Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

IDF 2004: Mobilní platforma Napa, 10Gbit ethernet switch

Intel Developer FORUM logo

Na právě probíhajícím IDF se kromě dvoujádrových Itanií 2 probíraly mimo jiné i budoucí platformy pro mobilní počítače, které můžete znát pod názvy Sonoma a Napa. Zatímco „Napa“ je pouze kódové jméno, o Sonomě už se takto nehovoří a tento název pravděpodobně nahradí Centrino. Její podrobnosti už známe, o Napě jsme si zatím řekli jen to, že bude obsahovat dvoujádrový mobilní procesor s kódovým jménem „Yonah“ (konečně se nám potvrdilo, že označení „Jonah“ je nesprávné) vyráběný 65nm technologií, chipset Calistoga a nová generace Wi-Fi síťovek, jejíž kódové jméno není Gaston, ale „Golan“. O tom, že by šlo o včera představený WiMAX, zatím nemáme zprávy. Dvoujádrové procesory, optimalizace spotřeby energie a další věci by měla zaštiťovat specifikace ACPI verze 3.0.


V oblasti sítí se také hovořilo o kódovém jménu „Capilano“, což je víceportový 10Gbitový ethernetový switch v jednom chipu vyráběném 90nm technologií. Vedle ethernetových portů obsahuje Capilano také adresový a paketový buffer a vysoce výkonná rozhraní, jako SERDES (Serializer/Deserializer) a XAUI (Attachment Unit Interface).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku IDF 2004: Mobilní platforma Napa, 10Gbit ethernet switch

Žádné komentáře.