Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hráči přecházejí na Windows 10 rychleji než ostatní, 27 % již upgradovalo

"a situaci vidí jinak než Valve"
Zajímavá dedukce milý Watsone, ale přijde Vám trošku přitažená za vlasy, když je upgrade na Win 10 z 7 a 8 zadarmo?
Není lepší mít v této situaci posichrovanou podporu pro Vulcan i DX12?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsem snad, že není? :-)
Říkám jen, že to vidí jinak, než Valve. Ten o DX12 mluvil jako o zbytečnosti. Pokud hráči kvůli DX12 upgradují, pak ho asi za zbytečnost nepovažují a tudíž mají jiný názor než Valve (jestli je DX12/Win10 zadarmo nebo ne, je z hlediska logiky vedlejší - mimochodem ani Vulkan nebude placený).

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Valve ma svuj nazor nerika. Valve razi svou obchodni politiku. Je to vcelku logicke.
--------------
Jinak ja se divil ze tolik lidi prechazi na tak nevyladeny system. Win10 ma chyb spousty pritom krome nadavek na "neexistujici smirovani" celkem ticho. Naopak celkem slusne vyladene a minimalne problemove Win 8 a 8.1 jsou pry fuj.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Z pohledu bezneho uzivatele (net, editace fotek a podob.) a obcasneho hrace me Win 10 prijdou na desktopu stabilni a viceme to same jako windows 8.1. Na tabletu sem nasel jeden otravnejsi bug a jednu nedodelavku, ale i zlepseni oproti win 8.1 v podobe stailnejsi wifi, presnejsiho touch inputu; mozna lepsi drivery?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejak.
Mam win10 asi mesic a nemel jsem zadny problem mimo vlastne jedne podivne drobnosti - ac jsem si jako vychozi klavesnici nastavil anglickou, stejne obcas otevru nejaky internet explorer ci proste neco takoveho a klavesnice je nastavena na cestinu. Nedela to pravidelne, spis obcas a to jeste v pripade, kdy bezi pocitac trebas cely den a stridame se u neho s manzelkou, ktera si prepina klavesnici na ceskou. Jakoby si ta aplikace pamatovala, s jakou klavesnici se ukoncila a pri novem spusteni te aplikace se spusti s ni.
Ale to je fakt prkotina, kdyz tu jsem sam, tak s tim nemam problem.

Z hlediska toho, jak to vypada, me stve jedina vec, a to ta, ze u okna neni odlisen takovy ten "horni prouzek", ktery byl v minulyh verzichvzdy barevne odlisen. Uz jsem si na to zvykl, ale kdyz jsem to videl poprve, tak jsem - bez ironie - chtel zase vsechno smazat a vrtit se k sedmickam.
Clovek si zvykne na vse, ale tohle me mirne irituje dodnes.

Jinak vse funguje, nic nepada, nic nezlobi, vse naprosto ok

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Barevného proužku se dočkáte příští týden - build 10586 vyšel jako insider preview dnes.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A to, ze hraci upgraduji kvuli dx12 rekl kdo?

Z lidi co znam, tak prave ti co maji na steamu nejvetsi hromady her, maji samozrejme uz 3 mesice destiky, protoze nutne musi byt in. O tom, ze tam jsou nejake dx12 nemaji ani paru. Nemluve o tom, ze "kvuli hram" to bude mozna mit nejaky hypoteticky smysl za 2-3 roky.

A samozrejme, vsichni chodi brecet, ze jim nefunguje to ci ono.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

No já si myslím, že hráči povědomí o API mají. Přechází,protože většinou jejich hardware tomu odpovídá, nebo jim to aspoň výrobci hardware tvrdí. Stejně tak ale vědí, že už na Win 8, Win8.1, Win10, některé hry nechodí. Nutno podotknout, že to povětšinou není chyba Windows, ale díky prasáckému kódu hry, který byl problémový i v době Win7, čímž nechci, aby snad si někdo nemyslel, že hráči nepohlíží na Win10 nekriticky.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze je to dost precenovany nazor. Hraci pred 20timi rokmi, koniec dosu, nastup windowsu, museli o svojom hw co to vediet uz len preto aby samotnu hru rozbehali a celkovo PC hry boli stale dost okrajova zalezitost zamerana pre technicke typy. Pre bezne masy boli konzole. Dnes sa z hier na PC stala masova zalezitost, nainstalovanie a spustenie hry je na par klikov a vecsina ludi ani netusi a ani neriesi nejake laborovanie a parametre. Ta povodna technicky zamerana cast stale ostala, len kym pred tym to bolo 60-80% z hracov dnes to bude mozno 5-10%. Ostatny su casual hraci ktorych ani pc nezaujima, maju ho na FB,twitter, intagram, mail a word a to je asi tak vsetko.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Z toho co sem odkoukal v práci (Tech Supp) tak na to lidi přechází jen protože na to přechází ostatní a je to zadarmo, trend jako každý jiný.
Nejsou mi schopni dát logickou odpověd, prostě proto že neexistuje. O nějaké DX12 se jich zajímá minimum.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"V práci" a Steam jsou naprosto rozdílné vzorky uživatelů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, podivej se na steam, na cem hraje drtiva vetsina hracu. Vetsina znich nema ani externi grafickou kartu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dobra perla :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

naopak, rozdíl ve fps se již projevuje - pěkný článek je o tom na computerbase, kde je srovnání 7/8.1/10. Nové hry to jen prohlubují, rozdíl oproti derivátům z Visty už je dost znatelný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sranda je, že podstatný podiel na týchto hráčoch čo prechádzajú na Windows 10 sú majitelia Nvidia kariet, ktoré v podstate DirectX 12 nepodporujú.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nj. ... Jinak ono zatim je to jedno Je jen jedna DX12 hra a me ani na AMD nebezi jak by mela. Vzdy po par minutach hrani zamrzne a ukonci se. DX11 mod funguje dobre. Jsem zvedav po kolika dalsich opravach o bude ok ... jasne vim ze je to alfa, takze to nebrat jako stiznost, ale jako poznamku k soucasnemu stavu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

no ja toho zas tolik nehraju, vicemene asi jen starcraft a wot, obcas jeste tropico. Co jsem si ve win10 vsiml u wot je ze nepadaji snimky az tak nizko... prijde mi to opticky celkove stabilnejsi a plynulejsi. Je to mozna jen pocit.

Mam i7 3770k bez OC a R9 290...

co mi na win 10 vadi je problemova vzdalena plocha... mam 2 pc jeden na win7 a druhy s win10... na win7 beha vzdalena plocha jako vino ze skoro ani nevim ze u toho nesedim a na win 10 mam cca 1 snimek za 5 vterin a to je nepouzitelne. Porad cekam na nejaky update ze to opravi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je logicke kedze je podla steam statistik viac hracov s nVidia kartami ako s AMD. Ako tak pozeram tak 2x tolko, teda je aj 2 nasobna sanca ze ked niekto upgraduje na win10 tak to bude majitel nVidie. A zasa tak isto AMD voci Intelu, kde ma tiez AMD skoro 2x tolko hracov ako Intel.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jediné, co nepodporují, je HW přepínání kontextu asynchronních shaderů mezi herním módem a CUDA. To je hodně malá část DX12.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Avsak ako sme mohli byt svedkami, docela dolezita a uzitocna ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O cem konkretne mluvis? Ashes of singularity?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ten bol peknym prikladom toho, jak dolezite to moze byt, ked sa to implementuje a aky vykonovy narast moze nastat v pripade zlozitejsich fyzikalnych ci AI vypoctov. Sam mam gtx980, nefandim nijak zvlast ziadnemu taboru, aby si si nemyslel, ze som zaujaty. Ale uprimne ma mrzi, ze nvidia obetovala az prilis technologii pri navrhu Maxwella, i tych uzitocnych do buducna, za cenu najlepsieho vysledku pomer vykon/spotreba/velkost cipu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Videl si nejaky benchmarky? Fakt netusim o jakem vykonovem narustu mluvis. 980ti "bez AS" je rychlejsi nez fury x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to vypadá, že DX12 konečně dokáží využít potenciál Radeonů, na AMD čipech zřejmě bude větší nárůst výkonu. Jenže ono se na to dá koukat i opačně - Geforcky zase měly lepší výkon na DX11 a teď se to srovná...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si myslím, že důvod může být i trochu jiný. Když je to jenom "počítač na hraní" tak to spousta lidí riskne a nemá z updatu takový strach jako když se jedná o pracovní nástroj.
Vidím to i na sobě - PC doma jsem ze zvědavosti updatoval na Win 10, ale počítač v práci ještě ne.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je jeden faktor... A já bych ještě dodal, že mezi gamesící mládeží je možná vyšší procento mláďat, která ještě pořádně neokusila vedlejší efekty ukvapeného upgradu OS. Mladí a nepoznamenaní jsou přirozenou skupinou early adopters... Když je člověk ošlehaný léty správcování v nějakém IT nebo průmyslovém oboru, kouká na věci jinak. Čest výjimkám = šedivějícím gamesníkům s nevadnoucí touhou po nových hračkách a konzervativním teenagerům dbalým profesní opatrnosti. Já jsem možná ten druhý případ. Už jako mládě jsem měl v těchto situacích spíš strach z neznáma, teď jako choroš o sobě tvrdím že jsem jenom technofobní konzerva.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jde také o záležitost rozumu, i mladší uživatel co se o to trochu víc zajímá rychle zjistí že prvních půl roku po vydání je to beta takže se oplatí počkat do prvního souhrného aktualizačního balíčku.
W10 mají sice rozházené GUI ale jinak motor funguje dobře, je vidět na co se v MS soustředili - je to mnohem lepší než mít vypulírované rozhraní když by blblo jádro.
Já zatím testuji na noťasu a sekundárním pc, na hlavním zůstávají osmičky, kde jsou zakázány aktualizace od vydání Desítek. Když byly aktivní tak začaly rozesírat OS (že by náhoda?) takže jsem upotřebil zálohu z června. A typuju že to tak zůstane do léta, těsně než skončí možnost bezplatného upgradu....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je otázkou, jestli velký update, označovaný Redstone, přijde před nebo po 29. červenci. Ale asi je v zájmu MS ho vydat dostatečně včas a ještě honem nalákat další lidi k upgradu zdarma.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak je poměrně logické mít na herním PC nejnovější zavaděč. Na pracovním počítači se pak používají osvědčená řešení, a tam pomineme-li kancelářské powerpointové mágy, tak to znamená Windows pokud možno vůbec žádná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.