Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Imation Disc Stakka - úložiště na CD/DVD

Zajimalo by mne, jestli existuje i nejake zarizeni, ktere by melo primo v sobe mechaniku, abych tak nemusel prendavat disky. Nevite nekdo o necem?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsi kup JukeBox :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no, potrebuju to na data...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdysi jsem neco takoveho videl. stalo to 250 tisic a melo to dva stohy disku, ktere raminko nakladalo na nejakou CDROM mechaniku. bedna asi jako PC midi tower.
libilo by se mi, kdyby to melo malou zalozni baterku, displej zobrazujici cislo disku, klavesu +/- a vyhodit. proste rucni obsluhu a docasny provoz i bez externiho napajeni

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

250tisic rikas? moment, rozbiju prasatko...hmm tak tolik nemam. Ale asi stejne nic levnejsiho nebude, kdyz jen tohle zarizeni stoji 4 tisice,ze? :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Něco podobného recenzovanému zařízení jsem našel tady (http://www.marktplaza.nl/DC-300-CD-Library-II-Disk-Management-USB-617679...), je to ale na 150 kusů, cena 115 EUR, a je tam navíc displej a panel s tlačítky a možnost zamknout.

Jinak ty mechaniky "optical jukebox" i se čtecím zařízením existují, taky by mě zajímalo, jak jsou na tom teď cenově, zkusím pohledat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasne, jen si vybrat...
http://www.usdesign.com/products_optical.html

Ale, je otazkou, nakolik jsi financne za vodou...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ještě levnější, za 99 USD na 128 kousků (http://www.dvd-rwmedia.com/cd-dvd-manager-organizer-library.html)

Jen s těmi mechanikami nic kromě velkých zařízení od HP apod. nenacházím

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepíšou tu 35 dolarů (cca 850 Kč) ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

35 dolarů kde? V článku je "Disc Stakka však stojí přes 4 tisíce, což je cena v našich krajích slušně řečeno přehnaná. (Zařízení k testům dodala firma: Diskus, Cena: 4 365,- Kč (včetně DPH))"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pekna recenze, cena se me zda OK, i kdyz bych to ocenil na takovych 2800-3500kc

absence mechaniky je to opravdu skoda, protoze presne neco takoveho by jsme potrebovali, cena zarizeni + mechanika + media dvdram = naprosto skvela vec pro bezobusluznou/spolehlivou:) archivaci a zalohovani.

ad. ministr kultury, myslim ze vetsiho BURANA jsme ve vlade jeste nemeli a ne nejake jeho povoleni bych se z vysoka vys..l

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně pořádná recenze hardwaru.Moooc pěkný článek.
A ten trouba co psal o novém ministru kultury, já taky nejsem nadšenej že je prezident ten zkorumpovanec,takže sem netahej politiku.Tohle je myslím slušný web, tak sem netahej to svinstvo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prehnana cena za kus plastu. Nez tohle to tak existujou spousta Fresoftware a obicejny box na cd za par stovek. Mechaniku DVD se sterbinou ala Pioneer myslim ze by moc nezkomplikovalo konstrukce jenom by trosku zmenilo rozmer.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

APO PANTOS KAKO DAIMONOS!
Wifte, jak te v siti napadnul zrovna nazev Behemoth ???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_overview.jsp?category_id=509&...
Kdyby nekoho zajimalo, jak to vypada kdyz to ma v sobe i mechaniku a stoji par desitek az stovky tisic.
Tohle je modulovej jukebox, to znamena cim vic magazinu, tim vic devedecek, cim vic mechanik, tim min cedecek, ale rychlejsi cteni/paleni. A s obracecem disku to umi cist a palit i oboustranna DVD. Jen je skoda, ze to neumi dvouvrstva DVD a hlavne zalohovani na DVD-RAM.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hezka vecicka a moc peknej clanek, velmi srozumitelne, podrobne a ctive napsano....
 

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je toto zariadenie hlucne?Lepsie by bolo video so zvukom.Nexistuje lacnejsia varianta?Zatial to vychadza na 47Sk za jedno vlozene CD alebo DVD.Napad je to dobry, ale ta cena zariadenia je prehnana.Cdromka ma komplikovanejsi plosak ako toto zariadenie.Zopar motorcekov plastova krabicka a nahrada za slot mechaniku.Bodla mna vyrobne naklady max.800SK.:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Než se do toho začtu, mohl byste mi někdo jednou větičkou říci k čemu to vlastně je a kolik to stojí? Abych článek nečetl zbytečně ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, z článku jsem pochopil že z toho jde udělat pořádný giga jukebox, ale predpokladam ze to je vsechno co mi takova krabice muze nabidnout .... da se na to postavit aspon kvitko ? :)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no, je to prostě super! morašice dotoho!!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>> Jiří Macich ml:
Hehe, tak tomu říkám pohodlnost prvního stupně :-D. Že bych ti tu recenzi došel přečíst na dobrou noc? ;-)

>> nedelak:
To bych tu nerad probíral ;-)

>> Johnyz:
Dá, ale raději větší, ať to nezapadne do toho plastovýho dolíku uprostřed, co se tam tu dy stěží dá nahlédnout.

>> hajnalka:
Tak hlučnost ti mě nějak nenapadlo vůbec řešit. Nejspíše proto, že jsem nezaregistroval nic extrémního. Úrovní hlučnosti to připomíná tichou plotnu mechaniky, dobře srovnatelné např. s LG, taková Yamaha CRW-F1 řve při pohybu plotny o poznání víc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to celkom chutne :) ale ta cena je fakt desiva .. aj ked chapem za vyrabat nieco za 500 korun na to sa moze kezdy vykaslat .. zvlast imation :)
Ale co tak skusit pozriet nieco poriadne a na to spravit recenziu.
Poriadne myslim nieco aj z citackou mozno aj zapisovackou .. a aspon na 500 kusov :)
za take nieco by som este bol ochotny vyhodit aj viac ako par tisic. A myslim ze je takych viac

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo,
zase nedodělek.
Mechanika chybí...
...a bez PC případně šroubováku si člověk neškrne. Přitom i ty nejstarší mechaniky mají nouzový způsob otevírání. U takového karuselu by prostě mohlo být pár prvků navíc (ruční otáčeč karuselem, vysouvač CD a samosebou info i ID pozice).
No a ta cena...
To raději WhereIsIt a popsané CD na hřebetech vyskládané pěkně do komínu v knihovně (ideálně police tak pro cca 20 cd na sobě aby se dalo vynda i to nejspodnější) -> zaručeně zabere nejméně místa a získání konkrétního CD je možná i rychlejší než v tom karuselu. A hlavně v případě potřeby i bez PC -> Typycký příklad je brácha co přijde, když jste právě vyplnuli PC a chce něco půjčit nedej bože, když nejste doma...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co tak skusit vyrobit drziak na externu strbinovu mechaniku, ktora by sa po zaplneni tohoto boxu upevnila pred otvor na vysuvanie CD/DVD - home made jukebox :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ba, ba... To, ze se neprodava takoveto reseni s mechanikou, je vazne chyba. Pri 100 DVD-DL discich a cene (s mechanikou) cca. 6000 Kc by to bylo velmi zajimave uloziste...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tím přiděláním štěrbinové mechaniky mě to taky napadlo. Trochu poladit vzálenost a mohlo by to fungovat. Škoda, že to nemám poruce na vyzkoušení. Kupovat to jen kvůli tomu se mi fakt nechce :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Radek & Bajaja: skvělý nápad, WIFTe, zkus to! :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> DuckDaffy:
Já to musím vrátit v původním stavu, nesmí z toho čouhat lyžiny pro mechaniku ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mne by stacilo takhle bez mechaniky... ale max za 1/2 - 1/3 ceny. Jinak s mechanikou by se musel vyresit dost velky datovy prenos a spojovani techto boxu do vetsich skupin (nemuzu mit 20 CD-ROM, a taky by to USB ani neutahlo - vice cteni najednou).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, ta cena je fakt úděsná. Kdyby to bylo někde 2500-3000, dalo by se to ještě schroupnout, ale tohle je už dost. Nicméně, zmíněná cena je doporučená EU cena. Takže otázkou je, kolik dělají marže, protože se to nechá koupit na Patro.cz za něco málo přes 4000.-. Takže pokud se to splaší někde za nákupku (odhadem tak 3500-3800) a ještě se to zadaří protáhnout přes plátce DPH, je z toho rázem cena lehce přes 3000 a to už stojí za úvahu.
 
Zkusím si asi tohodle "polykače placek" koupit nejprve jeden do firmy na zkoušku. Mám něco kolem 50-70 CDček která dost používám a ačkoli mám dva DiscGear boxy, prakticky je nepoužívám, neboť stačí dát CDčko do jiné štěrbinky a je rázem k nenalezení. O tom, že se s kolegou stále dohadujeme kde CD je, případně komu se půjčilo, raději ani nemluvít.
No a doma, kde vládne všudypřítomný 3-letý synek a DiscGear je pro něj zajímavá hračka (je opravdu veliká zábava postupně vyndavat DVDčka z DiscGearu80, strkat je do druhého, případně na jinou pozici :-( ), vidím budoucnost této "termosky" celkem dobře.
Škoda že se to nedá někde půjčit a vyzkoušet.  I třeba oproti záloze, či za rozumný poplatek. Jak jsem již řekl, je to přeci jen dost peněz a ačkoli použitelnost se zdá být dobrá, jsem od základu nedůvěřivý. :-)
 
Jo, zaplať pánbu že se to nedá vyndat růčo. To by v té databázi byl za chvilku pěkný čurbes. :-)
Je velká škoda, že není schopen sám detekovat zpětně vložené médium, které je již v databázi uloženo a musí se to tahat přes databázi. Kdyby uvnitř byla mechanika - a vůbec by nemusela být dostupná z PC - která by načetla identifikátor média a pokud by nebylo v databázi, načetla by obsah a dala jednoduchou hlášku "Nové médium - zařadit do databáze?", to by byla pecka. Bohužel i cenová.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Obavam se, ze sterbinovou mechaniku jen pomoci lyzin pouzit nelze - disk ze zasobniku nevyjede dost na to, aby se do sterbiny 'dotlacil' (To uz by bez mechaniky vypadaval ven na stul). A totez plati v opacnem smeru.
Trochu je skoda cenove politiky, kdy za 5 kousku do 'stacku' zaplatime 5x i tentyz software. Pokud by byla k dispozici 'combo' sada X zasobniku +1 licence SW, mohla by celkova cena vyrazne klesnout. Mozna by tady mohli dovozci pritlacit na vyrobce? Kdyby ovsem chteli.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Našel jsem něco podobného, ale s jednou ze skvělých výhod - manuální ovládání na těle boxu samotném - http://mega.prodejce.cz/ 
Na zavolání mi velice ochotně řekli cenu shodnou s Disc Stakka a nabídli dvoudenní zkušební zápůjčku!!! Nakonec už mám dva doma a tři v kanceláři! :-)
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dobrý den,
rád bych se zeptal zda je na trhu k sehnání i něco kvalitnějšího než-li tento výrobek od společnosti Imation. Řeším v malé firmičce jak ukládat bezpečně média aby to mělo vyhledávání v PC a na ceně by nezáleželo. Poradíte mi?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den. skouknul jsem to video a videl jsem jak se ty disky při rostočení a zastavení "třepou" není možne že by se disky poškrábala nebo nějak poškodila ???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Lenny-men:
Maximálně se mohou dotknout, ale nějakého poškrábání bych se osobně neobával.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, 2 ks tohoto zázraku mám v práci, takže cenu jsem neřešil. I spokojenost s funkcemi byla poměrně dobrá. Teď ale musím řešit problém s jedním kusem, který nechce vysouvat CD - mechanizmus, který nadzvedává CD a tlačí ho do štěrbiny nemá dost síly a nezasune CD dostatečně. Řešil někdo tenhle problém? Uvítám každou radu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.