Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hoya prodává Pentax, novým majitelem bude Ricoh

Nějak mi nesedí ty peníze - 10 miliard jenů odpovídá cca 0,5 miliardy Kč - kdy dolar tak oslabil?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za upozornění, byl to překlep (opraveno) :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O jake kvalite tu sakra mluvime ?
Skla nikdo nemeni za 5 let, ty musi fachat dlouho.

Zrcadlovky nikdy nenabizel pentax kvalitni, vzdy to byl shit az posledni rada tak nejak prestala sumet, ale zase mela cmouhy na chipu ;-)

Ja si rad za kvalitni skla zaplatim, ale pro bajonet, kde to ma smysl, coz je v soucasne dobe NIK0N/CAN0N

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bavim se o digi, ne o kinu ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Zrcadlovky nikdy nenabizel pentax kvalitni, vzdy to byl shit"

Měl si někdy kinofilmovou zrcadlovku Pentax? Pokud ne tak važ dobře svá slova chlapče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a minoltu, nikon, olympus ... kdo v te dobe delal krom canonu shity ;-))

Pentax ale nedel nic moc super zrcadlovky, zlata minolta, ale delal velmi pouzitelne stredoformatove hracky ;-))

ale jak jsem rek, o filmu se zde nebavim vubec.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Že se nebavíme o kinofilmu jsi napsal až potom, takže jsem to nebral v potaz. Mám strašně rád lidi co něco odsuzují aniž by to sami zkusili. A ještě raději co používají slovo *hit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

trochu má problém vyjádřit podstatu svého sdělení

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to je tvuj problem, ze to nectes ;-) ... a ni tak to nebyla zadna slava ani v tom kinu, bezny prumer.
A napsal jsem to pred tebou mimochodem ;-))) ... takze zadne doplneni na neci vyjadreni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se pamatuju, tak podle různých statistik 60-80% uživatelů DSLR zůstává na seťáku. Což znamená, že majorita uživatelů mění sklo zároveň s tělem, což je tak těch pět let. Cekově, když si někdo místo 8MP (standard před 5 lety) pořídí 16-18MP (standard dnes), tak mu krom pár světlých výjimek a pevných skel nebude starší optika stačit.

Jinak pokud se bavíme o nezbytnosti vysokého ISO, zajímalo by mě, jak mohl být třeba Sudek vůbec schopen fotit, když byl limitovaný ASA10 ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle tak úplně u Pentaxu neplatí. Seťáky u Pentaxu jsou velmi dobré a 18-55 je o třídu lepší než seťáky u Nikonu a Canonu. Jak po optické tak mechanické stránce. Samozřejmě najdou se i horší kousky jako je tele DA 50-200.

I Pentaxu bych se nebál použít starý seťák na nové tělo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

velmi dobre ;-)) ... proti nikkor sklum ;-))) neni setak jako setak, treba Can0n dava Lkove skla a Nik0n taky profi ... ale asi k jinym fotakum, nez pouzivaji tvi kamaradi ;-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je pravdou že jsem psal o low-entry seťácích. Tam jsou seťáky Pentax daleko lepší než od Nikonu a Canonu. To sám musíš uznat.
To že nikon má dobrá skla samozřejmě vím. Několik exkluzivních kousků jsem dokonce měl - měl jsem Fuji S3 Pro. Na K5 jsem přesel z důvodu, že mi S3 šlohli včetně 8 pevných skel. Takže jsem začínal od začátku. A v cenové kategorii kterou jsem měl vyhrazenou nic lepšího než K5 nebylo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a svitit lampickou na 230V :-)

... ale jo, taky mam velke zablesky na venek, ale kdo se s tim ma furt tahat ;-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak to byla jina doba, zakaznici nepozadovali ostrost, sum se bral jako neco moc hezkeho a rikalo se mu zrno, naucit se kvalitne fotit bylo drahe, hlavne clovek musel nafotit hodne filmu .... takze pak kde jaky neumel delal fotografa, prisla digi a tihle profici breci, jake to bylo super na ten film ;-)) ... kdyz ted holka co ma fotak 1/2 roku foti mnohem lip nez on ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

O té jsem ještě neslyšel :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u analogu byl ještě jeden podstatný rozdíl - kvalitní kinofilmový aparát nemusel vážit půl až kilo, aby pořizoval špičkové fotky. stačilo funkční tělo a kreslící objektiv. neměli problém s nečistotami na snímači, protože se s každým snímkem posunula i citlivá plocha, která se mohla přeexponovat, ale ne odpálit ...
ani pokud jde o cenu za vybavení, tak s vámi nesouhlasím - stačila Flexareta nebo Practika a pár svitků do měsíce. pro kvalitnější skla se dalo sáhnou právě po Pentaxu nebo Nikkoru, Canonu, Olympusu, ...
ps: digi rozhodně nezavrhuji, bo mě zrcadlovka občas přiživuje a kompakt používám jako zápisník. jenže když je nějaká příležitost a mám s sebou jen kompakt, tak z toho kvalitní fotka nevyleze a kilovou zrcadlovku s sebou prostě nosím už jen na akce.
digi mohla otevřít fotografování i těm co nehověli technice, ale nějak nemám moc pocit, že by vznikali stohy dech beroucích fotografií

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jo a ještě provoz bez baterií, to bylo fakt blaho ;) max jednu rezervní knoflíkovou pro el.magnetickou závěrku a TTL měření

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

flexareta a za stredoformatove svitky se dedoplatis, jedno policko 16kc jenom za film ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Izáku, Izáku!
Kudy chodíš, krafeš jen samé nesmysly!
Kinofilmové zrcadlovky patřily vždy k tomu nejlepšímu a nejspolehlivějšímu, o středoformátu zde nemluvím, ten mnoho amatérů blíže nezajímá. Špatné rozhodně nebyly a nejsou ani jejich DSLR. Naopak vždy byly plně porovnatelné s konkurencí. V něčem trochu slabší, v něčem zas právě naopak.
Jen ty pořád hlásáš bludy, jak vše co nemá značku Nikon či Canon je shit! Tím jsou ale spíš tvé komentáře.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak can0n a nik0n jsou dobre jen u zrcadlovkach, profi fotak vypada jinak, jenze mi hasselblad se svym nizkym ISO, ostrenim jen uprostred, ventilatorek a tedy zadna tesnost a pomale jak slak nevyhovuje, zkousel jsem to a nechtel bych to ani za nic ... mozna do studia na stativ ;-)

Kazdopadne v zrcadlovkach je to proste tak, SONY s tim seklo, uz nic delat nebude, smejdy s digi hledackem, pentax taky brzy skonci tomu ver, mozna zustanou u stoho vseho polo stredo formatu a zrcadlovky pohrbi, misto nich udleaji kompakty s ASP-C chipem, o tom neni ani zminka pochyb ... kdo to jeste nezabalil ? ... us skoro vsichni, protoze temhle 2 uz proste konkurovat moc nelze, vyzadovalo by to mnoho penez, presvedcit lidi, ze do toho maji investovat a na stavajici zakazniky muzou zapomenout, nikdo nevymeni skla jen kvuli tomu, ze nekdo s necim prisle, to by musela byt pecka ;-) ... a to by nik0n a can0n museli brutalne usnout na vavrinech ;-))

Tedy ano, jsou jen 2 znacky digi zrcadlovek a to NIK0N a CAN0N, to je pamatna veta vetsiny prodejcu tehle hracek, zbytek je alternativa, jenze fotak je jen spotrebak, levna krabicka, ta sranda teprve zacina, skla, svetla, ospalovace (a tim vazeni odpada SONY, zadny s nim nefunguje, jedine kabel, nebo uzasne hezka kostka) .... a zacnou problemy, tohle s tim odpaluje tak nejak blbe a to a tamhle to ... a vysledek je, ze jsem usporil 1% za levne telo a zbytek techniky za 200.000 kvuli tomu funguje blbe ... skvely JOB panove ... ne kazdy je jako vi zde, ze ma fotak a jeden setacek a mluvi o foceni, foti si doma deticky a kyticky, nevi co je to color managment ... a pak by se rad bavil z nekym, kdo z toho tela dostava mnohem vic a ma nejake naroky, ne ze si koupi de fakto lepsi kompakt jen je to hold zrcadlovka ... v SONY uz to pochopili, ze delaji hracky pro masy a vsichni co se tim zivili uz davno minoltu opustili ... a to ja se tim ani nezivim ;-)))
To poznas na WS, kde jsou svetla a odpalovace, jak se ty alternativni hracky chovaji, nebot ani vyrobce nema sajnu, co se na to napojuje ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo:))))) To chce velkou studenou sprchu chlapce, zacinas mit zase penu u pusy...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Relativně detainí predikci očekávané budoucnosti jednotlivých model. řad Pentaxu má Thom Hogan tady: http://www.bythom.com/index.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.