Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Indie: Apple ignoruje bezpečnost uživatelů, zakážeme iPhony

Zajímala by mě absolutní čísla prodejů, ne podíl. I při růstu xy procent může klesat podíl, pokud je řeč o - předpokládám - rychle bobtnajícím trhu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, kleslo obojí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

inda ma "koule" )) pri poslednych utokoch z usa na niektore meny statov , indicka rupia uz neznizovala kurz. india sa zobudza . ostatne su uz v leveli 2, ked vlastnia firmy po svete a napriklad na slovensku na nich makaju ukacka,svk,a ine narody.. a to sme im predplatili zisk z sk casy 680 milionov euro )) to je potom podnikanie )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do Not Disturb? To je ta aplikace, která Indům zajišťuje, že je může sledovat jen jejich vláda? Tak to jo... ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je pomerne realne ze mas pravdu. Ale i tak si myslim ze je pro tamni lidi akceptovatelnejsi, kdyz je sleduje jejich vlastni vlada a ne ta americka..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo, jak jde dohromady nadpis článku "Indie: Apple ignoruje bezpečnost uživatelů, zakážeme iPhony" s jeho obsahem, konkrétně větou: "Apple tvrdí, že tato ochrana není pro uživatele přínosná, neboť má přístup k uživatelským textovým zprávám a hovorům, takže narušuje soukromí."
Apple tedy odmítá tu ochranu kvůli obavám o soukromí uživatelů, nicméně nadpis článku tvrdí opak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Celkem to dost zavání, protože se mluví o aplikaci a s aplikacema obecně není problém... pokud:

1. neporušují podmínky Appstore
2. nejsou shledány nebezpečné

takové aplikace na blokování hovorů a zpráv běžně v Appstore jsou, takže bych to celkem viděl, že Aplikace si žádá přístup ke kontaktům, zprávám atp. ačkoli ji do toho nic není (jak nazanačuje i zpráva), což je porušením podmínek. Ostatně ten jejich systém to blokuje už přímo u operátorů, zasílají se SMS a obor blokace.

Když vidím vládní softwarové projekty v ČR, nedivil bych se ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Rozhodla se levnější (starší) iPhony vyrábět přímo v Indii, čímž sníží jejich prodejní cenu pro daný trh."
Já měl za to že ta šílená cena není dána náklady na výrobu ale tou "vysokohorskou přirážkou" za logo apple...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

přirážka zůstává, musí se snížit náklady :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Společenský statut není s drahými telefony spojen ani u majetnějších vrstev"

Tak to není trh pro Apple. A prodej lagujícího šrotu jim dále sníží prestiž. Už sedmičky mají na nejnovějším iOS problém udržet dojem svižnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mirďo, ale tenhle článek není o Samsungu a Galaxy S7. Totiž, jenom neinformovaný hlupák může napsat to cos napsal a mluvit přitom o iPhone 7 (a lagování). Navíc, pochybuju, žes měl možnost vyzkoušet iOS 12. Zkus to, budeš nepříjemně zaskočený.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A navíc galaxy s7 snad s baterkou problémy neměl ne? Mám dojem že to byl Note 7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Americky trh je pro Indicky svetovy export nejvetsi. Indicka ekonomie stagnuje a "Year to Year" se propadla o dalsich 6%. Zakazat vyrobu a prodej Apple v INDII je ekonomicky nesmysl protoze vyroba zamestnava lidi a vyrobky se dale exportuji do dalsich zemi vychodu. Jsou sice starsi ale aspon to nejsou casove explozivni vyrobky jako Sumsung ktere jsou zakazany brat do letadla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to jsou starší modely a apple si zkaládá na tom vytahat z lidí co nejvíc za "top" ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ve článku mi chybí nějaký nezaujatý pohled na aplikaci. Kdyby to stejné, tedy instalaci nevinné aplikace chtěli USA, Rusko nebo ČR, bude to oslavný článek na Apple a jeho důraz na soukromí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ackoliv bych si cokoliv od Applu asi z milionu duvodu nekoupil, tak tady bych se jich i celkem zastal, samozrejme pokud to neni jenom zastiraci manevr kvuli nejake levarne (dost mozna neni). Osobne si myslim, ze jakakoliv vlada nema co narizovat instalaci nejakych (potencialne) smirovacich aplikaci, nicmene taky by me zajimalo, o jakou aplikaci konkretne jde a pripadne by byla na miste i nejaka hlubsi analyza, co to ve skutecnosti dela nebo nedela.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že země pro kterou je synonymem špína a smrad by se měla zabývat zcela jinými věcmi. Např. by mohli nakrmit ten milion hladovějících děcek v zemi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.