Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Akcelerátor Intel Falcon Shores cílí na 1500 wattů, vzduchové chlazení vyloučeno

Cílem a přínosem koupení konkurenční firmy nemusí být jen získání a využití jejích technologií, které kupující nemá a chce je využít. Výhodná může být i jen likvidace konkurence, protože její rozvoj může ohrožovat zisky z vlastních výrobků. A náklady 2 mld. USD na likvidaci konkurenční firmy jejím koupením by se mohli u tak velké firmy jako je Intel a u tak drahých technologií, jako jsou akcelerátory a superpočítače vyplatit poměrně rychle. Tedy nebýt AMD, které z toko koláče a marží Intelu výrazně ukusuje a snižuje tak jeho zisky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže Intel tím pomoh hlavně nVidii a částečně AMD 😁 Dává smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zoufalí lidé dělají zoufalé činy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

HoCh Mohli si vyzobnout, jen to co je technologicky zajímalo a pak zabránit dalšímu vývoji a případné konkurenci. To smysl dává.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Habana ale nikdy nebyla konkurencí Intelu, šlo o nevelkou firmu, jakých existuje řada. Intel ji kupoval, aby získal architekturu použitelnou pro AI akceleraci, když se mu zhroutily plány s Larrabee, zhroutily se plány s Nervanou a zhroutily se i plány s Xe-HP a Intel stále nebyl schopný začít dodávat akcelerátory pro Auroru. Nakonec zvládl dodat Xe-HPC a nyní plány s Habana Gaudi ruší, takže ta akvizice byla zcela ztrátová. Nevyužily se produkty, nevyužije se architektura a o konkurenci nikdy nešlo, tou jsou v tomto segmentu Nvidia a AMD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ABSOLUTNA zufalost/sračkovistost Intelu v priamom prenose ...

z technologickeho lidra sa stava sračka, ktora nevie vyrobit ziadny konkurencie schopny produkt, ci uz desktop CPU, NTB CPU, server CPU ci dnes akcelerator/dedikovana VGA, ktore by konkurenciu drtil 2x vykonom pri 2/3 spotreby ... kedysi bol Intel v niektorych veciach špica, dnes je to jedno hovno v žumpe, lebo chcu byt špička všade (vsetky druhy CPU/APU/NPU/iGPU/VGA/akceleratory....) a to nejde byt špicka vsade (najme potom co pol druha dekady spali alebo isli na 20% plynu (2006-2019) lebo boli na koni, alebo si myslei ze su na koni - lebo pri CPU nebola konkurencia)

heslo: 4C za 400 € musi stacit kazdemu, kto chce viac, moze mat 6C v HEDT za batovskych 1200 € alebo 8C za batovskych 2000 €, vas Intel
(to ze dnes to 8C-10C dvetisic dolarove HEDT CPU z cias 2016-2018 dnes prekona najlacnejsie 6C APU od AMD za 1/8 ceny a 1/3 spotreby, tak to je druha vec)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Baťovské ceny sice vždy končí devítkou, tj. 399 € nebo 1 999€, ale jinak souhlas :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pjetro de Když nejméně deset let omezovali peníze do vývojového odd. Nelze se divit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé by bylo použití v Tesle. Akorát by se lehce snížil dojezd. Řekněme o 10%.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podľa mňa je v názve preklep. Nemá to byť Falcon Shores ale Falcon Shoríš.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

>Falcon Shores, nástupce aktuálně pohřbívané řady Ponte Vecchio, počítá s TDP 1500 wattů

Nebude to skôr akcelerátor rotácie elektromeru ako akcelerátor výpočtov?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já se obávám, že u strojů, na které ta platforma cílí, že spotřeba neměří pomocí elektroměru, ale dle míry vysunutí regulačních tyčí z reaktoru.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Narazka na USA ministerstvo energetiky, ktere patri k vyznamnym "uzivatelum" superpocitacu, a kde se mj. propocitavaji jaderne exploze? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je akcelerátor pro profesionální využití. I váš domácí vysavač má pravděpodobně stejný příkon. Pro zamýšlené použití to skutečně není problém.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Pro zamýšlené použití to skutečně není problém."
Isteže, ak to zamýšľajú použiť ako prietokový ohrievač vody. Už vidím ten marketing "The first AI water heating solution!"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tak blbé srovnání jsem už dlouho neviděl.
Ano, jedna vlaštovka jaro nedělá, ale tyto akcelerátory se kupují ve stovkách/tisících, takže tam už příkon hraje velmi významnou roli - a to nejen kvůli potřebě malého reaktoru, ale taky kvůli chlazení a odvodu tepla. Takže další stovky kW padne jen na chlazení.
Není tedy lepší něco míň žravého?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Domácí vysavač běží i u nejvíc pořádkumilných osob, když hodně, tak 40 minut denně. U tohohle se očekává nepřetržitý provoz po dobu řádově let a pokud možno maximální vytížení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Volcarona Shore

- Fire Spin
- Bug Bite

- Hurricane
- Overheat
- Solar Beam
- Bug Buzz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Nejpřekvapivější je, že půjde o 1500W řešení, které vůbec nepočítá s možností vzduchového chlazení. Tím prakticky odpadá možnost nasazení mimo superpočítače a velké systémy. Co Intel k takovému rozhodnutí vede, není známo."

<= Podle mě je jasné, co k tomu vede ... Intel prostě nemá na to vyrobit nic s nižší spotřebou a papírově konkurenceschopným výkonem. Jen aby nebyl vedle hrobaře technologií z aktivizic za nedlouho i hrobařem sám sebe.

S Intelem na výsluní to nevypadalo zle do vydání prvního ZENu, nicméně ten úpadek začal mnohem dříve, když v Intelu usnuli na vavřínech a z toho je nic neprobudilo do dnes.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.