Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hynix stahuje vadné paměti / wafery, bagatelizuje rozsah škod

Myslim no-X, ze spatne interpretujes.

Ja v tom vyjadreni ctu, ze ztraty Hynixu nebudou tak velke, protoze sice je to 6.66% rocni vyroby pameti, ale stejne se pocita, ze takova zmetkovitost tam je bezne a tedy jejich ocekavani zisku nebude vyrazne ovlivneno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si to teda vyložil tak, že ty paměti měly běžnou zmetkovitost, akorát se z nějakého důvodu dostaly do oběhu i ty zmetkym co měly skončit na šroťáku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jakoze tam nekdo posle 240 tisic waferu rovnou z linky do expedice, zadny testovani, nikdo si toho nevsimne, zadny konktrolni mechanizmy, nikdo v cely firme to nezachyti?? to mi teda neprijde ani jako mensi pruser ani vic pravdepodobny..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já nevím, třeba se jim vysral software, co vyhodnocuje testy a všechno hlásil jako ok... Manažeři si ještě mnuli ruce, jaká je to paráda, že se jim podařilo vyladit proces a budou vyšší zisky :-). Až když to měsíc nevyhodilo ani čip, tak to někomu začalo být divný a konečně to restartoval :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To asi těžko, základní metodou oveřování testerů je že se tam pošlou dummy (testovací kusy) kterými se právě kontrolují testovací stanice zda je to ok. Každá větší firma co má ISO musí mít podobný kontrolní mechanismus zavedený.
Jistě mohl selhat člověk, že to neotestoval, ale ve firmě kde se jede 24/7 se směny točí a pravděpodobnost, že se na to vybodnou všichni v jeden moment je docela malá.
Třeba u nás ve firmě se použití dummies sleduje automaticky protože, mají RFID čip který je automaticky načten výrobní linkou :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teraz neviem. A na Taiwane uz zaprsalo? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zapršelo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A už i zase uschlo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hynix je kórejská firma,pokiaľ viem

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že ty čipy lze použít při nižším časování a frekvenci, ale dodali je výrobcům, které chtěli čipy lepší a tedy při nastavení určité frekvence a časování se ti výrobci setkali s nestabilitou. Podle mého to vyřeší tak, že buď se s nima domluví, že to dají do nějakých horších výrobků, kde budou fungovat v pohodě nebo jim to vrátí a oni to prodají za nižší cenu než ty lepší čipy. Nemyslím si, že by tolik úplně vadných čipů prošlo kontrolou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.