Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel: Nikdy bychom zákazníkům nepředkládali záměrně zavádějící výsledky

Tak pravil žid z Izraelské sionistické společnosti :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste antisemita? Vy nevíte, že Izrael je náš největší spojenec?

USS Liberty je stará událost, navíc vymyšlená. A žádná skupina The Finders neexistuje a s elitami nemá nic společného. Ten třistastránkový FBI report je určitě falešný.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

K hloupému komentáři přidáváte jeden vlastní.
Pokud se Vás zeptám, zda jste hulvát, nejde o otázku, ale o argumentační klam (osobní útok v tomto případě). Právě takového jste se dopustil Vy.

Příště zkuste "odpálkovat" nevhodné komentáře jiným způsobem. Takto ponižujete hlavně sám sebe.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Je na pravdě něco nevhodného?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pokud nema zadnou souvislost s clankem. A pokud se jedna o utok na osobu. A pokud jsi na odbornym serveru kde tohle nikho nezajima at uz je to pravda nebo ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podivuji se nad tím, že obecně Vám nevadí, že společnost Intel lže v každém prohlášení, že jejich obchodní kartelová politika drží prodejce pod krkem aby neprodávali produkty od konkurence, že jejich procesory jsou od návrhu vyrobené tak, že je možno je na dálku zapnout a sledovat každého uživatele. Nic toho Vám nevadí, ale nám ostatním ano. A tím, že tato společnost je v židovských/sionistických rukou, tak nelze oddělit politiku od dominantního výrobce a zotročovače lidí. Vždyť přesně těmto lidem jde o to aby o nás všechno věděli ovládali nás. Všichni tohle víme, jen dle Vás to nesmíme říkat nahlas. Hlavně že hatujete, že Čína někoho sleduje v Číně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

On není antisemita, on je jenom debil ;)

Čína už sleduje i v Kyrgyzstánu - blíží se to přes Sovětský svaz. Mimochodem veliká část nebo dokonce většina Židů, co přišli do Izraele, je z východní Evropy a SSSR - ať už to ve tvých teoriích znamená cokoliv.

A jak už tu bylo několikrát řečeno - sledovaní jsme všichni všemi, ale pokud bych si měl vybrat, chci být sledovanej židoilumináty a ne židobolševiky ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý kdy jste přišel na: "Nic toho Vám nevadí, ale nám ostatním ano."

Článek se mi moc líbí, a chování Intelu je směšné. Komentoval jsem vyjadřování uživatele Svorka. Vzhledem k tomu, že jde o člena redakce, tak by měl být konstruktivnější a diskuzi klidnit místo vyostřovat osobními útoky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale osobní útok na "[žida] z Izraelské sionistické společnosti" nenapsal člověk, kterému odpovídáte...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobní útok ("Vy jste antisemita?") napsal uživatel "Karáš Svorka".
Ani armáda trolů nepohnojí diskuzi tak jako jeden redaktor osobními urážkami.
Pokud se redaktor "Karáš Svorka" domníval, že jde o rasistické (antisemitské) vyjádření, měl dle zákona takový komentář odstranit (a porušil tedy zákon).

S komentářem, na který uživatel Svorka reagoval nesouhlasím, ale agresivní komentáře redaktora považuji za nepřípustné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tyhlety hovna tady maji vazne kladne hodnoceni?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Angličani taky potopili Francouzům Středomořskou flotilu, že. Kdyby Izrael neobsadil Golanské výšiny, žádné Pentium III nebo Core i bychom možná neměli, když by Syrie /a při současném bordelu/ vesele střílela raketky dólů z kopečků na Tel Aviv.... Nehledě na následnou Yom Kipurskou válku.

(Several books and the BBC documentary USS Liberty: Dead in the Water argued that Liberty was attacked in order to prevent the U.S. from knowing about the forthcoming attack in the Golan Heights, which would violate a cease-fire to which Israel's government had agreed.[83] However, Syria did not accept the cease fire until 9 June, after the attack on Liberty.[84] Russian author Joseph Daichman, in his book History of the Mossad, states Israel was justified in attacking the Liberty.[85] Israel knew that American radio signals were intercepted by the Soviet Union and that the Soviets would certainly inform Egypt of the fact that, by moving troops to the Golan Heights, Israel had left the Egyptian border undefended.[86]

Lenczowski notes that while the Israeli decision to "attack and destroy" the ship "may appear puzzling", the explanation seems to be found in Liberty's nature and its task to monitor communications from both sides in the war zone. He writes that timely knowledge of their decision to invade Syria and preparatory moves toward it "might have frustrated Israeli designs for the conquest of Syria's Golan Heights" and, in the sense of Ennes's accusations, provides "a plausible thesis that Israel deliberately decided to incapacitate the signals-collecting American ship and leave no one alive to tell the story of the attack".[87]

The U.S. ambassador to Israel, Barbour, had reported on the day of the Liberty attack that he "would not be surprised" by an Israeli attack on Syria, and the IDF Intelligence chief told a White House aide then in Israel that "there still remained the Syria problem and perhaps it would be necessary to give Syria a blow".[88] )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Netuším jestli je nebo není Žid, ale co to má společného s tématem článku? Vy jste antisemita, nebo co ta vaše poznámka vlastně měla znamenat?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Systém, který z lidí dělá taková bezcharakterní hovada musí být špatný. Bez diskuze.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Som si istý, že sa len jedná o transkripčnú chybu, pri ktorej zmizol dodatok v podobe vedľajšej vety. Správne vyjadrenie malo znieť takto: "Nikdy bychom zákazníkům nepředkládali záměrně zavádějící výsledky, kdyby nás k tomu nenutila naše technologická zaostalost za výrazně lepší konkurencí v podobě AMD Zen architektury."

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je to vyjádření věcně správné tak, jak je. Protože každý, kdo si ty lži, co předkládají, přečte, odejde k AMD.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

shintel = totalny odpad!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No já myslel že si smíchy cvrnknu do gatí :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Proc to dela Intel je asikazdemu jasne. Prvni co udela nekdo na pozici nakupu, ktery dostane zadani a vi o aktualnim technickem stavu celkem prd, je to, ze se koukne na stranku vyrobce "Intelu", podiva se na testy (to pokud ma snahu neco hledat) a rekne si..skvele a je z obliga.
Ze je to zamerna manipulace Intelu, o tom netreba pochybovat..tady bych rekl, ze se ukazuje jejich opravdova bida, kdyz si potrebuji vypomahat necim takovym. Jak jsem slysel rikat jednoho obchodnika "penize nesmrdi"..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že na titulku se tohle fakt hodí: https://imgur.com/brcb8xU

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To je možná ještě děsivější. Bravo :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ďakujem, pán Svokra..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že Karáš není tchýně ;).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

... on je pochopitelně vdova

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm, díky, o tom se mi bude zdát.. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je úplně v řiti, jak se dnes posunula prezentace nepravdy. Ještě deset let zpátky bylo aspoň trochu blbé, když některá z prezentovaných informací byla nepravdivá - mluvčí kličkoval, zardíval se, neodpovídal, nekomentoval, odbíhal od tématu... Dnes? Politici, prezidenti, manažeři, mluvčí - prostě přijdou k pultíku a "PRÁSK", normálně do obecenstva napálí vyloženou lež bez špetky studu nebo aspoň snahy to zamaskovat, umějí se a drze odejdou.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Dneska už lži nemáme, máme jen alternativní názory, které je třeba respektovat a dát jim pokud možno stejný prostor, jako ty vědcema a elitama vnucovaný "pravdě" ;)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

"alternativní názory" ... dnesne doba je hlavne az prilis pre-informovana, informacie sa zkresluju, dezinterpretuju a vznikaju nielen hoaxy, ale aj presne cielena neplatena reklama, ako trapny infantilny pokus intelu o 28-jadier all-core na 5 ghz z roku 2018, ako sa vtedy pisalo: uz to uvedie, za jeden kvartal je to tu

ma to dalsie dosledky - ludom z tych informacii, mozneho pristupu k nim, roznych for, nazorov, komentovacov a youtuberov zacina drbat , preto sa rozmahaju dusevne poruchy a choroby ako: priaznivci plochej Zeme, nepristatia na Mesiaci, chemtrails a dalsich sto konspiracii

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A v čem byly ty informace nepravdivé?
Nepravdivé by bylo, kdyby si ta čísla vymysleli. Když je změřili a zveřejnili metodiku, těžko jim můžete vyčítat, že výsledky jsou nepravdivé. Říkat jen pravdu, která se hodí, je bohužel v reklamě naprosto běžné. Těžko můžete očekávat, že vám v reklamě budou prezentovat špatné stránky produktu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mně nevadí ta čísla, ani způsob, jakým k nim přišli, mně vadí, jak to teď komentují. Dřív by bylo normální napsat něco jako "podle naší interní metodiky jsme došli k těmto číslům a stojíme si za nimi" nebo něco, co se aspoň snaží ospravedlnit nějaká data.

Ale věta "Nikdy bychom zákazníkům nepředkládali záměrně zavádějící výsledky" ti přijde v tom kontextu jako pravdivý výrok?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

ne, mne to pride ako urazka

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo po nich nechce, aby prezentovali špatné stránky produktu.
Nicméně to, co udělali, bylo jako srovnání Cat 777F a Octavia kombi - Cat 777F toho uveze o X00% víc a proto je jasně lepší.
Pak se někdo ozve a řekne "...no jo, jenže Cat 777F je nákladní vozidlo a Octavia je osobák/kombík". A na to oni "nikdy bychom vám záměrně nelhali". Nelhali, Cat 777F toho fakt odveze najednou mnohem víc.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A to se nesmí srovnávat náklaďák s osobákem? Vážně si myslíte, že zákazníci jsou tak hloupí, že když budou chtít osobák, koupí náklaďák nebo naopak?
Kdyby to někdo udělal, všechny to spíš pobaví. Když udělá totéž (podle vás) Intel, všichni jsou naprdnutí. A přitom úplně zbytečně. Ti, kdo kupují sestavy s takovýmito procesory, moc dobře vědí, co chtějí a podle toho se zařídí.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

ani nevies clovece jak daleko si od pravdy bozej - ne nezařídí

rozdiel medzi nakladiakom a osobakom pozna aj 90-rocna retardovana senilna babca, preto taketo porovnanie nikto na tejto planete nemoze vyprodukovat

v IT sa ale orientuje signifikantne male percento populacie, pretoze priznajme si, ludi to bud nezaujima, alebo na to nemaju vlohy, nadanie, nechapu to ... a vsetko co o IT vedia je, ze pocitac je kysna s napisom intel, internet je modre "e" alebo dnes aj ta liska ci nejaky ten chróm a MOZNO este aj ze z HW existuje nieco ako disk, hadam si nemyslis ze certva dochodkyna (typicky priklad mozno hypoteticka pani vera pohlova), alebo aj teta sekretarka (ktora ked nema na plocha ikonu tak bezradne vyvolava na IT), alebo obycajny robotnik sa bude rozumiet a analyzovat tych 8 ci kolko bodov a ci toto porovnanie Xeonu a Epycu bolo korektne .... uz si videl ako ludia tohoto typu co o IT nevedia skoro nic (a takych je uplna majorita) prisli do kamenneho kramu, alebo na stranku e-shopu a kupovali komponenty, ktore si presne sami vybrali? alebo aj pri kupe notebooku. SPAMATAJ SA ..... ne nezařídí, daju si poradit od znameho, rodiny, predavaca v krame, alebo uz su dostatocne marketingovo vymasirovani, ze sa im nejaka obchodna znacka (ako napr. pentium) vryla do mozgu

proste ked budu ludia (bezna populacna masa) takto manipulovaní a masírovaní, tak proste budu vediet co chcu ... "jó, ja chcu to kóóre co začíná na 10 nebo jak to je"

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že pro retarda vašeho ražení je těžké něco pochopit, ale srovnání osobáku s náklaďákem jsem nevymyslel já, ale ten, na koho jsem reagoval.
Kecy o tom, kdo se orientuje v IT, si nechte, protože nikdo z těch, co se v tom neorientuje, určitě nebude kupovat sestavu s dvousoketovým Xeonem. Takže o čem to vlastně melete?
Nebo si myslíte, že ta vaše důchodkyně či sekretářka sledují odborné weby (nebo nedejbože nějaké intelovské blogy), kde se prezentují výkony serverových sestav a nechá se podle nich ukecat k nákupu? Asi ne co?
Takže hlavně, že jste se tu nablil nějaké kecy, které nemají hlavu ani patu. Ovšem partička zdejších vylízanců vám za ně určitě zatleská.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tvé osobní poznámky jen ukazují, že nemáš žádné argumenty. A budeš se divit, ale v korporacích jsou v IT převážně lidi, kteří počítačům vlastně vůbec nerozumí.

P.S.: sám se počítáš taky mezi vylízance?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ano, to je zakladny probelm, treba si ujasnit o kom, o jakej casti populacie sa vlastne bavime

samozrejme bezny clovek ani netusi, ze trh CPU mozno segmentovat na desktpo, ntb ci server, nie to este sto dalsich veci, ale principialne plati to co som napisal

ak by taketo masirovanie a reklama a zavazajuce informacie boli cielene beznejsimi informacnymi kanalmi na produkty cielene na bezne masy (ktore si kupuju pc, vlastne dnes vacsinou iba ntb), tak je dosledok taky, ako pri Windows 95 alebo Pentiu - ludom sa to proste vryje do pamate a 1/4 storocia to okupuje 80-90-95% trhu (kde su tie casy ked amd okupovalo 20% trhu CPU vsetkych segmentov) ...

wono totiz ak by neexistoval ziadny kriticky pohlad tych sprtov, geekov, vylizancov zo vsetkych tych IT portalov, for, ITckarov atd ... tak taketo podania informacii sa postupne stanu standardom a pretavia sa aj do beznejsich informacnych kanalov a do beznejsich produktov, ktore uz priamo ovplyvnuju bezneho cloveka ... na to asi panko nemysleli

zoberme si v 2018 ohlaseny 28-jadrak all-core na 5 ghz ... intel tento vyplod chorej marketingovej mysle vypustil cielene do sveta napriek tomu ze im bolo jasne, ze nic take existovat nebude

keby to kriticky pohlad tych sprtov, geekov, vylizancov zo vsetkych tych IT portalov, for, ITckarov nezniesol pod ciernu zem (ze je to trapny dementny marketingovy mega-fail a vzniknuta W rada Xeonov najvyknnjesic 28-jadrovy W Xeon ma teda set-sakramentne daleko od toho, aby mal all-core na 5,0 GHz), intel by bol super-hyper-duper ospevoivany a oslavovany to az tak, ze by sa to dostalo aj do ovela beznejsich medii (vela uz nechybalo) a aj do usi beznych ludi

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě srovnávání nákladního vozu s osobákem zakázené není. O tom nepochybuji, ač nejsem zákonů znalý. A samozřejmě to byl jen příměr, ale to jste pochopil správně.
Nicméně mi to nedá a zeptám se, možná mi pomůžete pochopit:
Jaký je tedy podle vás účel srovnání těchto procesorů?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To má hlubší rozměr, zejména u nás obecně mě to občas dost nasere, jakože fakt hodně.

- každý druhý je v něčem "Nejlepší" ...odborník na podlahu, obchodník s auty, jsou toho tuny
- Mám tady na stole dvě Majonézy firmy Kania, obě naprosto stejný obal. Menší má 10% žloutku, moc mi chutnala. Příště jsem si koupil větší balení, které se víc vyplatilo /kurevsky těžká trojčlenka 250ml/400ml a ceny jak u dementů 22,90 34,90 - aby to nešlo z hlavy dobře počítat/. A hovno, omrd jinde, ta větší naprosto stejný obal má jen 5 % žloutků!!!

Zkouší to všichni všude a pořád, počínaje popisky zboží, kde sýr v akci třebas už vůbec není a je tam jiný s jinou cenou nebo cenovka je jinde jakože prohozená - sýry vizuálně totožné např. niva normál vs. nova zlatá, konče pokladnou, kde mi naúčtuje omylem 100 rohlíků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych se zeptal jaká je cílová skupina těchto srovnání?
Troufl bych si odpovědět: manažeři v korporacích

Tedy často spíš obchodníci než IT odborníci (čest výjimkám). Intel si tyto lidi musí udržet za každou cenu, protože prodeje serverů do datacenter představují významnou část jejich obratu. AMD se snaží co může, aby tento profitabilní segment trhu opět alespoň z části obsadil. Jakmile se firma rozhodne pro konkrétní hardwarovou platformu a konkrétní dodavatele, tak je dost obtížné, zdlouhavé a drahé to měnit. Takže jakmile by se AMD u někoho úspěšně 'zaháčkoval' (a vynaložil by všechny náklady na změnu platformy), tak by se mu nechtělo se hned vracet a vynaložit další náklady na přechod. Všechno je to nakonec 'jen' o penězích...

P.S. Pracuji pro globální korporaci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak srovnávat náklaďák s osobákem se pochopitelně smí, stejně jako sčítat jablka a hrušky... Jenom nám místo výsledku vyjdou chutná povidla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že proti sobě porovnávali procesory dvou zcela odlišných kategorií.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

uz je to tu..shintel fanbois klickuju jako ich vzor.. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč jen komunita, proč se neozvalo AMD? Žeby máslo na hlavě?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

cim vic se v hovnu stouras, tim vic smrdi..

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

proc by to Amd delalo? Modri se nejenom v tech svych vylhanych lejnech s chuti rochni... oni si jeste pridaji poradnou sipku s rozbehem... :-D ... a bez jakekoliv asistence ;-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

https://www.reddit.com/r/AyyMD/comments/dtqtvn/rofl_stomp/
amd nemusi nic delat, shintel sa postreli aj sam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by AMD mělo něco podnikat? Jsou vysmátí jak lečo. Za poslední půlrok IMHO mediálně "smázli" jak (hlavně) Intel, tak nvidii, která se zmohla jen na Super karty, které mi připadnou jako nastavovaná kaše.

Mediálně intel aktuálně prohrává, stačí se kouknout po internetu, prakticky všude jsou Zen2 brány jako velký skok a Intelovy reakce jako slabé a nedostatečné. K tomu pravidelně rozviřovaný report z Mindfactory (pokud v tom má prsty AMD, pak je to marketing jako řemen), postupné pouštění novinekz dílny AMD a jsme tam, kde jsme fakt dlouho nebyli: AMD ovládá mediální prostor, dosáhlo převratu, z otloukánka a "toho druhého vzadu" se stal inovátor. Jsem zvědavý, jak dlouho jim to vydrží.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"AMD ovládá mediální prostor, dosáhlo převratu, z otloukánka a "toho druhého vzadu" se stal inovátor. Jsem zvědavý, jak dlouho jim to vydrží."

- Do té doby než se Intel pohne ze 14nm procesu a začne vyrábět/dodávat ve velkém (omezené dodávky 10nm IceLake/TigerLake čipů do notebooků se nepočítají).
- Teoreticky (dle Intelu) má v serverech AMD klid do Q4 2020, kdy přijde serverový IceLake. Tam začne Intel kopat. V desktopech se potom nestane nic zásadního do konce roku 2021.
- AMD potřebuje mít na trhu v Q4 2020 produkty s jádrem ZEN3.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To není lež to je marketing! :O

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy¹ bychom zákazníkům² nepředkládali záměrně³ zavádějící výsledky⁴ (Proto jsme je dali našim partnerům, a pro jistotu to udělala naše dceřiná firma)

¹ - ̶͈͙̙͙͒ ̵̡̭̩͎̊̌́͠ ̴̞̣̩̊͘ ̶̥̑́̉ ̴̯̟͇͋̈́̓͆ ̷̻̠̘̍̐͝ͅ ̶̠̪̪̽̅͋ ̴͓̙̣͓̒̿̈̂ ̶̺͠ͅ ̸̝̪̝̪͛̅͘̚ ̴̦̊͊̋̇ ̸̧͔͎̂̎̌ ̵̫͍̌̅

² - ̵ ̵ ̸ ̸ ̶ ̷ ̶ ̸ ̷ ̴ ̴ ̶ ̸ ̵ ̴ ̸ ̴ ̴
³ - ̷̹̈́ ̵̛͖ ̷̦͗ ̸̨́ ̵̻̊ ̶̻̿ ̴̤̎ ̵̹͌ ̸̤̓ ̵͙͊ ̶͓͘ ̷͕̐ ̷̿͜ ̵͚̿ ̷̭̉ ̷͓̕ ̸̜̃ ̴̡̄
⁴ - ̷ ̸ ̶.̷.̵-̵*̸ ̷+̸+̷ ̸ ̷,̷,̴°̴

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

I̡̝n̮͔̟̼͓̣͉̳͓te͟҉͏l̶̶͇̭̹͍̗̗̐̽ͪ͋̉̐ ̩̹̬̼̗̳͓͔̣̻̥̎͐̄͛̍̊̊̆̇̊̚i̻̻̼̰̗̕s̪̗͛̓ ̩̭̯̰̖̣̣͇̪͎͌͊̎̊́̒͆̓̈̽͞t̼h̴̰̱̤͍̤̯̱̲̮͎̲ͨ̎̉͌͌̀͌ͩ͗̄͋͝e ̹̖̺̪̟̼̙̙͖̫͙͖ͅb̷̗̜͙̖͕͔é̄ͮ͐̽͆ͪ͋ͭ̀͒ş̶ț̳̞ͦ̈ͤ.̧̨̩̖̤͇

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak v podstatě tu máme dvě možnosti.
a) dělali to vědomě tudíž teď lžou
b) dělali to nevědomě a tudíž přiznávají že jsou "blbí jak troky"
A nechci ani přemýšlet, že axistuje ještě i nějaká pravděpodobnost že platí a i b....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ake to "maslo" sa netýka Microsoft Windows

The Disappointing Direction Of Linux Performance From 4.16 To 5.4 Kernels
on 11 November 2019.

At least the Linux kernel continues picking up many new features as due to security mitigations and other factors the kernel performance continues trending lower.

With this round of Linux kernel benchmarking on Ubuntu 19.10 and with an Intel Core i9 7960X the tests were done from Linux 4.16 through Linux 5.4 Git.

But additional article(s) will be running with an older Ubuntu LTS stack for user-space as well as similarly looking at the performance on AMD hardware too.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux-416-54&num=1

Statistics from the 5.4 development cycle
[LWN subscriber-only content]
By Jonathan Corbet
November 7, 2019

Work on 5.4 was supported by 234 employers that we were able to identify; the most active of those were:

Most active 5.4 employers
By lines changed
AMD 229309 25.3%
Intel 75357 8.3%
Linaro 66064 7.3%
(Consultant) 51674 5.7%
Red Hat 39670 4.4%
IBM 33541 3.7%
Google 33363 3.7%
(None) 33362 3.7%
https://lwn.net/Articles/804119/

Nezíska náhodou CEO Intel prezývku zhodnú s kódovým menom Linuýx 5.4?

Linux 5.4-rc5 Released As The "Kleptomaniac Octopus"
on 27 October 2019
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-5.4-rc5-Released

Ale to nie je rušením 32 bitových aplikácií
Linux 5.4 Officially Deprecates Xen 32-bit PV Guest Support
on 26 October 2019
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-5.4-Deprecates...
....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pro me je zahadou, proc v te firme nekdo nerizne do stolu a zaveli "zmena strategie"... vydelavame prachy, ok... muzem investovat ok... podmaznem partnery ok... tak drzme huby a nahrnem to do vyvoje... a za nejake obdobi se muzeme vratit zase k srovnavani... az budeme mit dobry/srovnatelny/lepsi produkt..
ano jasne zkostnately korporat neschopny akce.. ale tuhle zoufalou marketing aktualni situaci uz musi videt i male dite... a tohle jim spise skodi ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

otočit kormidlem trvá... a k tomu navíc potřebuješ rozhodného a motivovaného kapitána (a taky schopnou posádku). A takového v Intelu aktuálně nevidím, je to tam samý kariérní korporátčík, který se vyznačuje tím, že v zájmu svého teplého místa nebude dělat revoluce, protože ty jsou riskantní a mohou jej vyhodit ze sedla.

Stačí si vzpomenout na průserová léta AMD a duo Hector + Rory (Dirk Mayer byl takový specifický IMHO)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"A takového v Intelu aktuálně nevidím, je to tam samý kariérní korporátčík, který se vyznačuje tím, že v zájmu svého teplého místa nebude dělat revoluce, protože ty jsou riskantní a mohou jej vyhodit ze sedla."
.. to je dobrej popis :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba už se o to snaží, jenže udělat úplně nový návrh čipu nějaký ten rok trvá. Popravdě si myslím, že by klidně mohli podrobně prozkoumat Zeny a něco z jejich návrhu spostě obšlehnout, pochybuju že by s nima šla AMD do patentovýho sporu.

Druhá věc je, že jim vůbec nepomáhá (spíš bych řekl škodí) jejich vlastní továrny, který nejsou schopný přijít s novějším výrobním procesem. Tady si myslím, že jsou zbytečně sebestřední, protože kdyby si nechali některé čipy (i7, i9, některé Xeony) vyrábět u někoho na 7nm (TSMC), zabijí 2 mouchy jednou ranou. Protože za a) by okamžitě mohli dorovnat Zeny co do počtu jader, možná tedy i výkonu a za b) by tím získali čas pro ladění toho jejich 10nm procesu. Nebo by se na 10nm mohli vykašlat rovnou a zkusit jít rovnou do nějakého ~7nm procesu. Každopádně by získali čas, který teď hraje proti nim.

Ale to ne, Intel si všechno musí kutit doma na vlastním dvorečku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to spatny, reakce Intelu jen dava komunite další naboje do hlavne. Zcela jasna marketingova chyba, která bohužel naznacuje, ze Intel opravdu nevi co dal. Opravdu spatne. :-/

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

preco spatne? druhy nech dotiahne na prveho, nech sa karta obrati a potom bude musiet Intel znova makat. a zakaznici budu len radi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je, zda-li by Intel dokazal prezit, kdyby mel byt ten druhy. A jinak uz Intel mel zacit makat, to ze nezacal je obavam se znamka krize obriho rozmeru a to vazne nemusi prezit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už toho prosím nech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možnosti jsou dvě:
1. Dělají to záměrně.
2. Jsou to diletanti.
Jedničku sami vyloučili, takže jsou to diletanti.

EDIT: omlouvám se DRK, v podstatě to samé řekl o několik postů výše.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vyhláseniam Intelu neverím už roky. V podstate už od doby keď do poslednej chvíli tvrdili, že Pentium žiadny FDIV bug nemá.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

„Oceňujeme vášeň a angažovanost komunity, která nás upozornila na sporné otázky. Intel je oddaný poskytovat vždy férové, transparentní a přesné výkonnostní výsledky a nikdy by záměrně nezkresloval. Budeme pokračovat ve sdílení našich nejnovějších technologických výzkumů a zjištění.“ - Jak já začínám být alergický na tyto typické korporátní ŽVÁSTY...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, nebuďte na ně tak zlí! Víte, co jim to muselo dát za práci? (Najít cizí nezávislý benchmark, který na jejich laboratorním hardwaru pojede na plno a u konkurence jen na polovičním počtu vláken.)

:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jeden si ty posledni dva tri roky porad rika, ze intel uz sam sebe vice shodit ani nemuze a oni to co par tydnu znova prekonaji. Neznam vetsi chybu, nez se nepoucit z cele rady vlastnich chyb a bez rozmyslu je pravidelne opakovat. To co predvadi neni nic jineho, nez sebedestrukce..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Velká tělesa disponují značnou setrvačností což je výhodné pokud se jede správným směrem, pak hudba hraje a pasažéři(akcionáři) se veselí. Pokud se vyskytne v cestě nečekaná překážka trvá značnou dobu než se změní směr. Skrze menší překážky je možné zkusit projet přímo. Bohužel se ukázalo, že na první pohled nepatrný ledovec Zen disponuje ještě značnou hmotou (technologií) pod hladinou. Po srážce je posádka i cestující dočasně otřesena a chvíli potrvá než znovu naberou rychlost. Ukazuje se, že na tento scénář nebylo vedení a posádka přiravena (nakonec záznamy palubního deníku za posledních 10let+ nic takového nezmiňují a stránky o mobilní epizodě byly asi vytrženy). Uhlí mají na účtech dost a ke 14ti válcovým motorům se ty 10ti válcové časem přidají. Mezitím lze poskytnout důvěru ztrácejícím zákazníkům zajímavou slevu na okružní jízdu a cestujícím příslib ještě lepší budoucnosti.

Protihráč by zas neměl zapomínat, že to byla i důvěra zákazníků co stojí za jeho úspěchem. A včas si uvědomit, že otiskovat do cenotvorby stoupající sebevědomí a omezovat technologický pokrok ve snaze o ochranu vyššího segmentu patří u jeho zákazníků k neoceňovaným cnostem.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pekne a vtipne napsano.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaký že mají rozpočet na generování lží?
300 000 000 USD. Zatím jim to moc nejde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebyly to posledně tři miliardy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Babicka vzdy rikala.... Kdo lze, ten krade a do pekla si cestu hrabe... myslim si, ze v pripade intelu to plati dokonale. Rezou si pod sebou vetev.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky vám to připomíná Stacha z DDžumpy a jeho prohlášení o totální objektivitě.. :D
Tak takhle to přesně je..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nic ve zlym, ale ono je tak trochu rozdil mit vlastni web jako zivnost, kde se nekdo citi byt "vladarem" a multikorporatni mega firmou se 100k zamestnancu, ktera se necha predbehnout uz de-facto odepsanou firmou a potrebuje si "vypomahat" takovym zpusobem a upravuje si "realitu" a zneuziva sve dominantni postaveni podle hesla.."ucel sveti prostredky".
:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aneb lez je nova pravda, jak jinak :-) 1984 v praxi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, bezmezně věřím Intelu. Je to celé kampaň řízená prolhanou a věčně druhou AMD a jejich extrémně nesympatickými fanoušky typu Stach, Belka, no-x + další nuly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kedy že nám to vyšiel Sandy B. a cpu typu 2500K,2600K(https://sk.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge)? Tak nejaký ten piatok to už bude. A od vtedy? Samý refresh,XXXX-tá generácia fakticky stejných cpu,10nm proces vo hviezdach,nová architektúra ešte ďalej,než tie hviezdy. No niekto nám zaspal a fakticky je v riti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.