Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bude rychlá grafika Haswellu určená jen notebookům?

tak ten výkon by mohol byt už dosť dobrý, už HD4000 v Ivy je použiteľná a výkon HGT3 môže byť aj 3násobný, odhad, uvidíme. Veľmi schvaľujem, že to nepchajú do desktopu ale do notebooku, v desktope mi stačí základná grafika alebo si dokúpim diskrétnu, zbytočne predražovať procesor....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Důvod, proč je GT3 zatím pouze pro notebooky spočívá nejspíš v tom, že Intel chce doladit výrobní technologii - takže si myslím, že rok po Haswellu přijde s GT3 i pro desktop CPU, příp. rovnou s GT4 s dvojnásobným výkonem oproti GT3.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokiaľ by Haswell mal byť nástupcom Ivy Bridge, tak spotreba ~100W oproti terjaším 77W je nič moc aj napriek rovnakému procesu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na Wiki píšu "77/65/55/45/35W and ~100W+ (high-end) TDP desktop processors" tak možno to nebude až také žhavé...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky záleží na ceně a výkonu, jaké to budou doprovázet. Spíš než 100 W v desktopu se mi nelíbí těch 57 wattů v noteboocích.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě se líbí jak se Intel snaží udělat čím dál výkonější GK, podobně jako ostatní, ale co se týče efektivity mají zatím hodně co dohánět. Osobně bych raději uvítal základní GK a zbylé místo na čipu využít pro něco užitečnějšího než pokus o výkonnou GK za každou cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A je pro Vás něco užitečnějšího? Slušná integrovaná grafika je to poslední, co v CPU od Intelu chybí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo a k čemupak je tam dobrá? Stejně když potřebuji výkon, musím sáhnout po FireGL nebo Quadro od NV to nemluvím o podpoře a kvalitě ovladačů. Na hraní Intel stejně nikdy nebude. Mluvím o základní grafice která utáhne 3D desktop včetně všech pikovin, nějakou lehkou akceleraci webu a přehrávání videa. Všechno ostatní nemá význam. Nedávno jsem přešel z Intel HD Graphics na Intel HD Graphics 1000 a žádný, vůbec žádný rozdíl tam není jen zabírá o 20% místa na čipu navíc a ovladače jsou o 200MB větší :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.