Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hitachi DZ-HS500E (8cm DVD-R/ RW/-RAM USB videokamera)

Hehe, celkom fajn recenzia ale z tych obrazkov to nevyzera na boh vie aku kvalitu obrazu. Mozno ste sem mohli este dat kusok nahrateho videa a nie len jeden frame - na tom je najviac vidiet problemy s obrazom. Este ste ju mohli otestovat aj v kine, ci vam ju tam slohli? ;-)

Dufam, ze ste tie media palili ked bola kamera v pohybe, lebo potom to ma naozaj slusnu mechaniku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> DSL:
Kromě jednoho toho média, kde je to uvedeno, se pálilo "za chodu", jinými slovy se natáčelo přímo na DVD. Kamera to dělá tak, že si vždy kousek zapamatuje (odhadem tak čtvrt minuty) a když se jí takhle naplní nějaký vnitřní buffer, roztočí médium, vyplivne to na něj a zase ho zastaví. Totéž dělá i při záznamu na pevný disk, takže se tam vlastně to médium více netočí než točí.
Dát sem ukázku z videa by bylo trochu obtížné, MPEG2 má docela dost dat a cokoli jiného by byla rekomprese a neodpovídalo by to tomu, co ta kamera dělá. Nicméně my jsme se v této recenzi nechtěli zabývat kvalitou obrazu, ale vypalování. Ty obrázky v závěru jsou spíše pro zpestření a dokreslení ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Hm no já nevím, ale většina lidí si kameru kupuje kvůli natáčení a ne kvůli vypalování ;), proto když recenzujete kameru tak by nebylo špatné ukázat její výsledky v oblasti kvality obrazu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: No myslim, ze ked robite mirroring instalacke Nera co ma 100>MB, tak nejake 30s video s velkostou asi 10MB v MPEG2 by vas extra nezatazilo. (predpokladam DVD rozlisenie, vacsie vacsina ludi na archivaciu asi ani nepouziva, iba ak rekompresiou do mpeg4)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, tak pokud budete opravdu chtít, možná vám sem nějakých pár ukázek dáme :) Nejde o to, ře by nás to trápilo co do množství stažených dat, spíš jsme měli obavu o vaše FUPy ;).
Znovu bych rád přípomněl, že jsme se nespecializovali na recenzi kamery jako takové, ale kvality jejího vypalování. Prostě jsme si chtěli vyzkoušet, jak kvalitně vypaluje zařízení, se kterým se při natáčení typicky stále pohybuje (pokud jej neposadíte někam, kde to točí pořád jednu scenerii - i takové záběry byly pořizovány, ne však přes celou placku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cekal sem horsi vysledky zapisu :) btw peknej obrazek s tim "kolacem" s woken s informacema o vnitrnim disku, jakeho filutu to napadlo? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hoďťe tu nejaké to video až je to komplet, ono nieje na škodu si spraviť celkový úsudok o tej kamere a nie len taký malinký náhlad. Je to celkom fajn aj takéto spestrenie v recenziách. Super

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> vidoq:
Mno, koho to asi mohlo napadnout ;-).

>> Eric_:
Já toho mohu na serveru udělat hodně, ale uploadovat jen tak ledajaké soubory nemohu, takže nejdříve v pondělí, a to ještě pokud mi to schválí "představenstvo" ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT -- Dúfam že to predstavenstvo pochopí, ono stačí krátke video z rôznych podmienok. Asi nastal čas aby ste rozšírili pôsobnosť, ste zameraný na vypalovanie a kamera páli a preto by mohla byť aj komplet recenzia, predsa si nekúpi niekto kameru že páli dobre alebo zle, jednoznačne treba to doplniť. Jednoducho by som to hodnotil dôležitosť pálenia a kvality videa 1:1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíc mě zaráží poznámka, že nelze fotografovat a natáčet najednou! Docela naprd, měl jsem před půl rokem v ruce obyčejnej DV Panasonic a ten během natáčení na DV mohl klidně fotit na SD kartu. Takhle se mi zdá, že ta SD karta je tam k ničemu (a to nemluvím o tom že ten Paňák měl 2Mpx oproti tomuhle 1Mpx). Ale jak píše Wift - jedná se o recenzi vypalovačky a ne kamery jako celku. Jen mě prostě zarazilo, jak někteří výrobci uvažují....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Eric_:
Jednak jsem si nepřipadal jako někdo, kdo by dokázal udělat fakt dobrou a fundovanou recenzi kamery. A v druhé řadě jsem si myslel, že už taková recenze na českém internetu existuje, protože kamera se k nám dostala až poté, co ji "někdo" zrecenzoval. Zda to byl papírový časopis, nebo někdo na internetu, to nevím, každopádně až kráce před dokončením recenze, kdy už byla kamera zpět u toho, kdo nám ji půjčil, jsem s podivem zjistil, že nemohu na českém internetu najít nikoho, kdo by tu kameru opravdu celou zrecenzoval. Tak snad někdy příště.

>> Máček333:
Jo, taky si matně vzpomínám, že nejspíše existují kamery, které během natáčení umí prostě cvaknout fotku na kartu. Tahle mezi ně nepatří, tam se musí prostě kolečko přetočit do polohy SD a pak se teprv dá fotit. Anebo lze dělat fotografie z již hotového záznamu při přehrávání. Vzhledem k tomu, jak "kvalitní" fotky to dělá (640×480), je to "prašť jako uhoď".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT>> njn vyjste holt perfekcionalisti :) a delate to svoje vyborne
kdyz si ale prectete "recenzi" na kameru (i semiprofi) ve "specializovanem" mesicniku Pixel, tak by jeden ztratil zabrany recenzovat cokoliv. to je uz extrem. neco jako, kdyz popisujete mp3 prehravace by pro informaci stacilo (ikdyz zrovna u mp3 playeru jsem zrovna uvazoval o koupi neceho na audio nahravani v kvalite pro mix zvuku do videa a co bylo pouzitelne, takze bych uvital podrobnejsi test nahravacich funkce. ale vsem se zavdecit holt nemuzete ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro bleskovku Na vaše „četné“ (celkem tři ;-) žádost....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Hitachi DZ-HS500E (8cm DVD-R/±RW/-RAM USB videokamera).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> petrib:
To s tím měsíčníkem Pixel jsem vzhledem k tomu, že jsem jej nikdy nečetl, nepochopil. Mám to chápat jak? Že dělají suprové recenze, nebo jsou to spíše "para-recenze"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>WIFT: oproti tomu jake vychazely recenze kamer v casopise Stereo a video delaji v Pixelu radoby recenze - nekdo, ikdyz teba profi kameraman, si to na par tydnu vezme a pak popise sve dojmy. nekdy jeden se vic dozvi o jeho pritelkyni nez o kamere :/ A to tam jinak publikuji rozsahle recenze strihovych aplikaci nebo serialy o DVD autoringu, teotii virtualniho zobrazovani, HDRI, ... ale nekdy je to fakt infovata

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> petrib:
No, právě se obávám, že by se mě taky víc jak domy nevypadly. Kvalitu nahrávání lze jakžtakž vykoukat z ukázek (kdybych věděl, že to sem budu dávat, natočil bych trochu širší spektrum záběrů), technické parametry a co to umí/neumí se dá u drtivé většiny produktů vyčíst z manuálu. V recenzi bych pak asi jen poukázal na některé zajímavosti nebo zjevné nedostatky, na které jsem při používání narazil a které by stálo za to podle mého názoru zmínit. V případě této recenze je to nemožnost točit a fotit zároveň a pak hlavně ta nešťastná šnečí rychlost při komunikaci s PC.
Jinak se v kamerách prakticky neorientuji, takže nevím, jaké jsou dnes trendy a které funkce tak může průměrný domácí uživatel po kameře chtít. Mně osobně přijdou třeba efekty typu prolínání záběrů (různé fade-iny a fade-outy) jako nadbytečná blbost, někdo to může třeba hodně používat. Rovněž mi přijde jako totální marketingový krasožvást digitální zoom (malá ukázka jeho decentního použití je u toho nočního koukání na měsíc - druhé video v recenzi s kvalitou FINE), protože když nastavíte proklamovaných 1500×, tak je obraz složen ze snadno spočítatelného počtu rozmazaných kostiček, z nichž žádným způsobem nelze vydedukovat, na co ta kamera vlastně kouká. A tak by se dalo pokračovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Skoda, ze ste dopredu neavizovali, ze budete robit recenziu kamery. Totizto niekde na youtube som videl video ako chlapik dokazal zazoomovat s kamerou az tak, ze bolo vidiet jednotlive casti ISS ked letela okolo. No a to tusim nemal ziaden zazrak kameru. Prelety ISS nad konkretnym mestom sa daju zistit z http://www.heavens-above.com/. V case ked ste robili recenziu tak ISS tusim este zvykla v noci lietat nad strednou EU. No a aj volnym okom je vidiet VELMI dobre, iked len ako svetly bod pohybujuci sa po oblohe. To co som chcel, bolo zistit a vidiet ci to fakt ide spravit a ci to na youtube nebol nahodou fake. Okrem ineho to je pekny zazitok.

PS: Diky za videa. Video mesiaca ma inspirovalo k napisaniu tohoto prispevku, ked som videl ten zoom :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukal jsem na ni v datapointu, mají ji tam za dobrou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Pancho:
Napsaná cena v recenzi je tzv. "doporučená koncová", obvykle se však reálná pohybuje níž, kolem 15 tisíc s daní (a dá se najít i pod 15).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> WIFT: recenze kamer u nas opravdu nejsou zas tak caste, ale obrazek se da udelat ze starych cisel Stereo a video, nebo obdobnych recenzi fotoaparatu (dpreview.com,...), LCD(pctuning.cz,...). obecne mit sadu standartnich zaberu pro posouzeni chovni v ruznych situacich. a na ukazku staci kratke 10-20s zabery, aby si nekdo udelal obrazek o kamere. v manualu jsou sice tech. parametry, ale o tom jak to ve skutecnosti nataci to nemusi moc vypovidat (jako u vypalovacek). prikladem muzou byt vselijake supermegahyper sw stabilizatory, ktere sice nejak funguji pri peknem pocasi, ale jak maji zpracovavat nejakou nekontrastni scenu, tak tapou stejne jako u zaostrovani na monotoni motiv (jednobarevna plocha bez vyrazne textury). s fotaky to ma spolecnou kapitolu podani barev, parametry objektivu, sum v nocnich zaberech pri zesilovani zisku, uzivatelske funkce, co delaji programy krajina, portret, noc, ... jestli se daji manualne ovlivnovat nebo vypnout uplne, ...
mozna jsou hracickove, kteri nejake vlozene funkce pouzivaji, ale ja zadneho zatim nevidel. jj ty zatmivacky, efekty a prolinacky jsou na houby (pardon: na marketingovou presentaci ;). laik je rad kdyz udela nerozteseny zaber (nejlepe bez pouziti manualu :) a pokrocilejsi si to sestrihaji v klidu na PC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.