Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Inovované rychlonabíjení Qualcomm Quick Charge 4+

"Sluší se říci, že zatím smartphony implementují spíše Quick Charge 3.0"

To je nesmysl ne? Vzhledem k tomu, ze verze Quick Charge je pevne svazana s SoC a tudiz vsechny telefony se Snapdragon 820/821 maji QC3, Snapdragon 835 maji QC4 a Snapdragon 845 ma QC4+.

Nicmene teda osobne me tohle zajima uplne jako posledni. Jsou mnohem dulezitejsi veci jako napriklad, proc ma Snapdragon 835 v nekterych aplikacich horsi vykon nez o rok starsi Snapdragon 820/821.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ještě důležitější je, že ten novější snapík je úspornější, což mě jako mobilního nehráče zajímá mnohem víc než výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale slysel jsem, ze Samsungy (Exynos) jsou jeste uspornejsi nebo ten Huawei (Kirin) je prej na tom taky dobre. Ono mimochodem snad i rada Snapdragon 650 by mela byt hodne usporna. Prave ty top modely by mely byt hlavne o vykonu, ale zadna slava posledni dobou Qualcomm.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, v mobilnich telefonech se pouzivaji li-Ion baterie s jednim clankem uz 20 let(od nokie6110) tak nevim jak chteji panove v Qualcommu zvysit cokoliv optimalicaci pro nabijeni vice clanku...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím nic o tom, že by pánové v Qualcommu chtěli nabíjet vícečlánkové baterie. To je jen domněnka (nesprávná) autora zdejšího článku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by někoho nubia 17 zaujala HW parametry jako mě, určitě ochladnete po zjištění, že opět nemá 3.5mm jack. :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

proc ? osobne si zarizeni s 3.5mm jackem nekupuju zamerne aby se co nejrychleji zrusila jeho podpora

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ty jsi magor, lidi co radi poslouchaji hudbu a pokud mozno ve slusne kvalite tam ten Jack (analog konektor) potrebuji.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

...ti co chtějí hudbu ve slušné kvalitě ji neposlouchají z mobilu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

presne tak.

Koukam na parametry Nubie 17 a hmmm to vypada dobreeee, coze Jack je v prdeli, aha tak nezajem, bez Jacku nic nebude.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Dle tvrzení Qualcommu je nová verze o dobrých 15 % rychlejší oproti QuickCharge 4.0, přičemž je o 30 % efektivnější a je schopna běhat při nižších teplotách (čím je nejspíše myšleno, že dobíjený akumulátor se méně zahřívá?)."

a neni studenejsi spis proto, ze zvedli tu ucinost ? pravdepodobne DC/DC prevodniku ? tudiz mene tepelnych ztrat ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chápu to tak, že jsou tam ty DC/DC převodníky dva, takže se proud rozloží mezi ně - proto nižší teplota (ale nikoliv akumulátoru, ale nabíjecích obvodů). Dále je použita optimalizace, že se hlídá teplota obvodů a do chladnějším obvodem se posílá vyšší proud.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Docela by me zajimalo, co takove rychlonabijeni (bez ohledu na verzi) udela se zivotnosti akumulatoru. A uprime receno si porad myslim, ze vetsi smysl by melo davat do zarizeni akumulatory s dostatecnou kapacitou nez zrychlovat nabijeni nebo zmensovat nabijecky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> davat do zarizeni akumulatory s dostatecnou kapacitou

To myslis jako.. zvetsit akumulator ... a zvysit hroubku smartfounu ? Ehm.... spanelska inkvizice ? tady tenhle typek je brutalni kacir, poprosil bych upalit pomalu, medium crispy..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Nechápu, proč se každý honí za rychlonabíjením, které není zrovna pro akumulátory moc šetrné a jen to snižuje jejich životnost, pokud to nejsou aku speciálně pro takové účely. Li-ion nebo Li-Pol rozhodně nejsou vhodné pro velké odběry ani rychlé nabíjení. Spojení rychlonabíjení, malé kapacity akumulátoru a velké spotřeby telefonu to v případě uživatelsky nevyměnitelných aku znamená výrazný pokles užitné hodnoty telefonu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

malé akumulátory spolu s rychlonabíjením mají výhodu v tom, že se tím zvedá šance na to, že baterka v záruce odejde -> důvod k reklamaci a po několika reklamacích nárok na vrácení peněz :-) . Mně běžně na telefonech odchází konektory, tlačítka, OLED displej, když ho přes léto používám na plný jas venku jako navigaci, tak se vysvítí .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prozradím vám tajem, bateriie skutečně nemá dvouletou záruku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U smartfounů s nevyměnitelnou bateríí je dvouletá záruka i na baterii ovšem samozřejmě s tím, že nelze reklamovat pokles kapacity způsobený běžným užíváním, to znamená tak 5-10% za rok. Pokud klesne o 50% a více -> jasná reklamace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Li-ion nebo Li-Pol rozhodně nejsou vhodné pro velké odběry ani rychlé nabíjení."

Zalezi jak sou dimenzovany. Li-Po pro drony zvladaj bez ujmy vybijeci proud i ve stovkach Amper a nabijeni treba 15 Amper u 5Ah baterky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně toto jsem chtěl napsat. Kdyby raději dávali na výběr 2 verze baterií, s vyšší a nižší kapacitou. Někdo prostě nepotřebuje 3mm tenkou placacku... 4000-5000 mAh klidně, si aji připlatim, tlustší telefon je +, alespoň se lépe drží v prackach.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.