Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP opět preferuje Atomy před ARM čipy, tentokrát v tabletech

Moze mi to niekto vysvetlit ako 5 rocnemu.

HP odstreli cely svoj mega projekt okolo uzasneho WebOS a zariadeni na ktorom by mal bezat, a hned nato zacne vyrabat podobne zariadenia (mozno aj upne rovnake ako planovali uz v tedy), len tam slahnu Windows ?

Te tablety by som im oplieskal o hlavy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Úžasného" webOS...systém může být sebelepší, ale dnes, pokud chybí ekosystém okolo, tak je to o ničem. Doba, kdy si každý kutil svůj OS už je dávno pryč.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To tvrdite vy, len preto ze nemate appstore plne nepouzitelneho balastu neznamena ze to je zle.

Ekosystém.. lol. Mam zariadenie ktore chcem pouzivat ako ja uznam za vhodne, naky "ekosystém" mi je na dve veci.

Fakt by ma zaujimalo co je taka brutalna featura v tom "ekosysteme" ktora vam zabrani zariadenie plnohodnotne pouzivat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WebOS bol byval praveze velmi kladne vnimany najme pre firemne nasadenia (konieckoncov tam HP aj smeroval) bohuzial akosi sa vymenou CEO a strategii nevedia rozhodnut kam vlastne smeruju. Nieco take na trhu chybalo - Apple bol stale povazovany za "hracku" a nikto iny seriozny s tabletmi nebol (mozno Samsung). Keby to nepochovali predtym, mali by aj tablet, aj ekosystem, aj uzivatelov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych řekl, že důvody nejsou technologické nebo racionální, ale souvisí s orlojem na vrcholových pozicích, kdy každý nový manager přijde s novou koncepcí. A tak se jednou dozvídáme, že HP ruší PC divizi, pak po protestech klientů, kteří chtějí kompletní řešení a ne jen servery, že ne. Nebo že divize nevydělávajících tiskáren se přidruží k PC, ... .
OT: K těm tiskárnám se ani nedivím neúspěchu - v uplynulých letech cpali dovnitř kde co (např. poruchové hp cp 1700 a LIO printservery), a když jsem hledal ke stažení standalone instalaci ovladačů w7 k pár let staré PostSkriptové síťové tiskárně co se prodávala v plné palbě za cca 1000USD (bij 2800), tak prostě není a jediná možnost je on-line přez Windows Update. Při hledání po netu jsem takové zástupy nasraných uživatelů z řad business zákazníků ve fórech ještě neviděl. Takže pokud HP s tiskárnama ukázovala uživatelům prostředníček , oni ukázali to stejné jim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak to už, jak říká doktor Cipro, není náhoda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.