Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Známe datum dostupnosti Haswell refresh

Zajímavý článek pro horlivého zastánce Amazonu v Česku, pana No-X.
http://ekonomika.idnes.cz/reportaz-ze-skladu-amazonu-v-nemecku-dsm-/ekoa...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Není to sice "on topic", ale já jsem pro to, aby tu ten sklad byl. Už proto, aby lidé učinili zkušenost, jaké to je, pracovat pro Amazon. Já sám to nikdy nezažil, ale zdáse, že je to makačka jako v koncentrácích za WW2: http://www.blisty.cz/art/70613.html

"je firma nutila pracovat po neuvěřitelně dlouhou pracovní dobu jen s minimálními přestávkami a záměrně dočasné zaměstnance propouštěla a najímala nové, aby jim nemusela podle zákona poskytnout stejná zaměstnanecká práva jako permanentním zaměstnancům"

"zaměstnancům trestné body, za to, že promluvili s kolegou, že onemocněli a vzali si nemocenskou dovolenou, i za to, že byli příliš dlouho na záchodě. Principem bylo "tři trestné body a jste propuštěn"."

"Sklady firmy Amazon.com v Rugeley jsou v oblasti s vysokou nezaměstnaností, kde dříve byly uhelné doly. Avšak pracovní podmínky ve skladech jsou prý tak strašné, že se tam nehrnou ani místní dlouhodobě nezaměstnaní."

Atd.
Jak říkám, jsou to jen zkušenosti zprostředkované, proto si myslím, že přímá zkušenost v ČR zastáncům této firmy chybí a bylo by zajímavé ji získat. Těch pár akrů půdy na to přeci obětovat můžeme, ne?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zní to logicky, vlastní zkušenost ničím nenahradíme, ale tady tu zkušenost neudělají Češi ale zahraniční pracovníci, kteří ty těžce vydělané peníze nebudou utrácet tady ale posílat domů.
Ale náklady na jejich ochranu a následné sociální zabezpečení ponesou Češi. ČR na tomto projektu nemůže nic vydělat a proč se nepoučit od zemí, které tu zkušenost už mají a dělí se o ni?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, naivkové se učí jen z vlasních chyb. Inteligentní lidé se dokážou použit z chyb druhých. Blbci se nepoučí nikdy.

Potud máte pravdu naprostou. Tedy první podmínka by byla, že zaměstnají jen čechy a druhá že "samozřejmě" u náš platí náš zákoník práce.

...a chtěl bych dodat, že mně přišel popis práce u Amazonu jako popis středověkého otroctví, takže jsem pro Amazon spíše z škodolibé povahy, jenž mi říká, že není nic sladšího, než vymáchat lidem hubu v tom, co tak moc chtějí :) Je ovšem otázka, jestli na to, že sem Amazon doveze námezdní sílu vlastní, někdo pamatuje. Tipuji že ne... alebo že by na takové podmínky Amazon nepřistoupil.

Na druhou stranu, náklady na tuto lekci budou řádově nižší, než náklady např. na Blanku, OpenCard, PromoPro, Cassy a další. Ono i lekce Rath bude stát víc než tohle...
(levnější bude toliko lekce Tluchoř, aneb jak se VSZ OC naučilo číst Ústavu ČR)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.