Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Exkluzivně v Evropě: Huntkey FX500SE, kapitola druhá - rozborka

Pro zajímavost - kolik pokračování je ještě plánováno? Dočkáme se do vánoc posledního dílu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Četl jste nějaké předchozí recenze zdrojů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslední díl je ve fázi finalizace, dočkáte se jej příští týden, tedy výrazně před Vánoci. Snad ti to udělá radost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já už na tom nic dělat nebudu, za mě hotové :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nakoniec sme sa predsalen dockali aspon akeho-takeho oznacenia popisu v obrazkoch. Vdaka. Aspon si uz vieme co-to spojit z obrazka s textom. A do buducna postupovat rovnakym sposobom, alebo este lepsim... :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ad vzdálenost: ....na vinutí se vyskytuje vysoké napětí a jelikož toto je v nejhorším místě asi milimetr daleko od uzemněného šroubu, opravdu není bezpečné nechávat izolaci od vysokého napětí pouze na lakování drátu....

Pokud by se zdroj posuzoval dle CNS/EN60950, coz je defacto zakladni bezpecnost pro IT blbosti, tak by je CMI a podobn einstituce vyrazili, nebot bezpecna vzdalenost mezi zivou casti a nezivou uzemenou casti je 2.5mm. A zrovna na tohle si potrpi :)

At zije buzerace evropskych vyrobcu :)

R.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Záleží, jak moc je to živé - ten lak na tom je, to je fakt :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Si dělej prdelky :) V zásadě můžes jako izolaci použít i masku na PCB, dokonce to tabulkove rozllišujou (norma), ve vzdálenostech na desce. ALE... Musíš dodat potvzení od výrobce, že ti zaručuje danou vrstvu masky všude - tj. nějakou minimální Z. Což ti prakticky žádnej výrobce nedá :) Aniž bys platil za PCB několikanasobek. Stejně tak s lakem. Dtto bys ale musel dodat nějakej papír. Dokonce můžeš vzdálenosti o něco zmenšit (zase tabulky), ale pak zase musíš zavést řízení kvality výroby (a to doložit papírama a udržovat).

Stejně tak jako podobné "výrobky" snesou CE tak proč by nesnesli další fake lejstro, že.. :) Bylo by fakt zajímavý některý zdroje změrit (o:

Btw. hodně píšeš, že ty XY filtry jsou kvůli rušení ze sítě (což také jsou, to jo). Mezi námi děvčaty, vzhledem k tomu, že ten zdroj je defacto DC-DC měnič (nebo 2 za sebou), tak to rušení ze sítě tě vlastně ani tak moc nepalí (je to za grecem a filtrací). Nejhorší je rušení ven, aby to prošlo měřením vyzařování na přívodním kabelu/do sítě. Nám jednou jedno zařízení ulítlo asi o 1.2dB. Za DC-DC měničem byl Y kondík do PE o velikost ~2200pF (PELV). Připájel se druhej paralelně a už jsme o -0.8 pod čarou "dostaneš razítko" :)

R.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, ono stačí mrknout na ten Evolve Pulse 80+ - dal jsem tam pár Y a jak to spadlo. V podstatě to tam šumělo někde na MHz a přesně tam má malá keramika smysl…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak píšeš - pokud mně pamět něklame tak nějaká desítka MHz. Jen tyhle věci se blbě odhadujou "dopředu" a blbě se měří, pokud nemáš ve vlastniství bejvalek atomovek kryt (o: Chtěl jsem ukázat, jak moc Y filtr dokáže bejt užitečnej :) S většíma výkonama (400W+) pokud chceš opravdu projít (a oni tě změří bez zaížení i se zatížením...) tak se bez pořádného 2jitého filtru, nebo 3jitého nebejdeš... To všechno prodraží konstrukci, výrobu, ... A pak se snaž udržet práci "u nás" když to dovezou za třetinové ceny z číny a ještě ti vlastní aparát hodí další klacky pod nohy. Tímhle tempem tu za chvilku práce nebude pro nikoho, protože na to je pověšená celá výroba, co pak živí hodně lidí a firem. Je to nevyhnutelné :)

Ona vůbec debata s lidma, co to fyzicky v těch ústavech měří je zajímavá. Něco jsou vyloženě úředníci, něco fakt chytrý lidičky. Jeden dával perličky z natáčení... Jedna pěkná: Na bezpečnost tam přišlo nějaké zařízení ala hodiny do zásuvky. Strčíš to tam, má tu zásuvku ven a nějak to spína zátež. Takový ty jodiny za pár kaček. Ochrane pospojovaní (PE) se testuje proudem 30A po dobu několik minut (nevím teď z hlavy kolik). A nesmí být odpor větší něž něco málo (taky nepamatuju, ale je to řádu stovek miliohmu). A tohle zařízení mělo zásuvku "zapájenou" do PCB, fyzicky to kolíky/zdířky. To se bežně dělá... A od vstupního PE do výstupního do mělo cestičku na PCB o šíři asi 0.5mm... Hádej jak dlouho trvalo, než se cestička vypařila ? :) I tohle jsou schopní některé firmy dovézt a v dobré víře nechat testovat. Nebo vyrobit... ps: neprošli :)

R.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím, že by vyloženě byl problém v tom, že se tu bude navrhovat a prodávat a jinde vyrábět. Dneska je na hlavu se snažit Asii konkurovat, když je můžu použít k tomu, aby mi to vyrobili. Ale to právě není to, dotáhnout všemožný odpad typu tikající bomba a prodávat to jak je to strašně kvalitní. Já neříkám, že to proleze všemi buzernormami, ale mám soudnost a vlastní vysoké nároky, takže když něco tahám, nějakou kvalitu si ohlídám,

Jinak jsem snad slyšel, že u CE dokonce nějak paltí, že když to tam výrobce nalepí jako záruku toho, že je kompaktabilní s buzernormami, tak pokud není, dá se mu to omlátit o hlavu, protože on se zavázal, že je…tudíž že by neměl být bit distributor.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Dneska je na hlavu se snažit Asii konkurovat, když je můžu použít k tomu, aby mi to vyrobili."

A přesně díky tomu se řítíme do velký prdele. Protože proč bych platil vývoj tady, když mi to támhle klucí v poušti udělají za pakatel a tady to prodám ? Jen z faktorů, proč zmizely čeští výrobci mikrovln, až na pár výjimek.

I do piva se dává chmel dováženej z číny (tzv. chemlové produkty, aneb granulát). Protože si řekli to samé. Klucí šikmooký nám to udělají levnějí. A tak v okolí žatce takřka chmelnice nejsou (v porovnání s historií). Ironií už je jen to, že značnou část českého chmele prodáváme do japonska, kde vaří tradiční české pivo. A věřím, že chutná víc jako pivo, než ta záplava europatoků, co se u nás prodává. Zkus si zjistit, kolik piv je dnezka z chmelu. Z živého.

A můžem jít průmysl po průmyslu :)

Pokud číně nevrostou v dohledné době náklady na práci (a naštěstí tam rostou, otázka jen je jak rychle) a tím pádem cena, nebudeš mít za co kupovat ty levné, co někdo jinde vyrobý a navrhne. Ne s rozložením "výroby" u nás v CZ. Hodně různých průmyslných oborů už díky této logice neexistuje. A další je budou následovat.

Řežeme si vlastní větev.

R.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mít tady výzkum a výrobu jinde je prosím pěkně co za problém?

Apropo, chmelové granule a chmel, to v podstatě není rozdíl, granule jsou koncentrované a menší, to je výhoda. Stejně tak se vozí koncentrát džusů - jen blázen by vozil miliony tun vody sem a tam. Kvalitu výrobku to nijak neovlivňuje. Problém je, když se místo kvalitního produktu dává sračka, a to je kapk jedno, jestli koncentrovaný, nebo ne.

Každopádně pivovarů, co vaří dobré pivo ze slušného chmele (Žatecký červeňák) a nedělají jen jednu osmnáctku co se pak ředí, je v ČR dost. Černá hora, Bernard, Primátor, Lobkowiz, pokud vím i Krušovice atd. Teď frčí malé, polodomácí pivovary.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém ? Problém je, co budou mít nakonec lidi za práci :) Netuším, jesli jsi na VŠ, nebo děláš, nebo oboje. Ale i jestli máš nějakej normální plat (40K je tak základ na vyžití :) tak nejsi v bublině. Máš okolo sebe 10 mega lidí. Který dřív nebo později nasere, že tu práci nemaj. A pak je jedno, jesli máš barák, nebo bydlíš v paneláku :) Nebo minimálně z těch peněz budeš živit o nezanedbatelný počet lidí víc. Což se nakonec obrátí proti tobě samému. Je to o udržitelnosti.

Jesli jsi někdy pil džus z koncentátu a ten co není, poznáš rozdíl :) To samé chmel. Není to to samé. Takže kvalitu to ovlivní bezesporu. A druhá věc je ta "kvalita" se kterou si soudruzi moc hlavu nelámou. Zakázané (v EU) chemie, etc etc.... Jinak výběr piv je fajn, až na krušky (a to jsem je dřív pil ve velkým, než to prodali němcům). Já narážel na ty "velké" co dřív taky dělali z chmele a teď se nedaj pít. To je přirozenej důsledek tý snahy optimalizovat výrobu, cenu... za každou cenu :)

R.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jó kdybych měl 40k…a přesto vyžívám a snažím se to pomalu sunout dopředu a myslím, že se mi to pomalu daří. Je to o tom se zařídit a ne začít hulákat, ať se stát postará. Stát se totiž postará jen o to, že to půjde doprdele. Krásný příklad je Švédsko. Ještě na gymnáziu nám vykládali, jak je to tam všechno sluníčkové, krutá realita je, že tímto tempem tam bude tvrdá totalita do konce desetiletí. Problém tedy je v tom, něco dělat k tomu, abych tu práci měl, ne se stát děckem a dát režimu sílu k tomu, aby rozhodoval i za ty, kteří se chtějí rozhodovat sami.

Beru 100% jabkový džus Tesco brand za asi 13 Kč a přijde mi úplně v pohodě a není ve skutečnosti ani tak daleko od čerstvého, a to je pasterovaný. Samozřejmě, že to není mošt, protože v moštu je usazenina, a samozřejmě, že to není filtrovaný mošt, protože to je pasterované. To je ten hlavní rozdíl. Mezi nepasterovaným džusem z koncentrátu a filtrovaným moštem ovšem rozdílu takřka není. Jinak kdo chce čerstvý, koupit se dá, ale podle toho stojí, ona dostupnost 365 dní v roce holt má svou cenu.

Pivovarů je tak moc, když velcí teď vaří sračky, tak v čem je problém, přejít jinam? TOMUTO se říká trh a volba pěněženkou. To má přijít stát a *zařídit*, aby vařili dobře, protože před deseti lety vařili dobře, žejo mámo? To snad ne…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl jsem snad, že hulákám ať se postará stát ? Ja od státu takřka nic nechci/nepotřebuju. A to je důvod proč nemá smysl v té diskuzi pokračovat. Já jsem se snažil argumentovat v obecné rovině o "práci" nikoliv o řežimu, nebo "ať se postará stát". To, aby tu ta práce byla rozumně dostupná není o žádném postarání se o někoho. Dokonce to není ani o režimu. Ale o obyčejnej rozumu.

Není potřeba aby někdo za někoho rozhodoval. Bohatě by stačilo, aby na dovoz platilo to co platit má. Aby se to dodržovalo. Všem stejně. Nic víc nic míň.

A co se týče pivovarů, jen jsem dal příklad, "kde" to končí. Nepsal jsem nic o intervenci státu. Ať si do sebe lidi lejou co chtěj, to je jejich problém.

Přeji hodně úspěchu při nakupování např. polské "kvality" peněženkou :) To je identická situace.

R.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je, naprostá většina polského vývozu jde do Německa, tam si vozit sračky nedovolí, ty se vozí k nám. Poslké výrobky je záhodno kupovat v Německu, tam jsou za naše ceny a kvalita je nesrovnatelná…

„Není potřeba aby někdo za někoho rozhodoval. Bohatě by stačilo, aby na dovoz platilo to co platit má. Aby se to dodržovalo. Všem stejně. Nic víc nic míň.“

Tak. Přičemž nejlepší je, aby se do dovozu nikdo nesral a nechal distributory dovážet, co jen budou chtít. Ať se rozhodne zákazník.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No problém je, že výzkum robia desiatky ľudí so vzdelaním. Ale potom sa už produkt vyrába a tam je niekoľko tisíc až desaťtisíc ľudí zapojených do výrobného procesu (podľa zložitosti) a tam sú najväčšie platové výdaje. Snáď nechcete z robotníkov narobiť výskumníkov. Tých pár výskumníkov prežije, ale tisíce robotníkov bez práce zakapú. Zrazu nebudú odvody štátu, nebudú peniaze na zdravotníctvo, školstvo, atď. a nakoniec to pocítia aj tí výskumníci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Daně mě samozřejmě strašně trápí, že, a další obory, které ovládá stát, ještě víc…

A jaké tisíce dělníků, člověče, polovina je automatizovaná, ani ti dělníci už nejsou. A když ano, tak nechtějí makat a kradou v práci, nedivím se, že to ani nikdo nechce zaměstnávat. Proč myslíte, že se všude dávají automatické pokladny?

Fakt je, že hromada základního průmyslu tady vždycky zůstane (zemědělství, potravinářství, dřevozpracující, energetika, těžba a další) a hromada služeb tu musí zůstat (všichni ti prodejci, řemeslníci). Potíže všeho bych spíš hledal v tom, že průměrný čech je líný zloděj co jen remcá a nejraději by se někde válel. Však si vezměte jaký je problém najít *kvalitního* řemeslníka…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No škoda sa s vami hádať. V ekonomike nie ste moc zbehlý. Skôr máte tie utopistické predstavy, ako by nám bolo dobre, keby bol úplne voľný trh.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jinak na razítka defekuje čokl, mi jde o to, aby to bylo rozumně slušné a bezpečné. Toto fakt v pořádku není, ten lak se prorazit nechá a když je tam 385+ V, to není prdel. Ale stačí tam nalepit kousek fólie za halíř (ta má průraz obvykle tak na 2+ kV), to se dělá běžně, a je to už v pořádku, normobuzerace-nenormobuzerace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máš pravdu, ale problém je v tom, že pokud tady mají mít lidi dlouhodobě práci, musí se měřit stejným metrem. Já o tom mluvím z pohledu toho, že i u nás je hodně výrobních firem a přesně tímhle je postupně zabíjí.

R.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak píšu výš, nemá smysl konkurovat Asii dokud jsou tam dokopatelní ke kvalitě, kterou požaduji, vždycky budou levnější. Tak to prostě je a není v pořádku omezovat násilím ostatní k podpoře takových firem. Jenom blázen si dneska otevře takovou výrobu, která má konkurovat Asii, a dobře mu tak, když mu to číňan zkopíruje a prodává za desetinu.

Pokud nejsou v Asii schopni něco vyrobit tak dobře, jako to jde udělat tady, pak jistě, to má smysl, mám-li zákazníka, co tu kvalitu chce a zaplatí za ni. Ovšem dopadlo to tak, že se všichni i tady snaží konkurovat cenou a firmy, co dřív vyráběly kvalitně, dělají podobný odpad a stále za horší cenu a kvalitní výrobek už ani neumí udělat. Tuhle jsem se koukal třeba po přesných výkonových bočnících, jak to dopadlo? Z Německa mám několikrát přesnější za nižší cenu než tady z Metry Blansko, která v této přesnosti ani nevyrobí. Tak co? Kdyby to Metra dělala v Číně a jen po nich šlapala kvůli kvalitě výroby, je konkurenceschopná aspoň tou cenou. Pokud to vyrobí ve vedlejším státě lépe a levněji, tak ať se na to tady radši vykašlou…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je začarovanej kruh. Pro představu, nějaká deska, u nás rozpočet na osazeni, výrobu, etc etc... cca 920 korun/kus. Čína ? 380 při poloviční sérii. Kolika lidem u nás dá práci, když se to bude vyrábět u nás ? Od výrobců PCB, přes ozazovací firmy, distributory a všechny provázaný věci okolo (samo ne pro těch tisíc kusů, co byl rozpočet, ta cena už pak klesá hodně pomalu).

Dělával jsem pro němce dřív. Ač je nemám rád z mnoha důvodů, nějaký věci jsou fajn. A to je i uvědomění "co", resp. kdo co vyrábí. Řada českých výrobců přeznačkovává do německa jen proto, aby to bylo "něměcko" a ty lidi to koupí i přes to, že o kus vedle je něco levnějšího "odjinud". Pochopili, že nemůžou zlevňovat donekonečna.

A pak nastane kruhovej efekt. Nakonec ty technologie tady ani nebudou, protože jejich technologický "update" nikdo nezaplatí. A pak se to to fakt vykašlou. A pár lidí půjde na dlažbu. Ale uštřil jsem pár kaček ! :) A v řadě míst, kde ty technologie byly uz nejsou. A mizí další.

Nicméně, je to absolutně offtopic, tak nemá smysl to rozebírat, očividně máme jinej pohled na věc. A každej máme pravdu... Tu svou (o:

R.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem přímo výrobci, tak to hádám nebude rebrand. A i pokud má výrobce OEM dodavatele, jeho věc, mě je to putna. Nicméně kdyby byla Metra subdodavatel, čekal bych, že mi kvalitní alternativu nabídne, a za rozumnou cenu, a ne horší krám za pětinásobek, to fakt nee.

Každopádně hlavní fakt je ten, že nutit ostatní platit nějaký soukromý byznys je prostě zlo. Proč já bych měl ve vyšších cenách platit někomu jen proto, že neumí fungovat efektivně? Promyslete si to pořádně, problém je, že máte omezený pohled na věc, deformovaný socinženýri, kteří se na tom živí, proto taky rozšiřují tuto propagandu. VŠECHNY regulace vždycky víc uškodí, než pomůžou. Kdyby nebyla žádná dovozní buzerace, tak se stane co? Kdo chce levný odpad, koupí levný odpad, to je na něm. Kdo chce kvalitní výrobek, tak by si našel kvalitní výrobek. Vznikla by hromada prostoru pro obchodníky, kteří by mohli dovážet. Vznikla by místa pro certifikační autority, kam klidně spadám i já - co jiného jsou moje recenze, než certifikát toho, že výrobek xyz je takový a makový? Lidi by prostě přešli do jiných míst. Není důvod, proč by to nemohlo fungovat - každý chce něco a můžou si prodávat mezi sebou.

Váš přístup totiž jedině právě vede do hajzlu. Takovému stylu hospodaření se říká socialismus a nikdy nefungoval. Jedná se o násilné dotování (dost často nepřímé) neefektivity (už Henry Ford byl zastáncem toho, že efektivita je hnací motor ekonomiky, a ten o tom asi něco věděl, ne?) a výroba pracovních míst pro pracovní místa.

Zkuste si to pořádně promyslet. Ve Státech se zdá, že to celkem funguje - kdo chce šmejd, koupí šmejd, ale protože je levný, koupí si ho víc (nekoupí třeba jen televizi, ale díky nižší ceně televizi a telefon a dá práci dvěma obchodníkům, a ještě je spokojenější, protože si koupil dvě věci). Kdo chce kvalitní věci, musí připlatit hodně, to je fakt, ale dostane je.

Navíc důsledkem je, že monopoly, které v takové socekonomice vznikají, díky omezení konkurence prodávají šmejd a ještě za cenu kvalitního výrobku. Takže nakonec to dopadne ještě hůř, než na skutečně volném trhu, kde by šmejd aspoň stál jako šmejd, že?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nenapsal jsem nic o regulaci a podobně. A ani to není o socialismu. A dokonce to není ani o nucení nečeho k někomu. Já jsem psal jen o stejném přístupu a nezvýhodňování výrobků z jedné části světa, jen protože se to korporacím hodí a umí na tom více vidělat.

A co se týče Forda - kdyby o tom věděl tolik, nemusel by zavírat fabriky a pak je zase otevírat (o: Notabene, linku nevymyslel on, on jen okopíroval jatka (zpracování prasat, pokud mne paměť neklame) a zavedl je do jiné části průmyslu. Zkrátil pracovní týden, pravda, ale mnoho zaměstnanců tempo v práci nevydrželo.

A taktéž jsem nemluvil o pracovních místech pro pracovní místa. Nejsem zastáncem socialisticé EU, která v tomto dělá "divy". A celkově ESF. To je humus, také jsem měl tu smůlu k tomu přičichnout...

Čili, jediné co jsem psal je snaha zanechání výroby a vývoje u nás, protože to je to co lidem dá práci. V jakémkoliv režimu. Monopoly, oligopoly vnikají v každých režimech. Je to lidská přirozenost. A ty největší globální monopoly nevnikly za socialismu apropo.

A že ve státech "to funguje" ? To myslíte zemi, která posouvá hranice bankrotu ? A jen si tiskne peníze dle potřeb ? :)

Myslim, že nemá smysl v této diskuzi dál pokračovat :)

Prima večer

R.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Začnu od konce - co dělá federální vláda se svým dluhem snad nemá zase tak moc společného s tím, jaké jsou preference zboží u lidí.

Ta „snaha“ o zanechání výroby atd. je právě to omezování, danění, cla, normobuzerace, uzavírání hranic a podobně, což vede jen k umělému snížení nabídky a zvýšení ceny. Pokud se to vyplatí, pak to tady zůstane, pokud se to nevyplatí, tak to tady nezůstane. Nikdo vám nebrání pomoct, ale za svoje, mě do toho netahejte. Zvýhodňování výrobků totiž probíhá právě tím stylem, že je znevýhodněné zboží zvenku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi nereagovat na "normobuzerace"... Když si půjdeš koupit nějakej spotřebič na 230, když nebude existovat na normobuzerace a certifikace, tak kde vezmes jistotu, že tě nezabije ? Je přece levnější udělat to menší, nedodržet nějaké bezpečné vzdálenosti, etc etc... A co laik, co tomu nerozumí vůbec ? Nebo lifesupporting normy pro věci v nemocnicích ? Když se někde rozsekáš, jistě oceníš, že nemocnice koupila něco levnejšího (trh) a tebe to stálo ruku. Jak budeš posuzovat nezávadnsot potravin a jiných věci, když nemáš vybavení ? Proto tu jsou normy a normobuzerace. Netvrdím, že všechny maji smysl, ale bez nich by to byl klondajk.

A jaképak je zvýhodnění když řeknu, že každý vyrobek má máít nějakou minimální úroveň kvality ? A platí to pro všechny ? To není zvýhodnění. Jen třebas snaha státu uštřit výdaje za lečení úrazů vniklích tím, že někdo chtěl ušetřit na úkor uživatele.

Všechno co říkáš je idealizování, infomovanost spotřebitele, porozumění technologii, ... Pak si vyberu "to nejlepší". Ale každej neumí všechno....

Nelze šetřit za každou cenu.

R.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Od toho tu budou lidi, kteří se budou živit tím, že o tom budou psát. Někteří z nich to dotáhnou ještě dál a nabídnou záruku kvality a prodejci/výrobci třeba budou platit za to, aby tu značku dostali. Proč ne? Pokud o to lidi nebudou mít zájem a spolehnou se na svůj úsudek, samozřejmě, jejich možnost, že ano. Dva tisíce let to neexistovalo a svě se taky točil.

Mohl bych si třeba zařídit takové pojištění, kde budu mít kompletní zdravotní péči a bude na pojišťovně, aby mi ji zajistila. Jelikož budu mít uzavřenou smlouvu, tak to budu mít garantované, nebo navalí odškodnění. Dneska je garantované hovno, lidi o ruce a jiné věci přichází (otec takto nevidí na jedno oko, protože ho operoval dement a ještě pozdě) a dovolání v průměru nula nula hovno.

Kde že to teda stát zařizuje tak skvěle? Myslíš ten jedovatý alkohol, shnilé ovoce a zelenina, zelené maso a myši žijící v obchodech? Jó, panečku, toto to funguje, to nám to ty normy dávají, no, to je ta garance a ochrana spotřebitele.

„Minimální kvalita“, to je nějaké zaklínadlo? Pro každého je minimální kvalita jiná. Bezdomovci by klidně jedli zelené maso a tvrdé rohlíky, ale nemůžou. To je jak minimální mzda, někdo by třeba dělal i za méně, teď dělat nemůže, protože pracovní místo vůbec nevznikne.

Představuješ klasický případ režimní propagandy, nalité do hlavy už od škol(k)y a vůbec nepřemýšlím o tom, co říkáš, jen papouškuješ, co ti někdo navykládal s tím, že je to pravda, protože to je pravda a říkali to v televizi. Teď to funguje špatně, ale bez státu by to fungovalo ještě hůř, lidi by se stříleli na ulicích, rohlík by stál deset miliónů atd. Aha.

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013061301

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na to, že nevíš kolik mi je, nebo co dělám, či jaké mám názory, děláš krásné závěry :) To odpovídá na vše...

Měj se vesele a jen mi pls sděl, do jaké té propagandy spadám, ať vím, jestli jsem levičák, pravičák či vlastně co :)

Apropo, TV nesleduju.

R.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Názory jsi zde prezentoval a podle nich to vypadá, že etatista, a tím pádem pravděpodobně někde dost nalevo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vedle :) Ale nebudem do dál rozvádět.

R.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On je totiž dost rozdíl myslet si jak jsi strašně pravo a pak tu vykládat o mělo by se a ať se někdo postará a takové věci. To je socanství.

Pravicově smýšlející člověk jde a postará se, nebo mlčí a neotravuje s tím.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Seš opravdu čistej demagog. Zkus si projít celou diskuzi a najdi, kdy jsem říkal, že se má stát o něco/někoho postarat. Já jsem jen napsal, že se má měřit stejně všem. Posléze jsem pragmaticky pouze přihodil, že samotná existence něčeho jako normy je užitečná (ale nemá se přehánět).

A díky za pár lidí, kteří jsou schopni nepřesouvat věci jinam, jen protože to je levnejší (nejsme jediní, kdo tak činí, naštěstí). Vzhledem k tomu, že máš potřebu si honit triko a neustále vkládat někomu do postů věty (a to dokola jako kafemlejnek), nemůže ta diskuze ani nikam dojít.

A postaráno mám o sebe dobře. Já si žiju svůj sen. Doslova (o:

Howk :)

R.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prodáváním si zboží mezi sebou a lokálními službami nevzniká žádná vývozní hodnota a nemůže to dlouhodobě fungovat, důsledkem bude znehodnocení měny.

Osobně si myslím, že je to nevyhnutelné, protože neexistuje moc žádný objektivní důvod, proč by za stejnou práci měl v jedné části světa dostávat někdo několikanásobně více než v jiné, a díky globálnímu kapitalismu bude tahle nerovnováha pravděpodobně postupně mizet (viz růst mezd v Číně).

Smysl ochranářských opatření chápu ne v tom, aby se tomuhle zabránilo (což si ani moc nedovedu představit, že by bylo možné), ale v tom, aby až to nastane, tak Číňan neměl všechny technologie a suroviny a my tu měli jenom samé obchodníky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybychom tu měli jen obchodníky a byla poptávka po čemkoli jiném, tak prostě vznikne nabídka toho čehokoli jiného.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale tak vybudovat tu znovu na zelené louce ten průmysl v momentě, kdy tu nebudou technologie ani kvalifikovaní lidé, je docela běh na dlouhou trať. Takže třeba by bylo výhodnější se této nepříznivé situaci vyhnout.

Navíc je otázka, nakolik by tohle byl opravdu důsledek volného trhu, když např. kurz juanu stále určuje čínská komunistická strana.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kurz může určovat jak chce, reálnou cenu určuje devizový trh. Pokud jim nebude nikdo ochoten cizí měnu prodat, protože nikdo nebude bezcenný papír chtít, tak mají smůlu a můžou si kurz určovat ho aleluje. Nicméně realita je taková, že strana ovládá dolar.

To jsou takové katastrofické scénáře jako že rohlíky a zelenina bude za tisíc korun kilo, protože všude budou jen bary a herny, ne? I kdyby se to nakrásně stalo (což je asi tak pravděpodobné, jako že zítra vymyslím teleport), jelikož Německo je jedna z největších vývozních ekonomik vůbec, tam něco zůstane. A v momentě, kdy bude poptávka, můžou ji umořit oni. Můžou začít dokonce tady stavět fabriky, pokud se jim to vyplatí vozit víc, jak přes hranice.

A vůbec, já se nebudu pořád opakovat, doporučuji začít u http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013061701 a násl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No tak podhodnocený kurz můžou udržovat hromaděním cizí měny (resp. dluhopisů apod.). Která se jim sice pak znehodnotí, ale pokud v důsledku této činnosti získají vlastnictví technologií a surovin, tak to ve výsledku může být pro ně výhodné.

Tak zas až na takhle katastrofické scénáře taky nevěřím, ale nejsem si jistý, jestli když jedna strana používá různé manipulace, tak optimální strategie druhé strany je nechat tomu volný průběh.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ať si každý dělá co chce - za své. Mě je úplně jedno, jestli si koupím věc z Reichu, Číny nebo třeba z Marsu, pokud splní, co od ní budu chtít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vy nie ste optimista, ani pesimista. Vy ste naivista.
Donedávna som mal o vás vyššiu mienku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono sa to ale reálne deje.
Snáď viete, že Čína má momentálne voných tuším niekoľko sto miliárd v devízach a po celom svete skupujú firmy, nehnuteľnosti, vykupujú suroviny a podobne. To je dôsledok toho, že trh nefunguje a nebude fungovať tak ako si naivne myslí Behemot. Toto je tak komplexná vec, že Behemot s jeho náhľadom toto akosi nedokáže pochopiť. Do hry totiž vstupujú štáty, ich pravidlá ekonomík, zákony, pravidlá. A v takej Číne, kde je výrazne menšia demokracia ako u nás (lebo ani u nás sa o demokracii nedá hovoriť) je taký režim, ktorý proste v ďaleko vyššej miere vykorisťuje, majú nižšiu životnú úroveň (nepozerať iba na veľké mestá s priemyslom, krajinu tvorí 1,2 miliardy obyvateľov), prísne centrálne riadenie a zákony im dovoľujú zhromažďovať prostriedky, ktorými môžu ovplyvňovať dianie ekonomiky vo svete.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„Do hry totiž vstupujú štáty, ich pravidlá ekonomík, zákony, pravidlá.“

Urza má fakt pravdu - vy sice víte, kde je ten problém, ale nejste schopni nebo ochotni si to uvědomit. Tak po lopatě: státy* == *není* volný trh.

_______
* SNAD s výjimkou minarchií, některých monarchií apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale však to sa vám snažím povedať. Sú tu štáty a preto nie je voľný trh a ani nikdy nebude. Akonáhle by bol reálne voľný trh v nejakom štáte, tak onedlho skrachuje. To len vy si naivne myslíte, že voľný trh zabezpečí prosperitu, blahobyt a rozvoj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musím říct, že jsem zklamán. Možná je to tím, že jsem měl, na základě předchozích článků, přehnané očekávání. Už ta první fotka mě trochu nadzvedla provedním oné základní filtrace. X kond. visí někde ve vzduchu, zdá se že není nikam uchycen nebo přilepen (pouze za vývody - ideální aby vibracemi popraskal cín). Dále vývody od konektory nejsou nijak izolované (bužírka přes pájení na konektor). Alespoň ten PE má správnou podložku a je zalepen.

Cívka PFC vypadá, jako kdyby ten lakovaný měděný drát byl opilý. Ne že by to na její funkci mělo nějaký vliv, ale opět jsme u provedení.

Totéž deska, možná že je z kvalitního materiálu, ale návrh cest a bezpečnostní vzdálenosti si určitě vyžádají další revize.

Celé to na mě dělá dojem, jako kdyby někdo (možná na tvůj popud), vzal kvalitní součástky, upravil zapojení a provedl to úplně stejně jako je zvyklý u low cost zdroje. Takhle si high end zdroj nepředstavuju.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nerozumím - vyjmenované věci trápí 90 % světové produkce a nějak nevidím problém. Jaké praskání cínu na vstupní vidlici? To jsem v životě neviděl. Mezi námi děvčaty, přímo v ATX zdrojích jsem zatím neviděl ještě ani studeňák (a to ani na obrázku a neslyšel jsem o takovém případu), každopádně na vidlice se to věší takovým způsobem, že něco z toho odpájet je umění. Aby to praskalo nebo něco, to je utopie…naopak, dlouhé elektrody pruží a pohltí namáhání. To je důvod, proč DIP/QFP balení nemívají problém, kdežto BGA strašně moc.

Jo, ta cívka vypadá, jako kdyby ten drát někde odmotali a dali to sem, podle toho nevyrovnaného 90° ohybu :-D Ale jak je to tam namotané je celkem buřt, potíž vidím v tom, že tam není ani kus folie u toho šroubu v hladiči…

Zase nerozumím, jaké bezpečnostní vzdálenosti? Tady je všechno v pořádku, resp. tak, není to jiné, než dělají všichni ostatní výrobci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K té vstupní vydlici, jestli doma najdu zdroj, tak zkusím nafotit, jak si dobře provedenou izolaci představuji.

"potíž vidím v tom, že tam není ani kus folie u toho šroubu v hladiči…"

Nevím co myslíš. Mě dále zaujal můstek přišroubovaný maticí bez podložky (krom toho, že nám tam také trochu vrávorá :-D).

Trochu jsem doufal, že výsledek má být lepší než 90% produkce a ne nebýt to jiné, než dělají ostatní výrobci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdálenost cívky od zeměného šroubu je asi milimetr, to je podle mě problém.

Nač proboha podložku? To bych tam taky nedal, není žádný důvod. Přišroubuje se to jednou a ve většině případů navždy. Že je vyhnutý naopak pomáhá chlazení, je víc v proudu vzduchu. Každopádně, jestli chceš vidět něco vrávorat, tak si počkej na Be Quiet! L8 CM. Vedle sebe jsou ty dva zdroje jak zlatá cihla a hovno…

Každopádně tady ten přístup je přesně to, co je vidět u spousty jiných výrobců, naposled třeba ten Newton R3 od Fractalu. Strašně se řeší drobné serepetičky, pozlátko, ale že základní věci stojí za hovno, na to se kašle.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Úplně jsem zapomněl při psaní vložit snímek shora. Je ke konci textu o sekundární straně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.