Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

IDF 2007: Alternativa Intelu k AMD Quad FX blíže realitě

Intel V8

Začátkem roku předváděla na výstavě CES v Las Vegas firma Intel svou alternativu k platformě AMD Quad FX. Tehdy se jí říkalo jednoduše „V8“, protože se počítalo s osmi jádry v jednom PC v podobě dvou čtyřjádrových Xeonů. Platforma „V8“ však byla předváděna v rané fázi vývoje a v podstatě šlo o obyčejnou pracovní stanici postavenou na klasickém serverovém řešení, které počítá s FB-DIMM moduly a pouze jednou grafikou.

Na právě probíhajícím Intel Developer Fóru v Pekingu však Intel předvádí pokročilejší stádium. Platforma nese krycí jméno „Skulltrail“ a podle informací, které pocházejí přímo od Intelu, ponese dva čtyřjádrové procesory Core 2 Extreme QX6800. Zda půjde opravdu o tradiční procesory v LGA775 pouzdře, nebo půjde o nějakou předělávku do „Xeonového“ socketu LGA771, zatím není jasné, stejně jako jaké paměti vlastně výsledná sestava ponese. Jedno je však již potvrzené: PCI Express ×16 sloty budou nikoli jeden, ale rovnou čtyři, což by mělo stačit na dostatek grafických karet pro 3D výkon i případné počítání fyziky a dalších věcí. Opět se nás ale neptejte, jaký čipset hodlá Intel použít. Doplňme snad jen, že „Skulltrail“ na trhu uvidíme ještě letos, někdy ve druhé polovině roku.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku IDF 2007: Alternativa Intelu k AMD Quad FX blíže realitě

Žádné komentáře.