Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Premiéra In Win v ČR: zeleň mě neboli GreenMe 550

Debata k vete: Termistor zcela chybí, zdroj tedy bude při zapnutí/připojení do sítě vytvářet proudové (odběrové) špičky.

nejsem si jist ze pri pouziti aktivniho PFC je treba, jedine co se bude nabijet primo ze site jsou asi 2 ks Xkond (zlute, na foto zhora jsou zcela vpravo, odhadoval bych 470n dle velikosti) a nejake Y. Hlavni spici by ale delal kond 270u na primaru, ten je az za PFC obvodem, tj zalezi jen a pouze na inteligenci tohoto obvodu jestli udela spici pri nabijeni tohoto kondu. (tim nechci rict ze to ten cip nejak resi, ono se to celkem poresi samo na zaklade pouzite spinaci frekvence PFC a civky v PFC (na foto dole))

Podle me je termistor ve spojeni s aktivnim PFC trosku kurvitko (neni to uplne nesmrtelna soucastka) a zbytecna energeticka ztrata. (v pripade zdroje bez PFC nebo s pasivnim je to nutnost, on ten usmernovaci mustek by to asi dlouhodobe nesnesl a ani ten kond neni uplne happy kdyz ho nekdo krapne na plne napeti bez serioveho omezovaciho odporu)

Tod je aspon muj nazor

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z principu ano, ale přesně tak, zatím to řídicí čip korekce účiníku nedělá, naopak reaguje na odběr dle maxima, které zvládne, a nenabitý kondenzátor tvoří hodně moc odběr, byť krátkodobě.

Většina zdrojů s aktivní korekcí účiníku termistor má.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, taková skororecenze. Přišlo mi to spíš jako "dojmy po vybalení". A taky mi to přišlo občas trošku chaotické přes to nadávání na nesouvisející věci (centrální banka, legislativa v recenzi na zdroj? wtf... ale asi je to dneska v módě nadávat na všechno čemu nerozumím :) ).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je prostě jeho styl. Nejdříve navalí spoustu nadávek na cokoliv co mu prolétlo kolem nosu (balastní výplň). Pak začne chrlit neskutečná kvanta nedůležitých informací místo toho, aby pouze napsal jména součástek (další balast). A nakonec to subjektivně zhodnotí.

Největší problém jeho "recenzí" je fakt, že spoustu argumentů zakládá na odhadech, které ani neověřuje nebo jim prostě nerozumí.

Například to s tím plastem u ventilátoru je zásadní pro správný směr toku vzduchu a zvyšuje to účinnost chlazení tím, že je elektronika rovnoměrně ochlazována. Vytažením plastu dojde totiž k uvolnění překážky a vzduch proudí zdrojem rychleji, kratší cestou a nestíhá se tolik ohřát. Bohužel to také způsobuje, že některé části zdroje nejsou ovívané vzduchem a tak se snadněji přehřívají. Bez plastu tak Behemot změří nižší teplotu výstupního vzduchu, ale zdroj se uvnitř přehřívá.

A takových dezinformací je tu mnohem víc a není čas je všechny uvádět na pravou míru. Behemot by prostě zasloužil Bludný Balvan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase klasicka Behemotovina :D Ale aj tak díky, potvrdil som si ze aj "šmejd" može byť OK...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prosím tě, pochopil jsi jak dělal tu křížovou zátěž? V "metodice" to nemá popsané a nechápu proč prostě nezatěžuje jednotlivé větvě místo náhodných kombinací.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"jsem už někde viděl vadné, včetně předchozích „ty nové řady už opravdu nejsou tak špatné“, což je nekonečný příběh, asi jako s Acerem."

prodame ve firme rocne nekolik tisic notebooku vsech prednich vyrobcu.
Acer v % reklamaci nevybocuje, v zadnem pripade neni nejporuchovejsi. To o cem mluvis je davno pryc, vcetne prutahu pri vyrizeni uznane reklamace. Prumerna doba k vyrizeni reklamace je u Aceru nejkratsi. (NBD zaruky samozrejme nepocitam).
Asi tak k Aceru...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je sice hezke, ale ja sem se s touhle firmou spalil jednou a dokud se nespalim s tou stavajici tak to menit nebudu. Pravda je ze nic jineho nezli NBD zaruku uz nekupujeme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem Aceru bude spise v tom, ze je kupovan hlavne v nejlevnejsich noteboocich, takze kvalita prumerneho Aceru bude jinde, nez treba prumerneho Alienware. Ale toho si bezny uzivatel stejne nevsimne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je tu spousta expertů jak koukám, tak bych chtěl poprosit o radu.

Můžete mi doporučit vhodný zdroj do domácího serveru? Poběží 24/7 a měl by mít následující parametry:

- CPU: Intel Core i3-4330T (35W)
- 5x HDD 3,5" Seagate NAS HDD 2000GB
- 1x HDD 2,5"

Chlazení by mělo být tiché, protože server bude v pokoji a samozřejmě čím nižší spotřeba tím lépe.

A kdyby šel kolem expert na CPU chladiče, tak sháním i něco tichého na tu i3, bude sedět v mini-ITX desce ASUS H87I-PLUS a case bude FRACTAL Node 304 Black.

Předem díky :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

DC/DC + 12V zdroj, http://www.alza.sk/picopsu-120-dc-dc-120w-d312131.htm + nejake vhodne trafo su ich mraky, napriklad http://price-mag.net/index.php/Domacnost/Sietove-adaptery/LXG06-DELTA-na... , je aj 16,5A. Vyskusane to je a je to super.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dík, ale pokud možno něco bez bastlení :-) Jde tam namontovat klasický ATX.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tu to mas bez bastlenia, cena skrinky je smiesna, ked ju nepotrebujes, pouzijes iba jej zdroj aj jej adapter, je v cene a ma velmi dobru ucinnost, mne 2roky taha zravejsiu zostavu ktora bezi min 14h denne. http://partis.cz/index.php?gid=1977 a cena http://www.qcomp.sk/shopping/product_details.php?idp=mMini-ITX-850-black

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

pohoda, mne osobne sa nepaci, ale OK, ja ti nepisal ze mas kupit skrinku, z nej iba vytiahnes velmi dobry zdroj za dobru cenu a daj si ho do svojej, pasívny zdroj a pri beznej cinnosti s ucinnostou nad 90 percent, vyskusane, parada, momentalne bezi cely den, kancelarska praca, net, hovadiny, adapter ma izbovu teplotu, spotreba PC cca 20W..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S ohledem na pět disků to asi bude trochu horší…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ak pri vybere diskov neurobi hlupost a kupi nejake moderne, tak ma spotrebu na disk do 5W pri cinnosti, 0,5W ked budu spať....http://www.alza.sk/seagate-nas-value-hdd-3000gb-d429881.htm alebo http://www.alza.sk/western-digital-av-green-power-3000gb-64mb-cache-d450... alebo 4TB http://www.alza.sk/seagate-nas-value-hdd-4000gb-d429882.htm cize nekaych 25W peak disky, istotne by to s 90W DC zdrojom potiahol, ja mam 2 disky aj DVDrw a zravejsi CI3-3225 s tou zravejsou grafikou HD4000 a cez 70W peak som sa nedostal, vecsinou som medzi 20-35W.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No tak vypínat servery v disku je prasárna největší, to MUSÍ neustále a vždy jet. A když budou jen disky brát 5 W kus, tak asi těžko to bude 30W v IDLE, ne? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a kde som napisal ze ano? napisal som iba jedno, ze 90W zdroj DC staci, kolko bude zaklad je vec druha, pocitam 40-45w ak sa budu disky tocit...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

„pasívny zdroj a pri beznej cinnosti s ucinnostou nad 90 percent, vyskusane, parada, momentalne bezi cely den, kancelarska praca, net, hovadiny, adapter ma izbovu teplotu, spotreba PC cca 20W..“

Proč to teda píšeš když je to horko těžko okrajově relevantní?

Jinak problém není v tom adaptéru, problém je v tom pico zdroji. Některé ty levné číny se taky můžou pěkně roztavit když přes to počete takový výkon. Navíc by do toho musel hend pájet a měnit kabely, nebo na to nacpat pět redukcí na všechny ty disky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

vytrhnute z kontextu, to bolo jasne napisane ze moj PC, nie jeho ale OK, ked myslis ze je to velky vykon tak OK, ja mam vyskusane ze to ide.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vejde se tam plný ATX? Jestli ano, tak asi Seasonic SSP-350GT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevypadá špatně, ale má málo konektorů - bude tam 6 disků.
Co třeba Seasonic G Series 360W, půjde to ještě sehnat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na disky bych to zrovna nehrotil a klidně dal redukce…

Neměl by?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mám oba, Seasonic SSP-350GT i Seasonic G Series 360W.

Trochu mi přijde (a to je špíše otázka na Behemota), že ty zdroje jsou v elektricky v podstatě stejné (neměl jsem je ale rozdělané, přece jen nechci přijít o záruku), akorát se liší zpracováním a balením (a cenou). Oba jsou ok.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to OEM verze založená na řadě G, ostatně, to jsem nejspší psal i v recenzi.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je recenze dle meho gusta. Vse podstatne bylo zmineno. Posledni dobou se na mne obraci stale vice znamych s vadnymi zdroji, takze se do teto problematiky snazim lehce proniknout. Momentalne se trapim se zdrojem Delta TDPS-400AB. Chvalim fotografie vnitrniho usporadani a popis. Dekuji a vice takovych clanku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

a čo tak test zdroja v EUROCASE Mini ITX 850 mini ITX 90W? alebo iného case s integrovaným zdrojom pre HTPC

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Každý vie ako by zdroje Eurocase alebo LC P dopadli... Nikdy nekupovať, ani omylom. Áno, sám mám doma kúsom ktorý išiel x rokov, sám neviem prečo ho vlastne mám, no počet tých ktoré odišli, odchádzajú a koľkokrát si zo sebou zobrali základnú dosku je extrémne vysoký. To čo tam sú schopný pripájkovať ( ak sa to tak dá nazvať ) je neskutočné. Aj bez rozborky je odpoveď viac než očividná.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ten vulgarizmus na prvej strane bol potrebny?
Znizuje to uroven clanku, autora a celeho webu. V danom kontexte to nepovazujem za vobec potrebne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Behe, tentokrát si tomu zdroju vážne zbytočne naložil. Do nejakých 75% výkonu zvládne permanentne, špičky by zvládol aj s miernym preťažením a tie Teapo sú naozaj z v celku obstojnej rady. Vodiče dobré, všetko flexované, velké pasivy a všetky teplo-produkujúce súčiastky na nich, pevná klietka, šetrilo sa tam kde sa malo. Podla mňa je to na lacný zdroj velmi slušné, u mňa by mal 65% určite aj to by som bol kritický.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.