Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel Core „KA“ bude nejspíš Avengers Edition

Lusknutim prstů vypnu polovinu jader aby se mi procesor neuvařil. :)
A lidi co si ten CPU pořídí....
https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/465/425/3fd.jpg

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Akurát to o jeden kvartál nebude mať šancu

Peter Fodrek | před 3 dny
15% rast na IPC, spolu s 20-300% nárast výkonu na knižncii pre Zen,Zen+,Zen2 aj Zen3 ktorá bude v januári/lednu 2021 viď. môj včerajší príspevok, bude aj pri 20% nárast výkonu AMD Zen3 oproti terjašiemu výkonu Zen2 o 38% a pri 300% to bude nárast výkonu o 360% oproti terajšiemu výkonu Zen2 bez nárastu frekvencie.
https://diit.cz/clanek/16jadrovy-vzorek-zen-3-bezi-na-3548-ghz/diskuse

A tento stav už nebude zdravý ani pre nás fanúšikov AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale taky jde o desetinhânový a dvacetiluôngový procesor!
:-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na ten modrej xicht mám alergii. Ještě horší než zelenej skřet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

barvy ti zjevne moc nejdou :-D Thanos byl spise fialovej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mě by jen zajímalo jestli se bude i v BIOSu procesor hlásit jako "KA", aby ten, kdo si to koupí mohl ukazovat kamarádům v CPU-Z, že má něco "speciálního". K tomu bude asi potřeba ale update BIOSu - čili nějaký effort (přitom taková blbost). A pokud je rozdíl jen v balení, tak je to fail, protože bych si raději mohl dát inzerát, že koupím za mizivou cenu tu krabičku a někdo, komu jde "jen" o procesor by mi ji mohl prodat. Snažím se najít důvody, proč to celé není blbost, ale nějak je nenacházím

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je to nejmensi zaridit - protoze nazev CPU je ziskavan z CPUID jako string - takze co tam vyrobce naprogramuje, to vam bios/cpuz precte. Ackoliv je kremik pro Xeon a Core stejny, tak se to jmeno da doplnit pozdeji.

Krasne je to videt na ES/QS cipech, ze tam nemaj nahran oficialni nazev procesoru - staci se podivat na nejake aukce z ebaye kde jsou screeny z CPU-Z

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aneb když už prodávám naprosto nezajímavej bazmek, tak to nějak okořením nebo to k něčemu bundluju, abych toho prodal víc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dockas se mozna i Box-oveho chladice casem chlape :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby to brzo nebudlovali k bigmacům, třeba jako dokonalý izolátor tepla pod horký kafe (pokud tam furt pod IHS matlaj šedivku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne budeme si kupovat procesory s min jadry, 56 sekundovym vykonem a drahsi, ale zato s pridanou hrou, ty vole musi jim dobre jebat!, a na cem si jakoze mam tuhle hru zahrat protoze by me hodne zajimalo jestli bude mit KA interni iGPU vypnutou kuli lepsim taktum a nebo ne a i tak to beztak bude na píču, protoze od UHD 630 sou to v intelu jenom daleke a tezke fantazie s Xe a pujde s ni rovno do prdele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.