Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Netbook 3.0“ za 4000 Kč jde do výroby, známe parametry HP verze

už aby to tu bylo. Všiml jsem si, že známým dožívají staré netbooky, takže hledají cenově dostupnou náhradu. Takže buďto koupí nějaký šrotík s N28xx, nebo se na to vykašlou a koupí si Androidí tablet.
Ještě by to chtělo nějaký 11-12" netbook.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Androidi tablet, to je idealni nahrada za notebook:o))))))))

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

njn, rozporovat jim to můžeme, ale když si to chtějí za vlastní peníze vyzkoušet ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hrozny nesmysl, 14" a mlit neco o "netbooku". Idea "netbooku" je aby to bylo levne, rozumne male a lehke. Ne 14" krava co vazi pomaly 2 kila. 2GB RAM - blbost. Sam jsem dlouho hledal neco jako nahradu za doslouzily Aušus EEE, nakonec jsem skoncil u Acer TravelMate B113, RAM jsem rovnou rozsiril na 8GB. Celkem spokojenost, takhle si prestavuju relativne lehky a maly, ne-prilis-drahy notas. Jedine minus je dost mizerny display. (ale aspon neni leskly)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak netbook je od toho, ze na tom nedelas v autocadu, ikdyz i na tech 2GB by to nejspis byla pohoda (skoro ani nevim, co by dokazalo vyuzit dnes vic jak ty 2GB, krom obskurnich her, ktere tam stejne nepojedou).
Ani tech 32 nebo 64GB neni zas tak malo .... 99$ lidi bude stacit a na fotky je vzdy lepsi nejake zalohovane nebo aspon externi uloziste v podobe nejake domaci krabicky. Navic jsou USB flashky a disky .....
Nejvetsi tragedii ale vidim ten rozmer a hlavne displej ..... automaticky mel byt dotykovy a SVA taky nevim co je .... no, doufam, ze to bude aspon lepsi nez TN:)
A cena? Jako samozrejme, ze je to lepsi nez chrochro prasarny, ale zadna hitparada to neni, vzdyt do 250-300$ je spousta notebooku .....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No na muj notebook je 6GB malo, proc ? no protoze tam mam windows, zatim pomaha jednou za 2-3dny reboot, premyslim ze bych tam dal android :)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tak pak by bylo docela vhodne zjistit kde je problem. 6GB neni zas tak malo a proc restart za 2-3 ? Jaky to ma vyznam/duvod ?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

dojde pamet, z linuxovych systemu jsem navyknuty nechat system bezet nonstop - nevypinam pouze uspavam, cca rok od koupeni notesu s windows (7) vse fungovalo k me spokojenosti, zrejme od nejakeho update se to zaclo zasirat, viry neprovozuju, neinstaluji zadny novy sw, pouze updatuju, na disku je mista dostatek, zadny tunning (jako napr vypnuti swapu) uz davno neprovadim - nemam na to cas :)

Ono me to teda zas tak nepali protoze ten notes bootuje 7 sekund, jen reaguju na ty pritroubly posty od pana "Hulana" BTJ, ktery napr. v tomto topicu nechape ze pro konzumenta obsahu neni vubec od veci nahradit notes tabletem - jakoze 90% lidi jsou pouze konzumenti obsahu (to je take mimochodem duvod takoveho uspechu tabletu)...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To si delate srandu ne ? Co tam provozujete za SW.

Windows nemaji problem bezet klidne rok bez restartu. Zadna pamet nedochazi. Vyuziti se ani nehne. To je vec aplikaci, kdyz je aplikace spatne napsana a neuvolnuje pamet nezachrani to zadny OS.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Hele, nekrm trola .... on jeste jede na W95kach a srovnava to se soucasnym linuxem ..... pravda, to je asi tak jedine ferove srovnani ......

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Teda sám, jsem provozoval W7 na Sony VAIO S15...to je i5 3210 a 4GB RAM....Start systému byl peklo a celková práce stejně tak...dlouho jsem tam nechával původní pekelně pomalý 640GB HDD... Už mě to přestalo bavit a nasadil jsem SSD Crucial MX100 a i s 4GB RAM jsem nenašel limit...prohlížeč není problém s neomezeně záložkami a limity nejsou.. takže to chce hledat rozumné limity.... 2GB je málo.. ale 4GB vážně stačí bohatě s rozumným diskem... Buď rychlý disk, nebo ramka...oboje jen pro lidi co to vážně potřebují...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jak vidim pan odbornik BTJ opet perli a necte posty, psal jsem ze tam jsou Win7, s linuxem to zatim nesrovnavam protoze si myslim ze nema smysl mit univerzalni zarizeni (zatim), linux provozuju na work station (velky PC), notes je na konzumaci obsahu a Windows me zatim vyhovuji.

Jaky se tam provozuje software ? Firefox, Chrome, Total Commander, Notepad, OpenOffice, Putty, Picassa tot vse, po zakoupeni odinstalovana vetsina balastu od vyrobce a od te doby toto provozovano, fungovalo super asi rok...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem to uz niz. Odinstalace balastu nepomaha. Je nutne proves cistou instalaci z originalniho media od MS. Upravene instalacky od vyrobcu HW jsou zlo. Bohuzel je to nepopiratelny fakt :-( .

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Problem bude mezi klavesnici a zidli ..... mel jsem asi rok visty, pak tri roky 7ky a od doby co vysly 8ky, mam vsude uz jenom osmicky ...... no a nikdy jsem nemel podobny problem, jak jsem to nainstaloval, tak jsem to po letech upgradoval na novou verzi. Problemy maji jen lamy, holt kdyz k administraci windows sedne linuxak, tak udela vetsi skody nez BFU .....

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Si děláš jenom prdel, ne? Na vokna jsou 4 GB málo, vodevřeš v prohlížeči pár záložek a giga v trapu. Furt to SWAPuje, pomalý jak šnek…

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mam 4GB ram, mam spusteny chrome, battle.net, Diablo 3, skype, LAN chat, steam, Project Cars.

Hudba hraje (online radio), chrome slape normalne ted pisu, obe hry jsou hratelne (zkousel jsem), skype funguje...

V cem je to teda malo?
https://plus.google.com/u/0/106300144722258323796/posts/dF1h61FjFSk?pid=...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A SWAP automaticky, co…:o)

Já měl během reklamace pamětí na 4 GB Steam, Aviru a nějaké drobnosti a ArmA 2 do hodiny padala na nedostatek paměti. Kámoš od kterýho jsem měl ten 4GB modul a kterýmu zůstal jen druhej 4GB modul si rovněž stěžoval že je to hrozný.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses fakt mimo.
Co sem pletes armu? A nejake kamose? Resime, jestli staci netbooku 2GB RAM, ne jestli mi musis dokazat, ze je 4GB malo, i kdyz u PC sedim a nemam zadne problemy.

Ano, vadi to snad necemu? Mas strach o muj disk?
Fakt si myslis, ze lidem, kterym je ten stroj urcen alespon tusi, co je to swap? Myslim, ze by ti odpovedeli: Jsou to nejaci policajti z USA... (jsi asi natvrdlejsi, tak pro jistotu SWAT)

Howgh

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

2 GB RAM v pohodě na běžné použití stačí, zvlášť pokud tam budou 32bit Windows. Já třeba právě teď používám 1,6 GB RAM - s 64bit OS. Jo, 80 otevřených tabů v Chrome, na to 2 GB opravdu nejsou. Uživatelé, kteří tohle "nutně" potřebují, si holt musí pořídit něco jiného.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jsme u toho - k cemu je "netbuk"? K brouzdani po netu. Tak,a ted si vydrzte s temi 2GB RAM a vice taby. A ani tak nejde o konkretni prohlizec, bude to na pytel v jakemkoliv. 2GB tak tak staci pro nejaky ten beh windows, ale cokoliv na tom delat je utrpeni.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Co s tim vyvadite ze pro internet nestaci 2GB RAM ? No zkuste Win 8.1 oproti 7 dost rozdil, ale i tak 2GB pro domaci brouzdani slale dostatecne. Linux ani Android na tom nebudou lip, protoze tu RAM vyzira prohlizec a to co se v nem otevre. OS hraje nevyznamnou roly.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Každý nebrouzdá jen v jednom tabu. 2GB je málo, na doma 4 GB stačí, do práce na kancl je už někdy i 8 málo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mám 7 let starý notebook Asus X50N s právě 2 GB RAM a nově osazeným 120 GB SSD Kingston V300 (ano ten údajně pomalý lowcost) a nepozoruju ve Windows 7 absolutně žádné problémy, a to pouštím i Adobe Photoshop nebo dokonce Premiere. Tlučhubové, tlučte si hubou dále, je-li vám libo...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil jsem, nejednou - neb nekdo chytry ve firme nakoupil nedavno "velmi vyhodne" nejake Lenovo notasy s 2GB a W8.1 - se mi dostanou sem tam do rukou. Dekuju, nechci - radej zustanu u sveho pidi Aceru s 8. Je to s 2GB line az beda. Pridat tam aspon na 4GB a bylo by to OK.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Technicka. Zustal tam predinstalovany OS s bordelem a nebo nekoho napadlo udelat cistou instalaci ? Pokud ne tak se nedivim ze to bylo nepouzitelne pomale. To jsou totiz casto i stroje s Core i7 ... .

Koukam Firefox a 10 otevrenych tabu 300MB ... . 2GB RAM pokud tam neni jiny zadrhel tomu systemu na brouzdani po netu staci. V praci ma 90% lidi 2GB RAM nebo mene (nerikam ze to neni nesmysl, ale kdyz to kupujou .... ). Takze sorry, staci nejen na brouzdani.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Technicka - veskery bloatware byl samozrejme odebran.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

odebrani je nedostatecne, pomaha jedine nova instalace z originalniho media od MS.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O RLY? A nejake logicke zduvodneni mate?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to custom instalacka. Co tam vsechno je zmeneno netusim a nemam chut to pokazde zkoumat. Rozdil oproti originalu je ale znacny, takze pokazde prvni vec co delam zaloha toho co tam je od vyrobce - respektive statazeni tech 4 DVD (nevim proc ale vetsinou to davaj na 4 DVD) instalacek a pak cista instalace z ISO od MS. Resi to i spoustu dalsich problemu, viz napriklad jak byl velky problem u mnoha NB nainstalovat Win 8.1 pres Store.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

300 MB čeho, textových stránek? A to je RAM? Kolik je VP?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, nebud smesny ...... mam miix2 s 2GB ram a atomem a bezi mi pod tim ve vmwaru W7 64bit a XP s non persistion partisnama, abych mohl pouzivat ty crackle cinske kabely do auta a podobne kraviny, ale nesvinil bych si s tim nikdy hlavni system. Bezi to naprosto perfektne! Ano, firefox je nenazrany, hlavne flash, ale tak ono je fuck kolik tech oken je otevrenych, inaktivni se proste bud samy uvolni z pameti (pocitam i ze na to bude nejaky addon) nebo odswapujou a na SSD nepoznas zadny rozdil .... navic kdyz mas xxx oken, tak se pri spusteni stejne defaultne nenacitaji, jen tam lezi a nic nezerou .... a kdo realne operuje s vic jak 10ti oknama je Buh! Vetsinou se mi tam nastradaji nepozavirane veci za pul roku provozu .... zrovna vcera jsem vyhazel asi 400 tabu:)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No když už více tabů na pomalém HW s málem paměti, tak určitě ne s Chromem. Nejnenažranější prohlížeč. Pokud někomu ještě vadí IE (dnes už není důvod) tak ať používá Firefox.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle netbook vypada zajimave do doby, kdy se mrknem do bazaru s Thinkpadama s core2duoM s neporovnatelne vyssim vykonem, vybavou, vydrzi a hmotnosti za podobny prachy. A mozna jeste delsi zivostnosti.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Proc by vyssi hmotnost mela byt vyhodna? Bazarovy hardware ma vzdycky lepsi pomer cena : vykon nez novy, ale zaruka neexistuje, vetraky vybehany a disk je sazka do loterie. Tohle je aspon chlazeny pasivne, takze nebude bzucet vetrak. Kdyz clovek potrebuje vykon, bude hledat jinde nez mezi netbooky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mysli se lepsi hmotnosti, pochopitelne. Obecne pravdy, co tu uvadis, jsou pouze obecne. Refubrished thinkpady nebo latitudy ktere prisly rotacni vymenou z firem po trech letech maji sanci jeste 3-6 let fungovat bez problemu a obvykle i funguji. Desitky jich mam po ruznu v provozu. Stejne jako jejich pracovni stanice, ktere beru leta letouci od Prochazky.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

nic proti Thinkpadům, ale ani ony nejsou nesmrtelné. Poslední dobou se setkávám s velkým množstvím stářím odešlých Thinkpadů R60, R61, T60, T61, X220 ...
A co se týče výkonu ... ta c2d jsou již překonána již i 4c Atomy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jsem zvedavy na jine modely, 12-13" by bylo idealni, se slusnou baterkou (6clanek), slotem na RAM a pozici pro 2,5" SATA SSD bych neco koupil.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

„plnohodnotných 14” (1366×768)“

No mě snad vomejou. Před deseti leti jsem si mohl koupit 14ku s lepším displejem (1400×1050) a prej plnohodnotných 14''? To je tak plnohodnotnej odpad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keby to malo tak 11", 4GB ram (prípadne možnosť upgrade ram), Dotykový odoberateľný matný display (V podstate tablet ) s nejakým rozumným rozlíšením (Maximálne FHD viac je nezmysel), 10+ Hodín na baterku pri práci s textom, k tomu nejakú rozumnú klávesnicu a to celé maximálne za 250€ tak to berem hneď.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenže nebude, budou to akorát blbý paskvily, jako vždy. S trochou štěstí s možností rozšíření RAM a s SSD, ale pak to bude dražší jak vzít ten bazarovej business class laptop a dát do toho SSD, se kterým to bude zas úplně jinde.

Schválně jestli ty krámy budou mít aspoň GbE, nebo zas jen Fast Ethernet. Na bluetooth, USB 3.0, čtečku karet a další asi možno zapomenout rovnou. I s 802.11n to vidím dost blbě.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To si neumis precist specifikace?

ethernet port neni pritomen vubec
BT 4.0
USB 3.0 2x
SD - UHS-1
wifi bgn

Venuj se radeji zdrojum.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Žádná síť supr :o) Jestli ty USB jen ty dva, tak ještě lepší…

Komandovat si běž vrátnýho na pátý nástupiště, pokud vím, host jsi tady ty, tak se podle toho chovej.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Host ktery te plati...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

4GB RAM, spustene 2 hry (Diablo 3 a Project Cars obe hratelne, zkousel jsem), chrome (4 zalozky + net radio), skype, battle.net, steam... a zadny problem.
Bez her musi 2GB uplne stacit.
https://plus.google.com/u/0/106300144722258323796/posts/dF1h61FjFSk?pid=...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

2GB by bylo dejme tomu tak akorat pro chrome OS, nebo pro linux, na widle to vazne neni

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.