Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Huawei se chce zaměřit na inteligentní automobily

skopcia teslu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by při tom kopírování měli zlepšit kvalitu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To nebude zase takový problém. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, přecejenom to je huawei.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huawei mi je jako zaměstnanci vlastněná společnost sympatická a klidně jí podpořím. Na HarmonyOS jsem zvědavý - horký kandidát na upgrade ze Symbianu pokud se do té doby neprobere Sailfish+Nokia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mrtvoly se málokdy probírají...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nechtěl jsem být pesimista hned napoprvé, ale taky si myslím, že v dnešní Nokii mají prioritu jiné věci než vytvoření zajímavých a originálních, co nejvíc evropských, mobilů. Ono je to ve většině západních společností asi stejné. Znepokojivé problémy korporací.
Jsou v prezentaci zastoupeny všechny rasy? Nejmodernější evoluce: Běloši musí být ve výrazné menšině a černoši klidně morbidně obézní. Blonďák/blondýna musí mít aspoň dredy nebo něco jako kudrnaté poloafro.
Máme někde duhovou vlajku jako podporu LGBTQ+-*/?
Máme aspoň jeden elektromobil? (se kterým nikdo moc nechce jezdit mimo město, takže se po pár letech prodá s obří ztrátou a koupí Audi TDI)
Klanící se muslimové, striktně zahalené ženy a líbající se lesbičky v jednom klipu? OK, just libtards!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na mrtvolu má slušný růst i zisk... Tímhle stylem by třeba AMD bylo resuscitovaný kostlivec :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HarmonyOS je venku už dlouho. Je to jen upravený Android. Nevím o žádném mobilním ne-Android-based OS, kde by fungovaly nativní (NDK) aplikace pro Android. V ChromeOS to vyřešili nakonec virtualizací celého Androidu v Dockeru. Na Sailfish je jen runtime pro ty aplikace udělané v Java/Kotlin, tj. nejdou tam např. žádné hry v Unity/Unreal (cokoli, co builduje do NDK a ne do Java/Kotlin, tj. např. i věci v Mono/Xamarin). Co to lidi zkoumali, tak prej se to tváří jako vlastní OS jen pro čínskou vládu - ani lidi ve světě, ani samotní čínští uživatelé, to neberou jako samostatný OS.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, upresnil bych, ze prasacky naprogramovany Android byl zprasen a okopirovan jako HarmonyOS, nic vic. Trpim u pouzivani Androidu, protoze nic jineho realne neni, trpel bych u HarmonyOS jeste vice, dekuju nechci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

> Předmětem debat a spekulací zůstává, jestli jsou tato obvinění opodstatněná nebo se jedná o snahu diskriminovat firmu, která je podle vyjádření Miloše Zemana „příliš úspěšná“.

Tak podle mě je firma Huawei pro strategické zakázky naprosto jednoznačně riziková.
Jednak každá čínská firma musí spolupracovat se „stranou a vládou“.
Ale hlavně konkrétně firma Huawei vyrostla z prostředí čínské armády.

Představa, že Huawei nedodá čínskému režimu informace které by tento chtěl vědět mi připadá na úrovni toho, že Babiš nemá žádnou kontrolu nad Agrofertem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mas i nemas pravdu. Ono totiz:
-----------------------------------------------------------------------
Každá firma musí spolupracovat se „stranou a vládou“.
-----------------------------------------------------------------------
A o tom to je, si nevidel, jak si Trumph pisknul a Google delal, co mu na ocich spatril? Je to uplne stejne jako s tim Babisem a Agrofertem a je to uplne vsude. Takze to "prekvapeni", ze i Huawei spolupracuje se svoji vladou, to mohlo vykolejit jen hloupe lidi, ve skutecnosti na tom neni nic zvlastniho.

Samozrejme tim nerikam nic o tom, ze by snad ceska vlada mela mit Huawei za strategickeho partnera, naopak nemyslim si to. Jen me zaujal ten komentar ve stylu, jako kdyby Huawei delal neco zvlastniho divneho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj dělá se z toho haló, jenže třeba Intel i IBM jsou také propojeny se státem a vyrábí pro americkou armádu, nedávno se do toho vrhnul i Microsoft, tedy v hw, soft dodává armádě dávno. Proto Čína ustupuje od používání jeho OS.
Takže tyto řeči o propojení Huawei jsou dost pokrytecké, když se řekne A mělo by být řečeno i B.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl je v tom, že v Číně je na to zákon. Na západě prostě firma nedostane státní (lukrativní) zakázky.
V Číně má pojem osobní zodpovědnost úplně jiný rozměr ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ať už čínské firmy mají závazky vůči čínské vládě jakékoliv (a růzmá tvrzení o zadních vrátkách v HV posílajících data číňanům jsou fakt přitažená za vlasy a nebo ten kdo s tím příšel asi vychází z vlastních praktik), tak se obávám že na světě není firma které by si mohla dělat ve své zemi co chce a mohla ignorovat požadavky vlády. Akorát si nepamatuji že by čínani zatím dosáhli manýrů USA, které má tu drzost vyhrožovat sankcemi cizím zemím za to, že si dovolili stavět plynovod z ruska...
pro mně jakožto koncového zákazníka je vždy důležité aby podobných společností bylo na trhu několik a aby co nejlépe fungoval trh a ne politické snahy se na trhu prosadit "ochranou před čínou". Ostatně pokud má někdo vážné podezření tak ať do toho vrazí nějaké prachy a dokáže to obvinění bez důkazu je pomluva a je jedno proti jaké firmě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem ale nepochopil, proč se zdůrazňovaná rizikovost Huawei v síťové infrastruktuře "přelila" i do mobilů, zatímco takové ThinkPady se nakupují pro parlament(y), jako by se nechumelilo? Od dob prodeje TP divize Lenovu přeci muselo dojít všem, že už to není IBM. Software přímo od výrobce obsahují mobily i PC, jen na PC jsou zajímavější věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.