Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HTC s patenty od Googlu v ruce žaluje firmu Apple

Paneboze jezismarja ... nerikejte mi, ze takovy zpusob patentove valky nejakym zpusobem podporuje vynalezavost a pokrok.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nepodporuje, bohužel. Nicméně výrobcům Androidích telefonů nezbývá, než vést protiútok..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja súhlasím achcel by som dodať, že HTC malo zažalovať Apple aj tu v EU na nemeckých súdoch apožadovať zastavenie predaja ich výrobkov. A mali by to urobiť u toho istého sudcu, u ktorého Apple žaloval Samsung. By som chcel vidieť, čo by urobil ten "nestranný" sudca. Ak by to neurobil, tak ísť za jeho nestrannosť rovno zastreliť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nepodporuje ... nicméně se zdá že je nezbytný k tomu aby i v byznysu převládla vůle změnit zažité používání patentů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel nejde o pokrok ale o prachy

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

HTC tem smejdum dava ochutnat jejich medecinu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

100% Souhlas. Jen doufam ze taky pozaduji zakaz prodeje vyrobku Apple.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Android nemám a nepředpokládám, že bych si kdy pořídil zařízení s ním. Nicméně to, že MS dojí výrobce, kteří prodávají zařízení s Androidem a Apple dělá vše proto, aby se nedostali na trh, mi celkem vadí (princip). Takže tato zpráva o patentové válce ve mě zcela výjimečně nevzbuzuje chuť zvracet, ale reakci "už bylo na čase". Ještě musí klepnout Google (třeba i prostřednictvím výrobce) přes prsty MS. Tím se dostane vše do starých kolejí a další zprávy o patentových válkách ve mne budou i nadále vyvlávat výše popsané pocity.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti, ale MS je zažalován za zneužití patentů skoro neustále. Když z něj může nějaká pochybná i4i vytáhnout 300 mega, tak proč by si MS nemohl také vydělat tímto způsobem... http://www.diit.cz/clanek/microsoft-definitivne-prohral-s-i4i-patentovy-...
Princip Apple mi vadí víc - je to monopolizace trhu. Jde jen a pouze o peníze - já bych to považoval za nekalé obchodní praktiky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně považuji SW patenty za pitomost. Z velké části jde jen o způsob, jak podojit někoho, komu se zrovna zadaří. Na druhou stranu nelze srovnávat OSS a komerční OS, tedy nemůžeš srovnávat dojení HTC & Samsungu za Android a MS za Windows.
Každopádně o peníze jde v kapitalismu vždycky až na prvním místě a je pochopitelné, že firmy zkouší co zákon, resp. právní systém snese. Chyba v tomto případě není na straně firem (ty nikdy nebudou férovými hráči), ale na straně dozorce (legislativy). Proto zachovávání stávajícího stavu je nežádoucí, nicméně vzhledem k vlivu velkých hráčů na legislativu neočekávám změnu.
Osobně vnímám patenty a autorství za dobré v původní formě, nikoliv to, co se z toho stalo. Ale na tomto poli mají větší váhu peněze, než zdravý rozum... jsem se zase rozvášnil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chyba je na strane firem protoze jsou to vohnouti co patri postrilet.

V takovem Finsku mi pravo dovoluje rict, ze jsem nemocny, nikde nemusim chodit a mam zaplaceno 100%, zadny doktor, dokonce tam neexistuje nic co by to kontrolovalo, jako kontroly u nas ... presto to temer nikdo nezneuziva.

Firma muze docasne uvolnit zamestnance a 1/2 plati stat a zbytek firma, tedy clovek dostane svych 100% ... zase to nikdo nekontroluje, presto se tam nedeje to, ze nekdo si necha platit 1/2 statem a zamestannec mu bude pracovat.

Muzu prijit na urad a rict, ze jsem pod minimem a urad mi bez jakychkoliv kontrol a zjistovani doplaci zbytek, az to pomine, tak ja sam prijdu a reknu, ze uz mam dost a nemam na to narok ... udelat tohle u nas, tak by to nefungovalo ... tedy co umoznuje ci neumoznuje pravni rad je jedna vec a cestne chovani, svedomi a slusnost je vec druha.

Jenze dnes jsou glorifikovany penize, kdo vic nakrade je vetsi borec a cim vice uctiva satana a chova se jako diktator tim lepsi manager a financnik ... to co bylo jeste za stredoveku povazovano za tezky hrich, co se financnich sluzeb tyce, je dnes povazovano za hybnou silu ... jenze jsme pak odsouzeni k opakujicim se krizim

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pracuji pro Finskou firmu a byl jsem v Helsinkách. Zatím mám spíše pozitivní zkušenosti. Jakoby jejich civilizace byla pár stovek let před náma. Lidé si mnohem víc věří. Když jsem náhodou narazil na reportáž s našim šéfem, zarazilo mě, jak upřímný byl. Zeptali se ho na postup firmy během krize a on vyložil karty na stůl. Tohle bych od českých politiků nikdy nemoh čekat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přece nemůžete vážně chtít, aby takový politik předstoupil před národ a podal přehled o tom, které zakázky za následující čtvrtrok prosadí pro koho a kolik mu za to kápne.

Protože tohle je to, co naši politici dělají. Další jejich pracovní náplní je sehnat peníze na placení těch přiklepnutých zakázek - jinak by přišli o své desátky. No a nakonec přemýšlejí, která oblast života v ČR je ještě zkorumpovaná málo, kde by se daly ještě rozjet další černoty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono by nebylo také od věci, aby je všechny někdo zažaloval za rootový marast co nejde jednoduše odinstalovat :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tu máš čerte kropáč.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Směju se těmhle sporům. Kvůli takovým hovadinám jako je např. upgrade přes bezdrátový přenost dat se budou všichni žalovat a vývoj/rozvoj se bude těmito spory neustále brzdit. Opravdu divný způsob, jak se zbavit konkurence. Už jsem se tomu začal smát, kdy si Apple "patentoval" hranatý displej u iPadu. To mají jako ostatní firmy vyrábět tablety kulaté, aby se vyhly sporům, ale ztratily přízeň zákazníků, kvůli špatnému tvaru tabletu ?
Já osobně si myslím, že Apple je v tom ze všech ostatních firem až po uši, jsou pořád s něčím nespokojení, a tak žalují a žalují. Četl jsem skoro všechny články o těchto sporech a už v tom začínám mít pořádný nepořádek. Možná, že i Steve Jobs odešel kvůli těmto sporům, že už na to neměl nervy a do toho byl nemocný, ale toť otázkou. Tak to vidím já.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Právní munice :) Jojo, mýdlová opera ve všech ohledech, mimojiné i tím, že se neustále mydlí každý s každým. Já bych ty právníky poslal do ringu ať ze sebe vytlučou duše, aspoň by to byla větši švanda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mýdlová opera od základu "mydlit se" +1

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Řehtal bych se jako blázen, kdyby HTC vyhrálo a místo vyrovnání požadovalo stažení všech žalovaných výrobků z trhu...

Samozřejmě to tak nedopadne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tyto soudni spory jen prodrazuji cenu zarizeni, smutne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pouze kdyz to dopadne jako obvykle, tj. ze si firmy navzajem ty patenty vymeni. Pokud to tak nedopadne, tak je to jeste horsi nez pouhe prodrazeni cen zarizeni ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Idealni scenar: vsichni si navzajem soudne zakazou prodeje, takze budeme nakupovat rovnou od Cinanu pres internet a diky tomu se vytvori komunita, ktera pro tato zarizeni bude narozdil od dnesnich vyrobcu vyrabet kvalitni, oladeny a nezkrypleny firmware. A bude pokoj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, číňani dokážou vyrábět kvalitní výrobky, když chcou. A kdyby je chtěl někdo zažalovat, jejich mírumilovná vláda jim namíří nukleární hlavici na hlavní budovu a hned je po problému. :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ne, jejich vlada jim rekne pojdte se soudit k nam ;-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Prominte, asi mame nejake problemy s prekladem obvineni. Co znamena slovo 'patent'"?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ja uz nakupuji na DX ... kaslou na patenty ;-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.