Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

I GeForce GTX 580 od Galaxy nabídne čtyři výstupy

Galaxy GeForce GTX 580 quad-head
Společnost IDT, která vyrábí čipy schopné rozřezat obraz z rozhraní DisplayPort a rozdělit ho mezi větší počet výstupních konektorů, musí mít radost. Stále totiž přibývá výrobců grafických karet GeForce, kteří se pomocí jejích produktů snaží přiblížit výstupním možnostem konkurenčních Radeonů vybavených technologií Eyefinity. Tentokrát přišla se svojí GTX 580 do mlýna Galaxy…

Její karta zatím není oficiálně vydaná, ale teprve se na ní pracuje. Konfigurace výstupů bude ale velmi podobná jako u GTX 570 MDT X4 EX OC od KFA2 (podobnost není náhodná, grafické karty obou značek pocházejí ze stejné továrny). Samotné GPU podporuje dva nezávislé výstupy, čip IDT jeden z nich „rozřeže“ na tři a tím se dostáváme k počtu čtyř výstupních konektorů. GTX 580 (na rozdíl od zmíněné GTX 570) nepoužívá kombinaci DVI-I a DVI-D konektorů, ale pro samostatný výstup používá DisplayPort, zatímco pro trojici LCD panel slouží tři mini-HDMI konektory.

Galaxy GeForce GTX 580 quad-head Galaxy GeForce GTX 580 quad-head

Opět však možnosti končí na podpoře 1080p, tedy  u plochy na třech LCD o celkovém rozlišení 5760 × 1080. Režimy portrait (obrazovky na výšku) nebo zcela nezávislé výstupy uživatel nezíská.

Přesné parametry grafické karty zatím zůstávají neznámé, s jistotou můžeme říct jen to, že je založená na čipu Nvidia GF110, který nese 512 stream procesorů, 64 texturovacích jednotek, 48 ROPs a 384bit paměťovou sběrnici.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku I GeForce GTX 580 od Galaxy nabídne čtyři výstupy

Žádné komentáře.