Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Havok 4.0 je na světě

A jak je to s podporou PPU typu Ageia, popř. možnosti akcelerování fyziky od ATI? Má již Havok 4.0 plnou podporu, nebo ještě ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PPU typu Ageia nebude HAvok podporovat, protoze to je jeho primy konkurent..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to JeJe: nesmysl. to je jako by jsi řekl, že akcelerované grafické karty jsou přímým konkurentem grafických herních enginů. přímo pro hardware nikdo hry psát nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

EE, ty sa mylis. JeJe ma pravdu. Aegie ide cestou HW + SDK, Havok je ciste SDK co bezi cez grafiku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Da se to tak trochu prirovnat ke snaze jiste dnes uz vyhynule/odkoupene spolecnosti 3Dfx ktera se svym hardwarem z pocatku tlacila vlastni Glide namisto OpenGL apod ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Igi, JEJE: A jaky je rozdil mezi Ageia+SDKAgeia=Fyz | Ageia+SDKHavok=Fyz | ATI+SDKHavok=Fyz ? To by byla konkurence jenom pokud by Havok vlastnila ATI nebo nVidia, vlastni snad ? Podle me bude logickym krokem kdyz v budoucnu bude Havok podporovat HW Ageia, kdyz uz podporuje vypocty prez CPU a HW ATI a nVidia, jak rikam, Havok neni nejaky proprietalni SDK firem vyrabejich graficke karty a pokud bude chtit byt flexibilni nezbude nez pouzivat i HW Ageia, myslim ze to pro ne stejne nebude zadny problem, kdyz dokazi vyuzit i HW graf. karet ktery vubec pro vypocty fyziky nebyl puvodne navrzen... stejne jako vicejadrove CPU coz zase prinasi svoje problemy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no...a zase sme se nic nedozvedeli :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sulfron: v budoucnu treba podporovat bude, ale v soucasnosti jsou to konkurenti a pochybuji zeby se Ageia vzdala moznosti pro svuj hardware vydavat pouze vlastni SDK - prece jen ma v tom hodne penez.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou to konkurenti. Nemělo by to ani logiku, co získá Ageia když neuvolní specifikace a SDK ? nic, proto je její SDK volně ke stažení a určitě se nebrání podpoře v Havoku, bylo by to(kdyby Agea bránila podpoře svého HW v Havoku), jakoby například nVidia bránila použití svého HW pod linuxem, proč by to dělala ?, co získá Havok když nebude podporovat HW od Ageia ? nic, ještě možná bude prstíčkem hrabat, hned jak se vyvrbí DirectFyz od MS protože (si vsadím o co chcete) že MS bude v DirectFyz akcelerovat fyz. výpočty taky přez grafické karty, DirectFyz bude konkurence Havoku a Havok by byl úplně na hlavu kdyby nechtěl podporovat Ageia HW

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.