Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP žaluje Pelikána

Dneska je proste moderni vyrobek s vyrobni hodnotou 10,-Kc prodavat za 1000,-Kc... to pak nas*re kdyz se objevi konkurent prodavajici ho za 100,-

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presen ja si koupil 1litr cerny barvy a uz si plnim tiskarnu 2 roky :) a stale mam dost inkoustu na dalsi 3 roky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Repasovane mozno neznamena nutne znovunaplnene originaly. Mozno repasuju vlastne vyrobky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stratos- : Prosím tě jakou máš tiskárnu a jaké hlavy do kterých to liješ. Eventuelně i značku toho inkoustu. Dik,

Já taky požívám ink ale mě uplně zaschla hlava, tak že ani za dva dny ve vodě nepovolila .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.tisknulevne.cz/inshop/scripts/shop_nf.asp
najdes si primo svoji tiskarnu a na ni urcenej inkoust :)

moje zkusenosti sou ze cerna brava se da plnit tak 20-30x s barevnejma je to horsi v posledni dobe se plnej nak na hovno asi to nak osetrily aby to vydrzelo co nejmene plneni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4 LSD-25 : voda ti nepomůže. Co je nejlepší finta na zaschlou hlavu je mrazák ;) Dej hlavu (inkoustovou:) na noc do mrazáku a ráno jí dej do tiskárny. Pokud to není až tak zlý tak to zabere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, ono není divu, že je HP vzteklé. Výrobní cena 1ml inkoustu je řádově 10-15 hal. Prodejní cena pak 20-35 Kč/ml v případě malých tiskáren, u těch velkých pak 7-16 Kč/ml. Tak si spočítejte, o jaké vývary se HP jedná!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, pokud by jste Vy sami byli majiteli, nebo ředitely HP, taky by jste se vztekali taky. Nebo by jste snad dělaly tento business zadara, nebo by Vám stačila půlka z toho co vydělávají ? Omyl, taky by jste chtěli sedět ve velkým fáru a vydělávat těžké prachy a ne si říkat, že ten chudák uživatel to má za draho. Všichni by jste chtěli urvat co nejvíce. Prachy by byli i u Vás až na prvním místě.
:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re Stratos-: diky za link, uz jsem si taky nechal neco zaslat, na mou starsi Epsonku uz toho nebylo moc k mani, na tvem odkazu ale ano;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Stratos-: Až na to, že jsou příšerně drahý. To co u nich seženeš jinde mnohem levnějš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdepak? Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Holt podekujme firmam, ktere diky sve nenazranosti zpusobili temer nepouzitelnost tiskaren s inkoustovou technologii. Zlate jehlickove, ze?

Ale kazdy ma prece pravo prodavat za cenu kterou si sam urci, ze? Sice nam tento system hezky vydelava, ale zit v nem je utrpeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cele toto "atramentove ryzovanie" mi pripada jako keby mi niekto predal lacno splachovaci zachod a cakal, ze budem od neho brat aj "originalny" toaletny papier, kus za 10 litrov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To NOX:
Proč? mám Epsonku. Originál kazeta stojí 380 Kč (+/-), alternativní 270(+/-) a když jsi šikovný, vyjde tě dolití alternativní kazety kvalitním pigmentovým inkoustem zhruba na dvacku. (litr je k mání, když víš kde, za 700 Kč, vč. DPH).Jediné co k tomu potřebuješ je resetovač, sada šesti dvou, nebo pětikubíkových injekčních stříkaček s jehlami a alternativní kazety, které je pro dolévání nutno poněkud upravit. Dále ještě potřebuješ soft na resetování počítadla stránek, ale ten je ke stažení na Netu. A s jednou naplněmou kazetou vytiskneš skoro 150 perfektních barevných fotek A4! A pohádkám o nekvaslitních alernativách nevěřit. Mám spíše opačnou zkušenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Pette:
Lidé, kteří uvažují jako ty, jednou tuto planetu zničí. A není vyloučeno, že se toho dožiješ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Krakonos:
Samozrejme kdyz inkoust dolivas, tak uz je cena pouzitelna. Jde o to ze se s tim musi clovek patlat. To si budeme za chvili sami vyrabet auta, domy a pocitace, protoze od vyrobce to vyjde 100x drazsi? Kde je vyhoda seriove vyroby? Kde je nejaky celospolecensky pokrok?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiskarny jsou krasnym prikladem toho, kdyz byznys vitezi nad kvalitou prodavaneho. Kdyby chteli, mohou vyrabet kvalitni tiskarny a stavet znacku na tomto aspektu, temer vsichni vyrobci jdou ale cestou prodeje za co nejnizsi cenu a rejzovani na spotrebnim materialu. Svete div se, BFU je kuliferda a kdyz sezene levnou tiskarnu, zkusi sehnat i levny toner. Zvracene uvazovani vyrobcu, ze kdyz nekdo bude vyrabet ty levne tonery, tak ho budem zalovat, protoze my na tom mame postaveny byznys, me fascinuje.

Je fakt, ze jinde si podobne praktiky spolecnosti nedovoli. Chtel bych to videt, kdyby si Skodovka vynutila pro Fabie (tj. vyrobek z low-end segmentu) zvlastni motorovy olej (FabiaOil) a pokud by nekdo vyrabel jiny, s FabiaOil kompatibilni, ale levnejsi, tak by jej okamzite zazalovali. To by asi zacali prskat i nejaci ourednici, kteri nas porad tak hezky ochranuji od vseho zleho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> 4 LSD-25 : voda ti nepomůže. Co je nejlepší finta na zaschlou hlavu je mrazák ;) Dej hlavu (inkoustovou:) na noc do mrazáku a ráno jí dej do tiskárny. Pokud to není až tak zlý tak to zabere. -- tak jestli tohle funguje, tak to skoro na nobelovku :-) --- jinak chovani vyrobcu tiskaren no to je nejvetsi hnus, zaplatpanbuh ze jsem si kdysi koupil 3 litry inkoustu a ted uz jen dolivam a dolivam, akorat jen ty kartridze nevydrzi vecne, ze ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To NOX:
A co chceš dělat jiného, když tržní mechanismy evidentně nefungují? CD za šest stovek si také raději zkopíruješ. A dolévání kazet je ekologické, protože se omezuje produkce plastového odpadu. Ono je velký rozdíl, když používáš (v mém případě) sadu šesti kazet několik let, než když celou sadu každý měsíc hodíš do popelnice a kupuješ jinou. Výrobce originálu, ani výrobce alternativek totiž použité kazety ještě loni nechtěl. nevím, jak je to teď, protože už druhý rok používám stále tytéž kazety. Mechanismus je jednoduchý. Vypsanou kazetu vyndám, zresetuji, vrazím zpátky, naperu do ní 12 ml inkoustu a jede se dál. Až odejde hlava, (což zatím, podle výsledků tisku nehrozí), nechám ji vyměnit a nazdar bazar. Není náhodou, že Epsaon stylus photo dvoustovky a třístovky už zmizely z trhu: Výrobce zjistil, že na nich nevydělá a nové typy už mají devítipinové kazety, na které zatím není resetovač. Zatím. A výhody seriové výroby? Pokud to není výhoda pro zákazníka, tak je mi naprosto jedno, jak produkt vznikl, jestli na koleně v chaloupce pod horami, nebo na robotizované lince. Pro mne je důležitá cena a ta je u dolévaných kazet asi takováto: litr inkoustu je za 700 Kč. (Pro mne). 12 ml, čili obsah kazety, je za 8,40 Kč x 6 = 50, 40 Kč. Za tuto sumu vytisknu 300 nádherných barevných fotek formátu A 4, (papír v Tescu vyjde na 4 Kč kus.) Takže náklady na tisk jsou, zaokrouhleně, 17 HALÉŘŮ NA JEDNU A 4 + papír !!! A teď si spočítej, kam se dostaneš s originálem za 370 Kč/ kazeta, nebo s alternativou za 270 Kč/ kazeta, o laseru ani nemluvě! Barevnou laserovku mám taky a velmi dobrou, ale: Nová kazeta stojí přes tři tisíce! Samotné saze jsou za 700. problém je v tom, že na kazetě je RFID čip, který je po naplnění nutno přepsat, což zatím neumím, nemám k dispozici potřebný HW. Pokud někdo o něčem víte, budu vděčen za tip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To krakonos:

Prave vyrobce je potreba dokopat k tomu, aby trzni principy fungovaly. Hlavne standardizovat takove veci jako naplne do tiskaren, lion baterie, atd. Nemas kompatibilni soucasti producente? Okamzite pokuta v desitkach % z obratu od antimonopolniho uradu. Prodavat svinsvto nelegalni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Krakonoš: Žeby tě Pette dostal? :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To goro, nox:
Výrobci mi mohou být ukradení. Vždycky se dá najít způsob, jak s nimi vyběhnout. A ten, kdo to neumí, má smůlu, bude platit jak mourovatej. A Pette je vůl. Kdyby to tak, jako on dělal každý, kde bychom za chvíli skončili?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to krakonos:

A muzes mi rici jak? Jak si mam napriklad predelat v pda konektor na usb-mini nebo v mobilu z microSD kartu na klasickou SD? Jak mam v notebooku s celeronem M snizit frekvenci, aby min chladil a tolik nezral? Jak mam ve fotaku na XD karty pouzivat SD nebo CF?

Jsem zvedav jak bys to resil ty!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna vsetko je to o firemnych zakaznikoch. Myslim, ze HP mozu byt viac-menej ukradnuti domaci zakaznici. Ti urcite tvoria iba zlomok prijmov spolocnosti. Tu sa treba pozriet na firmy, ktore nakupuju a pouzivaju naplne vo velkom. Pracujem vo firme, ktora sa zaobera aj reprografiou. Toto oddelenie funguje 24 hodin denne a maju riadne mnozstvo strojov. Neviem presne aka je spotreba materialu v tomto oddeleni, pretoze priamo nepracujem v nom, ale musi byt enormna. Pricom to nie je nejaka obrovska spolocnost, ma asi odhadom do 50 full-time pracovnikov. Ak by ale viac takychto spolocnosti zacalo pouzivat alternativne nahrady, tak myslim, ze by to HP urcite pocitilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych si měl do své tiskárny kupovat cartridge , tak bych byl na tom hůř než kdybych kupoval stále nové tiskárny - to se mi nevyplatí . Inkoust a jedeme, zaplat´pánbu žer mé tiskárně se o resetování profiremní ochrany ještě mohlo jenom zdát (HP 960C)  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO NOX-   Používá váš HW nestandartní konektory ? Používá XD karty či mikroškyty místo SD ?....tak si ho strčte někam !  . Tohle je zlaté pravidlo podle kterého se řídím a věř že Sony a Olympus u mne nenajdeš (je to mnohdy těžké odolat, ale na svém trvám a jen se směji nadsazeným cenám)   

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Nox: Pokud to nejde upravit, tak to nekoupím. SW se ošulit dá a nevhodný HW prostě nebrat, i kdyby byl sebekvalitnější. A čtečku s přepisovačkou na RFID už jsem splašil. Sice až v Austrálii, ale do 3 týdnů ji tu mám a pak ať se OKI těší. Ono je rozdíl, dát za toner 3.500, nebo 650 Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To krakonos a xspy:

Jenze potom si nemuzes koupit vubec nic, maly priklad: Chtel bych si koupit mobil, coo ma usb-min, SD karty, standardizovanou baterku, otevreny software, funguje ve vsech sitich, atd.

Jaky mi poradis? Zadny takovy se prece neprodava a to nemluvim o slozitejsich vecech, jako treba pocitac, auta, atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rastislav: to se mýlíš, s těmi velkými zákazníky. Opravdu velcí zákazníci HP nepoužívají. Ono to nejde, s jejich "servisem".
Pokud máš tiskárnu nadoma, tak si můžeš dovolit čekat několik týdnů na opravu.
Například plotry. Naposledy když se rozbil HP plotr, oprava trvala 5 týdnů. Když se rozbil OCE plotr, oprava trvala 2,5. Ale ne týdnů, ani dní, ale hodin.
O ceně tisku nemluvě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud firma ledí na náklady za spotřební materiál, tak nakoupí kupu orig. cartridgí a následně za babku je nechá v některé z mnoha firem pouze naplnit, časem sice odejde, ale mezitím se za ušetřené peníze koupí nová a ještě zbude. BTW DELL ma ve větších tiskárnách pouze zásobníky na "prach" a ty jsou již docela levné, hlavy se mění zvlášť

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Holt, ludia este stale pozeraju predovsetkym na prvotny nakup a nie veci potom... Keby vsak kazdy zacal kupovat repasovane naplne, tak by tlaciarne v tom istom okamihu vyleteli cenovo do oblakov a potom by si tlaciarne mohol kupit leda tak jeden z miliona...
 
Takze budte radi, ze mate cenovo pristupne tlaciarne a moznost repasov a existuju "blbci", ktori si tie originalne naplne kupia. My, co kupujeme originalne naplne (lebo repasy sa roztiekli, smrdeli ci rozmazali po 2 dnoch) Vas budeme aj nadalej sponzorovat a prispievat tak do kolotoca nizkych cien tlaciarni, aby ste si ich mohli kupit aj vy ;)
 
Inac zislo by sa na tuto temu skolenie niekde v Tescu alebo Metre v style "nekupujte najlacnejsie tlaciarne, maju najdrahsie naplne"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek HP konečně udolala Pelikána.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku HP žaluje Pelikána.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové - na čištění trysek používám ultrazvukovou pračku (čistí se v ní třeba brýle, šperky a pod.). Výsledky výborné, ovšem když ani ta nepomůže, tak nezbývá než hlavu vyhodit. Některé tiskárny si nechají líbit i obyčejný inkoust do plnicích per (lahvička za cca 26 Kč). Má to jen tu nevýhodu, že mokrým prstem tisk rozmáznete. Canon BJC 210 takhle plním teď asi po 40té.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V naší firmě máme zhruba 4velké tiskárny (Dell, HP), zhruba 30 malých laserovek (HP) a zbytek asi 20 inkoustů (HP). Originál tyto tiskárny zažijou jen při nákupu a to ten startovací, pak už jedou na repas jedné nejmenované české společnosti. Za šest let co jse mu firmy se ještě nestalo, že by tiskárna odešla díky toneru nebo kazetě. V servisu to párkrát zkoušeli, ale bez úspěchu. Úspora je extrémní a spolehlivost při výběru kvalitní firmy 100%. Dolévání a pod. je realizovatelné jen v domácích podmínkách, tady bych na to potřeboval jednu extra sílu :o). A aspoň mě hřeje dobrý pocit, že si kapsu mastí (cca. 15 tis./měsí) ta nejmenovaná Moravská firma. Mě to ušetří čas (dovoz na místo), peníze a ve výsledku i přírodu (kazety se točí, nevyhazují).
A nemyslí, že by náklady na výrobu tiskáren razantně přesáhli současné ceny. Při masové výrobě se vývoj zaplati (jak dlouho tu máme inkoust v tiskárnách?) a tak bych to moc tragicky neviděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hehe, kupujem na firmu jedine HPcka, origos zazijou opravdu jen pri rozbaleni. Zbytek se dokupujou Xeroxy, ktery maj licenci na HP. Uspora je take znatelna. Prazdne cartrige a tonery davame jednou za cas na odkup firmam co repasujou. Repas sme zkouseli, ale vyslo to obcas draz nez origos HP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xerox zadnou licenci na HP nebo dokonce od HP nema. Jsou to normalni kompatibly vyrabeny buhvikde a Xerox je stejne nevyrabi ale nakupuje. Kdyz jsme delali vlastni testy na vyteznost, tak meli v prumeru o 14% nizsi vyteznost pri 5% pokryti, nektery cartridge i o 30% nizsi vyteznost. Testovali jsme Q2612 a zajimavy bylo, ze ten vytisk vypadal tak zvlastne, jako by se ten toner uplne nezapekl a dal se smaznout.... jsou to sr****.
Testovali jsme i dost kompatiblu, protoze jsme si opravdu mysleli, ze muzeme usetrit ale vetsina jich vysla draz hned jak jsme zjistili jaka je skutecna vyteznost. Zkouseli jsme testovat i original, protoze nas napadlo, ze to bude u vseho stejny, ale nenarazili jsme na cartridge, ktera by mela min jako 105% udavane vyteznosti. Vypada to, ze HPcko si chce byt opravdu jisty.
Repase nebrat, protoze dost casto odchazeji, byli jsme schopni vratit z 4 z 10 toneru, protoze z nejakeho duvodu nefungovaly a opravdu nemam cas to porad resit s dodavatelem. Taky neverim, ze je to ekologicky, vetsina repasi se renovuje jenom jednou protoze pak by je stalo moc penez menit vsechny dily, ktery tam odejdou. Zadny renovator vam nezaplati za prazdnou renovaci od jinyho renovatora a kdo vi kde ty prazdny renovace konci. A to, ze nekteri renovatori vydavaji originaly za svoje renovace neni nic novyho. Taky jsme jich par dostali od nejmenovanyho renovatora (nerad bych aby na nej HPcko skocilo, pracuje tam muj kamarad ;-) Stalo se nam to u barevnych toneru, kde jim to nejspis moc nefungovalo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>LSD-25: po experimentech se zarucenymi tipy na rozmrazovani tiskovych hlav (lih, isopropylalkohol, ultrazvuk) jsem nakoupil "Crocodile CK 2000 Cleaning kit 20ml pro refil" za stovku - kdyz mi zacne nektera z hlav HP11 zlobit, tak aplikuji roztok podle navodu na 4min a s nejvyssim prutokem (u hp cp1700 tisk rezim Normal) vytisknu CMYK barevna pole. pouzivam stare expirovane ingousty (asi jsou hustsi ci co) tak nemohu tisknout v rezimu Photo, to se pak hlavy velice rychle zanasou
>>Rexx: neskudli informacemi a klidne jmenuj ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je hnus vazeni, inkoust do tiskaren je neskutecne predrazeny a firmy zneuzivaji nesmyslne patenty na udrzeni kartelu, nebot drazi jsou vsichni a moc mezi sebou nesoutezi.

Inkoustovku, pokud neni clovek grafik si poridi jenom silenec, zvlaste do firmy, tam se jednoznacne vyplati profi tiskarna, dnes uz ji lze i pronajmout a tisk je pak o dost levnejsi.

Cena inkoustu je vyssi, nez nejkvalitnejsi alkohol, pritom vyrobni naklady jsou smesne.

Jinak inkoust jsem taky daval cerny do per, nic fungoval dobre.
Co se tyce laserovek, jsou firmy, ktere to delaji dobre, ale u nas ve firme jsme davali repasy, tisklo to sice dobre a levne, ale zanasely se vlace a obcas se musela nechat vycistit cela tiskarna, takze se zacalo zase tisknout originalem tech 8 tiskaren moc nakladu neusetri.

Jinak tiskarny inkoustem dost plytvaji na servisni cinnosti, dokonce kdyz je vice cartridge, tak pri vymene 1 se proplachnou vsechny atd. bezne to zere 15-30% inkoustu, zalezi na vlhkosti prostredi, teplote, prace (nejlepsi je tisknout toho vic, pri obcasnem tisku a castem zapinani/vypinani je procento jeste vetsi)

Ja uvazoval o graficke tiskarne Epson (asi nejlepsi co jsou) jenze jedna kazeta 250kc, je jich 8 (7+1 pryskyrice) a stoji 15.000 ... jenze kdyz si zpocitam naklady, tak si to radeji necham vytisknout v labu tou samou tech, akorat oni maji masinku za 300.000 umi vetsi formaty nez A3 a hlavne maji megainkousty, takze me to vyjde levneji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle se tedy přikláním na stranu HP. Už jen z toho důvodu, že ty "alternativní" tonery jsou proti jakékoliv ekologii. Není možné je jakkoliv zrecyklovat. A stejně nikdy nebudou tak dobré jako ten originální toner. Nikdo asi nedohlédneme co pozadí těch firem a kde je skutečně pravda. Ale přijde mi, že HP je teda víc v právu. Každopádně pro všechny zastánce neorigoš tonerů doporučuji přečíst alespoň tady tohle http://www.prodejtoner.cz/ekologicka-likvidace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.