Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hitachi už ví, jak zdvojnásobit životnost Li-ion akumulátorů

Ehm, docela vítám, že někdo možná přišel na způsob jak zdvojnásobit životnost Li-ion akumulátorů. (Ještě kdyby totéž, jen obráceně, zvládli s cenou)
Co mi ovšem přijde jako pěst na oko jsou ty nesmyslné řeči o napájení průmyslových strojů (zní to, jako by soustruhy jely na baterky) a "úspory skleníkových plynů".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak průmyslové stroje nemusí být jen soustruhy ale např důlní stroje a další, kde stabilní přivod elektřiny může být problém a klasické olovnaté baterie způsobují technické obtíže. Časem se stejně musí najít náhrada za naftu i pro průmyslové stroje kde dnešní typy baterií zatím neobstojí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč se celý článek mluví o nahrazování manganu čímsi a v závěru je věta "Kobalt, který se používá nyní, by tak mohl nahradit daleko více dostupnější mangan"?

Když pominu vazbu "více dostupnější", tak nerozumím tomu, že Hitachi chce nahrazovat mangan, který se (ještě) ani nepoužívá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechce nahrazovat mangan. To jen při vývoji přišli na to, že ten mangan prodlužuje životnost a pak to ještě vylepšili tím, že nějaký ten mangan nahradili čímsi jiným, což jim dalo ještě lepší výsledky.
Tož tak ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ze mangan mohl pomoct je stara informace, jenze se rozpousti, cemuz se prave podarilo zabranit a tudiz v jeho pouzivani jiz zrejme nic nebrani ... ?? Slo by? Prijde mi to jako "vice citelnejsi" :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych radši používal AgZn nabíjecí články. Přijdou mi celkem ekologické.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.