Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

G.Skill Ripjaws KM570 MX se spínači Cherry MX

Tradičně paměťový výrobce vrhá v trh další z mechanických klávesnic, levnější model Ripjaws KM570 MX, který už v názvu ukrývá příslušnost k rodině těch, kdo sázejí na spínače Cherry MX.

Svým vzhledem a uspořádáním prvků evokuje vzpomínku na func KB-460, resp. nyí značku FNATIC. Klávesnice je velmi strohá, pouze nad numerickým blokem přidává čtveřici kláves navíc. Založena je na předchozím vyšším modelu Ripjaws KM780

Ke svému chodu nevyžaduje žádný software, pročež nečekejte nějakou příliš pokročilou funkcionalitu opírající se právě o ovladače. Vše se odehrává v rámci klávesnice. Je zde podpora ovládání multimédií, světelných efektů samotné klávesnice (celkem 7 světelných profilů s nastavitelnou rychlostí a jasem) a také možnost nastavení funkce jednotlivých kláves (klávesy jsou jednotlivě podsvícené). Je možné zaznamenávat makra, plus tvořit přímé odkazy na Windows aplikace. Vše se rovnou ukládá do paměti klávesnice.

Z hlediska mechanického je na výběr ze spínačů Cherry MX Red (lineární, bez hmatové odezvy, drží stisk i při mírném zdvihu), Brown (mezistupeň) a Blue (klasické cvakací spínače od Cherry). Podporováno je 100% anti ghosting, full n-key rollover, komunikace probíhá 1000Hz a je možné zamknout Start klávesu. Přípojný kabel má délku 2 metry. To vše za 99 dolarů s rozměry 446,5 × 158,8 × 45,5 mm a hmotností 1,25 kg.

Zdroje: 

G.Skill

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku G.Skill Ripjaws KM570 MX se spínači Cherry MX

Pondělí, 7 Listopad 2016 - 12:32 | joey | Neviete niekto o tenkeyless klávesnici s cherry...
Úterý, 1 Listopad 2016 - 12:48 | asta | Miesto praveho Windows tam je Fn. Rozbalovacie...
Úterý, 1 Listopad 2016 - 11:17 | Jaroslav Crha | Dodnes jsem nepochopil proč tam pořád výrobci...

Zobrazit diskusi