Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Huawei bude mít méně smartphonů s AMOLED, než by chtěl, na vině je nízká výroba

Tak otázka je, zda je tématem. Amoled nebo Samoled, kdy druhý jmenovaný díky konstrukci má vyšší propustnost světla a tedy nemusí tolik napájet podsvícení. A obecně se vyskytují levnější Amoledy, než jistě dražší Samoledy.
Téma co se zobrazuje je pak samo ještě provařenější. Testy (reálného nasazení) jsou obecně plichta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oled nemá podsvícení. Rozdíl mezi Samoled a Amoled bude asi spíš v účinnosti.
Jinak na mobilu je oled prostě best of best, teda pokud se nevymyslí něco lepšího.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, tedy zkrátka tolik vyzařovat.
Tak to je otázka, zda je best of the best. Displej má různé parametry, např. max. jas je aktuálně na straně LCD, tak jako životnost a dostupnost HDR (ale to se příchodem S8 předpokládám srovná). Na OLED straně je kontrast (i v případě AOD). Zobrazovací schopnosti špičkových panelů (defakto reprezentují Apple a Samsung) jsou pak +/- shodné, měřitelné doslova na úrovni laboratoře.
Je to dost komplexní téma a nemá jednoznačného vítěze, spíše podle potřeb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To best of best byla nadsázka :) . Ale ono záleží k čemu mobil hodláte využívat. Já kupodivu používám nejvíc mobil jako čtečku knih, a tam je holt oled display nepřekonatelný. Čtu si hlavně po tmě, a 8% šedá na absolutně černém podkladě je prostě dokonalost. Nežere to baterku, neunavuje oči a kontrast stále 100%. Mám i novej mobil s lcd (asi IPS) a na tom se dá jenom číst přes den, v noci "černé pozadí" rve oči a písmena musí zářit aby vůbec byla vidět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pre mna zamna nech amoled nema ani jeden fon. Hlavne nech je display citatelny :) Od huaweja nemam problem s citalnostou ani na ednom telefone. Jeden je nejaky za 150 € a na slnku je obstojny. Myslim si, ze dnes ludia nehladia na to ake ma suciastky telefon, ale ako vyzera, ake ma logo a cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

huhlawei má menší problém, ale oproti třeba HTC či Toshibě je to detail....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je sice fakt, ze na amoled se pekne kouka ale neni pekne jak se do nej vypaluje obraz. mam tu 2 roky starou S5 a na LCD byla dost vyrazne vypalena SMS aplikace. Takze IPS nepovazuju za takove zlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli máš na mysli SGS5, tak ten LCD nemá. Má SAMOLED, aka OLED.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo myslel jsem amoled. Viz první věta. Druhé slovo mělo být displej ale člověk má holt po letech pro ploché displeje zaběhl označení LCD a tak ho automaticky použije.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.