Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Herní notebook VBI ASMobile Z97V Salford

Stalo by za to vyzkouset pretaktovani grafiky pomoci nTune...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám notebook od VBI (S37S) a už nikdy v živote bych nekopil nic od VBI ... ta neprofesionalita..(např. reklamace) podpora nulová, výdrž nulová, snad jen ten CPU je vykonej. spíš bych kupoval u renomovaných značek (ASUS,DELL,(HP))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem už s předstihem z jistých zdrojů věděl, že má tahle Z97V přijít na trh a čekal jsem na ní :-) Naprostá spokojenost. Nejen design a zpracování od Asusteku, ale hlavně ten výkon za dost slušný prachy. Kupoval jsem ho kvůli hrám protože ujíždim na Need for Speed. Jsem rád, že jsem si přečetl tuhle recenzi, aspoň vim, že jsem koupil dobře :-) S reklamacema si hlavu nedělám, mám už druhej Asus a sem v klidu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen doufám že to nedopadne jako s tím super notebookem od T.S.Bohemia který byl taky super bomba nabušený ale který si nikdo nikdy nekoupí neboť na českém trhu není a asi ani nikdy nebude...
Recenze vyšla už před půl rokem ale po milém notebooku ani vidu, ani slechu - více zde:
http://www.cdr.cz/a/24920
Tak doufám že opět netestujete nějaký magický kousek který uvidí jen redakce CDR serveru a nikdo jiný.
Sorry za pesimismus ale ten notebook od T.S.Bohemia se mě opravdu dost líbil a vaše recenze mě v jeho koupi jen utvrdila ale bohužel k tomu nikdy nedošlo protože lidí v T.S.Bohemia si asi rádi z obyčejných lidí dělají reglaci a nechávají různé lidi např. ze zdejší redakce testovat věci které pak nikdy neuvedou na trh...proto jsem už jakmile vidím extrémně pozitivní recenzi opatrný, né že bych vám nevěřil ale po kauze s T.S. Bohemia a jejich virtuálním a tedy neexistujícím notebooku mě snad chápete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od jisté doby (http://www.vt-zero.com/ebay/SC15/SC15_A1.jpg) jsem konektory zvukovky umístěné zepředu začal brát jako klad, protože si do nich můžu připojit sluchátka a nemusím nikde z boku / vzadu hledat ten správný audio konektor. No a repráky si připojím přes usb zvukovku připojenou do dockiny... Kvalita zvuku OK, z té notebookové zvukovky je to to samé...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otas: zrovna tenhle typ zvukovky bývá často 10bit, místo klasických 16bit, a to je poznat i na malém kancelářském plastu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle recenze mne utvrdila v jedné věci . A to , že nad X3 Phenomem opravdu nemá smysl přemýšlet :D .

Jinmak osobně bych preferoval stejnou kapacitu baterie , menší rozměry , titanovou slitinu a LEDlampičku na horním krytu vedle webkamerky. Pak bych na něco jako VBI klidně přistoupil .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je to normalne v prodeji, volal sem tam a dodavaj to do trech dnu, teda pracovnich dnu. ale spis premejslim nad tim, ze bych si tam nakonfiguroval jinej procik, spis asi P8400, kvuli lepsi spotrebe a taky ze je prece jenom za lepsi cenu. tech par megahercu me nezabije a hlavni je ze je to penryn a ma 1066mhz fsb. ale zase je tam polovicni kes, no tak nevim :) nejvic by se mi libila samozrejme P9500 :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

s tím barbone to bylo o tom, že jsme si měli možnost osahat velice zajímavý stroj, o jehož prodeji se uvažovalo. ale bohužel i po recenzi zaznamenal v tsb jen minimální zájem zákazníků o takový notebook, takže celé to velké martýrium s oním dodavatelem nespustili. podle mě je to také škoda, ale když prostě projeví po recenzi zájem jen pár lidí, nelze se jim divit.

nicméně se musím trochu ohradit, tehdy v recenzi zaznělo, že jde o předprodejní vzorek, o jehož uvedení se zatím jen uvažuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David Ježek:
Díky za vysvětlení, volal jsem jim tam ale nic podobného mě nebylo sděleno, naopak, prý se pracuje na české lokalizaci aby byl notes 100 % připraven na vtrhnutí na český trh, atd.
Volal jsem tam někdy v srpnu a pak jsem si 11.9. stěžoval u vás na CDR kde je notes :-).
Poté co jsem zjistil že získání jakékoliv informace o tomto notebooku je stejně zbytečná práce jako nosit dříví do lesa jsem to vzdal.
Je pravda že to byl předprodejní vzorek a právě proto jsem se informoval kdy bude notes na trhu a bylo mě vysvětleno že je potřeba vyladit ovladače a software což nejde udělat za pár dnů nebo týdnů, odpověď byla celkem inteligentní a logická a tak jsem natěšeně čekal, a čekal, a čekal a jak to dopadlo už nyní víme.
Proto doufám že se historie nebude opakovat a tento notes je reálně sehnatelný :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

upřímně sám mám staré informace, jestli se něco ohledně tohoto konkrétního stroje změnilo, nevím, pamatuji si to co jsem psal někdy z doby po té recenzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Irael: sehnatelnej je, protoze ho mam doma :-) kupoval sem ho sice na asmobile.cz kvuli ty garanci displeje bez vadnejch pixelu, ale jinak jsou ty nabidky a ceny plus minus podobny. Jenom tam nemam toho robsona, protoze sem nevedel o co presne de, tak pockam co o nem napisou a mozna dokoupim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je podelany display a s nim tedy cely notebook. Na 15" obrazovku jde zcela jasne o neergonomicke rozliseni, ktere je zbytecne velike. Navic cim vyzsi rozliseni tim cukanejsi hry a to u notebooku plati dvojnasom. Ve spojeni s LCD ktere ma pekny obraz jen v nativnim rozliseni je pak snaha o vykon a pekny obraz v prachu. Jen tak na okraj u 17" notebooku je poslednim ergonomickym rozlisenim 1440x900. Je si treba uvedomit jak se lisi notebook od stolniho PC a v ramci techto rozdilu take premyslet.
hiero 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hiero: 1680x1050 je tak akorat, mensi uz bych na 15,4" nechtel. U NB sedis bliz nez u normalniho LCD... A kdyz na to prijde, na tyhle grafice se v nativnim rozliseni da hrat leccos a kdyz se neda, rozhodne je lepsi prevzorkovavat 1280x800 na tohle rozliseni, nez na 1440x900.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Julda: mám 16-bit, je v tom Cmedia čip, jaký to nevím, nechce se mi to kuchat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy už recenze nepište, jsou strašné. Fotografie jako od děcka z první třídy. Naučte se eliminovat soudkovitost a dávat snímky do roviny. I ostatní text je strašný, vy si asi děláte z lidí prdel ne? Těmito rádoby recenzemi. Tahle stránka kdysi byla dobrá, pokud se testovaly CDR mechaniky, nyní je to absolutní žumpa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Barbanek: naco prosímtě srovnávat snímky a korigovat soudkovitost? Fotky asi nepůjdou na výstavu. Je to recenze, a co je třeba, tak to na nich vidět je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky si myslim, ze tohle je recenze technickyho zarizeni, takze foky jsou dostacujici. Az pujde o clanek o moderni achitekture tak to urcite bude neco jinyho, ale takhle je to v poho. Krom toho je mozny si to prohlidnout i nafoceny v 3D kde si s tim muzes otacet ve vsech smerech a detailne prostudovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechcete mi ho koupit nekdo k vanocum,moc by se mi hodil,hihi..........

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Herni notebook? A kde jsou jako testy her?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa vam nepodari rozbehat ten test avidemuxu pod windowsami, skueste to na jednom z tych linuxov. Vlastne to skuste aj ked sa vam to podari, aspon bude mensie porovnanie vykonu pod jednym a druhym systemom :).

Odhadujem, ze vydrz bude niekde okolo 7h. Mam HP 6510b, C2D T9300, GMA965, 2GB RAM, 250GB disk, 14.1" a davam okolo 4.5h pri 5024 mAh baterke. Vlastne teraz uz len 4855mAh ale vo vysledku to je skoro rovnako.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> kralikarna:
Otevřít oči .... přečíst závěr ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prepacte ze to sem cpem, ale nevie nahodou niekto kde mozem kupit bios programator + nahradneho svaba pre moju dosku? najlepsi by bol sk eshop(pripadne cesky)

tip mojho svaba najdete tu... http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=43801

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> zeroi:
Je to již dávno, co jsem s těmito mašinkami dělal, ale zkus se optat na http://www.elnec.sk/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zeroi: tie programatory su tak drahe ze si mozes rovno kupit novu dosku... ale tento clovek by ti mozno vedel pomoct - http://www.icprog.sk

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem žádný expert na snímání videa, ale v prvním příspěvku polovinu doby bylo vidět rukáv černé bundy, která vybalovala věci z krabice. Stačilo zvednout kameru a bylo vidět více ... Škoda toho času, který se na videzáznam promrhal bez užitku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten disk je bezny, ziadne 24/7 nasadenie sa nekona. To maju len serie MHZ2 BS a MHZ2 BK, v notase vsak troni MHZ2 BJ.
 
Btw, vykon je pekna vec, ale taketo cudo na prenasanie velmi nebude... Vidno, ze je to skor "pseudo" vykon, davat DDR2 na henten cip je dost odvazne a pravdepodobne vsadza na neznalost kupujucich.
 
C

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Herní notebook VBI ASMobile Z97V „Salford“ - dokončení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Herní notebook VBI ASMobile Z97V „Salford“.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To video s "pevnosti" je paradni. Diky :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

CeCo: 1 GB DDR3 by se tam nevesel, protoze se jeste nedelaji tak velky cipy, proto je tam DDR2. Je to dan za to, ze je ty pameti tolik...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ta "pevnost" ako na mojom HP 6730b.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mechanicky provedeni je teda docela tragedie :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mnoo, hodně jsem o tomhle kousku uvažoval, ale již na stránkách vbi jsem si všiml že jim dělá šasí asus, začínal jsem pochybovat, ale tohle video je teda moc, vzdyt ten ntb je jak žvejkačka :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"− zvukové konektory vyvedeny v přední části"
Proc minus? Urcite lepsi, nez vzadu nebo z boku.
"− dlouhá doba nabíjení akumulátoru"
On se ten akumulator, vzhledem ke kapacite, nabiji nejak vyrazne dele, nez jine bezne akumulatory? Jestli ne, tak tak to neni duvod k minusu.

Minusy, stejne jako plusy, by mely byt udelovany objektivne. Nikoli podle pocasi a momentalni nalady recenzenta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vi nekdo o ceske nahrade notebooku AlienWare? U VBI se mi moc nelibi mala konfigurovatelnost. diky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak výsledek naplnil očekávání ale to video kde je notebook masírován tučnými prsty krutého :-) recenzenta je fakt odstrašující...
Ten vršek je měkký jak houba, docela bych měl z toho strach, zkusím se spojit s VBI a poptám se jestli je možno někde notesa vidět na vlastní oči a hlavně si ho řádně osahat.
Kromě té měkkosti bych s ním jiný problém neměl, audio konektory sou mě celkem volné, přečuhující baterii jem už taky měl a žádná křeč a lesklý panel je dneska skoro každý takže pro mě žádný z těch záporů není kritický.
Akorát mě překvapuje že se právě v těch záporech neobjevila ta měkkost, je tam kde co ale toto ne i když je fakt že zase tolik notesů mě rukama neprošlo abych mohl konstatovat jestli je to u notebooků běžné nebo ne nicméně s mým současným bobanem bych to určitě neudělal je to Dell 610 a ten je ze všech stran tuhej jak beton :-).
P.S.
Jsem rád že tentokrát recenzujete notes který už se prodává a tak je vyloučena situace jako se stala u předchozí recenze kdy notes nikdy nepřišel na trh.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mechanické provedení je jen u "ošklivého", neboť jsem se rozhodl ponechat na čtenáři zdali mu to vadí (často přenáší), nebo nevadí (posadí doma na stůl a šmitec).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo, nekdo zacit musi..Kdyz ctu ten cint v Ubuntu o proprietalnich ovladacich, tak me lechta branice. Pry rizikove. To je FUD, ze by se za to nemusel stydet MS. A rict u notebooku, ze nefunkcni uspavani je jen drobna komplikace (tak to totiz vyzniva) je minimalne hrube podceneni problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mne zajímalo jak si na tom (především co se mechanického provedení týče) stojí šasi Compal HL90. Povídá se, že Compal dělá notebooky třebo pro Dell nebo HP, a že by to mělo být lepší.

Nemáte v plánu půjčit si na recenze i VBI Sheffield?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.