Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel vybavil chladiče Haswell-E novými prvky

"První uvedený přinese osm jader s podporou HT (vůbec poprvé v desktopu)" ... pokud to je LGA2011, tak me to moc jako desktop neprijde

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

(Haswell)-E = HEDT = High-End Desktop

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No dobre, taky ze je to i7 a ne Xeon, ze...

Pokud to je opravdu HEDT, tak me prijde blbost tam pak instalovat box chladic, at je sebelepsi, jde prece o image :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Xeon mas i v kazdem Mac Pro. A to jsou vsechno desktopy.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to radil do pracovnich stanic..... a tam xeony jsou i v HP nebo byvalem IBM. Za desktop bych povazoval home user segment, ne profesionalni pracovni, kde mac pro miri (jejich "desktop" je pokryt jinymi stroji, kde xeon neni)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

desktop znaci jakykoliv PC ktere se da oznacit jako stolni pocitac, tedy tam spadaji i pracovni stavice treba i se dvema Xeony/Opterony , i pokud si nekdo posklada server do kejsy a polozi na stul, tak je to desktop

mame v kanclu desktop kde jsou dva Xeony a Quadro + 4x Tesla, ackoli si to v zatezi vezme skoro 1.2kW a ma to kejsu vetsi nez jakykoliv bezny domaci big tower, tak je to porad desktop https://www.youtube.com/watch?v=-Im-6lxgIdo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Slusny stroj na hrani a browseni webu :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

to ma jista ceska automobilka, respektive jeji designove oddeleni na testovani jednoduzsi aerodinamiky, a kdys je cas a prostor tak se natom rendruje, je tam vpodstate ta druha varianta z toho videa, a cena tohohle drobecka je vic nez si vydelam za rok :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A prave proto se tato kategorie nazyva "workstation" a ne desktop.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

da se to prenaset, lezi to na stole a proto je to desktop

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že v tomto případě má danieel pravdu.
http://www.brighthub.com/computing/hardware/articles/81905.aspx
Nicméně klidně můžete říkat mikrobusu osobák.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

muj workstation je mensi nez vetsina PC u hracu doma, pristi workstation chci mit jeste mensi, takze definice jakou si zvoli kde kdo je jen vpodstate jeho definici

znam cloveka jehos workstation je NUC, pouziva ho na praci jako hlavni pracovni nastroj, proste workstation je jen urceni k cemu se dane PC pouziva, a to jestli je o velikosti krabicky od bombonu nebo je to HPC je jedno, to same je treba HTPC, Gamestation, server a podobne, proste to jen specifikuje k cemu se nejvyce dane PC pouziva, Desktop ale urcuje vseobecne PC a odlisuje ho napriklad od notebooku, tabletu a podobne :)

worstationem muze bejt cokoliv, jak desktop, tak notebook, tak tablet, tak treba celej sal/barak s nejakym HPC

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jaka skoda ze nikdo nedela patici 2011 v provedeni Mini-ITX :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zatim jsem nenasel v Alze ani normalni s DDR4...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moje prve PC malo 20 MB MFM radic, casom boli uz 3 MB bad sectors, takze 17 MB. Penazi nebolo, tak som s nim zil este aj s 486 SX 25 (ktoru som pretaktoval na 40). Ked som chcel hrat dooma, vsetko vymazat, dat dooma a dos. Ked som chcel skusat Win 3.1, tak vsetko vymazat a dat dos + win 3.1 :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

mne pride ako novinka to, ze k nim chce nejaky chladic vobec davat, vsetky sc2011 cpu od intelu sa doteraz predavali bez chladica

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To že firma zvětšila chladiče znamená jediné a to, že procesory pro které jsou chladiče určeny hřejí jako prase.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi co znamena "jako prase". Xeon E5-2667v2 je 8jadro na 3.3Ghz s 25MB a ma TDP 130W. Inovovany chladic mi prijde docela odpovidajici prave tem 110-130W. Neni to malo, ale bavime se o vazne velkych kusech kremiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám tu i7-940 (taky 130W), původně jsem na tom měl box chladič, který byl ale k ničemu. Vypadalo to, že na tom blbě sedí, každopádně s ním nešlo hnout a packy byly všechny správně. Chladič to CPU pořádně neuchladil a navíc jsem v 50% případech narazil na problém úchyty, které nešly oddělat.

Obecně musím konstrukci kterou intel používá (775-1150-1155-1156-2011) označit jako fail (proti AMD). Ostatní výrobci chlazení proto používají uchycení trochu jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je dle meho nazoru pekna blbost shrnovat v tride Core i7 jak ctyjaderne, sestijaderne tak ted vosmjaderne procesory. 6 a 8 jaderne modely procesoru meli nest nazev Core i9 jelikoz se jedna o HEDT tridu + na platforme LGA 2011-3 coz by lepe odlisilo stredne vyssi tridu od te nejvyssi a tez bylo dobre pro reklamu. Dalsi blbosti je oznacovat je jako by byli staveny na architekture Broadwell pricem kazdy znaly veci vi ze je to jenom inovovana arch. Haswell s väcsim poctem aktivnych jader a pameti cache, bez interniho grafickeho jadra, se 4 kanalovym radicem operacnich pameti a vyssim poctem externich linek sbernice pci-express, nema to byt tedy serie Core 5000 ale 4000. Co se tyce toho box-u, Pentia 4 na 90 nanometrech, hlavne modely o frekvenci 3.6 a 3.8GHz(HT 560J, HT 570J) by o nem dokazala vypravet .-).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Přijde mi to pěkně dementní, že je za i7 označeno dneska prakticky cokoliv, i když je mezi těmito produkty brutální rozdíl. Navíc původní mobilní i5 byly s HT a posléze se zjevila hromada mobilních i7 s 2/4 stejně jako první i5 2/4. Takové CPU bych prostě stále značil i5.

Intel si v tom dělá pěknej guláš a nahrává to hlavně blbcům a prodejcům, kteří tak mohou jakýkoliv počítač označit nálepkou i7 inside (ať se bavíme o U-čkových CPU, nebo 2/4 modelech).

V desktopu mi situace přijde přeci jen lepší, ale přesto. Označení i7 mělo znamenat prostě hi-end, který je S 1366/2011 a nikoli 115x (obojí obsahuje naprosto jiná jádra - generačně).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.