Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Grafika Intelu nazvaná Arctic Sound by se měla dočkat i herní varianty

To jsou dobre blaboly, ze streamingu bude mavnutim proutku herni grafika a pak skalovatelnost. Keep dreaming.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koduri prokazal, ze neco jako Vega dokaze vyvinout. Proc by to nemohl zopakovat. Ovsem tezko to bude stejne jako Vega konkurovat NVidii. Muzeme si maximalne prat, aby i AMD bez Koduriho byla uspesnejsi a diky tomu se Intel v budoucnu necapne ani na ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- Pokud vím, Koduri Vegu nevyvíjel, pouze ji dovedl k uvedení na trh.
- "Vega těžko konkuruje nvidii" - tohle prosím vysvětlit. Podle všech testů je to (nejen u Vegy) tak, že při uvedení bývají nvidie mírně rychlejší, což se do roka (typicky po uvedení nové řady grafik/nových her) změní tak, že karty od AMD jsou mírně rychlejší. A čím déle od uvedení (a čím novější hry), tím je výkon AMD grafik v porovnání se soudobou nvidia konkurencí lepší. Jediný produkt nvidie, na který nemá AMD odpověď, je 1080Ti.

Ale já jsem vlastně zapomněl, ty jsi fanoušek a od AMD si principiálně nic nekoupíš. ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to jsou fakta. Vždycky mi bylo jedno, jestli je to Nvidia nebo AMD. Buď se mi ta karta líbila nebo ne a buď jsem na ní měl lováky nebo ne. Ty kecy okolo toho co je lepší mě vždy dokázali pobavit a to ani ne tak na začátku, jako spíš nakonci. První si rejpne, druhý hodí podstatný argument, třetí mu to vyvrátí, čtvrtý připomene historii firmy a zavzpomíná, pátý vyzvedne ovladače, šestý myšlenky do budoucnosti, sedmý napíše nepodloženou kravinu, osmý vás označí za zaujatého.....ale většinou, když už síly dochází vám napíšou, že jste blbeček... Něco ve stylu přestřelky..bomby, pak granáty, těžké zbraně, lehké zbraně, nože...a nakonec se seberou klacky ze země na domlácení :D.

Třeba Koduri dostal na vývoj větší budget a může si více vymýšlet. Do hlavy mu nikdo nevidíme, ale jedno je jisté...buď si kecneme na prdel nebo to bude virál roku :D .A kdyby se to povedlo, co by to znamenalo? Co by následovalo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Otázka jestli jde dnes už vůbec něčím překvapit, Intel má v podstatě neomezené možnosti a udělat konkurenční "herní" grafickou kartu do dnešních dnů nedokázal tak uvidíme co se zaměstnancem AMD :) Kdyby se to povedlo tak bude konkurence a ceny nejspíš zase o něco níž nebo taky možná ne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to, ze by to Intel nedokazal. Kdysi pred par lety jsem cetl blog zamestnance Intelu, ktery delal na grafikach, a rikal ze uz tehdy by byli bez problemu schopni udelat rozumne vykonnou diskretni grafiku, nicmene management jim furt rikal ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy management musi i zvazovat neco jako navratnost investovanych penez, a podobne. Ono je rozdil, kdyz si Intel diky svemu postaveni CPU takrka monopolu dela co chce a muze si pekne hrat a nebo kdyz se musi protlacit do odvetvi, ktere ovlada nekdo jiny a bude uplne v jine pozici. Viz napr. jeho neuspech a protecene miliardy pri pokusu o konkurenci ARMu, nebo posledni znamy zasek "internet of things".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ano, ale tak kdybych byl v pozici intelu a herní grafiku prostě chtěl, tak přetáhnu pár lidí z AMD, pár z Nvidia a to by bylo :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenze jak tombomino pise. Intel tu mobilni oblast hoodne moc chtel a chtel jit tem vsem ARM po krku a stejne to nakonec odpiskali. Takze o no to neni jen o tom pretahnout par lidi od konkurence, ktery maji vzhledem k predchozimu zamestnani jeste navic podepsanou mlcenlivost nebo nesmeji odejit do firmy ve stejnem oboru a podobne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano chápu, ale určitě tu mlčenlivost a odejítí nemají do konce života viz Koduri, využiješ prostě zkušené lidi s praxí a nemusíš hned kopírovat konkureční produkty :) No prostě uvidíme co se Intelu podaří, ostatní jsou zatím jen spekulace a naše přání většího konkurenčního prostředí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem sam zvedavy, co z toho nakonec bude. Zatim se spis klonim k tomu, ze se chteji angazovat vic v super computing oblasti grafickych karet, ktera jim bude i bliz, nez herni grafiky. Ale treba pozitivne prekvapi i tam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky si to myslim citi tam vice penez a v herni oblasti by museli asi resit problematictejsi technologie a patenty bez vyrazneho zisku a herni grafiky s profi nadechem budou max jako "odpadni" produkt takova konkurence pro nizsi mainstream AMD/NV

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi vec je, jestli to nejsou tak trochu "vlny". Kdyz si vzpomenete na "vlnky" co vytvarel Koduri na tweetu a ve vysledek skutek utek. Tahlo se to jako smrad, vykon museli nakonec nahonit dodatecnymi frekvencemi nad optimalni limit, nedotazena SW podpora HW, atd. Nerikam, ze to je ciste "Koduriho" vysledek, ale on prispel tomu, ze se vytvarel hype, ktery pak "AMD omlatili zpetne o hlavu".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak.
Myslim, ze bychom vsichni uvitali, kdyby Intel fakt te NVidii a AMD zacal v tech grafikach konkurovat, ale take mi to spis prijde jako nerealne. Papir snese vsechno a dokud Intel neco realneho nepredvede, tak je to jen vykrik do prazdna.

Take myslim, ze AMD muze byt rada, ze se Koduriho zbavili a nemeli by priste neco podobneho jako s Vegou pripustit. Mohli to od zacatku smerovat do mainstreamu, nemuseli pak zvysovat frekvecne a ty karty by byly navic i dost usporne.
Takhle Vega neporazila konkurenci NVidie a navic jeste zere naprosto nechutne energii, na coz jsou lide cim dal vic citlivejsi.

Ale do Intelu se Koduri hodi, jestli si pamaujete jak Intel prezentoval Larrabee. :-D V podstate meli vymazat konkurenci a nakonec delali jako ze vubec netusi o cem je rec. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, Larabee se Intelu jakoz to herni grafika opravdu nepovedlo a zarizli to drive, nez z toho meli ostudu. Ono i v super comuting oblasti se to nejak zvlast nechytlo.
Myslim, ze si trosku moc verili, kdyz si mysleli, ze postavi na hlavu zavedenou praxi v grafickach a pretahnou 'X86' technologii do herni oblasti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s tou Vegou to je fakt po docela slusnem polarisu jsem opravdu cekal nejakou zlomovou pecku aspon podle prezentovanych technologii a velikosti cipu :) a pak jen hmm ujde ale zadny zazrak ktery by proste ukazal aspon v necem NV zada a ne max par procent nad v konkretnich titulech ..(a do toho jeste mining ktery sice AMD pomohl ale uplne pokrivil trh) ..jak pisi ostatni obvykly scenar u AMD kdy clovek nema potrebu menit karty cca 3-4 generace stare a stale si drzi vykon a mirne narusta diky optimalizacim a u VEGY mozna nekdy rozbehaji i zbyle "tranzistory" a ukaze plny potencial:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vega byla vyvijena a vyrabena hlavne jako konkurence 1070 a imho 1080 mela jen dorovnat a AIB modely by ji pak prekonaly. Vega by pak nemusela jet uplne na hrane. Jenze do toho nvidia vyblila 1080Ti, o ktere do te doby kolovaly mozna tak legendy a zjevovala se akorat ve vlhkych snech nvidiotu. To byla pro Vegu osudovka. AMD vsude vytrubuje, co vyda a pomoci salamovky si prumerne inteligentni jedinec udela obrazek o tom, jak vykonne reseni bude. Zatimco nvidia si potichu posklada ze zmetku Titana "Vega-killer" kartu a pri vydani jeste gtx1080 zlevni, coz amd udelalo dalsi caru pres rozpocet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten první odstavec mě málem zabil, takhle výstižně popsaný průběh (nejen) zdejších bitev jsem ještě neviděl:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to popsany dobre, clovek se v tom taky klidne najde ;)
To ze se 2 technicky nad necim chytnou a nemaji stejny pohled az tak nevadi, protoze 2 rozumni lidi se stejne nakonec nejak domluvi. Horsi je, ze si lidi vylozene vymysleji jen proto, aby obhajili nejaky vlastni blud...pak tomu druhemu zbyvaji jen dve moznosti..bud to nechat byt a nebo vzit ten klacek..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jediný, komu ten název připomněl kdysi oblíbeného výrobce chlazení Arctic Cooling? Dokonce si myslím, že jak začali fušovat do všeho, tak se něco opravdu jmenovalo Arctic Sound ;-)
Ale jinak pánové mám asi podobný názor, ať už je tam Koduri nebo kdokoli jiný, AMD ani nVidia se asi nemají čeho bát.... i kdyby dorovnali/předehnali Kaby Lake, v té době už budou zase jinde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Polární, Polárka, Polaris, je na severu, arktic = severní ledový oceán, sound je zvuk. Podle toho jak dopadla Polárka, žravá a hlučná, tohle bude i rukopis Koduriho. Nazvat to ledovou sprchou se zvukem vodopádu znamená v Kodurištině, že to bude hřát jako blázen a chlazení bude dělat takovej bordel, že se to hodí jen do serveroven, která jsou dostatečně klimatizovaná a odhlučněná.
Jsem rád, že Koduri už nepůsobí v AMD a v intelu si ho dočista ještě užijou. Tím pádem je pro mě jasná řada IceLake na 10nm a čemukoliv potom bude lepší se vyhnout.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

sedmý... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle "dětsko" je mimo jakoukoliv kategorii... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

píše se děcko ;) :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo dědsko, že už je moc starý :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abyste donutili vylézt trolla ze skrýše, musíte vyslovit jeho jméno :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kkt ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.