Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Grafika v Ivy Bridge AMD Llano nepřeválcuje

"Předpokládáme, že o podvrh nejde a to z jednoho prostého důvodu."
??? STREET FIGHIER Bebcgnark ???
Predpokladám, že to malo znamenať STREET FIGHTER Benchmark, čo ukazuje na pekne mizernú angličtinu človeka z CORESCN...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je možná pravda, ale dokud není naše čínština alespoň z poloviny na takové úrovni, jako angličtina toho Číňana, je vcelku absurdní jeho snahu kritizovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

my jsme snad native english speakers ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jen překlep, koukni na klávesnici, BG máš hned vlevo od NG

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bylo "nečekané" :-). Nějaké zprávy o výkonu GPU v Trinity? Zatímco Llano má 4 plnohodnotná jádra, 2 bulldozer moduly v Trinity budou "jen" "2+2" jádra, což by mohlo mimojiné znamenat změnu v poměru počtu tranzistorů CPU/GPU oproti současnému Llanu ve smyslu, že by ještě větší část čipu byla vyhrazena GPU na úkor CPU, což by bylo fajn, jako celek má podle mě APU stále moc CPU výkonu k tomu GPU. Ehm "vyváženost" Intelu pak raději nekomentovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, jen ať dále posilují grafickou část v APU... již současný grafický výkon drtivé většině normálně pracujících lidí stačí (i na nějakou tu gamesku)... tudíž si "pohřbí" příjmy z (v tu chvíli zbytečného) lowendu a mainstreamu... a je otázkou, zda těch pár študáků, nezaměstnaných pařanů (rozumněj herních závisláků), kteří si možná koupí hiend nebo právě takové APU, přinese alespoň zisk obětované příležitosti (lowendu, mainstreamu)?
Jo pardon ještě jsem zapomněl na nějaké výpočty fyziky :-)
Mě osobně nižší výkon v IB nevadí, neboť alespoň bude prostor pro konkurenci s Liano, Trinity... a ceny Intelu se budou muset alespoň trochu sehnout, což bude fajn...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic nove sa nevie, ale ked vychadzame z info +50% FLOPs tak by to malo byt VliW4 8SIMD na 700Mhz(vykon >50%). Otazka je ako ho chcu krmit lebo 128b zbernica je malo, mozno zdielana L3? a osobne velmi dufam, ze BD leaky su blbost alebo aspon v BDv2 budu bugy opravene, lebo by to zbytocne znizovalo vykon velmi silneho IGP.
BTW vyzera to tak, ze spotreba BD v load je velmi dobra hoci zdroj je nedoveryhodny(OBR) ale ak pravda znamenalo by to, ze je koniec mobilnym 4jadram na ubohych 1.5-1.9Ghz a mozme si priratat aspon +500Mhz, skor viac ale zalezi aj aku spotrebu bude mat IGP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslel som +500Mhz len ako default a vylepsene turbo prida este viac:) Myslim, ze Trinity bude velky hit, normalne sa tesim ako si vymenim moj desktop za o nieco vykonnejsi notebook s prijemnou spotrebou:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A k cemu mi bude mega vykon graficke casti v notebooku ci v kancelarskem PC, kam podle meho APU smeruji? U notasu mi akorat bude zrat energii z baterky a na kancelarskem stroji tech par aplikaci utahnou s prehledem soucasne IGP grafiky. Jedine plus bych mozna videl v HTPC, ale to je vcelku omezena skupina a pro me osobne bych si i k TV dal radeji HTPC s dedikovanou grafikou s pasivnim chlazenim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono sa asi ocakava, ze graficke aplikacie (photoshop, nejake videoeditory) a tak budu pocitat filtre cez GPU a nie CPU. Na office staci hocico a na konverziu videa je tam ten quicksync. Co viac s PC robis?
Tazko ale povedat, ci 4 jadra+grafika je vykonnejsie ako 6 jadro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Photoshop a videoeditory na notasu ci kancelarskem PC? A na IGP (APU)? To tak amater, ten kdo si koupi Photoshop ci strihovy program, tak je s nejvetsi pravdepodobnosti profesional a ten take jiste investuje do poradneho stolniho PC s profi striznou a GPU a poradneho monitoru, protoze moc dobre vi, ze tim usetri cas. Nerikam, ze mozna jednou budou aplikace bezne akcelerovane pres GPU, coz ale zavisi na programatorech a nemalych investicich programatorskych studii, podle me cas jeste neuzral. A prave - co delam na PC krome Office a brouzdani po netu. NIC, asi jako vetsina lidi, proto se pozastavuju nad tim, prot TAK vykonna grafika, ktera zbytecne zere wattiky navic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Videokonferencie, telepresence, instruktazne videa, webmeeting atd. Na laptope s intel extreme* graphics prehravanie videi + zopar javovskych aplikacii + kryptovany disk + kopa korporatneho spyware zabiju vykon dokonale.
*extreme = extremne zufale. Najme ovadace ... po mailoch "neupgradujte na istu verziu ovadacov lebo sposobuje BSOD na 100%" sa necudujem nicomu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne by som bol radsej keby do "top" modelov na 1155 Intel nedaval grafiku vobec, lebo zvacsa sa k tomu aj tak kupuje externa grafika a potom je to zbytocne plytvanie kremikom.

Keby existovala varianta 4 jadro s grafikou a 6 jadro bez grafiky, bez vahania by som si vedel vybrat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

quick sync a obecne media vlastnosti sandy bridge maji smysl. pokud mas desku s Z68 a virtu (jakove velci vyrobci virtu k Z68 davaji), muzes mit diskretni grafiku a zaroven vyuzivat quick sync a ostatni. v rezimu d-GPU virtu neubira vykon a ani nepridava starosti s kompatibilitou (i-gpu rezim nedoporucuju). takze ta grafika smysl ma i v high endu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, proč si autor pořádně nepřečte ani ten zdroj, který uvádí (tzn aspoň jednou prolétnout očima).
Je tam jasně napsáno, že grafika ve vzorku jela na frekvenci 400-900MHz (v SB běží gpu na 850-1350MHz, takže o 50% rychleji).
Jde očekávat, že ve finálním IB poběží grafika taky kolem 1350MHz, takže "až 60%" je i podhodnocené, pokud už teď má někde 35% navrch (při ideálním škálování by to byl v takovém případě až dvojnásobný výkon proti SB). Spíše to vypadá na solidních 60% navíc proti SB - někde více, někde méně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.