Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel: Pokud potřebujete high-end grafiku, nemusí jít o samostatnou kartu

potrebuju dedikovanou grafiku (a klidne i lowendovou) ke sve praci, zato nepotrebuju najednou prehravat 9 videi :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

za to tě intel asik nebude mít rád :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

na 2D je Intel vpohode, v tabletu mam jejich IGP a Photoshopim natom zcela vpohode, ale Maxko a vlastne jakykoliv 3D soft si s Intelim IGP moc nerozumej, HD4600 co je v 4770k ma problém se scenama které vpohode rozjede i totalni lowend v podobe GT210

ale tak jako pokud někdo potřebuje naraz sledovat nebo kodit 9 videi, tak asi bude mit radost :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je otázkou zda Photoshop na tabletu není již diagnoza sama o sobě, ale jestli chcete půjčím vám satelitní "fotku", která má 100M komprimovaných dat a ono vás na tom tabletu to v pohodě přejde :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co vůbec za kartu na Photoshop a InDesign? Mělo by to používat maximálně pár funkcí na rotace a takové cypovinky ve 2D, pokud se nemýlím. Kamarád si pořád stěžuje na trhání a artefakty, byl jsem u něj, vskutku žádná sláva. Má pořád dojem, že hrozně pomůže grafika, tak místo V5900 za čtverku jsem mu doporučil HD 7770 za dvojku (oproti HD 4něco co tam má to posun fakt bude, HD 4000 jsou už dneska bída i s ovladači) a ten rozdíl ať konečně dá do SSD, to by mělo pomoct nejvíc (kdy už by měl 4 litry :D).

No a co nejdřív procesor, má 4jádro na 775 a obávám se, že ač se pořád dušuje, jak Ivy Bridge není žádná sláva, Haswell není žádná sláva a bůhví co a upgradovat bude až potom, že to bude fakt pecka, tak při vší pravdivosti toho, jak Intel zrychluje mezigeneračně stále zoufaleji, ty nové výš taktované procesory už asi možná v souhrnu dvojnásobek výkonu mít budou (4c/8t 3+ GHz)…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to by mel stacit klidne APU, priklad: http://diit.cz/clanek/amd-uvedla-firepro-a300-a320-apu-trinity
http://diit.cz/clanek/firepro-postavena-na-trinity-a-profi-zakladni-desk...
- vykonove to není spatne, kvalita zarucena, ke vsemu nejlepší pomer cena/vykon(i ten 3D)!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Při vší příčetnosti musím uznat i já, že výkon procesoru je krapet naprosto nesrovnatelný s Core i7…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Naroky na vykon Vaseho kamarada jste nespecifikoval, na takove to domaci/kancelarske uzivani je APU idealni.
i7 je jina kategorie CPU, je to trochu o hruskach a jabkach... ke vsemu by kamarad musel trochu vice sahnout do penezenky. O tom to taky je, jak jste uvedl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Brejle?

„Co vůbec za kartu na Photoshop a InDesign?“

No kdyby to bylo na domácí žvejkání, tak je to snad úplně jedno, to mi zvládal i Athlon XP s Photoshopem CS3, to se nebudu ptát. Samozřejmě poslední verze a grafika tak nějak normálně, velké desítky/malé jednotky stovek MB/soubor, zase plány měst a taková zvěrstva na tom nedělá, to už bych samozřejmě specifikoval extra.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na domácí žvejkání stačí i3 (32xx a výš, platí tu čím vyšší frekvence tím lépe) + low-end gpu (já bych volil zelenou kdyby náhodou chtěl ty rotační/zoom íčovinky nebo používal pluginy s cuda). Dá se na tom dělat zhruba A3/A2 plakát bez většího utrpení ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No preci tu v APU!!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jste na hlavu? To bude mít výkon horko těžko na úrovni současného čtyřjádra, to je upgrade jak prase. Vyměnit celou platformu a být na tom o 10 % líp. Fakt nechápu, čím vobčas myslíte lidi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tabletem je mineno TabletPC, tedy LCD tablet od Wacomu, je to velice solidni pracovni nastroj pro grafika

100M, jako 100mega? to jsou naprosto smesna data, bezna pracuji s PSB, tedy nad 4GB, jen pro predstavu, delal jsem na modelu "Area51" nebo SF letiste kde zakladem terenu byli 4 PSB o 7GB, a dany tablet je zvladal uplne normalne, jako grafik co dela u filmu, her a vizualizaci si myslim umim dobře vybrat HW aby zvladal mou praci

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, to bych chtel videt kvalitu tech kodovanych videi; to bude dobre leda pro web nebo pro male displeje smart telefonu :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, jen mi není jasné, proč si chlapci z marketingu myslí že hi-end grafika se primárně používá na zpracování videa...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

asi podobná otázka jako proč si výrobci mobilů a foťáků myslí že víc mpix= lepší foťák.... ;-) prostě protože marketing... nikdo neřekl že to musí mít hlavu a patu, hlavně ať to podpoří prodeje no ne? ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Akoby povedal Zdeněk Pohlreich - čo je to za píčovinu ? Grafická karta sa na 99% kupuje pre plynulosť a rozlíšenie v 3D hrách. Ďalej nasleduje pripojenie viacerých monitorov a pod.. Kupovať si 400€ grafiku aby si niekto mohol pustiť 9 videí naraz, tak o takom som ešte nepočul.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš cílí na bezpečnostní agentury :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

QuickSync je sice rychly ale vystup je hnusny. Nepouzitelne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Presne pre toto som quicksync prestal `riesit` ked som kupoval nove CPU od intelu...

jednoducho nepotrebujem aby to trvalo `par sekund` a vysledok bol na H, ale chcem co najlepsi vysledok a nech to trva aj 100x tolko

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Som zvedavy ci sa este dozijem dostatocneho vykonu na realtime raytraicing v kvalite obrazu neroznatelnemu od reality. Alebo aby aspon uz pocas navrhu modelu stihalo hned zobrazovat v pracovnych oknach vo finalnej kvalite.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem přesvědčen o tom, že to jde už na nynějším HW. Jen to nikdo nedělá, protože „výkonu je přeci dost a když ne, bude napřesrok“. To zase začne, až litografie dojede na konec.

Bez toho, abyste hledal, o co jde, jak velký myslíte že je soubor, ze kterého se přehraje toto http://www.youtube.com/watch?v=_DsiW74JsOc ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Podle hudby bych řekl, že max 128kb a není to žádnej raytracing natožpak GI na který je výkonu kua málo a ještě dlouho bude ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Moc, jen 64 KB. Pořádají se v tom soutěže, lidi, kteří jsou schopni naprogramovat za pár dní todle jsou podle mě skuteční Programátoři, jako za starých časů. Zeptat se dnešních klanic ať to nacpou do 64 KB, tak na člověka zavolají záchytku, by nejspíš ani tu hudbu v MIDI nedali na tak málo.

S ohledem na to, co se dá narvat do něčeho takového (je to v podstatě halda matematických funkcí) nevěřím, že by cokoli bylo nemožné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Věř si čemu chceš, já třeba používám Bunkspeed Shot na GTX580 + i7 a s klidem budu tvrdit, že v realtimu s hi-res modelem nedám víc než jeden třípodlažní barák, pokud necháš předpočítat stínování/gi tak se samozřejmě výkon zvýší (a to dost drsně)

Hudba není v midi, jde vlastně o synťák (naprogramované generování samplu, má to o dost blíž spíš ke kompletnímu vst nástroji než k midi) nikoliv o záznam tóniny následně přehrávané nástrojem ze zvuk. banky. Jop, až takhle to maj v malíku!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„hudba není v midi“

Ne vopravdu? Na to si přišel sám?

Občas mám fakt dojem, že to je jak mluvit s kozlem, taky si pořád bečí to svoje…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty tady jedeš bomby, znalče ;) Mě rozhodně o demoscéně poučovat nemusíš, vyrůstal jsem na dvoudisketovým ninefingers ;)

Zatím jsi se tu předvedl asi tak, že zaprvé nevíš jakou má spojistost velikost souboru s reálnou velikostí, zadruhé kecy kolem raytracu přičemž nemáš ani hrubou představu o nárocích na dnešní hw a samozřejmě jako ten největší frajer začneš arogantně hlásit.

Podívej, až přijdeš s nějakým argumentem tak se můžem bavit a doporučoval bych ti diskutéry nepodceňovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apropó, kde tě učili, že kozel bečí? ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

BTW raytrace http://www.pouet.net/prod.php?which=51443 a ještě dodám, že velikost souboru je sice pěkná, ale veškerá data jsou v onom souboru komprimovaná takže je ve výsledku násobně větší...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych tomu i řekl. Intel Iris 5200 z lepších verzí Haswellu je výkonově na úrovni dedikovaných mobilních grafik střední třídy Nvidia 645M

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

* Já bych tomu i věřil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.