Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel mění strategii: Před dosažením cíleného výkonu upřednostní vydání včas

Opět změna paradigmatu? A nechtějí ho měnit trochu častěji? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já nad Intelem zlomil hůl i dávno. Teď lámou i akcionáři :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To vypada, ze letosni rok bude AMD v severech Intel slusne valcovat...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To jsou vážně kr***ové, to snad už není možný,
Když před pár dny "unikla" (schválně to píšu v uvozovkách protože to byl úmyslný únik směřovány na investory a zákazníky) ....informace o 528 jádrových CPU, psal jsem zde a tipoval jsem že to bude reálně nejdřív v r.2028,
2024 je prostě nesmysl a teď se potvrzuje že to byl výstřel na slepo Intelu který jen mlžil a mazal nám med okolo huby, sami moc dobře vědí že to byl nereálný termín, teď se to jen potvrzuje,
Tohle mě vážně štve, protože takto se AMD stane dominantní a dostane se do pozice kde byl Intel před 6 roky, už teď to lze pozorovat na cenách.
Ty 4 dlaždicové Xeony měly minulý rok pokud si pamatuji +- 12 steppingů jako ES vzorky, Ponte Vecchio jako Intelovský majstrštyk, kde je jeho reálné nasazení když byl funkční kus předveden 23.4.2021? Myslel jsem že díky tomu že dlaždice budou maličké bude jejich výtěžnost obrovská, což možná je ale, asi jsou problémy v architektuře, to si ti inženýři neumějí poradit, stejně jako s 10nm procesem??
Ono to asi vážně teď v té nové strategii bude lepší, než se něco pokoušet 4 roky vyvíjet a pak další 3 roky opravovat, bude lepší to vydat hned, než to vydat až po XX letech kdy to bude zastaralé a pomalé
Neustále změny a neschopnost v grafické divizi(klient i server) okomentuje snad jen tak že R.Koduri je nastrčený agent který má rozložit Intel zevnitř

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Když ono spatlat novou architekturu, nový proces a k tomu čiplety do jednoho nového výrobku je poněkud šílené, takové věci se mají dělat postupně. Pak když něco nejde, nevědí, co je příčinou.

Platí tady cimrmanovské: Kdo chce víc, nemá nic.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Údajně 15.2.2023 má končit embargo na Sapphire Rapids WS (22.2.2023 má končit Review Embargo), takže za pár dní bude snad zase o něco jasněji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Představení Sapphire Rapids pro WS.
https://youtu.be/kwxeSypvDVw

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně přijde že Intel neumí nic "postupně":

čiplety/dlaždice) AMD to vzalo postupně, iterativně vylepšovali spoje a jejich propustnost, centrální čiplet, pak přidala i 3D cache (tepelná citlivost, vyšší datová propustnost), nakonec i nejvíce náročné datové spoje GPU, teď i nejnáročnější heterogenní server segment
Intel - budeme mít rovnou z fleku dlaždice ze třech různých procesů a 512 core protože why the fuck not

GPU) AMD - iterativní vylepšování architektury, postupné ladění ovladačů, poté vyhybka na compute / customer sergment
Intel - na 3 segmenty nová architektura, top drivery, top výrobní proces - a pojďme všechno najednou! A dokud je tady mining horečka.

výrobní procesy) AMD si to nechá vyrábět u top a nechá si jen co se hodí u GF. Intel bude mít zjevně 4 generace výrobních procesů do pár měsíců. Oh, Wait...

Prostě jak to není HOGO FOGO tak to pro modrý není dost dobrý. Pak se v tom utopí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jinými slovy přestanou slibovat (PR, prezentace) a stavět vzdušné zámky a začnou uvádět na trh vyrobitelné produkty, které půjde dodat na trh a koupit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potom sa v tom najdu security vulns. a slubovany vykon to nikdy nedosiahne, pretoze to bude potrebovat 5 zaplay mikrokodu a 5 zaplat v OS.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze po intelovsku to bude tak, ze budou dal slibovat hory doly, ale na trh dostanou jakesi orezane cosi, co nikdy nedosahne slibovanych vlastnosti. Ale Intel bude Ok, protoze to je jejich nove paradigma. Aka nikdo vam neda vic, nez my vam dokazeme slibit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že to je o něco lepší strategie, protože nejvíce práce se na projektu vždycky udělá těsně před dokončením. Taky se lépe ukáže kdo jen slibuje a kdo má reálné vize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prijde mi, ze je to pragmaticy pristup Pata. Ono jim ani nic jineho asi moc nezbyva :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tomu co vypadne z Intelu bych dneska už nevěřil ani po desátém pivu.
To už spíš budu věřit že se prasata naučí lítat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak dlouho se se sliby chodí pro vodu, až se ucho utrhne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne, dává to smysl. Hi-end ať na pár let klidně přenechají AMD (než narazí na strop v TSMC) a věnují se tomu, co dává smysl pro 85% nehráčské/negrafické/nevideo populace, tedy spíše menším čipů pro spíše energeticky méně náročné scénáře. Prostě zhruba to, co primárně dělá Apple, ale v x86 světě. Pokud Intel 4 a Intel 3 úplně nepodělají, mohli by i mít šanci aspirovat na tuhle dojnou krávu z Kuprtína. Akorát drhnou ty Xeony, prostě no!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cili vydame to i kdyz to bude posrane a vam se to po konci zarucni lhuty rovnou posere, prikladem byt degradujici I/O/die u Atom-u, prikladem nase sitovky a prikladem nasilne predzasobovani distribucnich kanalu, jedeme po vzoru TDP, lzeme, slibujeme a zdrazujeme... indie inside...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Intel mění strategii"

Vždy lepšie ako keby Intel napísal - nestihneme to včas vydať ani náhodou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a dnes téměř po roce Intel nezvládá ani jedno,
Ani očekávaný výkon.
Ani termíny.
XD XD

Bohužel teď už se chyby Intelu nedají hodit na bývalé vedení, i když nadcházející architektury tvořili úplně jiní lidé před 5-10 lety kteří už většinou v Intelu nepracují, tak přesto vše nejzásadnější změny probíhají v posledních fázích vývoje a to je právě u kormidla už pár let nový CEO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.