menej, no. Zabije ta to?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh, jako srovnavat ceny nedostupnyho hardwaru je argument jak stehno.. vegy 56 byly od leta do podzimu k dostani za ceny lehce nad gtx1070 a kdo chtel, tak si je koupil.. a kdo si je koupil, ma vystarano..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ceny fakt neřeš. Má RX580 dává 2/3 výkonu 1070Ti (v 2k). Tu grafárnu jsem koupil za 6500,- (jo, vychytal jsem to velmi malé okno mezi uvedením a minerama). 1070Ti je za 3x vyšší cenu. Strašlivý poměr cena/výkon:)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Je normální že ve vyšším výkonnostním segmentu se za jednotku výkonu platí více.

Ony tu ale v té době byly GTX1080, tedy o chlup lepší karty než 1070Ti za cenu kolem 13 tisíc nebo 1070 za cenu 9 tisíc a za 18 se daly v poho sehnat 1080Ti.

Hlavně ty 1070 byly s výborným poměrem cena výkon, protože 8 gigových RX580 tu za těch 6500 fakt bylo hodně málo a průměrný výkon napříč herním spektrem cca kopíroval i nárust výkonu, jak proti RX580 tak GTX1060

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To neřeš, oni by chtěli ferrari za cenu ojeté dáčie logan.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"vysmívaná V64 blíží GTX1080Ti a nechává za sebou v prachu svého konkurenta GTX1080"

TyNyT, viem že "viera je nedobytná pevnosť" ale tak chcelo by to vrátiť sa na Zem, v 1440p či 4k je náskok Vegy 64 na 1080 v priemerných fps 5% - to je akože to "nechává za sebou v prachu " - 5% To nemyslíš vážne !

+ aby bola sranda ešte vačšia a tvoje fandovstvo očividnejšie, "vysmívaná V64 blíží GTX1080Ti" vyznieva dosť divne ak v 4k je 1080Ti od V64 v priemerných fps výkonnejšia o 21% resp. 17% v 1440p.
Znova, Vega 64 je len 5% nad GTX1080 ale +/- 20% pod 1080Ti v priemerných fps ale podľa teba sa blíži 1080Ti :D

A s toho som po pozretí grafov skoro odpadol, píšeš "nvidia nedostala úplně na prdel, je FHD,... ale i V56 vydrtila GTX1080" - 2 sekundy pohľadu na grafy a zisťujem že 1080ka má o 23% lepšie priemerné fps a "99th Percentile" je u Vegy 56 a GTX1080 rovnaký.

Ale podľa teba "V56 vydrtila GTX1080" Vydrtila :D

Samozrejme že vydrtila, stačí 23% náskok 1080ky v priem. fps. zanedbať a rovnaký percentil brať ako zdrvujúce výťaztvo AMDD !

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak na to, ze ta hra je optimalizovana pro AMD (dokonce je to uvedeno explicitne i ve zdrojovem clanku na computerbase, tady se o tom ze zistnych duvodu pomlcelo...), tak teda AMD nic moc. :-)

Proto je vzdy lepsi cist zdrojove clanky nez tyto prefiltrovane ... :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsi ten clanek v originale cetl, tak spis nez optimalizovana "pro AMD HW", je to spis tak, ze jsou tam "optimalizace", ktere AMD HW dokazi vyuzit. Taky tam neni nikde uvedeno (nebo alespon si to nepamatuji), ze by psali, ze NV HW neni plne vyuzivan ;) Takze to tvrzeni muzes klidne napsat i tak, ze je to hra, ktera vyuziva potencial HW AMD, oproti jinym hram, ktere vyuzivaji treba "jen" potencial NV.
Jinak drivery jak AMD, tak NV byli udajne pro hru jiz optimalizovane, tak jestli jeste u NV dojde k nejakemu narustu vykonu casem, je ve hvezdach.
A jinak, mi to hadani prijde celkem zbytecny. Ty rozdily nejsou tak dramaticke, aby to stalo za to se zabyvat tim, jestli si k vuli tomu poridim NV nebo AMD. Spis je zajimave videt, ze kdyz ten engine dokaze vyuzit potencial HW AMD, tak to jde poznat. Praxe v realu je nespis opacna, ze enginy vzhledem k dominantnimu postaveni NV na trhu, spis optimalizuji pro NV..tak to preci AMD trochu prejte ne ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"...
Far Cry 5 unterstützt exklusive Vega-Features
Far Cry 5 wurde in Zusammenarbeit mit AMD entwickelt. Vor allem die neuen Vega-Grafikkarten haben spezielle Optimierungen erhalten.
..."

Zbytek nema cenu komentovat. Uvedl jsem jen to, co jsem se docetl ve zdrojovem clanku. Jinak je mi burt, jestli je ta optimalizace pro NV nebo AMD.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Evidentne se ti muj prispevek nelibi, nicmene, to co pises jsou pouze nesmyslne vykriky...
Ten engine dokaze vyuzit "Vega FP16-Shadery", funkcionalitu, kterou AMD nazyva "Technik Rapid Packed Math". Krome toho je tam zminka o tom, ze je vyuzivan AMD "Shader Intrinsics", ktery je k dispozici na vsech CGN architekturach.
Tak opravdu nevim, proc se tady takhle honis a snazis se nekoho presvedcit, ze je to "AMD" hra. Neni, pouze podporuje vlastnosti, ktere treba jine enginy nepodporuji. A opet, nikde neni napsano, ze tam nejsou "optimalizace" NV HW.
Byt tebou tak si dam cigarko a uzivam si radeji dne ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Byt tebou tak si dam cigarko a uzivam si radeji dne ;)"
Ty evidentne trpis predstavou, ze by si druzi meli brat tve rady k srdci...ale takhle svet nefunguje... :-)

Nekomentuji tvuj prispevek jako takovy, napsal jsem jen to, ze jsem ve zdrojovem clanku cetl neco jineho, nez se ty snazis podsouvat, to je cele.

Takze, nikoho se nesnazim o nicem presvedcit, to je jen tvoje nechapani psaneho textu, nic vic, nic min.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim, cim trpim :)) ale u tebe se da docela dobre z tveho prispevku odvodit, ze je zalozen na jednoduchych, prostoduchych vykricich. Pokud je tvoje predsatva diskuse takova, ze zacnes jecet a vykrikovat "hra byla vyvijena ve spolupraci s AMD...." a zacnes na tom stavet svoji teorii nevim ceho, tak pro mne jsi akorat "tula" se kterym je zbytecne dal "diskutovat".
A neboj, ja nemecky text umim cist docela dobre a obcas i chapu o cem se tam pise ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ted jsem si te vyfiltroval v jinych diskusich (napr. na czc.cz, to jsem mel udelat na zacatku, byla to chyba. Nebude se opakovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale to si bobanku filtruj co chces. Jde videt, ze k tematu krome toho, ze ti vadi, ze AMD ma nekde vyssi vykon diky enginu, kery dokaze jeji HW vyuzit, nemas vubec co rict. Teda krome tech vykriku, co jsi predvedl..
A jinak, ja mysim, ze tady dalsi prispevek na toto tema od Tebe moc chybet nebude, takze ahoj.. :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To vis ze jo, troubeline. :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, zkus treba studenou sprchu, to taky zabira ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verim, ze ti to pomaha, plevelit diskuse na vsech IT webech musi dost zmahat. :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ty mas nejaky psychicky problem, ze ti vadi, ze nekdo chodi prispivat do diskusi?
To vypada, ze krome toho, ze jsi duty jako bambus, aby jsi jakkoliv smysluplne prispel do diskuse, tak jeste mas i problem s tim, kdyz clovek nekde diskutuje. Tak si preci pis taky, teda pokud mas se svou inteligenci cim prispivat. Ver, ze i ti, kteri nemaji, tak taky pisou, jako, treba Jarousek, tak se zarid podle neho...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle me by ses mel nechat vysetrit spis ty, ty tvoje nesmyslne blaboly se nedaji cist, boli z toho oci. A je celkem fuk, na kterem webu zrovna blijes ta sva "moudra". :-)

Me z principu diskuse nevadi, ale s normalnimi lidmi, coz se tebe bezpecne netyka.

Jinak, co ty diskuse procitam, prevlada na tvou osobu celkem konzistentni nazor. :-)

Btw - az budes mit zase pocit, ze potrebujes nekomu oznamit, ze je duty jako bambus, tak se nejdriv douc, kde se pise i/y, vypada to pak dost blbe... :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele ty budes asi opravdu trosku psychicky naruseny...
Nazdar :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zacinas se opakovat, uz opravdu nudis... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ojojoj trolmimino má dalšího hejtra. Tak tě tu mezi červenými vítám Bobe Nováku. Jinak co se týká optimalizace hry FC5, tak není nad čím špekulovat, výrobce to bude hlavně distrubovat na konzole, takže tam je jasné, že to hlavně ladil pro konzole s AMD grafikami. A pak se divíte, že se nVidia snaží prosadit i jinak.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

musim sa zapojit do tejto plodnej diskusie pod vplyvom OH skupin.. a ako vzdy ukoncit vetu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přišel jsem až diskuze skončila, omlouvám se, jinak bych se samozřejmě zapojil dřív. Chtěl jsem přivítat Boba Nováka, to že už neodepsal a zůstal mi viset příspěvek jako poslední za to mě nemůžete perzekuovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ono to v reálu spíše znamená, že to není zmršené pro nVidii. Bohužel, tam jsme se dostali.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejsou tam pridavane zadne efekty ala "gameworks" optimalizovane pro jednu nebo druhou stranu. Cili spravny smer, jak by se "neutralni" hry meli delat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty věci by tam být mohly, když už stejně ten engine řeší podporu featur specifických karet.Nemusí být v základu zapnuté a nemusí být součástí žádného presetu, hráč si vybere zda je chce nebo ne. Některé budou stejně nabízené jen pro karty které to podporují.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo a dva dny po vydání bude patch 1.1 ve kterém bude gameworks...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hra není optimalizovaná na AMD hardware, pro standardní prvky nových API, které Nvidia nechce v herním segmentu podporovat a nechává si za ně připlácet v profi sféře. Nepodpora 2×FP16 je čistě její rozhodnutí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"...
Far Cry 5 unterstützt exklusive Vega-Features
Far Cry 5 wurde in Zusammenarbeit mit AMD entwickelt. Vor allem die neuen Vega-Grafikkarten haben spezielle Optimierungen erhalten.
..."

Zbytek nema cenu komentovat, tim spis, kdyz uz to uvedou i na rudem computerbase.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proste nelibi a je to fuj :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ty neco priste pis o nesmyslnych vykricich. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nejdříve si zjistěte fakta, těžko se tomu věří, když jako třetí obrazovka po spuštění hry je logo AMD RYZEN | RADEON viz https://imgur.com/5AiUyRV až potom je logo UBISOFT.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"AMD says it has worked closely with Ubisoft to ensure that Far Cry 5 is well optimized with excellent visual quality, high frame rates and low latency. The game supports several advanced Radeon RX Vega-specific features such as Rapid Packed Math, Shader Intrinsics and Radeon FreeSync 2, but none of these impact GeForce users negatively."

...a to sa v opacnom garde nestava, tam ten impact je stale

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdyz to rika AMD... :-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Vzdyt kolik her ma logo "nvidia the way it's meant to be played" a nikomu to vubec ani neprijde. Vzdyt je jedine dobre, ze se AMD konecne aspon obcas probudilo z te letargie, ve ktere bylo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Smím vědět jak to v opačném gardu nefunguje?

Majitelé AMD karet si třeba stěžovali na výkon PCSS což je Součást NV gameworks, ano, proti SSAO je to obrovský dopad na výkon, ale ten dopad na výkon je i u NV karet, ty ale při svém návrhu počítají že na nich tyhle věci poběží a mohou být pro tento účel přizpůsobeny, takže jim to ve finále nedělá až takové potíže jako konkurenci která s nějakým specifickým výpočtem nepočítá a s danou úlohou se tak musí víc prát. Vývojáři, běžně nenabízí volby které HW vůbec nepodporuje a mohou klidně zakazovat volby které konkrétnímu HW příliš nesvědčí, což se třeba s těmi PCSS na AMD kartách v některých hrách i dělo.

To samé bude platit i obráceně, pokud si AMD bude stavět nějaké vlastní nadstavby a při vývoji budou počítat s tím že jejich grafika bude vystavená nějakým specifickým operacím a lépe ji na tuto úlohu připraví už na úrovní návrhu HW.

Když vzpomenu třeba na představení Pascalu a GTX1080, velká část prezentace byla právě o SW který je nedílnou součástí vydání celé generace čipů a vytváří tak ucelenou platformu. U představování Polarisu jsem měl dojem že v podstatě řeší jen cenu, případně srovnání s konkurencí namísto s předchozí generací a že by to poskytovalo nějakou ucelenou vývojářskou platformu nebo něco inovativního jsem vůbec nepostřehl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta hra hlavne zane AMD efekty ala "gameworks" nema. Tim padem to nemuze mit ani vykonostni dopad at na jednu nebo druhou stranu.
Podle mne efekty, by nemely byt soucasti nejakeho "package" HW vyrobce. Karty pouzivaji obecne API, kde by kdyz tak dany efekt mel byt realizovany, potazmo by se mel realizovat skrze tohle API. Ze to tak neni je druha vec. Tohe je uricte obecne lepsi cesta.
Ale jinak NV chapu, posiluje si tim pozici na trhu..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom divneho? Ten engine vyuziva nejake featury AMD HW. Nejspise v dobe, kdy to vyvijeli, tak jim nejaky programator od AMD, ktery vi, jak ty featury volat a s nima nima programovat, pomahal. Tohle je uplne bezna praxe, pokud volas v SW nejake API treti strany a poradne se v tom nevyznas. Samozrejme za predpokladu, ze ti vyrobce toho API podporu vubec da. Vzdyt tohle najdes v tunach jineho SW a vubec o tom ani nevis a nikdo se nad tim nepozastavuje. Jenom tady ma AMD lepsi vysledek, je tam poznamka "vyvjijeno za podpory AMD" a lidi se z tohou muzou picnout, jako by na tom zaviselo, jestli dozijou zitrka nebo ne... ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na tom není divného nic, jenom to, že no-x to popírá... měl by někdy sundat ty AMD brýle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..a nemas to jedno...vzdyt hlavni je, ze ta hra dobre funguje jak na AMD, tak NV kartach..a zahrajes si :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ta hra dobře funguje uvidíme spíše až za pár dní zda se najdou nějaké exploity atp...

Ale rozumím co myslíš a ano, běží to slušně i na nižším HW.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Před pár týdny o té optimalizaci no-x psal... Já jsem se s ním přel o tom, jestli je ta optimalizace obecná nebo ne. Na Anandtech totiz poukazují na to, že byly optimalizované intristic shaders pro AMD architekturu, ale no-x tvrdí, že jelikož intristic shaders jsou součástí specifikace 3D rozhraní jako vulkan a DX12, tak pokud jsou optimalizované, tak budou optimalizované i pro Nvidii. Tak nevím co si mám o tom myslet...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tam právě nejde moc optimalizovat na obecné bázi, IS jsou určené právě proto aby vývojář mohl psát kód více na tělo konkrétnímu železu a obcházel obecná api, které právě z principu nemohou s každým kusem železa fungovat stejně dobře.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, jasně jsem psal o čem se vyjadřuju - je to plynulost hraní (mimochodem, není to tak dávno, kdy to byl svatý grál příznivců nvidie). Velké výkyvy ve FPS ti sice navýší průměr, ale hratelné to díky stutteringu nebude.

K tomu zbytku: pokud je GTX1080 pokořena, byť jen o pár desetin FPS, kartou z nižšího patra (V56), je to z mého pohledu vydrcení.

Je mi jasné, že ty si hledáš zase nejpříznivější výklad a výsledek pro tvé oblíbené karty (respektuji to, ale nesouhlasím), a opakuji, je mi to celkem fuk, protože nákup těchto karet a ostatně i hry neplánuji. Poukázal jsem na opakující se trendy, kde GTX1080Ti sice má vysoké průměry, ale taky velké rozptyly výkonu. Nicméně recenze po internetu, které jsem přečetl to shrnují víceméně podobně jako já - vítěz je jednoznačně Vega56, a to i poté, co nvidia uvedla další ovladače. Celá má původní reakce byla na nesmyslný první post Redmarxe, který se nechal unést svým fandovstvím.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ve 4K mas v grafu jasne, ze GTX1080Ti je nejvhodnejsi karta. Ve fullHD se ukazalo, ze i mainstreamove karty NVidie jedou. Vysledky fullHD karet GTX1080, GTX1070Ti a GTX1070 jsou skvele.
Ale jiste na fullHD lze velmi dobre pouzivat i obe AMD karty Vega64 a Vega56. Nemam s tim zadny problem. Ovsem muj post nebyl nesmyslny, nybrz maximalne ne uplne idealne napsany. Nevyplynulo z nej, ze proste GTX1080Ti je proste jasny kral hernich grafik, coz jsem mel na mysli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To už je v tomto týdnu několikátá omluva k tvému vyjadřování co jsem četl. Být tebou tak začnu lépe psát, i když chápu, že psát vyváženě, ale pro AMD jde těžko.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zas kdybych napsal ze GTX1080Ti je bomba, tak by fanousci AMD v tichosti supeli, ale vedeli by, ze nemaji sanci. Kdyz jsem napsal NVidia je bomba, tak se podivej na tu diskuzi. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Další chyba: "fanoušci AMD by v tichosti supěli" Fanoušci by rozhodně potichu nebyli. Se podívej na výplody tří chrabrých rytířů na křižácké výpravě Tydýta, Trolbambína a Hrdiny ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hele Crha, nechces toho nechat trosku? Ze jsi tady a jinde za idiota, ktereho ostatni toleruji, protoze jim ho je bud lito, nebo to berou jako saskovsky kolorit, je jedna vec. Pokud se potrebujes ale nestale do nekoho navazet, tak bez prosim te do prdele a vylevej si ty svoje mindraky na tech tvojich seznamkach nebo pri adoraci ovara na facebooku..a netahej to tady.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přestaňte se navážet do nVidide, nesmyslně hypovat AMD a urážet lidi co mají více zkušeností než vy s vašimi názory kdy ten kdo se dovolí vám oponovat je automaticky idiot nebo šašek a můžeme spolu debatovat normálně. Jak vy ke mě tak já k Vám. Na hrubý pytel hrubá záplata. Tečka. Tož jeden zvrchu,tak druhý zespoda. Fandil jsem Vám, vy jste mě podvedli s R10 480. Co na tom chceš dál řešit. Kdyby jste dál nehypovali a přišli a řekli, ano uznáváme že R10 480 je hnůj s výkonem co tu už byl a je to karta k ničemu. Tak před Vámi smeknu a řeknu že máte čest. Ale to co vy předvádíte, jak kopete jak malý děti jak si tady vylíváte mindráky z toho, že si nedokážete vydělat víc než 25.000,-kč měsíčně a ještě to máte jako povolání na příč všemi IT weby v ČR, je prostě za hranou. Dokud vy budete propagovat špatný produkt, tak já vám budu dělat špatnou reklamu, aby nezávislý čtenář měl i taky nějakou zpětnou vazbu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo Te Crha nepodvedl. Nevim, proc mas tyhle absurdni predstavy. Chapes, ze tady si chodi lidi mezi sebou bavit a ne cist nesmyslne zvasty a potrebu porad zduraznovat, ze jeden produkt je lepsi nez druhy, protoze clovek, ktery to rika je sam idiot a nic nechape?
Zajdi si uz konecne k nejakemu psychologovy, at ti pomuze

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vypujčím si komentář odjinud:
Jsem rád, že je tu další hra u které došlo na všechny ty 4/8 inteláky, kteří tady psali jak jejich sandy bridge / skylake vydrží na věky věků, protože hry nikdy nebudou potřebovat víc než 8 vláken, a psali tu neskutečné slohovky o tom, jak je pro vývojáře nemožné vytěžit ze hry víc než 4/8, protože pak exponenciálně s každým jádrem a vláknem roste bla bla bla bla... a ejhle, mám Ryzen 7 a směju se, jak všichni u AC origins řešili neskutečné FPS dropy na jejich 4/8 intelu a já se svým ryzenem si v klidu jel na 90% vytíženost všech 16 vláken, FPS dropy v řádech +/- 7FPs ne +/- 30 jako inteláci..a směju se všem, kteří tu psali ty slohovky o tom jak je 4/8 nesmrtelné... Kingdom Come to samé, ano je to neodladěná hra, ano všem by běhala mnohem líp, kdyby byl kód čistší, ale znovu u další hry se směju jak všichni brečí, že je ta hra naprd, že jejich GTX 1080 běží na 32% a procesor nestíhá a že je to kravina a ať to laskavě Warhorse vyřeší... ne ne milí zlatí, kravina je, že jste si mysleli, že Váš IvyBridge 4/8 bude hry stíhat do nekonečna...a ač DDebila nesnáším, opravdu, opravdu nesnáším, jaká je to vymazaná hlava...tak s ním s tímto musím velmi souhlasit, protože dva roky zpátky si nikdo neuměl představit, že 8/16 AMD procesor s IPC jak Sandy / IvyBRidge, může hře pomoct víc, než na 5GHZ nataktovaná 6700k.

nééé vůbec AMD hypeři neprezentujete jak je AMD skvělé.... vůbec né...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ve 4K má Vega64 v 99th percentile ztrátu 44,3 vs 48,5 FPS u GTX1080Ti, což mi jako zásadní výkonnostní náskok teda nepřipadá a ani nejde o rozdíl hratelnost/nehratelnost (což je ještě důležitější). Sloupeček má tedy delší a nazelenalí poměřovači pindíků mohou jásat. I tak ale to na obou kartách nebude hratelné a budeš muset snižovat úrovně detailů, aby ses dostal na 60FPS.

Výsledky ve FHD (což je parádní disciplína nvidie) jsou u slabších nvidií skvělé, ale i tak jsou předstiženy oběma Vegami.

Zopakuji ti, že pokud se díváš na průměrné FPS, díváš se na hausnumera, kterých bez potíží dosáhneš třeba při koukání na oblohu nebo v nenáročných scénách, ale v okamžiku, kdy budeš opravdu FPS potřebovat (rychlé/náročné scény) bude ta hra padat na hodnoty 99th percentile.

Že je dnes GTX1080Ti absolutní král výkonu, to nikdo nezpochybňuje, taky je cenově úplně jinde než zbytek karet. Celou tu dobu ale poukazuji na to, že odstup od levnějších hiendových karet není v tomto případě velký. A domnívám se také, že s dalšími novějšími tituly, které nebudou zkriplené nvidií, se tento rozdíl bude nadále smývat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1. Jasne si o tom nepísal, „lepší 99th percentile“ spomenul v závere, hore v pôvodnom komente si písal „podle těch uveřejněných grafů“ – niekde si nešpecifikoval že treba pozerať len percentile aby sme došli k správnym výslekom
2. „výtaztvo“ o 1% - chyba merania – a prehra o 23% v priem. Fps je vydrtenie len a len z vojho pohľadu, ono to „kartou z nižšího patra“ je karta s HBM a o 50% väčším jadrom , tyické „nižšie patro“...
3. „si hledáš zase nejpříznivější výklad a výsledek“ áno dobre, ja hľadám, ale SI TO TY ktorí spravý z 1% vydrtenie – čo dodať ?
4. „post Redmarxe, který se nechal unést svým fandovstvím“ – redmax, ja, proste všetci len ty nie. Správne ? :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad 1. zmínka o 99th percentile je už v prvním mém příspěvku. Při jeho čtení a srovnání s grafy logicky vyplývá, že se vyjadřuji na téma grafů s 99th perc.

ad 2. Takový "DDemagogický argument" (jak argumentaci v této poloze tak rádi nazýváte), no tohle, jsi to vůbec ty? :-)

ad 3. Opět sis vzal jen část, informace, takže ještě jednou, vztahuje se to na "souboj" V56 vs. GTX1080, což nikdy nebyly karty, které byly stavěny proti sobě. V takovém případě je srovnání výkonů v dané hře možné nazvat "vydrcením." Ty karty jsou marketingově nějak pozicované a HBM nebo velikost jádra je v tomto ohledu naprosto irelevantní.

ad 4. Jsem otevřený jakékoli diskusi i argumentům. Uznávám, že GTX1080Ti má jasně nejlepší průměry FPS, je mi jedno, co si kdo koupí (já si nekoupím nic z toho, o čem je v této diskusi řeč a už jsem to tu taky napsal). Nicméně trvám na tom (a nikdo zatím nedodal jediný argument, že by to bylo jinak), že v této konkrétní hře je vítěz jednoznačný, a tím je Vega56 (a částečně pak karty od AMD jako takové).

Podle tvé podrážděné reakce to vypadá, jako bys s tím měl problém, a přestože takové hodnocení se dá najít i na ostatních webech, podle tebe to je jinak, což ti neberu. Máš-li k tomu cokoli věcného, milerád s tebou budu věcně a slušně diskutovat. Pokud však budeš pokračovat v podobném tónu, asi to nadále nemá smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja tady souhlasim s TyNyTem, ale kdyz se rika A, musi se rict i neprijemne B a to sice, ze FC5 bylo vyvijeno ve spolupraci s AMD a No-X v clanku pise, ze vysledky v ruznych rozlisenich neskaluji ani zdaleka stejne.
Podobny chovani bychom v minulosti nasli u nekolika "nvidia titulu" a u nekterych titulu toto chovani opravili nove verze ovladacu, ci patche na strane her.
Takze za me je toto takove New Hope, po kterem zas muze prijit Empire strikes back.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vidím že NV v cenové kategorii odpovídá cca cenové kategori AMD. V64 se blíží 1080Ti zhruba tak jak se 1080 blíží V64. Vzhledem k tomu že ceny po opomenutí sočasného pokřivení trhu jsou 500 USD pro 1080, 600 pro Vegu64 a 700 pro 1080Ti, tak to krásně sedí i na cenovou relaci těch karet a jde vidět jak NV nabírá dech s vyšším rozlišením, zřejmě ty silnější karty mají ve FHD bottomneck v CPU. U 1070Ti je to horší, tam je to na úrovni Vegy56 ale ofiko ceny jsou lepší na straně AMD 400 vs 450 USD, reálně se ty vegy ale prodávaly téměř celou dobu dráž.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Říká se "bottleneck" jako metafora na zúžení krku u lahve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dík za korekci, pokusím se ji zafixovat v zapomětlivé hlavě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ono s tím drcením bych byl opatrný...
https://www.techspot.com/article/1600-far-cry-5-benchmarks/
Zajímavá je třeba jak blbě si vede GTX970/980.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé to je, ale taky zcela očekávané. Staré hiend nvidia grafiky se v moderních hrách moc nechytaly nikdy.

"It gets even more interesting as we get to the Vega graphics cards. Here Vega 56 can be seen not only destroying the GTX 1070 by a 22% margin but also beating the 1070 Ti and GTX 1080. That's an incredible result and while I recognize that Nvidia will no doubt improve performance with an optimized driver, I can't imagine they'll find enough for the 1070 to match Vega 56."

Už se čeká na nvidia optimalizace. :-DDD nvidie prostě zrají jak víno.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Už se čeká na nvidia optimalizace. :-DDD nvidie prostě zrají jak víno."

Co? Po zprávách kdy se na ovladače AMD čekalo půl roku aby konečně Polaris rozjela Dooma bez sekání je tahle hláška úsměvná. A ještě bych zmínil, že se tady oháníte Vegou, která je o rok a půl mladší než gtx1080 FE...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ale jdi ty brepto.Nepleteš si to s padající nVidii ?
Zajimavé že jsem na Doom na RX470 hrál a v poho.Hra sice je sr..ka,ale to není k tématu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hráli jsme toho stejnýho dooma? Mě to příjde jako skvělá zábava, která neztrácí dech.
Ne nepletu si to s nVidií. Napřed to byly špatné ovladače a pak se ještě upravovala spotřeba protože to lítalo do červených čísel a karta se přehřívala. Myslím že tam právě probublalo že nějaké ty úsporné funkce karty nebyly vůbec zapnuty aby vůbec stihli vydat kartu v termínu a ladili to až potom.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No ono to ukazuje kde bude za pár let 1080/1070 už jenom proto že 970/980 nejsou zase tak staré...No zrají :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A kde je R9 290X bratru za 11 tisíc? Na tu si už nevzpomenete...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kde by byla ? Kamarad ma dve kupovany v unoru 2014 za 15 a 16 tisic... minimalne rok to tezilo a jeste ted na hry makaj jak maj a podavaji patricny vykony. Navic v zime i krasne topi :o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja nedam dopustit ani na skvelou GeForce GTX570, kterou mam dodnes a vyuzivam ji, kdyz zrovna nemohu byt na spolecnem domacim PC s GeForce GTX1070, o ktery se doma delime. Verim, ze i GTX1070 bude stejny drzak a az provedu upgrade hlavniho PC, tak si GTX1070 dam k sobe, kde verim, ze bude slouzit jeste mnoho let.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Díky za odkaz a jak tak koukám tak 7970 nebo 7950 opravdu zrají jako víno oni už jsou takové to archivní a to že 7970 nakopala 780ti :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

GTX980 je tam přesně mezi GTX1060 3GB a 1060 6GB... Už od představení víme že GTX980 a GTX1060 jsou si výkonostně cca rovné karty a jen to potvrzuje že karty s čipy Pascal povýšily o dvě výkonnostní řady a je logické že 1,5 roku stará karta bude v novějších titulech podávat lepší výkon než cca 4 roky stará karta.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ta 560ka se celkem drží, zejména v minimech a vzhledem k ceně. By mě zajímalo, jestli je to ta fullová.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl, ze skoro na 100% ano, byt jsem primo v textu k tomu nenasel zadnou referenci. Ta osekana verze prisla az pozdeji a celkem nedava smysl, proc by ji do toho testovaciho setu zarazovali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jediný, koho uhodí do obličeje tvrzení [slovy německých kolegů - „etwas nicht stimmt"] a že by to žádný Němec nikdy takhle neřekl? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cece, nevim...proc?
Nemec by asi v normalnim rozhovoru rekl spis "Da stimmt etwas nicht" pripadne zkratkou "etwas stimmt nicht". Ale jinak jestli myslis to slovni poradi, tak mozna ze to v nejake situaci taky muze byt ok. Kazdpadne mi osobne to nezni nejak moc blbe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, slovní pořadí. Stejně jako Španěl nikdy neřekne "el fría agua", ale vždycky "el aqua fría", tak Němec nikdy neřekne "nicht stimmt". :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak No-X asi nebude nemcinar, ja bych mu to odpustil ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1080p 99% Cili s r580 uplne plynule diky freesyncu s gf1060 cukanina, pac to nedosahne na 60 FPS.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.