Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel koupil bezdrátovou divizi Infineonu za 1,4 miliardy USD

Intel logo

Je tu jedna z dalších velkých akvizic, o které se ale šuškalo delší dobu, my jsme o této možnosti psali už začátkem prázdnin. Za 1,4 miliardy dolarů tedy spadne pod křídla Intelu celá jedna třetina firmy Infineon, tak velká totiž byla její bezdrátová divize označovaná jako WLS (Wireless Solutions Business) a Intel tak bude mít přístup k dalším možnostem rozšíření své vývojové základny pro bezdrátovou komunikaci od WiFi, přes 3G až k WiMAX a LTE (Long Term Evolution). Infineonu, který měl v loňské fiskálním roce obrat 3,03 miliardy euro, přinesla WLS divize téměř jednu miliardu (917 miliónů euro). Infineon si od prodeje naopak slibuje další zhodnocení vlastní značky, když bude moci z prodeje výrazně investovat do oblasti automobilového průmyslu, průmyslové automatizace, čipových karet a bezpečnosti, alespoň tak to vidí Infineon Technologies AG CEO Peter Bauer.

Podle mnohých pozorovatelů to ve spojení s Intelem znamená především odklon od WiMAX a orientaci na LTE, především už s výhledem na 4G LTE. Intel by rád vyvinul platformu s nízkou energetickou náročností, ve které by spojil jeho procesor s širokou paletou možností pro bezdrátová připojení, namířeno má především na svého velkého konkurenta v oblasti bezdrátové komunikace korejský Samsung, což bude velmi pikantní, protože WLS dodávala své řešení mimo jiné i Samsungu. Správní rady obou firem už transakci schválily, nyní se bude ještě čekat na vyjádření příslušných regulačních úřadů.

A jen tak mimochodem, je to měsíc, co za bezdrátovou divizi Motoroly utratila Nokia také hezký balík, šlo o 1,2 miliardy USD.

Diskuse ke článku Intel koupil bezdrátovou divizi Infineonu za 1,4 miliardy USD

Úterý, 31 Srpen 2010 - 15:03 | Kecal | ... třeba další pokus "dostat antivir do HW...
Úterý, 31 Srpen 2010 - 12:35 | rman | Treba se nekdo v Intelu rozhodl udelat svet lepsi...
Úterý, 31 Srpen 2010 - 11:38 | WIFT | Jo, to mě taky docela pobavilo :-). Trochu se jen...
Úterý, 31 Srpen 2010 - 10:54 | rman | To mi pripomina tu jejich posledni akvizici......

Zobrazit diskusi