Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Her, ve kterých měl Alder Lake potíže, bylo přes 50. Zbývají 3

"V těchto titulech je nadále nutné před spuštěním hry deaktivovat malá jádra" Podle nadpisu jsem se domníval, že řešení je právě deaktivace jader a ve třech titulech nepomůže ani svěcená voda. Pokud se má situace tak, že stačí zmáčknout jednu klávesu, tak bych věc považoval za vyřešenou. Akorát teď udělat osvětu, aby o tomhle řešení věděli i jejich zákazníci.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nejdriv si prectete ten navod ke ScrollLock.
Opravdu to neni o zmacknuti jedne klavesy, a uz vubec ne pro kazdeho.
Pro kazdeho je ta utilita, nebo radsi AMD.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

zmacknuti hlavesy je ti na hovno, protoze nikdo nevedel pro ktery hry ji zmacknout.. intel az doted nebyl ochotnej zverejnit seznam her.. jeste to bagatelizoval a tvrdil ze de o par starejch her.. pritom treba ta valhalla nebyla pri vydani alderu ani rok stara a her nakonec bylo pres 50..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Tomu se v IT říká workaround. Tedy postup, kterým lze zajistit funkčnost nestandardním způsobem. Nejde jen o stisk klávesy, ale i o update BIOSU. Navíc degraduje výkon pro jiné úlohy, pokud se mezitím počítač nerestartuje nebo znovu nezmáčkne Scroll
Řešení mají pro 47 her, zbývají tři ... Řešením je, že uživatel nemusí nic dělat, jako na jakémkoliv jiném systému.
Edited: sakra, zase blbě umístěné :-(

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A nejsou lepší, a lépe fungující řešení dostupné na warezových serverech? Už z dob před AL?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Běžně na hru, kterou si koupím, tak si stáhnu i crack, nikoho tím neokrádám a mám možnost nakládat se zakoupeným software dle libosti. Nicméně eula tím porušuji. Svět je padlý na hlavu. Už mi přestává docházet prostor na backupy, ale lepší mít to doma než někde v... kdo ví kde. A to prosím mám FX-8350 a R7-960x. Na noutu mám něco jako HQ Intel a geforce 670, letos sem si ho dal k vánocům za 3 litry a ještě na sekeru. A nic mi nechybí. Nový hry stejně stojí za velký hnědý a nemám na ně čas. Lidi co pláčou že nemají na čem hrát bych nahnal do práce...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jeden můj zákazník toto udělal u SolidEdge. Naběhl na něj právník, kterého poslal do (;). A byl klid, nic se nestalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preco mas potrebu prenasat svoj osobny problem s casom, na druhych? ;) A jak s tym vubec suvisi, kto, kde, jak a kolko pracuje? A aky je rozdiel medzi tym, ked niekto place, ze nema na com hrat a tebou, ktory places, ze nemas cas(na hry)? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně je to kouzelné, když máte testovat dvacet procesorů, máte na to tak pět dní, a přestože měníte jenom procesor a zbytek sestavy je lautr stejný, tak se vám hra při nějakém třetím procáku zablokuje na 24 hodin a na supportu vám oznámí, že s tím nemůžou nic dělat. :D
Ale že to bude dělat i na jediném procesoru, to už je fakt na palici.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Paráda, Pat nasadil blembák, vyhrnul rukávy, pustil se do práce a problém je vyřešen. A tak to má být, ostatní CEO a výrobci by se měli mít na pozoru! Intel je zpátky!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pat nasadil blembák a Mat to vyřešil buďto vypnutím malých jader nebo odstraněním Denuva... XD

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak říká Elon Musk - pokud nějakou součástku nepotřebujete, vyhoďte ji :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokonalost není stav, když už není co přidat, ale stav, když už není co odbebrat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To zní jako motto jisté ovocné společnosti

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzdy sa vo flame-wars spominalo dokola, ze na Inteli vsetko funguje jak ma hned na prvu, kdezto AMD treba kadejak nastavovat, pouzivat workaroundy a pod... zrejme to Intel vyhodnotil, ze jeho zakaznici snad zavidia konkurencii, tak nieco podobne pripravil pre AL. Tomu sa hovori pocuvat feedback od zakaznikov!! :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Intel vymýšlí samé kraviny a takhle to potom dopadá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel NEMAL na vyber a potreboval s AL ziskat cas..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se musi pouzit nejaky update BIOSu, "opici" kombinace na vypinani jader atd., tak to porad neni reseni, ktere by fungovalo 'pro vsechny'. Je to jako skrabat se levou rukou na pravem uchu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co kdyby se na ty úžasný DRM ochrany, který snižují výkon her o 20% vykašlali?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo nejlepsi, nicmene to je utopie jako spousta jinych nesmyslnych veci, ktere se delaji :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Funguje to len preto, ze im to ludia zeru. Resp. su ochotni za software s DRM platit. Lenze ludia si to zaplatia, toleruju jeho existenciu a ked nieco kategoricky zmrda, este idu plakat ku zlemu zlemu intelu, ze si dovolil rozbit spatnu kompatibilitu s niecim, co je z principu uplne zle.

Pritom spotrebitelia tu v skutocnosti tahaju za podstatne dlhsi koniec, nez vyrobcovia hier. Len netreba byt lenivy. Je lahsie si novu hru par mesiacov nezahrat, lebo ma DRM, nez par mesiacov nemat prijmy z predaja novej hry, lebo ju nikto nechce kupit. Zvlast u AAA titulov sa casto uspesnost / neuspesnost mera *iba* predajmi za prvych par tyzdnov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z pohľadu kompetetívnych hráčov môže byť ochrana aj prospešná, pretože nie je žiaduce, aby si hral s cheatermi, to dokáže úplne zabiť herný titul. Ale všade inde je ochrana len hádzanie polien pod nohy platiacim zákazníkom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale denuvo doopravdy není anticheat :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A nepomáha k tomu, aby sa do zdrojákov nedalo zasahovať? Chápem, že to má byť hlavne k ochrane proti piráteniu, no príde mi, že na to aby sa v hre dalo cheatovať, je potrebné upraviť v nej nejaký kód nie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne do zdrojáků, co se týče her tak se napadají spustitelné soubory, knihovny a herní data. U operačního systému pak RAM, grafické API a tak dále. Nejnovější cheaty údajně dokáží analyzovat obraz (např. automatické zaměřování) bez toho, aby byly nějak invazivní a jdou spatně detekovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sem-tam sledujem opodiaľ warez scénu vrátane jednej nemenovanej CZ skupiny (kto vie, vie). Realita je taká, že hra má väčšinou crack tak do týždňa od vydania, častokrát dokonca aj pred vydaním aj vďaka tzv. preloadom (následne sa čaká na Day 0/1 patch) čo mi pripomína PacSteam, keď sa sťahovali GCFka + deltapatche a všetko išlo cez oficiálne Valve servery. V podstate od nepamäti pirát hrá "hneď" nerušene a rovnako tak nerieši nejaký Scroll Lock. Vôbec by som sa nečudoval, keby aj v redakcii vlastnia licencie, ale v záujme zrýchlenia testov a "zmrazenia verzie" používajú warez.

Ako už povedali kolegovia vyššie, DRM rieši overovania "niečoho" klienta s "niečim iným" na strane servera v záujme licencie a ak to má vplyv na možnosti podvádzania v hre, tak je to skôr vedľajší účinok ako zámer. Cheaty v hrách nie sú odkázané na zmenu kódu hry; matne si spomínam, že niektoré modifikovali/hookovali ovládač GPU a je možné, že je tomu tak dodnes. Jednému z najstarších, univerzálnych, cheatov v podobe priesvitnej pásky s bodkou v strede monitora nezabráni sebalepší anticheat. Tiež do istej miery platí, že čím horšie je hra napísaná, a čím viacej ľudí ju hrá, tým je riziko zneužitia exploitu väčšia, o WoW farmbotoch radšej ani nehovoriac, to je by design.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To su dve odlisne veci. DRM len overi, ze kopia hry, ktora sa spusta je legitimna, i.e. k nej existuje dotrackovatelna licencia akehokolvek druhu. Z toho skratka "digital rights management" (sprava digitalnych autorskych prav). Anticheat vacsinou hookuje / instaluje vlastne drivery pre vstup a vystup a snazi sa z hry vysachovat synteticke vstupne udalosti a kohokolvek, kto by sa snazil zachytavat vystup pre potreby analyzy. Pretoze kadejake trainery a ine cheatovacie nastroje vacsinou simuluju vstup pouzivatela generovany softwareom na urovni ovladaca (synteticke stlacenia klaves, synteticke pohyby mysi, atd.). Je to lahke a pomerne ciste a vobec kvoli tomu netreba zasahovat do kodu hry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten "Assassin’s Creed: Valhalla" je vzhledem k jejich historii s nefunkčním DRM ironie nejvýšší úrovně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.