Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rozbité USB 3.0 v Haswellu nejde softwarově opravit

ja si tiez myslim, ze tento "problem" je absolutne zanedbatelny, kto uspava pocitac pocas prebiehajuceho zapisu na usb disk si koleduje...osobne si nemyslim, ze by take nieco prebehlo za kazdych okolnosti bezproblemovo ani na sucasnych chipsetoch

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Málokdo asi uspává počítač s připojeným USB diskem úmyslně" - to možná platí o fleškách, ale jsou lidé, kteří mají USB HDD připojený víceméně trvale, například v USB dokovací stanici. A pak nezapomínejme na případy, kdy je uživatel od počítače odvolán a stroj se mu za chvíli uspí sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Navíc je celá filozofie, že v době slabého prodeje desek vydám předem odepsané železo naprosto šílená. Kdo by to měl chtít? Asi jen ten, který si kupuje výrobky podle reflexních nápisů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy, kdo nebude chtit konkurenci s jejich grotestnim vykonem CPU...... coz znamena tak 70% tech co budou kupovat nove zelezo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ten groteskny vykon staci na vsetko co robis, ale neva

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak.

Pomalejsi CPU? Koho to dneska zajima, kdyz SSDcko za 2000 udela v pouzivani vetsi rozdil nez osazeni Core i7 Quad misto staryho C2D na 2Ghz . Samozrejme se bavime u Frantovi a Jarmiles facebookem, ktery nedelaj DTP, 3Dcko, nekompilujou jako o zivot a podobne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslouchejte, ten šmejd bude uveden za 3 měsíce. Která dnešní deska má groteskní výkon :-))))
Jsem zvědavý na groteskní odpověď :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, já jsem teprve teď zjistil, že lze PC uspat a probudit aniž by to znamenalo reset připojení USB zařízení. Protože můj exterák při uspání Pc ztratí napájení = odpojí se tak jako taky. Exterák v dokyně zas asi nebude mít problém ani na Haswellu, protože ta má externí napájení a nepřeleze to těch 400mv ani omylem. U všech PC si vypínám automatickej režim spánku protože mi to vždy dělalo problémy s drivery, atd. Takže ehm....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak někdo má rád polní podmínky a drivery na kapačkách. Někdo ne ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom šíleného? Celé to je IMHO spíš bouře ve sklenici vody. Před dvěma lety počítačově zaměřená média informovala o naprosté tragédii se SATA v Sandy Bridge. Zásoby se rozprodaly, žádné šílené počty reklamací nenastaly, akcie Intelu nespadly na historické minimum, od kterého se už neodlepily. Vlastně se nastalo vůbec nic. Dnes už na daný "problém" pozapomněla i většina lidí z oboru.

Tohle vidím podobně. Média nechť jsou ráda, že mají o čem psát pro uživatelé se v zásadě nic nemění. Prostě si jen někteří do svého pomyslného seznamu postupů, kterým sice vůbec nerozumí, ale o kterých ví, že je musí dělat, aby to fungovalo, přidají i povinné odpojení a připojení zařízení po probuzení. Beztak to už tak často dělají, protože ne vše se při uspávání chová dobře i tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že Sandy Bridge nepřišel jako šmejd, ale teprve se z něj šmejd vyklubal. Navíc oprava byla jednoduchá, včetně reklamace.
Tohle je neopravitelné, a už dopředu je to kus invalidního železa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

navíc spousta lidí k PC už nepřistupuje stylem "tohle je mocný stroj, o který je třeba se starat", ale stylem "PC je něco jako televizor, ovládá se 5 čudlíky" a nějaká USB flaška/HDD je pod jejich rozlišovací schopnost (to, že na takovém médiu mají unikátní a důležitá data, je už jen taková tragikomická třešinka).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak nejde SW opravit? Jeste bych chapal, kdyby se muselo zarizeni fyzicky odpojit, ze by byla kousla sbernice nebo neco takoveho ..... ale takhle staci udelat jeden if ...... kdyz je to haswell a doslo k probuzeni a hned se chce odpojit, tak ho neodpojuj ... az se pripoji, tak se tvar jakoby nic .... nevidim ani nejmensi duvod, proc by tohle nemelo jit resit primo v ovladaci USB ..... intel vyda novy ovladac USB pro jeho chipset a windows si to stahnou v aktualizaci, PROBLEM SOLVED!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze tahle chyba se objevuje vzdy a jeste driv, nez Windows zareaguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a? V cem je problem? Tak kdyz vim, ze bylo pripojeno zarizeni A, byl jsem uspan a zarizeni A bylo pripojeno, probudil jsem se a zarizeni A je odpojenom .... o to vic, kdyz mam vadnou serii haswell ..... tak proste neinvaliduju handly souboru az do doby nez se znova zarizeni pripoji a budu se tvarit jakoze nic .....
Z pohledu ovladace USB to bude jen o tom, ze neposle pri danem scenari systemu info o tom, ze se neco odpojilo a jen pocka jestli se v nejake dohledne dobe nepripoji a nic neohlasi ...

Jinak v clanku mi chybi ta dulezita informace o tom, ze by nekdo rekl, ze by to nemelo jit spravit SW ...... to je jenom v nadpisu:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budeš jistě chytřejší než Intel a Microsoft dohromady, tak prosím běž a dojdi jim to opravit softwarově.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proc chytrejsi? Predpokladam, ze clanek se odkazuje na .... (heh, on tam je uvedeny i zdroj v clanku tak nic:) ....
A konkretne vetu "It is not something that can be fixed with a mere software update." ..... z te very rozhodne nevyplyva, ze by se to nedalo resit softwarove v operacnim systemu (v predeslem prispevku jsem dokazal, ze to resit pujde!) ... ta veta jen znamena, ze to patrne nepujde jednoduse zmenit nekde ve firmwaru = nejspise v biosu desky, cili do sveta pujde HW s chybou, tot vse ...

Mimochodem, staci se podivat na jednotlive release notes k CPU a jejich revizim, kolik je tam chyb, ktere nejsou opravene ... vubec bych necekal, ze v CPU muze byt nejaka chyba:o)

Kazdopadne z logiky veci plyne, ze pokud nemusim udelat hardwarovy chvat (vytahnout USBcko .... podobne jak nesmyslny bug, kdy se muselo fyzicky vytahovat CDcko z mechaniky po vypaleni a zase zandat), tak je to resitelne. Navic i to, ze s tim nic nebudou delat a vydaji to takhle znaci, ze nejde o zadnou krizovku. To, ze se interne invalidujou handly (rukojeti;) na soubor v operacnim systemu, kdyz dojde k odpojeni media a nektere programy, co s necim takovym nepocitaji, spadnou, je vec ciste softwarova ....

Mimochodem, co tu vlastne vykladam???, dyt je to i v clanku napsane, ze treba takovy word a excel se s tim dokazou vyrovnat = OPRAVIT TO EVIDENTNE SOFTWAROVE JDE !!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Řešit softwarově v operačním systému" - už vidím, jak Microsoft a Apple kvůli tomu předělávají funkce svých podporovaných OS tak, aby pro změnu nas.ali uživatele jiných čipsetů, než Haswell... :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k tomu, že na Japkách kupodivu nemaj problémy s ovladači kdejaká BT zařízení, exotická MIDI jedou bez naprosto bez instalaci jaýhkoliv ovladačů a kupodivu ani ATI/AMD karty neměly problémy jako pod Windows tak bych se ani nedil kdyby si ty vadný Apple nakoupil za půlku, opatchoval OS a prodával za plnou cenu :)

A jinak ty starší vadný 6-series desky jsou na tom v porovnání s těma "nevadnýma" novejma kde je kolikrát max. 2x SATA3 ve výsledku úplně stejně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc by nemoh byt chytrejsi nez intel a M$ dohromady...., ja bych i tomu veril....
v IT jsem se pohyboval od 1982-2008, a to co bylo misty k "videni", byl des a bes....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze na to nejspis musis sahnout do kernelu a to uz MS nedovoli. Vubec se mu nedivim. Proc by mel flikovat jasnou HW zavadu a spinit s kod hackovanim neceho co Intel odmita opravit, protoze by ho to stalo penize. Zrovna Intel ...

A jak by se na takovy napady vyjadril Linux ani nebudu popisovat. Staci si vzpomenou na jeho nazor na nVidii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste pro upresneni: Pokud se to Intelu nepodari opravit primo v driveru (coz by udelali po tichu, kdyby to slo), tak budou mit podle me smolika. Druha vec je potom fakt, ze drivery flikujou ledajakou HW vadu a je to uplne bezna vec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to spis videl, ze si nejaky novinar precetl release noty k novemy haswelu, videl tam tohle a hned se to muselo rozmazat:o) Verim tomu, ze to pujde opravit genericky v ovladaci USB .... bud udelaji svuj nebo pozadaji MS at to fixne v tom svem ... nejaky vetsi problem bych v tom nevidel. MS ma primo knihovnu pro hookovani podobnych veci primo v systemu (sice stoji 10k$, ale pro intel zadarmo:) nebo muzou podepsanim NDA nahlednout do zdrojaku windows a udelat si patch .....

Ale tohle jsou jen blbe spekulace, nebudem si nic nalhavat, dopadne to tak, ze intel rekne ms at to spravi, pripadne jim nahodi nejaky baksis (ale mozna ani to ne, oba maji zajem o to, aby to fungovalo, kdyz treba v linuxu to bude taky 100% spravene) a ms to proste opravi, vyda to v aktualizaci tak, aby se to bezneho uzivatele nikdy nedotklo .... verim, ze o tomto problemu se uzivatel pocitace nikdy ani nedozvi pokud nebude zkoumat do podrobna bulletiny s updatama:) Nebyt CDR, tak jsme o tom nikdy ani neslyseli:o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ale to je ten problem / nejen uzavrene jadro, coz je nesmysl.... /

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS neopraví ani svoje chyby a řeší jej za něj výrobci HW (viz chybné ACPI). Tak nečekej že bude řešit chyby cizí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také si myslím, že by stačil chytře napsaný driver a filter driver nad mass storage....

Ano, možná myslejí, že to nepůjde spravit transparentně někde low level ve firmware....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky fest primitivny problem a k tomu taky pekne bulvarny nadpis ako by sa neviem co polamalo... :)
skutocne neviem kto si nechava nejake video pustene s usbcka a da uspat pocitac s tym ze po prebudeni ocakava, ze bude dalej fungovat...ani sa mi nechce verit ze to takto dnes funguje bez problemov
kazdopadne USB 3.0 bude fungovat normalne tak ako doteraz

kto ma s tym problem nech nekupuje, nikto nikoho nenuti... Ivy Bridge sa bude este velmi dlho predavat
ja keby som mohol tak v pohodicke prvu varku kupim. mam SSD, PC nikdy neuspavam a ked som niekedy aj uspaval tak som poctivo vsetko ukoncil a nerobil nejake sialenosti s pustenym videom alebo neukoncenou (neulozenou) pracou...

ak sa s tym niekto nevie vyrovnat USB 2.0 vystupy tam budu predsa stale ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba já to dělám celkem běžně - na tabletu. Pár tabletu s Ivy Bridge se prodáva, takže určitě budou i tablety s Haswelem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No přiznejme si, že problém to prostě je. Jak velký ukáže praxe. Já horkotěžko svým zákazníkům roky prezentuju, že notebook je třeba restartovat maximálně tak jednou v úterý v měsíci, jinak suspend. A zatím vždy bez problémů. A to jsem někdy drsnej suspenďák, např. když hraje MediaMonkey z externího USB a já odcházím spát, nebo třeba spěchám, zaklapnu víko a už rvu noťas z dokiny :-)
Nedělám si iluze, že uživatelé vždy před odpojením flashky provedou "Bezpečné odebrání", natož, že před otevřením víka provedou třikrát zdrávas. A aby mě najednou začali nosit noťas k reklamaci, že teď to blbne... Pro mě a mé okolí to prostě problém je (bude).

V živé paměti mám ještě VIA 686B bug (http://www.zive.cz/clanky/bug-v-cipu-southbridge-via-686b/sc-3-a-1396/de...) kdy jsem musel všechny vypalovačky dávat na PIO.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Intel měl pak ještě problémy s propalujícím se ICHR5 ;). Teda né že by mě v tu dobu potěšilo, že AMDčka (Winchestery) pro změnu blbly i s jó "hodobóžovejma" paměťma za 5 litrů (OCZ Platinum s Winbond BH5, GSkilly s TCCD... Ale co, opakování je matka moudrosti, že :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.